Gece dertlisi

Boşan!

elden ayaktan düşene kadar ayrı eve bende okeyim ama kendine bakamayacak duruma gelirlerse her iki tarafın ailesi için diyorum bence kapılar sonuna kadar açılmalı bunun yarını da var , yoksa kimse zaruri durum yoksa kimsenin evine yerleşmek istemez.
hem neden herşeyi ona göre ayarlayasanız ki ben kendi ailemle 2,5 seneye yakın aynı evde yaşadım kızıma bakıyorlardı arada kendi evlerine gittikleri de oldu bu süreçte kimse kimseye karışmadı haftasonları ayrı takıldık hep tek zorluğu evin genel iş yükünün artması oldu benim açımdan temizlik yemek vs durumları ama aşılamayacak şeyler değildi...
ve ailem yaşlansa bakıma muhtaç hale gelse onlar istemese bile ben evimi açarım yanıma alırım onları , eşiminde annesi vefat etti babası var 92 yaşında kendi maaşı dışında birşeyi yok bir ara hastalandı evini kapattılar (kiradaydı zaten) bir süre görümcemde kaldı , ona da zor geldi görümcemede sonra huzur evine yatırdılar (burada çoğu huzur evi bakacak bir yakını varsa almıyor yaşlıları ya da ağır engeli yoksa ) rica minnet ama orada da yapamadı 4 kardeşler bir adamı sığdıramadılar evlerine ben bile acıyorum adama şu an ve içten içe üzülüyor ama evlatlarına hep ben iyiyim rolü oynuyor yani birgün hepimiz elden ayaktan düşeeğiz o zaman sizde birilerine muhtaç olursanız farklı düşünebilirsiniz..

Benle ayni pencereden bakmıyor olabilirsiniz ama üslubunuz ve olumlu yaklasiminiz için cok teşekkürler.Kayinpederiniz icin de uzgunum.

Ben de ev içinde ev olmaz fikrini savunanlardanım.Ama hayat bu bazen istemediğimiz şeyler geliyo başımıza.Düşmez kalkmaz bi Allah.yarın ne olacağımız belli değil.Yarın başınıza bişey gelse elden ayaktan düşseniz Allah korusun,size ilk koşanlardan biri kvniz olur muhtemelen.tamam kimse kv ile yaşamayı istemez ama dünyanın binbir türlü hali var bi bakarsınız kvnizin yardımına muhtaç olursunuz, sizde kalması gerek olur,bi de öyle düşünün.
Sizin durumunuzda şu an eşinize bu mevzuyu dile getirmeniz yersiz olmuş kpiniz hayatta sonuçta.olmamış bişey için eşinizle polemiğe girip yok yere huzurunuzu kaçırmayın.o gün geldiğinde düşünür karar verirsiniz.

Evet bunu esimle paylasarak gereksiz yere huzurumuzu elimle etkiledim haklisiniz..

Benle ayni pencereden bakmıyor olabilirsiniz ama üslubunuz ve olumlu yaklasiminiz için cok teşekkürler.Kayinpederiniz icin de uzgunum.
sizi de anlıyorum hem çocukluk çağında yaşadıklarınız sizi korkutmuş, hem evinizde eşinizle ve varsa çocuğunuzla özgürce bir hayat yaşamak istiyorsunuz ve çözümleriniz de mantıklı ayrı evde desteğe karşı değilsiniz yeterki aynı evde yaşamayalım diyorsunuz ama işte hayat bu belki bir gün roller değişebilir o nedenle çok katı olmamak lazım.
birde ben sizin yerinizde olsam eşim yerime kv deme anne Allah sizlere uzun ömür versin herkes kendi evinde mutlu mesut yaşasın derdim olayı çözmenin en ksıa yolu bu anlar zaten o sizi

Evet tepkiyi alenen ortaya koymak yerine kv e öyle cevaplar vermek daha akilci bir yol.Esimi huzursuz etmektense yada kendi icimde gerilecegime..Ama isine gelmezse de anlamaz devam edebilir firsatini buldukca malum.boyle seyler bir amac için yapılıyor,yani bazen illaki acikca soylemek gerekiyor sonra kotu olan kisi siz oluyorsunuz.

Tepkinizin çok sakin olmamasına rağmen eşiniz ne yapalım peki gibi cümleler kurmuş.
Olay çıkartacak bir sürü adam var, daha normal dille konuşursanız eşinizin dönüşlerinin çok daha iyi olacağını zannediyorum.
Annesi sonuçta ne yapsın? Birde eşinizin gözünden bakın sokağa atacak değil. Ve ne güzel söylemiş senin ailenden biri zorda kalsa ben alırım...,
Boşanmaya kadar da götürmezsiniz heralde.Biraz diğer çocuklarda biraz evinde biraz sizde idare edersiniz kadıncağızı.

Sakinliği iki sn surdu sonra olay cikardi zaten ki.Nasil demeliydim peki yani bu konuda fikrimi acikca nasil beyan etmeliyimki esimin geri dönüşü ilimli ve esnek olsun? Cidden soruyorum sizin cevabınızı yargilamak icin degil...Huzurum etkilenmeyecekse tabiki boşanmaya götürmem ama boyle seyleri genelde ailede tek.bir evlat ustleniyor ,biraz o cocugunda biraz bu cocugunda göçebe gibi olmak.istemiyor buyukler eger çocuğuna yerlesecekse yeri belli olsun bir netlik istiyor...Bu da huzurlari kacirmaya yeterli bir sebep , bu gibi durumların tek bir evlat tarafindan idare edilmesi de cabası

Son düzenleme:
Burasi doğru forum gibi olsa da yanlış yere sordunuz. Dogru buranin çoğu gelin ama yaşlandıklari zamanlari düşünüp kendilerini kv yerine koyup öyle cevap verirler
Evet bir kisim oyle cevap veriyor ama.cogunlukla da anlasildim bence..Cunku benim esimin ailesi kaderine terkedilsin vs.nefret kin iceren bir soylemim yok ki.. bu birlikte yasama konularinda ailede nasil bir huzursuzluk olusturdugunu bizzat yasadigim için anlayarak yaklasan,hatta özelden bile destek saglayan arkadaslar oldu vakit ayirdilar sagolsunlar..

Sadece bir kişi yüklenmek zorunda değil top eşinizde burada.
Canım yanlış anlama sakın diyerek falan lafa girin bence, evet haklısın anlıyorum fakat..... diye devam eden cümleler kurun.
Kendinize zor gelmeyeceğini , nedir zaten bir tabak fazla koyacağım konu bu değil gibi laflar sıkıştırın araya.
Ben tv karşısında sarmaş dolaş yayılmak istiyorum, istediğimiz zaman girelim istediğimiz zaman çıkalım. Canım isteyince yatayım canım isteyince kalkayım. v.s Kendi annem olsa inan onunda temelli yerleşmesini istemem de.
Düzeninizden bahset akşamları baş başa iki kahve yapıp sohbet ediyorsanız mesela. Siz yemek yaparken arkanızdan gelip sarılıyor öpüşüyorsanız mesela anlatabildim mi? Evdeki rahatlığınızdan mutluluğunuzdan bahset. Şayet bu söylediklerim oluyorsa. Annemle babaannem hep süper anlaştılar mesela ama ben ona rağmen kayınvalidem ile birlikte oturmak istemiyorum.
Adamlara tatlı dille yaptıramayacağımız , anlatamayacağımız hiç bir şey yok

Bn kendine bakabilcekse sizde kalmasinin manasiz buluyorum hele bunun alt sinyallerle surekli ifade edilmesi hos degil hatta insani sinir eden birsey.Benim kayinvalidem de oyle ay evde yanliz kalamiyorum(kocasi yasiyo gayet sagliklilar) geleyim sizde 1 ay kalayim diger cocuklarima da gideyim birer ay kalayim vs vs hep bunlar alt mesaj babaniz ölünce size yerleşip hayatinizi mahvedecegim mesaji o yuzden cok sinirleniyorum.
Ama tabi biraz da kayinvalidenizin size nasil davrandigi ile ilgili kizi mi gelini misiniz

Guzellikle soyledim zaten dünku mevzuyu da.inanin sakinlikle söyledim benzer seyleri detaya girmeden rahat edemeyecegimizi bu nedenle istemsiz olarak.kirginlara neden olabilecegini belirttim.. cemkirerek degil hatta uzatmadim baktim cok ileri gidecek konuyu kapattim.Esim annemden mi cekinecegiz,senin de annen o ,kalkip yatmana karismaz gezmene tozmana diye cevaplar verir bundan eminim hani detayli masaya yatirsak o da ilimli yaklasacak olsa..Ozel paylasimlarimizi odamizda yapariz vs gibi cevaplar verir yani benim.korkacak huzursuz.olacak birseyimin olmadığını soyleyerek karsi ataga gecer.. ben onu o beni ikna etmeye calisir ve biz orta yol bulmakta bu sekilde zorlanabiliriz diye düşünüyorum.Kendi annemle bile yasayamayacagimi zorlanacagimi da belirttim dun ama bir etkisi oldugunu sanmam.

Ortada fol yok yumurta yok neden bu kavga?
Evet kv yanında ben de yaşamak istemem ama eğer kp birşey olursa ve hayatlarını zor idam ettiriyorlarsa yanıma gelebilir. sonuçta ben onun oğlu ile evliyim ve annesini atamam. Aynı şey benim içinde geçerli .

Olmayan bir durum için de boşuna atraksiyon olmuş sanki.

Kimse esinin annesine babasina oz annesi babasine karsi oldugu gibi rahat ve apayri bir bag ile bagli olamayacagi gibi gelini yada damadina da oz kizi/ogluna besledigi duygulari besleyemez diye düşünüyorum.O.yuzden kizim.gibi oglum gibi olayina cok.katilamiyorum.Yani ben boyle yerlesme beraber yasama olaylarının tek tarafli olunca yıkıcı sonuclari oldugunu dusunuyorum.iki tarafin da gonulden istemesi.lazim ki gelen yasli insan yada yalnız kalan kv kp rahat etsin geldigine de pisman olmasin...Sizin de yasadiklariniz benimkine benzer neyseki saglikli.iken ve kocasi hayatta iken bizlerle yasama dusunceleri yok ama kafa yapisi ayni iste...

Son düzenleme:
Aynı evde yaşamak onu çok etkilemeyecek sizi daha çok etkileyecek. Bu kayinvalidenizde olsa annenizde olsa böyle. Çünkü onlar çok fazla iletişim halinde olmayacaklar. Bu anlaşıp anlaşamamak ile ilgili degilki. En basiti odaniza geçip uzanmak istediğinizde acaba yalnız biraktim diye yanlış birşey düşünür mü diyeceksiniz ya da eşinizle olsanız iki çeşit yemekle gecistireceginiz bir akşam yemeği için her defasında en az 3 çeşit herşeyi ile tam bir sofra kurmak zorunda kalacaksınız. Kayinvalidenizin misafirleri sizin misafirleriniz olacak artik vs vs vs. O yüzden sizi anlıyorum ama şimdiden bunun için canınızı sıkıp da eşinizle kötü olmayın. Hayatın bize ne göstereceğini bilemiyoruz çünkü

Evet endisem biraz da bu , bu bir insanin evinize gelip duzeninizi bozmasidir iste...dile getirmek istedigim ama kelimelere dokemedigim birşeydi bu..

O zaman Allah kayınpedere uzun ömürler versin diyelim canım :)

ben kv ile dertli biriyim. Ama yorumda da biri bahsetmiş "düşmez kalkmaz bir Allah"...
ben bakayım ki çocuğum örnek alsın yarın birgün o da bana baksın. Allah için baktığımız ortada, kimse kv ile aynı evde oturmak istemez.
Bu yüzden bence eşinizle daha kv eve gelmeden tartışmayın. Gelirse de bunu anlayışla karşılayın, gerçekten o top ilerde size dönüyor, aynı durumu yaşıyosunuz.
bu arada kaynananın kendisi daha ortada yok konusu bile evde kavga sebebi, nasıl bir varlık bunlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…