- 24 Ocak 2016
- 556
- 440
- 103
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
Merhaba arkadaşlar ya burda çok sesli bir fikir alışverişi olduğu için size sormak istiyorum. Şimdiden güzel fikirleriniz için teşekkür ediyorum. Erkek arkadaşım bu arada sözlüyüz evlilik konusunda başta bi anlaşmamız vardı borçla evlenmeyecektik. Herkes üstüne düşeni yapacaktı bana tamam dedi. Şimdi bi haftadır bi sıkıntısı vardı neyse dün akşam döküldü babası kredi kartına 7 binlira borç yaptı bunu ödemek zorundayım çok yoruldum bu kaçıncı falan dedi zaten tek başıma evlencegim hiç bi yardımları yok dedi bunları ben bilmiyordum. Hiç borcsuz olmaz falan dedi ne yapalım sağlık olsun dedim.Asıl can alıcı nokta evlendikten sonra da devam edebilir arkamda dururmusun dedi şimdi size soruyorum evli arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım.
Kimse kimseye güvenerek borç yapmamalı.
Bu yapılan 7 bin TL borç ne borcu? Asıl önemli olan o.
Haybeye yapılan bir borç ise gerçekten altına girilecek bir mebla değil.
Sorumsuzluk kaldırmayan bir miktar neticede.
Fakat zaruri birşey ise, belki bir nebze müsama gösterilebilir.
Ayrıca evlendikten sonra siz kendinize yetebilecek misiniz ki ayrıca bir borç ödeyin?
Bunu yorumlamak için evli olmaya gerek yok; senin evliliğine hiç bir katkıları olmayacak ailesine sen destek çıkar mısın ne demek ya? Bir de neyin borcu ki bu şimdiden sizden açık senet alır gibi, sözünüzü istiyor?
Her acaba dediğinizde ben sana en baştan anlattım, sen de söz verdin; bilerek kabul ettin diyecek.
Duramam diyeceksin canım o da sırf bu sebepten seninle ayrılacaksa güle güle gitsin..bazı aileleri de anlamıyorum faydan yoksa zararın olmasın ya.. kabul edersen habire kaynanalara para yetiştirmeye çalışırsınız kendiniz de geçim sıkıntısıyla birbirinizi yersiniz. Aşk sevgiyle yürümüyor evlilik yalnızca
Bak şu an kv kp gözüne hoş iyi insanlar gelebilir ama emin ol evlendikten sonra her hareketleri her lafları batıyor sinir hastası olup çıkıyorsun o yüzden onları evliliğinden ne kadar uzak tutarsan kardasınİstersen bunu kabul etmek zorunda değilsin dedi bende düşüneceğim dedim
Babası çalışmıyor mu ? Geliri yok mu?
Asla bir kere evet dersen omur boyu yer bitirirler sizi ne ask kalir ne sevgi saygiMerhaba arkadaşlar ya burda çok sesli bir fikir alışverişi olduğu için size sormak istiyorum. Şimdiden güzel fikirleriniz için teşekkür ediyorum. Erkek arkadaşım bu arada sözlüyüz evlilik konusunda başta bi anlaşmamız vardı borçla evlenmeyecektik. Herkes üstüne düşeni yapacaktı bana tamam dedi. Şimdi bi haftadır bi sıkıntısı vardı neyse dün akşam döküldü babası kredi kartına 7 binlira borç yaptı bunu ödemek zorundayım çok yoruldum bu kaçıncı falan dedi zaten tek başıma evlencegim hiç bi yardımları yok dedi bunları ben bilmiyordum. Hiç borcsuz olmaz falan dedi ne yapalım sağlık olsun dedim.Asıl can alıcı nokta evlendikten sonra da devam edebilir arkamda dururmusun dedi şimdi size soruyorum evli arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım.
Evlenecek insanların, mümkün olduğu kadar en az borçla evlenmesi en doğrusu. Aman düğün olmasın, eşyası eksik kalsın, ev kendinizin değil kira olsun ama yeterki ilk bir kaç yılı çok borç harç içinde geçirmesin yeni çiftler. En güzel zamanların, en tazesinden ilk özel anıların oluşturulacağı bu dönemde, sürekli sık boğaz içinde hissetmek, ben aile evimde daha rahattım, hiç gezemiyoruz bile, bu mu evlilik psikolojisine girmek, zaten alışma süreci yaşıyor olacağınız ilişkiyi iyice sınayabilir.İşte bende en son soylediklerinizi duyacagimi düşünüyorum ve korkuyorum
Evlenecek insanların, mümkün olduğu kadar en az borçla evlenmesi en doğrusu. Aman düğün olmasın, eşyası eksik kalsın, ev kendinizin değil kira olsun ama yeterki ilk bir kaç yılı çok borç harç içinde geçirmesin yeni çiftler. En güzel zamanların, en tazesinden ilk özel anıların oluşturulacağı bu dönemde, sürekli sık boğaz içinde hissetmek, ben aile evimde daha rahattım, hiç gezemiyoruz bile, bu mu evlilik psikolojisine girmek, zaten alışma süreci yaşıyor olacağınız ilişkiyi iyice sınayabilir.
Kaldıki bu borç sizin yuvanıza da bir yatırım değil; nereye gittiğini bilmediğiniz bir amaç için. Bence net konuşun; gerçekten çok elzem bir durum varsa; belirli bir rakam için altına girilebilir ama sözde büyük ve olgun olması gereken insanlar çarçur etsin, ben arkasını hep toplarım olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?