• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyim,anneme çok kırgınım onu hayatımdan cıkarmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Bu yazım burda kalsın ki kalbim yumuşamasın çünkü ben bezdim .
Sizinkisi biraz şımarıklık gibi geldi bana. Nazlanacaksanız kocanıza nazlanın. Doğumdan bir gün öncesine kadar her seyimi kendim yaptım, ölmedim. Tek yaptığım büyük temizliğe birini almaktı. Lohusa şerbetimi bile kendim yaptım bir yerim eksilmedi. Valla geldim gidiyorum şöyle bi kadın olamadım ya diyordu ya Müge. Onun gibisiniz🤪

Silmek saçma olabilir, aşırı kırgınlığın ifadesi bu . Her neyse
İstediğimi yapsın ? Nerede yazıyor bu ?
deterjanımın geleceği siparişte eksik ürün geldi yıkayamadım gittim marketten aldım bu sebeple gelmeden yıkayamadım. kargo geleceği gün gelmedi. Bel fıtığıyım , geçen hafta uyuz oldum iyileştim , bebek dolabı park yatak bebek arabası ana kucağı herşeyi silmem gerek torunu olacağı için severek yaparak diye düşünmek size manasız mı geldi ?
Peki severek yapmamasi size neden bukadar inanilmaz geldi? Zorunda degil yani ne yapalim annenizi bu sebepten silmeyi dusunecek kadar bi olay degil yani kirildiniz oldu bitti haftasonu esnizle yaparsiniz bunlar cok abartilacak isler degil

Annem gidince okuyayım yazılanları çünkü bazılarınız cok ağır ve düşünceszc yazılar yazmış . Kendimi tutamıyorum gözyaşlarım akıyor. Gidince bakacağım yazılanlara
Hamilesiniz hasta değilsiniz ve haksizsiniz anneniz de olsa kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil zorunlulugu da yok üzgünüm ama abartmissiniz

Şimdi başladım gülmeye , hayatımdan sileceğimi düşünmüşler. Kırgınım , şaşkınım hayal kırıklığı içindeyim demek bunun içeriği gebeyim diye boşuna yazmadım oraya.
Konuya gelirsem seneye kadar eski ben olmayacağım çünkü ilk bebeğim ve torunu için kızına bir günü cok gören bir anneanne. Diğer arkadaşlara da bazı detaylar verdim uzun yazmamak için yorumlara cevap vererek detay verdim
Ee başlığa yazmışsınız annemi hayatımdan çıkarmak istiyorum diye. İnsanlar ne anlayacak? Konuda da kalbim yumusamasin falan demişsiniz.
İki yetişkin çocuk yapmaya karar vermişsiniz, daha şimdiden annem ütümü yapsın diye beklentiye girerseniz doğum sonrasıni düşünemiyorum çünkü asıl maraton o zaman başlayacak.
Bilmiyorum benim hamileliklerim rahat geçtiği için mi, ama doğuma 2 ay kala gardrop tepelerinden eşya indirip kaldırıyordum. Yani ütü yapmak zor değil bence ama yapamiyorsaniz eşiniz yapsın. O da olmuyorsa ütü için yardımcı alın

Belki eşinizi sevmiyor rahat edemiyor. Bu yönleri bilmiyoruz ki.
Annem eşimi sever ama başka bir evde rahat edemez hiç. Zor bela durdu iki doğumda da. Hiç garipsemedim. Temizliğe kadın geliyordu, çamaşır ütü işini de doğuma iki hafta kala dinlene dinlene bir iki günde kendim hallettim. Ne gerek var bu kadar memleket meselesi yapmaya bu işi. 60 yaşında kadını da iş yapsın diye bana destek olsun diye çağırıyordum zaten.

Annemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Hamilesiniz felç değil. Anneniz toz almış iş yapmış bu bile ayıp. 500 TL ayırıp bir kadın tutup ütünüzü yaptırın tozunuzu aldırın. Ya da bırakın pis kalsın. Kadın ömür boyu sizi sırtında mı taşıyacak. Yazık ya, bence de çıkarın hayatınızdan da kadın rahat etsin. Muhtemelen diğer kardeş de böyle yapışmış kadına, o yüzden eve gidip onun işlerini yapmak zorunda hissediyor.

Neden annelere bizim hizmetçimizmis gibi yaklaşıyoruz...Manevi olarak yanınızda istememissiniz, ütüleri de yap diye kal demişsiniz ne kadar kötü...kimse sizin işinizi yapmak zorunda değil ki,yapamiyorsaniz yardımcı alıp yaptırın.Benimkiler iki doğumda da bir gün önce geldiler.Her işimi kendim yaptım.Buzluga atilacaklari bile hazırladım,sadece manevi olarak destek için çağırdım

Annem eşimi sever ama başka bir evde rahat edemez hiç. Zor bela durdu iki doğumda da. Hiç garipsemedim. Temizliğe kadın geliyordu, çamaşır ütü işini de doğuma iki hafta kala dinlene dinlene bir iki günde kendim hallettim. Ne gerek var bu kadar memleket meselesi yapmaya bu işi. 60 yaşında kadını da iş yapsın diye bana destek olsun diye çağırıyordum zaten.
Ya bi de şu an iş zannettiklerini lohusayken gözü kapalı ışık hızında halledecek ivmeye ulaşacak olduğunu bilmiyor. 🫠

Doğuma 9 hafta varmış. Riskli gebelik değilse fazla nazlı buldum kusura bakmayın. Ben 37. Haftaya kadar fiilen çalıştım iki gebeliğimde de. Marifet diye demiyorum. Aksine burada yalnızım ve eşimden başka desteğim yok. Pek çoğumuzun benzer hikâyeleri vardır. Tek başına bir şekilde ayakta durup kendini çekip çevirmek. Kimseye minnet etmemeye çalışmak zor ama en kafa rahatlığı sağlayanı da bu bence. Kırılıp üzüldüğüm çok oldu ama karşımdaki kimse aman napim bu da böyleymiş bir de buna mı üzüleceğim en iyisi gidip çay koyayım dedim. Annemle çok didistim, çok kırıldığım oldu ama annedir. Doğumlarımda yanıma koşan o oldu yine. Sizin anneniz de elinden geleni yapmış. Hiç yapmayıp aman ne halin varsa gör tavrında da olabilirdi. Yapar mı yapar. Bir ütü iki dandini eşya temizliği için canınızı sıkmaya değmez. Elbet bir şekilde hallolur.

Benim kaynanam da bekar oglunu ustun tutar esim icin o secimini senden yana yapti bzden cikti der ogluda bu yuzden yuzune bakmaz hakediyor evli bekar evlat ayrimi olmamali benim 4 tane evladim var birini kayirmadim allah a sukur rabbim yardim etsin boyle olmayayim

El kadar bebek için bu kadar ne yıkayıp ütülediğinizi merak ettim.
Puset niye siliniyor şimdiden onu da anlamadım.
Temiz, titiz geçinirim bir de…

Ben de hormonlar nedeniyle abarttığınızı düşünenlerdenim.
Ayrıca sizin ilk bebeğiniz ama annenizin kaçıncı torunu?
Aynı hevesi, heyecanı duymasını beklemek biraz fazla değil mi?

Doğumdan bir gün önce tüm evimin temizliğini yapıp, hastane çantamda ben kalkamayacağım insanlar esyaları rahat bulsun diye tek tek dizmiştim sıralamıştım. Ütü mütü hak getire.. büyüyün artık anne oluyorsunuz. Kimseden anneniz dahi bir şey beklemeyin. Hayatta hep kendi başınızın çaresine bakmaya çalışın sonra çok üzülürsünüz benden söylemesi. Evet yardım etse daha güzel olur, en başta ortak bir anınız olurdu ama yoksa yok ne yapacaksınız. Bir ütü yapmadı diye anne hayattan çıkarılmaz ya da baska seyler. Hormonlar diyip geçin. Hayırlı doğumlar şimdiden.

Arkadaşlar bir sakin olun ya . Hayatta herşey her hüt koca kadin sus iki yetişkin çocuk yaptınız kadın rahat edemez başka evde bilmem ne ? Yahu hiç mi sevkate ilgiye veya sade ve sadece annenize ihtiyaciniz olmadı . Kimse kimseye sevkatle yaklaşmasa bile bir anne kızının istediği bir ütüyü yapmaya bu kadar gönülsuz mu olur ?
Konu sahibi bırakın annenizi gitsin zorlu bir gebelik geçirdim hep yalnızdım çocuk doğdu bir yaşına geldi eşimle büyüttim inan bir şekilde hersey halloluyor. Heyecanını paylaşmak istemeni telaşını anlıyorum ♥️
Sağlıkla gelsin miniğin .

Arkadaşlar bir sakin olun ya . Hayatta herşey her hüt koca kadin sus iki yetişkin çocuk yaptınız kadın rahat edemez başka evde bilmem ne ? Yahu hiç mi sevkate ilgiye veya sade ve sadece annenize ihtiyaciniz olmadı . Kimse kimseye sevkatle yaklaşmasa bile bir anne kızının istediği bir ütüyü yapmaya bu kadar gönülsuz mu olur ?
Konu sahibi bırakın annenizi gitsin zorlu bir gebelik geçirdim hep yalnızdım çocuk doğdu bir yaşına geldi eşimle büyüttim inan bir şekilde hersey halloluyor. Heyecanını paylaşmak istemeni telaşını anlıyorum ♥️
Sağlıkla gelsin miniğin .
Benim oldu ben bağımsız dik durmayı seven biriyim ama sezeryandan çıkınca anne diye ağlıyor bağırıyordum annem gelememişti.
Ama burdaki ihtiyacı da konu sahibi ilgi,sevgi istiyorum diye göstermemiş.
Ütü yap onun için çağırdım diye göstermiş.
Araları da iyiymiş anne yanımda ol deseydi belki başka muhabbet geçerdi aralarında.
Neden düzgün iletişim yok ki arada.
Sanki anneye iş için ihtiyaç varmış gibi hissettirmiş hatta söylemiş.
Anne de işi o sanmış kızı uyurken toz almış falan.
Anneyi konumlandırdığımız yer ve anneye hissettireceğimiz yer bu olmamalı ya.
Hala diyor ki gidecek ya laf olmasın diye ben uyurken iki temizlik yapmış.

3 hafta önce belim tutuldu doktora gittim , tuvaletten tuvalete kalk belin iyileşene kadar sıcak su torbası koy dedi bebeğin tehlikeye girmesin. Annemi aradım hayatımda 2. Kez dedm ki sana ihtiyacım var vaziyet bu birkaç gün gelebilir misin? Geçmiş olsun dedi ablanı ara o gelsin dedim ben sende daha rahat ederim sen gelirsen iyi olur ablan gelir gelir sen onu ara dedi konuyu kapattı. kimseyi çağırmadım onun bu lafından sonra… bel tutulmam geçti uyuz oldum bunlar 1 ay içinde olanlar . İyileştim ve artık 9 hafta kaldı doğuma dolabını yerleştirmek bebek arabasından pusetine her şeyini silmek, çamaşırları yıkamak ütülemek bitirmek istyordum. Yine de bana hormonlar diyor musunuz ?
Seni çok iyi anlıyorum hicbir şey yetişmeyecek sanıyorsun tek yapamam sanıyorsun ama öyle olmuyor emin ol. Bir yapmaya başladın mı devamı geliyor. Benim hala eksiklerim var ama çok stres yapmamaya başladım. Eşimle müsait olduğumuzda yapıyoruz. Bu dönemde bende çok kişiye kırıldım ama sonra unutuyorsun. Hayattaki en büyük destekcin eşin olmalı. Eşinle çözmeye çalış problemleri. O zaman anlayacaksın bu problemlerin boş olduğunu.

Çok afedersiniz ama hamile olmanız etrafınızdakilerin size hizmetçilik yapması gerektiği anlamına gelmiyor.
Eşiniz neden yardımcı olmuyor?
Veya o olamıyorsa yapacak birini tutun parasıyla.
gerçekten aşırı dramatize etmişsiniz herşeyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X