İyi geceler bu saatte beni rahatsiz eden ve uzen bir konudan bahsetmek ve ic dokmek istiyorum.Ben babannesi ve annesi ile ayni evde buyumus bir insanim ve kaynana gelin problemlerinin icerisinde birebir bulundum,ne yipratici birşey olduğunu bilirim.Gecen gun kv ile telefonda konuşurken bir konu gecti ve k.pedere birsey olsa kendisinin çocuklarına yerleseceginin sinyalini aldim.ikisi de.emekli evleri yok.Ve bu konu beni o an rahatsiz etti, eşim eve gelene kadar cok bunaldim kafama taktim elimde olmadan.Ara ara da kendime kizdim, gerçek olmayan bir varsayım uzerine oylesine konusulmus bir konu icin kendimi bu kadar uzmeye kafaya takmaya deger mi diye? Esim gelince ona bahsetmeyecektim endisemden ama dayanamadim ve bahsettim,boyle bir durum olsa annen bizimle mi kalacak dedim? O da elbette boyle bir durumda yanima alırım dedi,peki ya ben istemezsem beraber yasamayi dedim.Sonra ne yapmaliyiz peki farkli ne onerirsin dedi,ben de bilmiyorum ama beraber yasayabilecegimi sanmiyorum dedim.sonra konu senin ailenden biri bu durumda olsa ben yanimiza alalim derim gibi biseyler dedi (bu arada ailem asla.boyle sinyaller vermez beraber yasama heveslisi degiller kendi basimizin caresine bakariz tarzinda konusurlar hep,cocugumun evine yerlesirim gibi mesajlari, alt metinleri hep kv-kp den duyuyorum)Her neyse,sonra sinirlendi ben yatiyorum dedi kalkti gitti.Benim rizamin hic onemi yokmu boyle bir durumda evliliğimiz etkilenebilir,hayatimizi annene gore yasamak.zorunda kaliriz,benim de.rizam.olmasi gerekir dedikce,uyumak.istedgini rizaya falan gerek olmadigini,evimizin bir odasini acariz vs gibi seyler soyledi umursamaz tavirla ve uyku moduna gecmeye çalıştı.(esim.isine gelmeyen konularda yanimdan uzaklasir ve baska seylerle ilgilenir , konu cozumlenmedikce ben de sinir olurum)Ben de yine neden boyle yapıyorsun dedikce ne ruh hastasi olmam kaldi,ne de anlayissizligim...Suan da cok.mutsuzum..Esimle.ayni dili konusamiyor olmamiza, eşimin ailesinin bu dusunce yapisina ve esimin evliligimizin zedelenebilecegini ve benim böyle bir durumda rizamin olmayacagini soylememe ragmen beni yok saymasina çok üzülüyorum.Kv kotu biri degildir ama.konu ayni evde yasamaya gelince,iyi yada kotu insan olmanin bir onemi kalmiyor sonucta rizam alinmadan gerceklesen bir olay olacaksa onun iyi biri olmasinin ne önemi var ki,bir cok yeri de araştırdim.dinen ve hukuken de aykiri esin rızası olmadan zorla ayni evde yasamaya dayatilmak.Bilmiyorum esimi.seviyorum,bir evladimiz da var ama,gecmisinde bu olayin zorluklari içinde buyumus biri olarak gunun birinde bu noktaya geleceğimi hissediyorum nedense(cunku daha önce de bu tarz seylerin sinyalini aldım ama takmadim kafaya ustunde durmadim) O nedenle.esimle.konusmak istedim,ama boyle.olacaksa da ayrilmak zorunda kalmak dusuncesi falan off cok zor cok uzgunum suan kizlar bir yardim edin bana...Uzun oldu okuyan ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürler
Kimin ne olacağı hiç belli değil, kv ile ayni evde kalmak isteyen gelin bir elin bes parmagini gecmez ama hayat bu evlatlar sag iken oraya buraya siginacak halleri yok, bizim de anamiz babamiz var herkesin basina her sey gelebilir. Tersi de olabilir onlari istemezken biz siginmak zorunda kalabiliriz. Çok katı düşünmemeye bakin derim. Hayirlisi olsun.İyi geceler bu saatte beni rahatsiz eden ve uzen bir konudan bahsetmek ve ic dokmek istiyorum.Ben babannesi ve annesi ile ayni evde buyumus bir insanim ve kaynana gelin problemlerinin icerisinde birebir bulundum,ne yipratici birşey olduğunu bilirim.Gecen gun kv ile telefonda konuşurken bir konu gecti ve k.pedere birsey olsa kendisinin çocuklarına yerleseceginin sinyalini aldim.ikisi de.emekli evleri yok.Ve bu konu beni o an rahatsiz etti, eşim eve gelene kadar cok bunaldim kafama taktim elimde olmadan.Ara ara da kendime kizdim, gerçek olmayan bir varsayım uzerine oylesine konusulmus bir konu icin kendimi bu kadar uzmeye kafaya takmaya deger mi diye? Esim gelince ona bahsetmeyecektim endisemden ama dayanamadim ve bahsettim,boyle bir durum olsa annen bizimle mi kalacak dedim? O da elbette boyle bir durumda yanima alırım dedi,peki ya ben istemezsem beraber yasamayi dedim.Sonra ne yapmaliyiz peki farkli ne onerirsin dedi,ben de bilmiyorum ama beraber yasayabilecegimi sanmiyorum dedim.sonra konu senin ailenden biri bu durumda olsa ben yanimiza alalim derim gibi biseyler dedi (bu arada ailem asla.boyle sinyaller vermez beraber yasama heveslisi degiller kendi basimizin caresine bakariz tarzinda konusurlar hep,cocugumun evine yerlesirim gibi mesajlari, alt metinleri hep kv-kp den duyuyorum)Her neyse,sonra sinirlendi ben yatiyorum dedi kalkti gitti.Benim rizamin hic onemi yokmu boyle bir durumda evliliğimiz etkilenebilir,hayatimizi annene gore yasamak.zorunda kaliriz,benim de.rizam.olmasi gerekir dedikce,uyumak.istedgini rizaya falan gerek olmadigini,evimizin bir odasini acariz vs gibi seyler soyledi umursamaz tavirla ve uyku moduna gecmeye çalıştı.(esim.isine gelmeyen konularda yanimdan uzaklasir ve baska seylerle ilgilenir , konu cozumlenmedikce ben de sinir olurum)Ben de yine neden boyle yapıyorsun dedikce ne ruh hastasi olmam kaldi,ne de anlayissizligim...Suan da cok.mutsuzum..Esimle.ayni dili konusamiyor olmamiza, eşimin ailesinin bu dusunce yapisina ve esimin evliligimizin zedelenebilecegini ve benim böyle bir durumda rizamin olmayacagini soylememe ragmen beni yok saymasina çok üzülüyorum.Kv kotu biri degildir ama.konu ayni evde yasamaya gelince,iyi yada kotu insan olmanin bir onemi kalmiyor sonucta rizam alinmadan gerceklesen bir olay olacaksa onun iyi biri olmasinin ne önemi var ki,bir cok yeri de araştırdim.dinen ve hukuken de aykiri esin rızası olmadan zorla ayni evde yasamaya dayatilmak.Bilmiyorum esimi.seviyorum,bir evladimiz da var ama,gecmisinde bu olayin zorluklari içinde buyumus biri olarak gunun birinde bu noktaya geleceğimi hissediyorum nedense(cunku daha önce de bu tarz seylerin sinyalini aldım ama takmadim kafaya ustunde durmadim) O nedenle.esimle.konusmak istedim,ama boyle.olacaksa da ayrilmak zorunda kalmak dusuncesi falan off cok zor cok uzgunum suan kizlar bir yardim edin bana...Uzun oldu okuyan ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürler
kimse istemez bir evde iki ev ama zaten evleri yok diyorsun ilerde birinden biri ölürse diğeri tek kalacak belki elden ayaktan düşme durumu olacak o zaman da mı kapını açmayacaksın?İyi geceler bu saatte beni rahatsiz eden ve uzen bir konudan bahsetmek ve ic dokmek istiyorum.Ben babannesi ve annesi ile ayni evde buyumus bir insanim ve kaynana gelin problemlerinin icerisinde birebir bulundum,ne yipratici birşey olduğunu bilirim.Gecen gun kv ile telefonda konuşurken bir konu gecti ve k.pedere birsey olsa kendisinin çocuklarına yerleseceginin sinyalini aldim.ikisi de.emekli evleri yok.Ve bu konu beni o an rahatsiz etti, eşim eve gelene kadar cok bunaldim kafama taktim elimde olmadan.Ara ara da kendime kizdim, gerçek olmayan bir varsayım uzerine oylesine konusulmus bir konu icin kendimi bu kadar uzmeye kafaya takmaya deger mi diye? Esim gelince ona bahsetmeyecektim endisemden ama dayanamadim ve bahsettim,boyle bir durum olsa annen bizimle mi kalacak dedim? O da elbette boyle bir durumda yanima alırım dedi,peki ya ben istemezsem beraber yasamayi dedim.Sonra ne yapmaliyiz peki farkli ne onerirsin dedi,ben de bilmiyorum ama beraber yasayabilecegimi sanmiyorum dedim.sonra konu senin ailenden biri bu durumda olsa ben yanimiza alalim derim gibi biseyler dedi (bu arada ailem asla.boyle sinyaller vermez beraber yasama heveslisi degiller kendi basimizin caresine bakariz tarzinda konusurlar hep,cocugumun evine yerlesirim gibi mesajlari, alt metinleri hep kv-kp den duyuyorum)Her neyse,sonra sinirlendi ben yatiyorum dedi kalkti gitti.Benim rizamin hic onemi yokmu boyle bir durumda evliliğimiz etkilenebilir,hayatimizi annene gore yasamak.zorunda kaliriz,benim de.rizam.olmasi gerekir dedikce,uyumak.istedgini rizaya falan gerek olmadigini,evimizin bir odasini acariz vs gibi seyler soyledi umursamaz tavirla ve uyku moduna gecmeye çalıştı.(esim.isine gelmeyen konularda yanimdan uzaklasir ve baska seylerle ilgilenir , konu cozumlenmedikce ben de sinir olurum)Ben de yine neden boyle yapıyorsun dedikce ne ruh hastasi olmam kaldi,ne de anlayissizligim...Suan da cok.mutsuzum..Esimle.ayni dili konusamiyor olmamiza, eşimin ailesinin bu dusunce yapisina ve esimin evliligimizin zedelenebilecegini ve benim böyle bir durumda rizamin olmayacagini soylememe ragmen beni yok saymasina çok üzülüyorum.Kv kotu biri degildir ama.konu ayni evde yasamaya gelince,iyi yada kotu insan olmanin bir onemi kalmiyor sonucta rizam alinmadan gerceklesen bir olay olacaksa onun iyi biri olmasinin ne önemi var ki,bir cok yeri de araştırdim.dinen ve hukuken de aykiri esin rızası olmadan zorla ayni evde yasamaya dayatilmak.Bilmiyorum esimi.seviyorum,bir evladimiz da var ama,gecmisinde bu olayin zorluklari içinde buyumus biri olarak gunun birinde bu noktaya geleceğimi hissediyorum nedense(cunku daha önce de bu tarz seylerin sinyalini aldım ama takmadim kafaya ustunde durmadim) O nedenle.esimle.konusmak istedim,ama boyle.olacaksa da ayrilmak zorunda kalmak dusuncesi falan off cok zor cok uzgunum suan kizlar bir yardim edin bana...Uzun oldu okuyan ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürler
sen, kaynana-gelin bir arada büyümeseydinde, yine aynı düşüncelerde olacaktın merak etme...çok büyük konuşuyorsun bence, hayat süprizlerle doludur, kimin kime muhtaç olacağı hiç belli olmaz...ailem gelmez etmezde deme, insan yaşlanıp, elden ayaktan düşünce yada başka başka sebebplerden ummadığın kişilere muhtaç olursun...ayrıca gençliğine, malına mülkünede güvenme, şartlar öyle bir değişirki bir anda sen kaynanana muhtaç olabilirsin.....şimdiden eşini böyle şeyler için üzmene gerek yok, ayrıca vicdanl bir evlat olduğu için, eşinle de gurur duyman gerekir...İyi geceler bu saatte beni rahatsiz eden ve uzen bir konudan bahsetmek ve ic dokmek istiyorum.Ben babannesi ve annesi ile ayni evde buyumus bir insanim ve kaynana gelin problemlerinin icerisinde birebir bulundum,ne yipratici birşey olduğunu bilirim.Gecen gun kv ile telefonda konuşurken bir konu gecti ve k.pedere birsey olsa kendisinin çocuklarına yerleseceginin sinyalini aldim.ikisi de.emekli evleri yok.Ve bu konu beni o an rahatsiz etti, eşim eve gelene kadar cok bunaldim kafama taktim elimde olmadan.Ara ara da kendime kizdim, gerçek olmayan bir varsayım uzerine oylesine konusulmus bir konu icin kendimi bu kadar uzmeye kafaya takmaya deger mi diye? Esim gelince ona bahsetmeyecektim endisemden ama dayanamadim ve bahsettim,boyle bir durum olsa annen bizimle mi kalacak dedim? O da elbette boyle bir durumda yanima alırım dedi,peki ya ben istemezsem beraber yasamayi dedim.Sonra ne yapmaliyiz peki farkli ne onerirsin dedi,ben de bilmiyorum ama beraber yasayabilecegimi sanmiyorum dedim.sonra konu senin ailenden biri bu durumda olsa ben yanimiza alalim derim gibi biseyler dedi (bu arada ailem asla.boyle sinyaller vermez beraber yasama heveslisi degiller kendi basimizin caresine bakariz tarzinda konusurlar hep,cocugumun evine yerlesirim gibi mesajlari, alt metinleri hep kv-kp den duyuyorum)Her neyse,sonra sinirlendi ben yatiyorum dedi kalkti gitti.Benim rizamin hic onemi yokmu boyle bir durumda evliliğimiz etkilenebilir,hayatimizi annene gore yasamak.zorunda kaliriz,benim de.rizam.olmasi gerekir dedikce,uyumak.istedgini rizaya falan gerek olmadigini,evimizin bir odasini acariz vs gibi seyler soyledi umursamaz tavirla ve uyku moduna gecmeye çalıştı.(esim.isine gelmeyen konularda yanimdan uzaklasir ve baska seylerle ilgilenir , konu cozumlenmedikce ben de sinir olurum)Ben de yine neden boyle yapıyorsun dedikce ne ruh hastasi olmam kaldi,ne de anlayissizligim...Suan da cok.mutsuzum..Esimle.ayni dili konusamiyor olmamiza, eşimin ailesinin bu dusunce yapisina ve esimin evliligimizin zedelenebilecegini ve benim böyle bir durumda rizamin olmayacagini soylememe ragmen beni yok saymasina çok üzülüyorum.Kv kotu biri degildir ama.konu ayni evde yasamaya gelince,iyi yada kotu insan olmanin bir onemi kalmiyor sonucta rizam alinmadan gerceklesen bir olay olacaksa onun iyi biri olmasinin ne önemi var ki,bir cok yeri de araştırdim.dinen ve hukuken de aykiri esin rızası olmadan zorla ayni evde yasamaya dayatilmak.Bilmiyorum esimi.seviyorum,bir evladimiz da var ama,gecmisinde bu olayin zorluklari içinde buyumus biri olarak gunun birinde bu noktaya geleceğimi hissediyorum nedense(cunku daha önce de bu tarz seylerin sinyalini aldım ama takmadim kafaya ustunde durmadim) O nedenle.esimle.konusmak istedim,ama boyle.olacaksa da ayrilmak zorunda kalmak dusuncesi falan off cok zor cok uzgunum suan kizlar bir yardim edin bana...Uzun oldu okuyan ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürler
Sonuçta kadını odaya kilitleyecek degiliz,her animiz ortak.olacak,biryere gidilecekse beraber gidilecek tatile bile.birlikte cikacagiz vs vs.Herseyi kendimize gore değil ona gore planlayacagiz aman alinmasin gucenmesin diye her kelimemize her hareketimize dikkat edecegiz.Bu sekilde.yasamak.bana uygun olsa evet kapimi neden acmayayim.birakin kapiyi acmamayi konusunu bile acmam ki herhalde gelecek der ustunde.bile durmam.Mutluluk ve huzur denilen sey kaybedilince.kolay kolay yerine gelmiyor sadece varsayim olarak yapilan bir konusma ve daha önce de bunu ima.eden orneklendirmeymis gibi anlattiklari konular da oldugu icin ben artik niyetlerinin ne olduğunu anladjm ve esime simdiden soyledim.Garip karsilandi tabi ortada fol yok yumurta yok neler geciyor aklindan diye ama resmen nuna kodlaniyorum esimin ailesi bunu bir sekolde.basariyor.Kimse ailesini yalniz kaldi yada sagligi el vermedi diye sokaga atmaz bir basina birakmaz,ama.bu destek yada bakim denilen konu illaki insanin esi ile beraber yaşama alaninda mi olmalidir? Ben bunu dogru bulmuyorum,benim ailemin de gün gelir boyle bir desteğe ihiyaci olursa bizimle yasama konusunu reddederler,belki yakin bir cevrede oturmak olabilir ama yeterki kendi duzenlerinde olsun diye dusunurler nitekim ben de böyle dusunuyorum.Cunku ben kendi ailem ile bile ayni cati altinda mecburi hissederek duramam.Sonsuza kadar ev ev üstüne fikri bana bosuna yasanmislik hissi veriyor. Ben bunun icin evlenmedim.kimse istemez bir evde iki ev ama zaten evleri yok diyorsun ilerde birinden biri ölürse diğeri tek kalacak belki elden ayaktan düşme durumu olacak o zaman da mı kapını açmayacaksın?
siz yetişme dönemindeki olaylardan etkilenmişiniz ama insanlık namına ben olsam kapımı açarım ki açıyorum da...
kendini idare edecek güçte ve maddi kazancı varsa tabiki kendi evinde yaşar sağ kalan gerekirse evine yardımcı tutulur temizlik yemek vs için ama kendine bakamayacak durumda ise evinize kabul etmeniz gerekir aynı şey kendi ailenizim de başına gelebilir ..
bence eşiniz haklı eğer ki kendi anamı babamı eve getirirken eşime danışacaksam ben olsam önce eşimi o evden yollarım, zaten evinize geldiler diye kendi düzeninizi bozmanıza gerek yok eşinizin dediği gibi bir oda verirsiniz o orada takılır .
Belki de ama bu neden benim bu konuda kati dusunmemin en güçlü nedeni..Esneklik gosteremiyorum,mecbur da degilim esim de benim aileme karsi mecbur degil.Ustumuze dusen sadece ayni evde olmak degildir,daha fazlasidir.Ve bunu ayni evde olmadan da evlatlar aileleri icin yapabilir kanaatindeyim.Bunlari dusunmek.icin erken de bunlari ben dusunmuyorum ki esimin ailesi sagolsun bircok konuyu buna baglayip.kendilerinin guvende olup olmadigini ogrenmeye calisir gibi konusuyorlar yada zaten oyle olacak ya der gibi soylemleri var orneklendiriyorlar mesela.konusurken.Bu yapılan sizce dogru mu?İnsani tedirgin edip bu tip konulardan uzaklastirmaya yetiyor da artıyor bile bu tavirlar..sen, kaynana-gelin bir arada büyümeseydinde, yine aynı düşüncelerde olacaktın merak etme...çok büyük konuşuyorsun bence, hayat süprizlerle doludur, kimin kime muhtaç olacağı hiç belli olmaz...ailem gelmez etmezde deme, insan yaşlanıp, elden ayaktan düşünce yada başka başka sebebplerden ummadığın kişilere muhtaç olursun...ayrıca gençliğine, malına mülkünede güvenme, şartlar öyle bir değişirki bir anda sen kaynanana muhtaç olabilirsin.....şimdiden eşini böyle şeyler için üzmene gerek yok, ayrıca vicdanl bir evlat olduğu için, eşinle de gurur duyman gerekir...
Bakin ben bu konulari durduk yere cikarmiyorum.esimin ailesi firsatini buldukca araya sıkıştırir yada hic olmadik bir anda orneklendirme yaparak konusur ima eder yani bir yolunu bulup bunun altini cizmeye calisirlar.Ben de artik esime.konuyu acmaya calistim,ufurukten.bir konu olduğu dogru ama.bunu acan ben degilim.Simdiden bunları konusmak dogru degilse ilk elestirilmesi gerekenlerden biri de.kv-kp dir diye düşünüyorum..Onlardan çıkıyor bu guzel fikirler...Bu konular beni rahatsız ediyor son zamanlarda dile getirilmesi artik mecbur degilim.simdiden kendimi uzmeye ama.uzuyorlar insanin aklina dusuruyor huzur kaciriyorlar.Ben de esimle paylastim doğal olarak.hatta.paylasmasaydim.sonra diye ben de dusundum gereksizdi dedim.Ama yine karsima cikacakti bugun degilse baska bir zaman konusacaktim.Yani er gec bu konu zaten konusulacak ben de net fikrimi artik esim.bilsin istedim belki ben de bu konudaki niyetimi belli ederek içimi rahatlatmaya,gorevimmis mecburmusuum.gibi hissettirilmekten uzaklasirim.bi nebze diye acmistim ama beklediğim gibi bir diyalog olmadi...Sasirmamak lazim.bi yerde deNe saçma üfürükten dert çıkarma olmuş. Ne malum size önce bişey olmayacağı. Herkes sağlıklı evindeyken bunları düşünüp, kocanıza aktarıp kendinize cephe aldırıyorsunuz
o zaman, onlar öyle birşey ima ettiklerinde, sizde onlara, öyle bir durumda yaşamak istemediğinizi belirtirsiniz, eşinize yüklenmek yerine kartlarınızı açık oynarsanız sizin için daha iyi olur...senin fikrin buysa, eşinin fikri farklı olabilir, ozamanBelki de ama bu neden benim bu konuda kati dusunmemin en güçlü nedeni..Esneklik gosteremiyorum,mecbur da degilim esim de benim aileme karsi mecbur degil.Ustumuze dusen sadece ayni evde olmak degildir,daha fazlasidir.Ve bunu ayni evde olmadan da evlatlar aileleri icin yapabilir kanaatindeyim.Bunlari dusunmek.icin erken de bunlari ben dusunmuyorum ki esimin ailesi sagolsun bircok konuyu buna baglayip.kendilerinin guvende olup olmadigini ogrenmeye calisir gibi konusuyorlar yada zaten oyle olacak ya der gibi soylemleri var orneklendiriyorlar mesela.konusurken.Bu yapılan sizce dogru mu?İnsani tedirgin edip bu tip konulardan uzaklastirmaya yetiyor da artıyor bile bu tavirlar..
Benim ablamın kayınvalidesi de sizinki gibi yapıyormuş. Ablam en son demiş ki " anne önce sen ölürsen ne olacak? Biz de kayınpederi evlendiririz o zaman. "Bakin ben bu konulari durduk yere cikarmiyorum.esimin ailesi firsatini buldukca araya sıkıştırir yada hic olmadik bir anda orneklendirme yaparak konusur ima eder yani bir yolunu bulup bunun altini cizmeye calisirlar.Ben de artik esime.konuyu acmaya calistim,ufurukten.bir konu olduğu dogru ama.bunu acan ben degilim.Simdiden bunları konusmak dogru degilse ilk elestirilmesi gerekenlerden biri de.kv-kp dir diye düşünüyorum..Onlardan çıkıyor bu guzel fikirler...
Belki de ama bu neden benim bu konuda kati dusunmemin en güçlü nedeni..Esneklik gosteremiyorum,mecbur da degilim esim de benim aileme karsi mecbur degil.Ustumuze dusen sadece ayni evde olmak degildir,daha fazlasidir.Ve bunu ayni evde olmadan da evlatlar aileleri icin yapabilir kanaatindeyim.Bunlari dusunmek.icin erken de bunlari ben dusunmuyorum ki esimin ailesi sagolsun bircok konuyu buna baglayip.kendilerinin guvende olup olmadigini ogrenmeye calisir gibi konusuyorlar yada zaten oyle olacak ya der gibi soylemleri var orneklendiriyorlar mesela.konusurken.Bu yapılan sizce dogru mu?İnsani tedirgin edip bu tip konulardan uzaklastirmaya yetiyor da artıyor bile bu tavirlar..
Bi de.alinganlar yani ben istemediğimi esim yerine onlara soylesem biz öylesine konusma arasında dedik,gelecegimizden degil gelinimiz hemen istemedigini soyledi cok.bozulduk gucendik denilecek ve esimle yasadigim anlasmazliga bir de ailesi eklenecek.Ne vicdansizligim kalacak ne de anlayissizligim,kotu gelinligim...Oyuzden sessiz kalip duymazdan geldim bugune kadar..Zamani gelince dusunulur onlar konussun bakalim istedikleri gibi diyordum ama artik bu sefer rahatsız oldum.o zaman, onlar öyle birşey ima ettiklerinde, sizde onlara, öyle bir durumda yaşamak istemediğinizi belirtirsiniz, eşinize yüklenmek yerine kartlarınızı açık oynarsanız sizin için daha iyi olur...senin fikrin buysa, eşinin fikri farklı olabilir, ozaman
geldiğindede kararınızı verirsiniz...birde şöyle bir durumvar, genelde hayatta neyden korkar yada kaçarsak, o konuyla ilgili sınav veriririz, ayrıca bir türk atasöz derki:) ana bahtı, kıza mirastır...
Dunku konusmalarindan çıkardığım sonuc senin rizani takan kim ben yanima alirim annemi idi.Varsayim karsisindaki cevap bu yani.. Sanırım oyle bir durumda bu evlilik yurumeyecek mesela bir 10 yil sonra oldugunu dusunelim evliligimize bir on sene daha eklenecek.Senelerce emek verdik ama esim benim rizami sormayi istemedi baska bir çözüm uretme yoluna gtmek yerine evliligini bitirmek daha cazip geldi diye uzulmek dusecek bana..Kendinizi doldurup kocanızla huzursuz olmak yerine onlar size alttan mesaj verirken direk söyleyin "ben istemem kabul etmem ona göre plan kurun " diye... ha ama kocanız annemi ne olursa olsun ben yanıma alırım derse de boşanmayı göze alacaksınız demektir
Hiçkimse kv ile yaşamak istemez elbette.
Ama hayat bizi bazen bi seylere mecbur ediyor.
Kadın elbetteki evlatlarına sığınacak.
Yarın siz de evlatlarınıza sığınacaksınız.
Ha eşinin annesine bakmak zorunda değilsin. O zorunluluk eşine ait. O konuda seninle hemfikirim.
Ama evimde istemiyorum diyerek ortada bir sorun olduğunu belirtiyorsunuz.
Su durumda bir de çözüm önerin. Eşiniz annesini ne yapsın?
Siz kendi annenizi ne yapacaksınız?
Evladınız sizi ne yapsin??
Hepimiz yaşlanacağız. Eşiniz hayırlı bir evlat. Ona destek olmanızı öneririm. Cennet ana baba rızasıdır. Bunu unutmayın.
Ben almiyim o mirasi umarim ben korktuklarimla yuzlesmek.zorunda.kalmam kalirsam da katlanamam zaten..o zaman, onlar öyle birşey ima ettiklerinde, sizde onlara, öyle bir durumda yaşamak istemediğinizi belirtirsiniz, eşinize yüklenmek yerine kartlarınızı açık oynarsanız sizin için daha iyi olur...senin fikrin buysa, eşinin fikri farklı olabilir, ozaman
geldiğindede kararınızı verirsiniz...birde şöyle bir durumvar, genelde hayatta neyden korkar yada kaçarsak, o konuyla ilgili sınav veriririz, ayrıca bir türk atasöz derki:) ana bahtı, kıza mirastır...
Gerekirse birlikte yaşamak durumundasınız .İyi geceler bu saatte beni rahatsiz eden ve uzen bir konudan bahsetmek ve ic dokmek istiyorum.Ben babannesi ve annesi ile ayni evde buyumus bir insanim ve kaynana gelin problemlerinin icerisinde birebir bulundum,ne yipratici birşey olduğunu bilirim.Gecen gun kv ile telefonda konuşurken bir konu gecti ve k.pedere birsey olsa kendisinin çocuklarına yerleseceginin sinyalini aldim.ikisi de.emekli evleri yok.Ve bu konu beni o an rahatsiz etti, eşim eve gelene kadar cok bunaldim kafama taktim elimde olmadan.Ara ara da kendime kizdim, gerçek olmayan bir varsayım uzerine oylesine konusulmus bir konu icin kendimi bu kadar uzmeye kafaya takmaya deger mi diye? Esim gelince ona bahsetmeyecektim endisemden ama dayanamadim ve bahsettim,boyle bir durum olsa annen bizimle mi kalacak dedim? O da elbette boyle bir durumda yanima alırım dedi,peki ya ben istemezsem beraber yasamayi dedim.Sonra ne yapmaliyiz peki farkli ne onerirsin dedi,ben de bilmiyorum ama beraber yasayabilecegimi sanmiyorum dedim.sonra konu senin ailenden biri bu durumda olsa ben yanimiza alalim derim gibi biseyler dedi (bu arada ailem asla.boyle sinyaller vermez beraber yasama heveslisi degiller kendi basimizin caresine bakariz tarzinda konusurlar hep,cocugumun evine yerlesirim gibi mesajlari, alt metinleri hep kv-kp den duyuyorum)Her neyse,sonra sinirlendi ben yatiyorum dedi kalkti gitti.Benim rizamin hic onemi yokmu boyle bir durumda evliliğimiz etkilenebilir,hayatimizi annene gore yasamak.zorunda kaliriz,benim de.rizam.olmasi gerekir dedikce,uyumak.istedgini rizaya falan gerek olmadigini,evimizin bir odasini acariz vs gibi seyler soyledi umursamaz tavirla ve uyku moduna gecmeye çalıştı.(esim.isine gelmeyen konularda yanimdan uzaklasir ve baska seylerle ilgilenir , konu cozumlenmedikce ben de sinir olurum)Ben de yine neden boyle yapıyorsun dedikce ne ruh hastasi olmam kaldi,ne de anlayissizligim...Suan da cok.mutsuzum..Esimle.ayni dili konusamiyor olmamiza, eşimin ailesinin bu dusunce yapisina ve esimin evliligimizin zedelenebilecegini ve benim böyle bir durumda rizamin olmayacagini soylememe ragmen beni yok saymasina çok üzülüyorum.Kv kotu biri degildir ama.konu ayni evde yasamaya gelince,iyi yada kotu insan olmanin bir onemi kalmiyor sonucta rizam alinmadan gerceklesen bir olay olacaksa onun iyi biri olmasinin ne önemi var ki,bir cok yeri de araştırdim.dinen ve hukuken de aykiri esin rızası olmadan zorla ayni evde yasamaya dayatilmak.Bilmiyorum esimi.seviyorum,bir evladimiz da var ama,gecmisinde bu olayin zorluklari içinde buyumus biri olarak gunun birinde bu noktaya geleceğimi hissediyorum nedense(cunku daha önce de bu tarz seylerin sinyalini aldım ama takmadim kafaya ustunde durmadim) O nedenle.esimle.konusmak istedim,ama boyle.olacaksa da ayrilmak zorunda kalmak dusuncesi falan off cok zor cok uzgunum suan kizlar bir yardim edin bana...Uzun oldu okuyan ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürler
Siginma derdine coktan dusmusler.Bi de onlarin ailede de var boyle seyler garipsenmiyor.Bizim orflerde bu var ve okadar yerlesmis ki istemediginizde vicdansız oluyorsunuz. Yani birakin da izin verin de ben ve oglunuz o zaman düşünelim o duruma dustugunuzde ne olacagini,simdiden varsayimlar yaparak kendilerini garanti altina almaya calismak ,ağız aramak da doğru degil ya..Kendileri için iyi birsey yaptiklarini sanıyorlar ama farkinda degiller istenmediklerinin boyle yaptikcaYaşlilikta ille evlada siğinilmaz. Bu evladi sigorta olarak gören zihniyeti sevmiyorum. Bu zihniyetten dolayi Türkiyede insanlar kendini 50 yaşinda bile yaşli olarak görüyor. Yurtdişinsa millet 70 yaşinda halen bisiklet sürerken, bizimkiler kendine baktirmaya çok meraklilar. Cünkü yaşli olmak, hak etsende, hak etmesende aşiri derecede saygi hürmet hak etmek ile eşdeger görünüyor.
Bu konuda bile kv'denin hastaliğindan bahs edilmedi. Eşinin vefatindan bahs edildi. Hayatin döngüsü bu. Sirf eşi yok diye niye evladin evine yerleşsin? Huzursuzluk yaratsin? Kendi evinde, kendi rutininde kalabilir. Cocuklar para verip temizlikçi kadin tutabilir ve ziyarete gidebilir.
Hani kadinin son günlerinde tabiki eve alirsin fakat bu durumda ve çoğu durumda bu böyle değil. Türk kültürü sömürülme üzerine kurulu çünkü. Kp, kv'deyi sömürür, kv'de gelini ve gelin evlatlarini. Herşeye vicdan bahanesi ile insanlari mutsuz etmeye kurulu.
Destek cikariz beraber yasamak haricinde .Ben de onu diyorum saglikli aileler de sagliksizlasmaya doğru yol aliyor ailede huzur kalmayinca...Gerekirse birlikte yaşamak durumundasınız .
Siz babaannenizle -Annenizin yaptığı hataları yapmazsınız. Daha dikkatli olursunuz.
Bugün eşinizle siz ailelerinize destek çıkacaksınız.
Yarın evladınız size..Sağlıklı bir aileiseniz bu değişmez bir ritüeldir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?