• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyim,anneme çok kırgınım onu hayatımdan cıkarmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üzülme canım malesef toplumumuzda erkek daha çok üstte tutuluyor. Şuan hamile olduğun için hormonlarindan dolayı çok hassassin.. oysa o çamaşırları sen bile utulersin ki daha dogurmamissin bile hadi sen utuleyemedin eşin ütüler dert etme bunları annenide hayatindan çıkarma dusuncesini kafandan çıkar lutfen🌼
3 hafta önce belim tutuldu doktora gittim , tuvaletten tuvalete kalk belin iyileşene kadar sıcak su torbası koy dedi bebeğin tehlikeye girmesin. Annemi aradım hayatımda 2. Kez dedm ki sana ihtiyacım var vaziyet bu birkaç gün gelebilir misin? Geçmiş olsun dedi ablanı ara o gelsin dedim ben sende daha rahat ederim sen gelirsen iyi olur ablan gelir gelir sen onu ara dedi konuyu kapattı. kimseyi çağırmadım onun bu lafından sonra… bel tutulmam geçti uyuz oldum bunlar 1 ay içinde olanlar . İyileştim ve artık 9 hafta kaldı doğuma dolabını yerleştirmek bebek arabasından pusetine her şeyini silmek, çamaşırları yıkamak ütülemek bitirmek istyordum. Yine de bana hormonlar diyor musunuz ?

Boyle sacma biseyden annenizi silmek istemeniz okadar sacmaki gelsin kalsin istedigimi yapsin falan sacma beklentiler icindeymissiniz zaten. Bebek camasiri da cok abartiliyor bu havada zaten kurumuyor bilmiyormuydunuz o gelmeden yikasaydiniz kurusaydi anneniz utulerdi sanki cok buyuk bir is

Abarttığınızı düşünüyorum. Kardeşinizi bahane olarak sunmuştur. Kalmak istemiyor analar pek. Klişe ama siz de anne olunca anlarsınız.
Kalmak istemiyorsa anne olunca bunu anlamiyim ben. Annemi hayatımdan cıkarmak istemek mecazen yazıldığını anlaşılıyordur gebeyim orada bunu anlatıyor😅 öyle kırdı ki kulaklarım duymasaydı. Kaynanan kalsın doğum yaptığında yanında sonra ben gelirim diyor. 1 hafta o 1 hafta ben lohusayken ilk o kalsın belki alışırsan kalır 40 ına kadar diyor

Bak gülüm öncelikle Allah bebegini saglikla kucaga almayi nasip etsin. En önemlisi su anda bu. Kirginligin elbette sirf ütülenmeyen iki kiyafet icin degildir, belkide yillarin birikimi, ama sana kardes tavsiyesi: Kimse icin kendini su anda strese ve üzüntüye sokma. Sen ve bebegin etkilenir, digerlerine birsey olmaz. Tecrübe sabit yani. Hazirlanabildigin kadar kendin hazirlan. Hatta gücün yetiyorsa dogumdan sonra kullanmak icin yiyecek birseyler derin dondurucuya at. Annen senin su andaki ihriyaclarini anlamiyor belki, ama sen kendine.cok iyi bak. Su anda önemli olan stressiz olman

Kalmak istemiyorsa anne olunca bunu anlamiyim ben. Annemi hayatımdan cıkarmak istemek mecazen yazıldığını anlaşılıyordur gebeyim orada bunu anlatıyor😅 öyle kırdı ki kulaklarım duymasaydı. Kaynanan kalsın doğum yaptığında yanında sonra ben gelirim diyor. 1 hafta o 1 hafta ben lohusayken ilk o kalsın belki alışırsan kalır 40 ına kadar diyor
Belki eşinizi sevmiyor rahat edemiyor. Bu yönleri bilmiyoruz ki.

Hormonlarınıza yenilmeyin lütfen. Annenizin de aklına kimbilir ne takılmıştır hoş görün.

İlgi beklemiďsiniz ama kim bilir anneniz kaç yaşında kadın herhalde 60 dan aşağı değildir. Kalkın ütünüzü kendiniz yapın. Her şeyinizi hazırlayın. Bebeğiniz için yapacaksınız bırakın büyükleri onlar sadece torunlarını sevsinler..

Hayırlı doğumlar diliyorum. Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alın🍀

Boyle sacma biseyden annenizi silmek istemeniz okadar sacmaki gelsin kalsin istedigimi yapsin falan sacma beklentiler icindeymissiniz zaten. Bebek camasiri da cok abartiliyor bu havada zaten kurumuyor bilmiyormuydunuz o gelmeden yikasaydiniz kurusaydi anneniz utulerdi sanki cok buyuk bir is
Silmek saçma olabilir, aşırı kırgınlığın ifadesi bu . Her neyse
İstediğimi yapsın ? Nerede yazıyor bu ?
deterjanımın geleceği siparişte eksik ürün geldi yıkayamadım gittim marketten aldım bu sebeple gelmeden yıkayamadım. kargo geleceği gün gelmedi. Bel fıtığıyım , geçen hafta uyuz oldum iyileştim , bebek dolabı park yatak bebek arabası ana kucağı herşeyi silmem gerek torunu olacağı için severek yaparak diye düşünmek size manasız mı geldi ?

Belki eşinizi sevmiyor rahat edemiyor. Bu yönleri bilmiyoruz ki.
Eşim il dışındaydı bugün dönüyor ve gece 2 de burda olacak annemde seve seve eşyalarını topluyor 😅 İnanılmaz benim hormonlarım bunları yaşatmıyor ki ona ben bu hormonlar sayesinde acaba annemin bana ve doğacak torununa karşı sevgiszliğini mi farkediyorum

Eşim il dışındaydı bugün dönüyor ve gece 2 de burda olacak annemde seve seve eşyalarını topluyor 😅 İnanılmaz benim hormonlarım bunları yaşatmıyor ki ona ben bu hormonlar sayesinde acaba annemin bana ve doğacak torununa karşı sevgiszliğini mi farkediyorum
Işte o geliyo diye mi gidiyo ki? Bilmediğiniz bi şey olabilir mi?

Bebek programı ya da yüksek sıcaklıkta yıkayın, üç çocuğumda da ütü yapmadım. Her şeyi de kendim hazırladım, ettim. Çocuğu kendim yapıyorum, kimseden destek beklentim olmadı. Kimseyi zora sokmadım bunun için. Yapabildiğim kadarını yaptım her zaman. Siz de insanlardan beklentinizi düşürün bu kadar üzülmeyin.

Ne demişler "Tırnağın varsa başını kaşı."

3 hafta önce belim tutuldu doktora gittim , tuvaletten tuvalete kalk belin iyileşene kadar sıcak su torbası koy dedi bebeğin tehlikeye girmesin. Annemi aradım hayatımda 2. Kez dedm ki sana ihtiyacım var vaziyet bu birkaç gün gelebilir misin? Geçmiş olsun dedi ablanı ara o gelsin dedim ben sende daha rahat ederim sen gelirsen iyi olur ablan gelir gelir sen onu ara dedi konuyu kapattı. kimseyi çağırmadım onun bu lafından sonra… bel tutulmam geçti uyuz oldum bunlar 1 ay içinde olanlar . İyileştim ve artık 9 hafta kaldı doğuma dolabını yerleştirmek bebek arabasından pusetine her şeyini silmek, çamaşırları yıkamak ütülemek bitirmek istyordum. Yine de bana hormonlar diyor musunuz ?
Bende şuan hamileyim bende aşırı gerginim evet hala ama hala hormonlar diyorum. Tamam eşiniz il disindaymis 4 güne her şeyi halledersiniz kafana takma

farkli seyler var midir bılmiyorum ama olay bundan ibaretse hormonlar hormonlar diyorum. seneye duzelir buna gulersiniz 🎉
Şimdi başladım gülmeye , hayatımdan sileceğimi düşünmüşler. Kırgınım , şaşkınım hayal kırıklığı içindeyim demek bunun içeriği gebeyim diye boşuna yazmadım oraya.
Konuya gelirsem seneye kadar eski ben olmayacağım çünkü ilk bebeğim ve torunu için kızına bir günü cok gören bir anneanne. Diğer arkadaşlara da bazı detaylar verdim uzun yazmamak için yorumlara cevap vererek detay verdim

Fazla nazlisiniz.
Kalmak istemiyor,kalmak zorunda degil. Koca koca insanlar kendi islerini halletsin diye dusunmustur.
Kadin ne cocuk ne torun bakmak istemiyor belli.

Birde benim annemde boyle. Hayatda birsey istemem (cocuklar veya yardim amacli)
Annemin huyunu bile bile kizkardesim de bu dogumda sizin gibi beklenti icindeydi. Annemede en cok kizan,kaba davranan kendisi.

Bende şuan hamileyim bende aşırı gerginim evet hala ama hala hormonlar diyorum. Tamam eşiniz il disindaymis 4 güne her şeyi halledersiniz kafana takma
Yemin ederim hallolmaz diye değil asla.
Annemin benim hassasiyemi düşünmeden böyle kırıcı olup gtmek istemesini hazmedemiyorum. Şimdi diyor ki bugün de kalayım kurumadı . Dedim ki anne sen evine git dün dediklerinden sonra sen hiç kafana takma kardeşimle ilgilen ben hallederim.

Yemin ederim hallolmaz diye değil asla.
Annemin benim hassasiyemi düşünmeden böyle kırıcı olup gtmek istemesini hazmedemiyorum. Şimdi diyor ki bugün de kalayım kurumadı . Dedim ki anne sen evine git dün dediklerinden sonra sen hiç kafana takma kardeşimle ilgilen ben hallederim.
Şimdi bir de sıkıntı nerde biliyo musunuz annenizin eğitim seviyesini ve yaşını bilmem ama bi cahillik var sanıyoruz ki bizim gibi düşünsünler ama onlar öyle düşünmüyor hem kuşak farkı hem cahillik.. kocanda geliyormuş ne güzel sen onu düşün miss gibi kavusuyorsunuz annenizde oğluna bakmaya gitsin inan eşin üzerine titreyen biriyse her şeyin olmasını istediğinden daha güzel olur.. annenin cahilligine ver hormonlarina ver belki 2 gün sonra eşinle paylaşırken gülerek anlatican bu olayları

Annemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Bu yazım burda kalsın ki kalbim yumuşamasın çünkü ben bezdim .
Ne abartmışsın ama …
Ne kadar ayıp bir açıklama yapmışsın bende hamileyim ama çok şükür senin gibi değilim
Anne bu ya sende kalmak istemiyor diye anneni reddetmişsin resmen
bir kızım var diğeri de yolda Allah nasip ederse
Umarım senin gibi bencil ve anlayışsız bir evlat olmazlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X