- 24 Şubat 2013
- 6.865
- 9.902
- 448
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Seni özlediğinden annesiAslında iyi gidiyordu ama işe başlamamla güvrn problemi oluştu, kendi kendine uyuyan çocuk koynumuzda uyur oldu
Bu paylaşımlar benim hoşuma gidiyor mesela.Oğlum tam iki yaşında şu an ve gerçekten kolay bir çocuk da değil. Mesela istediği olmadığında kafasını yere vuruyor. Bin kere yapma desem de yapıyor, ne desem ne yapsam hayır hayır hayır diyor. Avm ye gitsek bir oyuncağa yapışık saatlerce ağlayabiliyor tutturuyor.
Ama eski düzenle kıyaslanamaz derecede kolaylaştı. Mesela eskiden sabah altıda uyanırdı bir saat emerdi geri uyurdu sekize kadar ama benim uykum kaçardı bir kere. Şimdi sabah dokuzda kalkıyor kahvaltısını bekliyor, kahvaltı hazır dediğimde yumurta diye mutfağa koşuyor. Beraber oturup kahvaltı yapabiliyoruz. İnsanı daha az yoruyor.
Eskiden bir arkadaşımla kahve içmeye gitsem mesela kucakta durmak isterdi ne kahve ne çay sürekli bebe avuturdum. Karnı acıkırdı bebek bakım odasına gider bir saat tek başıma emzirir duvarlara bakardım. Şimdi oyun alanında yada parkta oynarken sohbet edebiliyorum ne büyük lüks
İnatlaşsa tuttursa dahi en azından anlıyor beni. Geçen çok sinirlendi bana geldi ısırdı. Sonra ben canımı çok yaktın oğlum dedim. Geldi ısırdığı yeri öptü bana sarıldı annem dedi. Bu bile insana tahammül veren bir şey. Diyalog kurmak, iletişim kurmak bile insanın gününü güzelleştiriyor.
Eskiden duşa girmek için uyuturdum girerdim bir motor geçerdi dışardan uyanır ağlardı eşim avutamazdı da yarı köpüklü giyinirdim alelacele. Şimdi oğlum ben banyoya giricem sen babanla oyna diyorum.
Hayat kalitem eskisi kadar olmasa da çok arttı bence
Herkes çocuk sahibi olacak diye kural yok iki kişilik harika hayatlar var ama Allah size üçüncü bir nefes nasip etmiş daha yirmi günlük sizinki muhtemelen lohusa sendromu aksi halde şımarıklık diyeceğim evet sabredin geçecek ve herşeyden çok seveceksinizHerkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var
5 sene sonra tüp bebek yöntemiyle gelen bir Bebek
Yapı gereği çok merhametli , sorumluluk sahibi , duygusal bir insanım
39 yaşındayım
Çalışıyorum suanda izindeyim
Bu yasa kadar hayatı hep rahat yaşayan
Kendi ile olmayı seven
Eşimle koltukta pineklemekten bile keyif alan bir insanım
İşten ev gelip birlikte olmak
Eşimin yanına kıvrılmak sarılarak yatmak
Evde hep ikimizin olması çok güzeldi
Kafamıza esse dışarı çıkardık
Esmese evimizde keyif yapardık
Eşim temas ile ve sözlü olarak da beni çok severdi
Bunu her zaman belli ederdi
Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum
Bebeğimiz oldu herşey değişti
Şimdi eşimle ayrı saatlerde uyuyoruz
Gece hiç uyUymayan bir bebeğim var
Meme düşkünü
Memede uyuyor ama yerine koyunca kıyameti koparıyor
Gece 11 gbi başlıyorum onu uyutma çabalarına bazen sabah 4-5 i buluyor uyuması
Eşim salonda yatıyor işe gidiyor çünkü
Bebeğimin uyuması resmen sabır işi
Kaç kere yatır kaldır yapıyorum
Gözünü acıyor saaylerce uğraştığım halde
Altını değiş
Emzir , Mama hazırla , banyo yaptır
Hayatımdaki herşey o suanda
Sanki sadece onun için yaşıyor gibiyim
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
Bazen 7-8 gün uyumadıgım oluyor
Bu da beni psikolojik olarak çok yoruyor
Bazen anne olmak bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum
Oysaki ne çok istedim bu miniği
Sanki hep ağlayacak sanki hayatı bana zindan edecek
Sanki hep yaramaz sorunlu olacak fikirleri dolanıyor kafamda
İşime hiç dönemeyeceğim
Evimle kendimle hiç ilgilenemeyeceğim
Eşimle birdaha eskisi gibi olamayacağım gibi
Bebeğimi yorgunluktan uykusuzluktan sevemiyorım bile doğru düzgün
Bu da vicdan yapmama sebep oluyor
Mutlu değilim suanda
Hep ağlıyor altını açarken
Üstünü değişirken
Uyurken bile kendi kendine söyleniyor
Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Biz de böyle idik geçti falan deyin teselli edin
Evet ya maalesef, belli oluyor yani. Üzüldüm keşke başlamasaydım işe...Seni özlediğinden annesi
Onu da yaptım ama uyku zamanları tutmuyo genelde..İkisini aynı anda emzirirseniz daha kolaylık olur
Nefret etmedim hiç ama senin yaşadıklarını yasıyorum5 sene önce kızım doğmadan önce bı başım bı göçüm bı hayatımız wardi esimle, kızımız oldu önce sarılık oldu günlerce ameliyatlı şekilde hastanelerde süründük sonra sarılık geçince tam bir cadı oldu gece uykusu bilmedim gündüz de zaten hep kucagimdaydi indirdigim anda ağlıyordu susmuyordu nedenini bilmiyordum hatta kizimdan nefret ettiğim zamanlar oluyordu benim hayatım bitti artık hicbi zaman eskisi kadar özgür olamiycam diyordum camdan dışarı bakıyordum insanlar geziyor tozuyor ne kadarda keyiflilerdi. Bense uykusuz bitkin yorgun. Hiç gecicegini zannetmezdim ama birkac ay sonra herşeyi düzene girdi. 1 yaşından sonra da derin bir oh çektim. Şu an 5 yasinda, ve benim en iyi arkadaşım herşeyim o. Laf olsun diye demiyorum, geciceginden emin olabilirsin
Çok güzel yazmışsınız, ağzınıza sağlık5 sene önce kızım doğmadan önce bı başım bı göçüm bı hayatımız wardi esimle, kızımız oldu önce sarılık oldu günlerce ameliyatlı şekilde hastanelerde süründük sonra sarılık geçince tam bir cadı oldu gece uykusu bilmedim gündüz de zaten hep kucagimdaydi indirdigim anda ağlıyordu susmuyordu nedenini bilmiyordum hatta kizimdan nefret ettiğim zamanlar oluyordu benim hayatım bitti artık hicbi zaman eskisi kadar özgür olamiycam diyordum camdan dışarı bakıyordum insanlar geziyor tozuyor ne kadarda keyiflilerdi. Bense uykusuz bitkin yorgun. Hiç gecicegini zannetmezdim ama birkac ay sonra herşeyi düzene girdi. 1 yaşından sonra da derin bir oh çektim. Şu an 5 yasinda, ve benim en iyi arkadaşım herşeyim o. Laf olsun diye demiyorum, geciceginden emin olabilirsin
Sen ne durumdasınÇok güzel yazmışsınız, ağzınıza sağlık
Teşekkür ederim güzel mesajın içinÖncelikle Allah analı babalı büyütsün evladınızı. İyi ki doğmuş ve geri dönüp ömrünüze baktığınızda ‘Hayatta yaptığım en harika şey’ diyeceksiniz merak etmeyin. Ama bu zamanlar zor geçer. Lohusalık, uykusuzluk, emzirmeyi de sevmemiş olabilirsiniz, hep dağınık saç-baş bi yerde, hiçbir şeye yetişememek, kendine zaman ayıramamak, eşinle uzaklaştığını hissetmek hepsi normal. Hayatınız değişti ve bunu kabullenmekte zorlanıyorsunuz. Maalesef bazı şeyler artık eskisi gibi olmayacak ama yeni harika deneyimler edineceksiniz. Tatmadığınız değişik duygularla tanışacaksınız. Gülümseyecek, emekleyecek, ayağa kalkacak, anne baba diyecek, parkta oynayacak, bazen koşarken düşecek canı yanınca içiniz acıyacak, size resim çizecek bazen sizi çizecek, sizi çok sevecek dünyadaki herkesten çok, okula gidecek, gösterilerde size el sallayacak, haklı gururunuz olacak, başarılarıyla övünecek emeklerinizin işine yaradığını görünce kendinizi daha başarılı ve mutlu hissedeceksiniz. (Benimkiler hala ilkokulda bundan ötesini şimdilik bilmiyorum. Yaşayarak öğreneceğim)
Hayatınızı kolaylaştıracak adınları da yazayım bu sayede azıcık moraliniz düzelir. Kendinize bir sağma makinası edinin ve sağdığınız sütünüzü buzlukta süt boşetlerinde ( eczanede bulunuyor) saklayın acil durumlarda kullanırsınız. Eğer sütünüz yetmiyorsa bebeğinize keza benim çok sütün olsada oğlum doymuyordu mama takviyesi yapıyordum ki size de öneririm. Eşinizle ya da tek başınıza dışarı çıktınız depoladığınız süt ve mama evde çocuğunuzla ilgilenen aile üyeleri tarafından kullanılır veee sizde birkaç saat rahat edersiniz. Geceleri de mama verebilirsiniz bu sayede çok yykusuz kalmazsınız. Arada kuaföre gidin bakım yapmak iyi hissettiriyor. Eşinize de duygularınızı açın mutlaka sizi destekleyecek ve rahatlatacaktır. Allah kolaylık versin.
Ben buna çare olarak bir ara koltuğun üzerine koyup onu yattığı yerde emzirip sessizce uzaklaşmayı denemiştir bu da ise yarıyor :))Teşekkür ederim güzel mesajın için
Mama veriyorum takviye sütüm sağacak kadar çok değil zaten
Ama benimkinin derdi memede uyumayı istemek
Beni tek yoran bu
Memede uyuyor ama yerine koyunca ağlıyor
Yoksa emzirmek falan sıkıntı değil
Allah sizin de yavrularınızı bağışlasın
Teşekkür ederimGecmis olsun canım lohusa sendromuna girmissin.yat kalk annene dua et ben hep tek başımaydim.annemde var kaynanamda ama ikiside gelmedi ikiside yakin oldugu halde gelmedi hem de.bu zamanlar gecince hersey daha kolay bir hal alcak.bebegini sevmeye vaktin olmadığından sevemiyorsun suan.
Ben onu beceremedimBen buna çare olarak bir ara koltuğun üzerine koyup onu yattığı yerde emzirip sessizce uzaklaşmayı denemiştir bu da ise yarıyor :))
Onu deneyeceğim ama bu Sefer bana iyice bagımlı olur diye korkuyorumHepsi gececek.
Size kumas sling tavsiye ederim.
Benim kizim asiri huysuz 10dk dan fazla uyumazdi. Bende kafayi yerdim. 3 yasinda oglum cok sessiz sakin beni yormazdi ama kucuk hanim yuzunden ilgilenemiyordum. Sonra care kumas sling oldu. Orda uyurken Bende oglum ilenilgileniyordum
Onu deneyeceğim ama bu Sefer bana iyice bagımlı olur diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?