Geç mi kalıyorum ?

Hersey doğurmak yetiştirmek, Celal Şengör’ün dediği gibi; bir çocuğu istediğim gibi eğitemedim ikincisi için okul kurmak gerek

Kaygılanmakta haklısınız. Ama ben duygusal anlamda düşündüğümde bur korkularım geçiyor.

Çocuk sahibi olacak olan sizsiniz taşıyacak doğuracak ve yetiştirecek olan sizsiniz. Sizin sorumlulugunuz olacak şartlar sizin elinizde dolayısıyla şartlarınız uygun oldugu zaman bu kararı almanız daha mantıklı. Hem önünüzde sınavıniz var öncelikleriniz var. Kuruntuya düşmeyin kaygilanmayin zamanı gelince olsun mutluluk getirsin

Ne güzel, ben duygusal anlamda da birşey hissedemiyorum maalesef, çekimserim, 24 yasındayım, bir kedim var onu ben oğlum gibi seviyorum

Kac yıldır evlisiniz peki. Ben de kedi köpek seviyorum eşim istemiyor evde ah oyle olsa benim ben de cocuğum gibi severim onları:)

Haklısınız.olumlu düşünmem lazım.Kuruntu ve kaygı göbek adim zaten benim. Ya yaştan dolayı olmazsa ya erteledigim icin olmazsa vs vs düşüncelere sahibim cocuk konusunda.

Kac yıldır evlisiniz peki. Ben de kedi köpek seviyorum eşim istemiyor evde ah oyle olsa benim ben de cocuğum gibi severim onları:)
1 sene olacak canım, ben küçüklükten beri sokakta kedi kovalardım yakaladım gel sevcem diye sarılıp sıkardım ellerimde hala tırmık izleri var, allah insan sevgisini almıs hayvan sevgisi vermis bana diyorum
Şaka bi yana kadın biyolojik olarak belli yaş geçmeden yapmalı istiyorsa, bence siz kararsızsınız, hakkınızda hayırlısı olsuun

Herkesin hayatı istekleri farklı ve kimse istese de kendi hayatına geç kalamaz.Ben öncelik kariyerin çocuk sonra da olur diyenlere çok katılmıyorum.Şöyle ki herkesin illa önceliği kariyeri olacak diye bir şey yok.Herkesin önceliği birbirinden farklıdır.Ya da öncelik yoktur hepsi aynı anda olsun ister.O yüzden sizin önceliğiniz ne onu belirlemeniz daha doğru olur.Önceliği evlenip hamile kalınca çocuğu doğmadan önce azmedip okulunu bitiren arkadaşım da var,önce okul iş hepsini bitirdikten sonra evlilik ve çocuk kararı alan arkadaşım da var.Önce evlenip çocuğunu büyütüp daha sonra işini yapmaya başlayan da.Siz hangisine bir an önce kavuşmak istiyorsunuz diğeri daha sonra da olsa olur geç kalmış olmam diye düşünüyorsanız ona karar verin.Ya da aynı anda yürütebilir misin iyi düşünün(sanırı bu seçenek yok sizin için)Kararı en iyi siz verebilirsiniz kimsenin size şunu seç deme hakkı yok.Bir de yazmışlar ya önce güçlü ol vs gibi kariyer he zaman güç değildir.Güç karakter ve kendini iyi yetiştirme,iyi fırsatlar elde etme ile alakalı bir durum.(maddi özgürlüğü olup beni seviyor-kıskanıyor başlığı altında hayatının ipini erkeğin eline veren kadınlarımız çok fazla)

Bir de önce çocuk yaparsan kariyerin biter olayına da katılmıyorum(tabi bölümünüz ne bilemem)ya da tam tersi bir duruma.Hayat sizin istediğiniz kronolojik sıralamada yaşarsınız ve isteseniz de bir şeyi elde edecekseniz elinizden kaçıramazsınız.

Siz turkiyede kadin oldugunuzu unutuyorsunuz sanirim. Bence genc insanlari yanlis yonlendirmeyin. Sonra 25-30 yasinda kucaklarinda minicik bebekleriyle issiz gucsuz kaliyorlar. Koca parasina guven olmaz. Yarin obur gun bozussalar bu kadin issiz kalip aldigi 200 lira nafakayla o cocuga nasil bakacak. Allah akil fikir versin. Once kendi ayaklari uzerinde durmali insanlar. Arkadasin buna imkani varken neden 3-4 sene erken cocuk yapmak icin ertelesin. Kocan, anan, baban da olsa Baskasinin parasina guvenip cocuk yapilmaz. Mehmet aslantugun guzel bir lafi var hani kadinlar hayatini bir erkegin sevgisine merhametine veya agzindan cikacak bir kelimeye birakmamali.

Ben de evliyim ve esime asigim. Hayatta her sey olabilir illa araniz bozulacak diye bir sey yok. Hayat bu allah korusun esiniz ölebilir bile, o zaman ne yapacaksiniz. Cocuk istiyorsaniz once emek harcayip cocugun ihtiyaclarini kimseye muhtac olmadan giderecek maddi ve manevi guce sahip olmalisiniz. Eger bunu yapmiyorsaniz samimi bir istek olmuyor bu. Cocuk oyle istedim sevistimle olmaz. Emek vereceksin o cocugun gelecegi icin..

Haklısınız.olumlu düşünmem lazım.Kuruntu ve kaygı göbek adim zaten benim. Ya yaştan dolayı olmazsa ya erteledigim icin olmazsa vs vs düşüncelere sahibim cocuk konusunda.

Neden olmasın ki? Engelleri değil sonuçları düşünün. Üç kuzenimde 30lu yaşlarında evlendi evliliklerinin ilk aylarında hamile kaldı hepside ayrıca 40indan sonra bile çocuğu olanı gördüm kendi iradesiyle yapmayıp olunca oluyor yani .ne olur psikolojinizi yıpratmayin olmayacak diye sartlamayin lütfen. En doğru zamanda olsun diye dua edin sadece. Önünüzde ki hedefleri gerçekleştirin önce kendinizi gerçekleştirin. İyi şartlar sunabilen bir anne adayı olmaya gayret edin

Ne yazdığımı okuduğunuza emin misiniz??Allah size akıl fikir versin ortada bir yönlendirme yok sizin yaptığınız gibi.Önce okuduğunuz idrak edebilin sonra akıl verin .Ben Türkiyede her kesimden kadının durumunu biliyorum.Ahkam kesmeyin.Cevap da vermeyin.

kosullar uygun olmadan yapmayın :) cocuk en hazır ortamı bıle sarsabılır cunku :) yasınız gec de degıl ben 29 yasımda cocuk sabıhı oldum suan 33 yasımdayım yanı 35 de de dogursam olurmus dıyorum :)

Teşekkür ederim. Içimi cok rahatlattınız gerçekten:) ona gore hareket edicem

kosullar uygun olmadan yapmayın :) cocuk en hazır ortamı bıle sarsabılır cunku :) yasınız gec de degıl ben 29 yasımda cocuk sabıhı oldum suan 33 yasımdayım yanı 35 de de dogursam olurmus dıyorum :)

Allah bağışlasın:) 29 gayet iyi bence ben 30dan sonra korkuyorum işte oyle bir korku oluştu:))saçma ama.

İlk çocuğumu 36 yaşımda doğurdum.. Ancak ben geç evlendiğim için biraz mecburen öyle oldu. 30 yaş benim gözümde ideal bu arada :) asla geç kalmış olmazsınız bence...

27 yasinda evlendim 36 ysinda cocuk dusumeye basladim.cunku kafam net değildi sartlar elverisli değildi.su an 38 yaşmdayim hala cocuk olsun diye ugrasiyorim.birsuru sorunlar cikti.olsun vardir bundada bi hayir diyorum.hele evliligi oturmadan ilk aydan hamile kalanlar flan okuyunca gerçekten hayret ediyorium.cocuk cok onemli bi mevzu ve bin kere dusunerek yapilmasi gerektiğini dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…