Geç mi kalıyorum ?

İlk çocuğumu 36 yaşımda doğurdum.. Ancak ben geç evlendiğim için biraz mecburen öyle oldu. 30 yaş benim gözümde ideal bu arada :) asla geç kalmış olmazsınız bence...

Ne güzel :)Allah bağışlasın. Yeter ki olsalar :)

Evet evlenir evlenmez çocuk yapanlara ben de hayret ediyorum. Inşallah olur bebeğiniz en hayırlı zamanda.

30dan sonraya erteleyen ben de varım.Eşim kendini hazır hissetmiyor. Ben de çok hazır sayılmam 2 sene oldu evleneli ve maddi olarak da 1 çocuk değil 2 çocuğa bile rahat bakacak durumdayız. Genç yaşta evlenip de çocuğu olmayan insanlar da var. Çocuğum olsun demeyle çocuk olmuyor.Bu iş nasip işi. Şu an gebe olsam niye oldum demem üzülmem çünkü bu dünyaya nasibi olan ne yaparsan yap gelecektir. Ya da çocuğum olmayacaksa da ne kadar istesem de olmayacaktır. Ama bizim toplumumuzda baskı da çok fazla o da insanları bir an önce çocuk sahibi olmaya yönlendiriyor. Aklında yoksa bile illa çocuk olmalı gibi düşünüyoruz. Aynı evlilik gibi işte. Söylerken bile “çocuk sahibi olmak” diyoruz. Halbuki çocuk öyle sahip olunabilecek birşey değil. Şu dünyada kimse kimsenin sahibi değil. Çocuklar sadece bize verilen en güzel emanetlerden biri. Bir insan yetiştirmek gerçekten çok emek isteyen sabır isteyen iş. Allah herkese istediği vakitte sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin. Anne baba olmak isteyenlere de hakkıyla anne baba olabilmeyi nasip etsin.

Maddi durumunuz iyi değilse, eşinizle aranız iyi değilse, boşanmaya değer görmediğiniz sorunlar varsa çocuk yapmayın, öyle her apar topar çocuk yapan kararından memnun olmuyor hem sizin için hem cocuğunuz için.

Bak birisi konu açmış “Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı” diye. Çocuk düşünmüyormuş çocuğu olacak Nasibi olan geliyor dünyaya

Tatlım benim yaşım 24 bende KPSS için erteleyecektim sonra vazgeçtim sonra istediğim anda olmadı daha sonra düşüşüm oldu ve malesef KPSS için dersaneye gitmeme rağmen atanamayacam evet kolay değil hem annenizin yada hamilelik ama bnce bir karar vermeden iyice düşün hakkında hayırlısı olsun olsun inş güzel günler gör

Teşekkür ederim siz de oyle inşallah:)
Neden atanamayacaksınız onu anlamadım. Ben de dershaneye yazildım kpss için.

Maddi durum iyi eşimle de iyiyiz . Ama 2 üniversite okudum ve işsizim. Kpss olmazsa hic bir şekilde iş bulamadim tek umudum o sınav yani. Kpss için önce hazirlanma sonra atanma derken zaman epey uzuyor bebek için.

Ah şu toplum baskısı gerçekten. Siz neden ertelediniz sadece hazir hissetmediğiniz için mi??

Senin ve eşinin isteğine, durumunuza göre değişir. Herkesin beklentisi, yaşantısı, düşüncesi farklıdır. 34 yaşındayım 3.5 senelik evliyim henüz çocuğum yok. Şimdi istiyorum mesela. Allah isteyen herkese nasip etsin

Ah şu toplum baskısı gerçekten. Siz neden ertelediniz sadece hazir hissetmediğiniz için mi??
Evliliğimiz otursun istedik öncelikle. Evlenmeden önce zaten 3 yıl çocuk düşünmeyeceğiz demiştik. Ya çocuk illa olsun ya da olmasın gibi bir düşüncem Yok. Evet çocuğumuz olsun istiyoruz ama aşırı ısrarcı değiliz diyeyim. Ki ben şimdiden yediğime içtiğime dikkat ediyorum 1 sene içerisinde öyle birşey düşünmeye başlarsak diye. Çocuk kitapları vs. Alıp okumayı düşünüyorum şu an çocuk düşünmediğimiz halde. Dediğim gibi şimdi bi sürprizle de karşılaşsak niye oldu demem. Hayırlısı olsun inşallah sen de en güzel zamanda hem işine hem bebeğine kavuşursun

İstedigim konuya cevap da yazarim fikrimi de soylerim. Bu forum bunun icin var. Begenmiyorsaniz begenmezsiniz. "Ahkam kesme, cevap verme" gibi emredici talimatlar hic yakisik almamis. Her neyse. İyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…