Geç mi kaldım evlilik çocuk

Bu kişiden kişiye o kadar değişen bir konu ki. 33 yaşında bir arkadaşım var, doktor 2 sene içinde hamile kalma şansının kalmayacağını söyledi, rezervleri aşırı azalmış, o da yumurtalıklarını donduracak şimdi. Evet 50 yaşında da doğuran var ama realist olmak lazım, riskli hamilelik grubuna giriyor bu yaş grubu. Tavsiyem; bir jinekoloğa gidip rezervlerinize baktırmanız ve mümkünse yumurtalık dondurmanız. Herşey gönlünüzce olsun.

Ben yaşadıklarım sayesinde herşeyin hayırlısını dilemeyi öğrendim. Kendimden örnek vereyim . 30 yaşında evlendim ve evliliğim içersinde düşük yaptım. O gün üzüntüden sanki dünya başıma yıkılmıştı. Bir süre sonrada zaten boşandım ve şuan ondan bir çocuğum olmadığı için şükrediyorum. 37 yaşına girdim . Bir daha hiç evlenmeyebilirim . Çocuğum da olmayabilir ama bu durumu eski eşimden çocuk sahibi olmamaya tercih ediyorum . Biz bilemeyiz herşeyi Allah bilir . Bunları düşünerek hayatını zehir etmeyin. Nasipten öteye yol yok

Bence hayata kusmeyin yahuuuuuu hem de bir hiyara sebep. Yasiniz gec, geckin degil ki gayet guzel ve olgun bir yas. Evlenin evlenmeyin siz bilirsiniz ama bence aska sevgiye kusmeyin. Ben olsam flort eder yer icer gezerdim (zira oyle yapiyorum)

Bence hayata kusmeyin yahuuuuuu hem de bir hiyara sebep. Yasiniz gec, geckin degil ki gayet guzel ve olgun bir yas. Evlenin evlenmeyin siz bilirsiniz ama bence aska sevgiye kusmeyin. Ben olsam flort eder yer icer gezerdim (zira oyle yapiyorum)
Hayata küstüğümü kim söyledi:) sadece bakış açım değişti. Hiç umrumda değil evlilik çocuk vs . Şu an maddi manevi o kadar rahatım ki çok şükür . Herşey olacağına varıyor. Flört kısmına gelince çok tarzım değil , eski saf ben yok. Boşandıktan sonra gelenlere canımı sıktıkları anda yol verdim gitti. Sırf evlilik için gereksiz effor sarfedecek gücüm bitmiş. Aslında çok uygun değilim anne olmaya yapı olarak . Yeme içme kısma gelince , onada üç gündür anca dur dedim . Baktım durum vahim :) yemek sorun değilde şu tatlı bağımlılığından kurtulmam lazım.

Helllalll be diyorumBen de bugun kocaman bir kek aldim idnirimden dayanamayip da evde tek kisiyim bugun 1 dilim yedim gerisi ne olur bilemem

Benim uzak ve yakin cevremde 40+ yaşında doğuran cok ver. Bazilari tüp bebek yardimiyla bazilari doğal yoldan hamile kaldi. Aynı şekilde cevremde 20+ yaşında olup hamile kalamayan kadinlar var.
Rekoru benim nenem tutuyor. Annemi 52 yaşında doğurmuş. Torun sahibi olduktan sonra.

Teyzem 55 yasinda menopoza girdi vs.
Ben 40li yaşlarda anne olmayi sakincali olarak görmüyorum. Hicbir konuda. Yurtdışında aşırı normal olarak karşılanıyor yani bi nebze kültür meselesi. Yerinizde olsam yumurtalarimi dondururdum ( eger 5 sene icinde çocuğum olmazsa bende yapicam) ve hayatimi yaşardım.

Helllalll be diyorumBen de bugun kocaman bir kek aldim idnirimden dayanamayip da evde tek kisiyim bugun 1 dilim yedim gerisi ne olur bilemem
Ben ergenlikten beridir çok kolay kilo alan yapıya sahip olduğum için , tatlı yapma olayına pek girmemiştim. Çünkü yapınca yiyorum . Ama bu sene yani 2018 de netten tatlı olayına girdim . Kekti , kurabiye idi derken işi bayağı çözdüm. Ama tabi sonuç kilo olarak acı bir şekilde bana döndü . Şimdi üç gündür aldığım 10 kiloyu vercem diye yağmur çamur demeden yürüyorum . Bıktım her üç senede bir 10 kilo verip geri almaktan .

Ben yapmiyorum, cunku kaliyor. Benim hevesim 1 dilim haydi 2 dilimde bitiyor. Gerisi kaliyor. O yuzden kek, borek, corek vb yapmiyorum.

Ben yapmiyorum, cunku kaliyor. Benim hevesim 1 dilim haydi 2 dilimde bitiyor. Gerisi kaliyor. O yuzden kek, borek, corek vb yapmiyorum.
Kahvaltıyı kek ve kahve ile yapmaya bayılırım. Bizde hemen bitiyor . Bende Zorunlu olarak bıraktım yapmayı . Un şeker yerine taze soğan domates salatalıkla idare edicem bir süre . Artık yediklerime satarım . Her güzel şeyin bir bedeli var:)

Eee ne alaka ya 40 yas fark var diye çocuk yapmasin mı?

Konu sahibi günumuzde kadınlar 55 56 yaşinda menopoza giriyor. Çocuk icin geç olduğunu dusunmuyorum. Siz elinizi cabuk tutup bir aday bulun secici olmayin diyemem ama kriterlerinizden biraz taviz veririseniz bir eş bulursunuz diye düşünüyorum. Çocukdan önce hayat arkadaşınizı bulmaya odaklanin gerisi gelir Allahın izniyle bol bol dua edin. Hayirli kismetler cıkarsin karşiniza rabbim.

Herkesin yasam plani sahsina özeldir. Kimisi erken evlenir hemen çocukları olur kimisi gec. Kimiside hic evlenemez kismet kader bu isler caninizi sıkmayın.ama birazda arayın eşinizi sans verin insanlara herkes nasıl buluyor.

Ben 38 yasinda evlendim 40 yasimda da dogurdum.Evet 40 yaş farkimiz var ama okul arkadaslarinin annelerinden ne daha yaşlı görünuyorum nede daha az koşturuyorum cocugum icin.Onun için her seyin en iyisini yapmaya calisiyorum.Ona haksizliksa yaş farkimiz ben anne olmayacaktim o da dunyaya gelmeyecekti.Allah her seyin hayirlisini versin.Daha genc evlenmek isterdim bir yerine 2 cocuk olsun kardesi olsun isterdim ama kısmet boylesiymiş.Geç kaldim 40 yasinda anne olunmaz mı demem gerekiyordu.Buyuk konusmamali kimse hayatta siz belki genç anne oldunuz ama cocugunuz gec kalirsa evlenmeye 40 yasindasin artik olmamali bu saatten sonrami dersiniz yoksa anne yada baba olsun evladimmi dersiniz diye bir jere dusunmenizi tavsiye ederim.Ayrica 40 yasina gelmis birinin 80 yasinda annesi olsa ne 60 yasinda annesi olsa ne en fazla torun baktiramaz.Daha uzun süre anne baba başında olur diye düşünürsekde jimin ne zaman kaç yaşında öleceğini Allahdan başka kim bilebilir.
Konu sahibi hayatta hiç bir sey için geç degildir hakkınızda hayırlısı olsun insallah.

Hicde gec degil neden olmasın
Moral bozanları kulak ardı edin geçen Komşumun bebeği oldu yaşı vardı kadının üstelik günümüzde tıp bayağı ilerledi.
Ama karar vermek lazım seçicilik de onemli tabi ama iyi sandığımız adam bambaşka bi insana dönüşebiliyor ya da tam tersi karaktere bakın insanlara nasil davrandığına vs.
Bende erken yaşta evlendim anne oldum bizim ailenin kadinlarinda genetiktir erken menopoz annem 28.inde girmiş mesela hatta annemin tıbben cocuk sahibi olması bile mucize şaşırmış doktorlar

Aynen sanki herkesin seksen yaşına kadar yaşayacağının garantisi var.

Tanıdığım 40 yaşında anne olmuş bir abla var öyle tatlı öyle enerjik biriki 40 yaşında göstermiyor zaten çocuğunu çok seviyor çok ilgili imreniyorum kendisine 28 yaşımdan utanıyorum:) yani çocuk için hiç geç kalmış sayılmazsınız ama seçiciliğiniz konusunda biraz daha şans vermenizi öneririm çünkü çocuktan daha önemli konu o şuanda

++++++++

Evlilik cok matah birsey degil...Gezin tozun eglenin. Kismetse oluyor zaten. Universiteden bir arkadasim bir iki ay once evlendi. 45 yaş civarinda...

35e girdim, ne aday var ne bisi. Kotu bir donemden geciyorum hatta. Cok isterdim su zor zamanimda derdimi dinleyecek bir sevdigimin olmasini. Tam da su anda boyle bir insana buyuk ozlem duyuyorum. Tabiki dusunuyor da insan. Yas gectikce cocukla aradaki yas farki da artiyor. Cocugu dusunene kadar aday bile yok daha ortada. Enerjik olma durumunun bende sorun olacagini sanmiyorum. Gunde ortalama 15 km bisiklet suruyorum isime gidis gelis. Aktif bir insanim. Ama uykuma baya duskunum. Uykusuz kalmak gozumu korkuturdu bak. Dee cocuk icin koca lazim

Miss,
maddi konular hayat tarzına uyum sağlaması tamam, seni değiştirmeye çalışan baskılayan biri olmaması lazım ama kendine benzeyen birinin arayışına girmek yanlış bence, herkes kendine benzeyenle evlenmiyor, hobileri farklı olabilir, misal kahveye gitme, futbol maçı seyretme gibi şeyleri hobi diye yutturup her dakika kahvehaneye kaçıp gooool gollll çekil önümden penaltıyı kaçırdım demediği sürece, ben dansa merak salmışsam o fotoğrafa merak salabilir, ben rap seviyorumdur o klasik müzik, ortak birşeyler yapıp güzel vakit geçireceğin anlar yaratabiliyorsan, hobiler ve zevkler farklı olabilir, aslında önemli olan senin ya da onun nelerden hoşlandığı değil, herşeyi açık açık konuşabileceğin, konuştuğunda seni anlayıp çözüm üretmek için çabalıyor, seni olduğun gibi kabul edip yanında yürümeyi becerebiliyor olmalı bence.

haklısın ama şöyle de bişey var ben doğduğumda babam neredeyse 50 yaşındaymış. İlk çocuğum bir de kardeşim var.
Çok zor oluyor ya. Kuşak farkı, çatışma, ortak bir şeyin olmaması, sürekli yanında baba değil de dede gibi olması.. belki ebeveynim için sorun değildir ama benim için sorundu.

Cok haklisin ablacim da bende 2si de yok nasilsa, ne iyi anlastigim ne de benzedigim biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…