• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyim,anneme çok kırgınım onu hayatımdan cıkarmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şımarıklık. Doğuma daha 9hafta varmış 35.haftada bütün evi kendim temizledim camı kapıyı kendim yaptım ütüleri nerdeyse 1haftada otura kalka kendim yaptım ki sürekli kustuğum için 9ay boyunca kilo verdiğimden halsizdim. Nazımı yapacaksamda kocama yaptım. Çocuğu annemden değil kocamdan yaptım sonuçta. Bu kadar abartmanıza gerek yok madem kendinize göre hastalıklarınız var parasını verin bi kdon tıtun yapasın ütünüzü daha 2ay var doğuma bu kada paniğe küsmelere üzülmelere gerek yok.

Herkesin gebeliği aynı seyretmeyebilir. Ben de 30. Hafta yatağa düştüm.
Yine de anneye bu kadar bilenmek saçmalık:)

Ah ahh..sizi anlıyorum ama yapacak bi şey yok..Şom çocukların, son torunları doguranlarin kaderi budur.Anneler her torunda daha yaşlanır, her torunda bir öncekine göre daha az heyecanlanır ,daha normallestirir falan.Oysa siz ilk doguruyorsunuzdur, insana ihtiyaç vardır ve kendinizi yapayalnız hissedersiniz..Ben de sizin gibiydim.Son çocuktum, 5.torunu doğurdum ve eşim de aynı pozisyondaydi..O da son çocuk, 5.torun babası o yüzden kv tarafı da yardimlamadi hiç bir şeyi.Sizin yine anneniz gelmiş, elinden geleni yapmış. Başka sorumlulukları olduğunu belirtmiş aslında kardesinizi öne sürerek. Hep derler ya küçük kardeşler şımarık olur ,hep büyük kardeşler daha olgundur falan saçma bulurum.Buyuk kardeşler anne ve babanın kaymağını yer her daim. Gencliklerini, enerjilerini ,heveslerini hep onlar çeker.O yüzden inanın yapacak bir şey yok.Siz kendinize odaklanın, siz altından kalkmaya calisin .Bunun en iyi yani ilerde kimseye minnet etmemektir ki bunu bana çok iyi bir psikiyatr söylemişti.
Bunu farkettim ve çok şanslıyım. Harika şeyler yazmışsınız aynen öyle

Siz böyle hep nazlı, bencil bir insan mısınız? Annenize üzüldüm yahu yemek yapabiliyorsanız ütünüzü de yavaş yavaş yapın. Siz doğuruyorum diye beni pışpışlasın istiyorsunuz da kadının bir sürü torunu var o gözle bakmıyordur.

Siz böyle hep nazlı, bencil bir insan mısınız? Annenize üzüldüm yahu yemek yapabiliyorsanız ütünüzü de yavaş yavaş yapın. Siz doğuruyorum diye beni pışpışlasın istiyorsunuz da kadının bir sürü torunu var o gözle bakmıyordur.
Canısı ben doğurmıcam bebeğim doğacak. Takılma sen

Seninle muhattap olup seviyemi düşüremicem konuyla senin bir alakan yok yaraların var demekki basıldı üstüne hemen sıçrıyorsun iyi günler.
Ay evet azıcık negatif yorum görünce çirkefe bağlamış terbiyesizlik yapıyor. Annesi pışpışlamadı biz burda pışpışlayacaktık tabi işimiz yok başka🤣

İkiz gebelikte bile anneme ütü yaptırmak aklıma gelmedi. Sadece ikizlerde çok bulantım oluyordu, kızım aç kalınca ona bakmasını istedim. Ütü de yapmayın ama annenize haksızlık etmeyin.

Günaydın
Bence herkes biraz daha sakin olsun.
Konu sahibini konuyu kapattıracak hale getirmemize gerek yok.
Birbirinden farklı düşünen kadınlar olarak birbirimize laf sokmamıza da gerek yok.

Konu sahibi arkadaşım,
önümüzdeki hafta bir yardımcı bulup aklınızdaki işleri yaptırın olsun bitsin.
Hatta şimdiden haftada bir iki gün gelecek bir yardımcı bulun doğumdan sonra çok lazım olacak.
İnşallah evladınızı sağlıcakla kucağınıza alırsınız.

Bi utu istedi diye annesinde simarik mi oldu. Allahim korkunc yorumlar
Mevzu annesinden ütü istemesi değil, annesi bir ütü yapmadı diye annemi görmek istemiyorum hayatımdan çıkaracağım gibi saçma sapan kafalara girmesi.
Annelik öyle bir sey değil, evlat olmak da.

Annemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Bu yazım burda kalsın ki kalbim yumuşamasın çünkü ben bezdim .
Tabii canim çok büyük sorun bence doğumdan önce çıkarın hayatınızdan, bebeğinizi göstermeyin asla. İlerde çocuğunuz ile birlikte mezarına gider, bak bu hiç tanımadığın anneannen çünkü senin eşyalarını ütülmek için yardım etmediği için hayatımızdan çıkarmıştım zamanında diye anlatırsınız.

Annemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Bu yazım burda kalsın ki kalbim yumuşamasın çünkü ben bezdim .
Benim annem de hiçbir yerde rahat etmez, kalmaz, yatamaz. Siz ilgi istemişsiniz onu gormemissiniz haliyle de uzulmussunuz. Yoksa bebek çamaşırını otururken önünüze alsanız utulersiniz, bunda bir şey yok. Bir de toplumumuzun erkek evlat sevgisi malum...

Madalyalarımızı alalımda şuraya oturalım beraber😀
Kendi işimizi kendimiz yaptık diye 😀
Valla Allah muhtaç etmesin ama bu zamana kadar kimseden bir şey istemedim bende bilirdim temizlikçi tutup temizletmeyi ama paramız yoktu napayim kimse madalya takmadı ama kimse al şu parayı evini temizlet de demedi. Sagolsun kocam takdir ediyor bu bana yeter.

Tabii canim çok büyük sorun bence doğumdan önce çıkarın hayatınızdan, bebeğinizi göstermeyin asla. İlerde çocuğunuz ile birlikte mezarına gider, bak bu hiç tanımadığın anneannen çünkü senin eşyalarını ütülmek için yardım etmediği için hayatımızdan çıkarmıştım zamanında diye anlatırsınız.
😅 size takılmadım da pek hakim değilsiniz konuya. Her yorumda karşıma çıkan birbulutolsam kullanıcına takıldım. Merhaba birbulutolsana ?

Ben iki çocuğumda da herşeyi tek yaptım. Anne rahmetli, kayınvalide hasta ve bozguncu biri. İlk gün sezeryanli halimle hem bebeğimi besledim hem de yemek yemeyen beş yaşındaki oğluma oturduğum yerden yemek yedirdim. İkinci gün de eve geldik yemek yaptım evi topladım. Ya bizler gibi tek doğum yapanların, tek başına hamilelik geçirenlerin canı yok ya da sizler çok beklentiye giriyorsunuz. Ne yapsın kadın, evde bitane daha çocuğu var. Kaç gün daha kalsın?

Ben iki çocuğumda da herşeyi tek yaptım. Anne rahmetli, kayınvalide hasta ve bozguncu biri. İlk gün sezeryanli halimle hem bebeğimi besledim hem de yemek yemeyen beş yaşındaki oğluma oturduğum yerden yemek yedirdim. İkinci gün de eve geldik yemek yaptım evi topladım. Ya bizler gibi tek doğum yapanların, tek başına hamilelik geçirenlerin canı yok ya da sizler çok beklentiye giriyorsunuz. Ne yapsın kadın, evde bitane daha çocuğu var. Kaç gün daha kalsın?
Ne kadar gereksiz çıkışlar , ne kadar duygusuz cümleler, ne kadar anlayışsız ve itici konuşmalar . sadece kusmaya yönelik tavırlar. Siz tek başınıza yapın o bozguncu hasta kayınvalidenize sövmeye devam edin. Ne bu şimdi ne diye yazdınız buraya bı paragrafın bana ne katkısı oldu ? Bir gidin ya kafaya bak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X