Geç mi kaldım evlilik çocuk

Yumurtaları dondurun hatta buradan 30 yasinda olan ve daha 5 sene cocuk yapma durumu olmayanlara da soyleyelim.
Hep ayni cevrede dolanirken de beyaz atli prens dur suraya gideyim belki orda beni bekleyen bir fistik vardir demiyor.

Benim bi arkadaşım 39unda evlenip kırkından sonra iki çocuğu oldu.Gayette sağlıklı ve mutlular.Şimdi yaşı 48 falan ama çok dinç duruyor.Sağlık sorunu olmadıkça neden olmadın

Bak işte örnek .Demek istediğim şey bu neden abuk subuk yerlere çekip saçma sapan anlam çıkarıyorlar anlamıyorum .Hayat hep toz pembe değil .Gerçekçi olmak lazım .

Ha yine herşeye rağmen anne olmak istiyorum diyene de saygı duyarım .Allah gönlüne göre versin .

Bu konuyu sayfalar arasında yeterince izah ettigimi düşünüyorum lütfen üşenmeyin okuyun ,demek istediğimi anlamaya çalışın.

Ben başka sorunlardan ötürü senelerdir tüp bebekle uğraşıyorum ve şunu gördüm bayanın yaşı 35i geçtikten sonra malesef her geçen yıl bebek işi zorlaşıyor. Size tavsiyem adetin 2. Veya 3.günü iyi bir kadın doğum doktoruna gidin yumurta rezervinize baksın özellikle fsh ve amh Hormonları bu konuda kesin fikir veriyor. Eğer bu değerler iyi çıkarsa sıkıntı yok ama kötü çıkarsa yumurta dondurma işlemini araştırın derim ileride anne olmayı çok istiyorsanız eğer.

Arkadasin örnegini benim kuzenim yasiyor.
2 oglu var teyzemin onlar evli suan Teyzem 40yaslarindayken kiz kuzenim dogdu.
Kız suan 20yasinda teyzem 60yasinda.
Hic bir sekilde anlasamiyorlar.
Annesiyle birlikde vakit gecirmiyor.
Bir yere gitmiyor.
Ya benimle ya kucuk teyzemle arkadaslariyla takiliyor.
Kesinlikle kuşak catismasi oluyor.

Kusak catişmasi olayina katilmiyorum.Annesiyle arasinda 20 yas fark olan kisilerde kusak catismasi yasiyor.Annenin babanin hayata bakis asisiyla ilgilidir.Kusak catismasi ne alaka yas farki 20 olsa ayni kusagin cocuklarimi olacaklardi.Ben yasimi gostermedigimizden ne ben ne esim sırıtmıyoruz yaş anlaminda.Armamizda 15 yaş fark olan okul arkadaslarinin annelerinden daha modern goruslu ve kendi genclik yillarimi dusunerek teloransliyim.O nedenle bunu illah şoyle olur diye hiç bosuna dusunmeyin.

Kuşak çatışması olacak diye geç evlenen kadınlar anne olmasın mı yani? Hani ikinci üçüncü çocuk icin ileri yaşlarda hamilelikte kuşak çatışması olur cocuk icin zor olur diye düşünülebilir ama ilk defa anne olacak bir kadın için bu durumun söylenmesi çok saçma..

Tamam bunun ben de farkındayım ama yapabileceği bir şey var mı? Buradaki bütün kadınlar hiçbir kadının tam istediği vakitte evlenip tam istediği vakitte anne olamayacağını biliyor sanırım. O zaman dediğim gibi 40ı geçen hiçbir şekilde doğurmasın direkt bağlatsın tüplerini. Hatta bazılarına göre bu yaş 30. Görüyorum böyle yorumları başka konularda da. Hayat planladığımız gibi gitmiyor ki. Kader kısmet yani yapacak bir şey yok.

40 yasinda anne de olunur, cok da iyi bebek bakilir. Bir kere anne enerjisi cok baska. Ben bebegim olmadan önce uyku benim vazgecilmezimdi, uyandirildigimda kiyametler koparirdim. Bebegimden sonra uyku lüksüm oldu ama hic olmadigim kadar dinc ve enerjik hissediyorum. Her seye de yetisiyorum. Zaten artik cogu bebege 60inda anneanne babaane bakarken 40 yasindaki anne hayli hayli bakar. Önemli olan iyi bir anne olmak, bunun da yasla alakasi yok. Benim annem cocukmus beni dogurdugunda ama mükemmel bir anneydi. Simdi ben ondan gördügümü uyguluyorum sanirim. Onun kadar iyi miyim bilmiyorum ama bence hic de fena sayilmam

turkiyede yasiyorsaniz malesef hep size yasca buyuk bosanmis cocuklu kisileri tanistirmaya calisirlar.halbuki avrupali bi bayan yasiti veya daha kucuk biriyle rahatlikla evlenebiliyor.evlilik yasi cok onemli degil ama cocuk icin biraz gec oluyor.arkadaslar yazmis zaten kadin doguma bir muayene olum diye.ama sirf cocuk icin de onunuze gelenle evlenmeyin bu yastan sonra.benim bircok tanidigim 38 civari evlenip 40 yasinda cocuk sahibi oldu.fakat cok yas farki hic iyi degil.benim annem de beni 39 yasinda dogurmus.hep daha genc bi annem olmasini isterdim.kusak catismasi cok oluyor.ben olsam ya hobilerimle hayatimi surdururdum ya da icime gercekten sinen iyi anlastigim bir erkekle evlenirdim cocuguna da abla olurdum.ne sanslisiniz ki bu yasiniza kadar kv kp gorumce elti dertleriyle yipranmadiniz :) hersey gonlunuze gore olsun.

Üzülmeyin.
Bazı şeyler nasip.
Burada tüp bebek topiğine gidin 20-25 yaşında insanların sorun yokken dahi bebeği olmuyor. (Rabbim dileyen herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar versin.)

Kuzenim 40 yaşında evlendi, şimdi 43 yaşında. İki çocuğu var.
Komşumuzun kızı 39 yaşında evlenmişti. 40 küsür yaşında evlat sahibi olmuştu. Şimdi liseye gidiyor.

Hatta oyuncu Füsun Demirel 50 yaşında ikiz bebek sahibi oldu, tüp bebek yöntemiyle.

Kuşak çatışması dedikleri bence yaşla alakalı değil, zihniyetle alakalı.

Anne baba kendi çağına göre değil de çocuğunu büyüttüğü çağa göre davranırsa çatışma ortadan kalkar diye düşünüyorum.

Bir de enerji meselesi var :)

40 yaşında üç minik annesiyim (minik derken yaşları 6-4-2)
6 yıldır kesintisiz uyku uyumayı unuttum. Afedersiniz kıçım yer görmüyor. Ama bir yandan da örgün olarak üniversite okuyorum.

İnsanın ruhu genç olsun ayol

Annem 17, 18, 22 ve 25 yaşlarında anne olmuş, hepsi de isteyerek. Ama ben annem 41 yaşındayken doğdum, iki abim iki de ablam var. Annem ve babam aynı yaştalar ve hiçbir zaman yaşlı olarak görmedim onları, hatta böyle bir ailede doğduğum için çok şanslı hissediyorum kendimi. Her zaman arkamda birilerinin olduğunu bilmek gerçekten de güven veriyor bana. Yukarıda bazı yorumlar okudum, olur mu anne çocuk arasında bu kadar yaş farkı vs ama ben çok memnunum. Bence oluyor gayet, aramızda x kadar yaş farkı olacak diye dert etmek gereksiz.

bunu bilemeyiz ki

komşum 44 te evlenip 45 te doğal yollarla hamile kaldı

52 yaşında ve hala menopoza girmedi

görümcem 37 de evlendi onun çocuğu olmadı

daha genç olup da çocuğu olmayanlar da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…