- Konu Sahibi myskybeatsyours
-
Teşekkür ederim cevabınız için...
Ben rezidans ta yaşıyorum zaten. Ama benim korkularım "hırsız girecek" değil... çok daha farklı senaryo lar kuruyorum aklımda...
Biri gelip boğazımı kesecek, deprem olacak, cam'lardan silahların kırmızı lazer ' i göreceğim gibi çok çok paranoyak düşüncelere sahip oldum... kendi kendime kuruyorum...
Gündüzleri öyle değilim Gece 23 ten sonra fena oluyorum...
Korkularınızın üzerine gitmediğiniz sürece kurtuluş yok. Ben de sizin gibiydim. Gece olunca korkum eve hırsızın girmesi falan değil, engin hayal gücümün etkisiyle kafamda kurduğum şeylerdi. Gece uyumadan önce ışıkları ve televizyonu açar, o şekilde uyurdum. Uyuma deniyorsa buna tabii. Tepemde güneş gibi parlayan bir lamba ve bangır bangır ses çıkaran bir televizyon... Bir gün tak etti. Söndürdüm tüm ışıkları, televizyonu da kapattım. Kılıçları çektim ve "Hodri meydan! Gelen gelsin." dedim ve mışıl mışıl uyumuşum. :)
Ben yendim bu korkumu. Darısı başınıza diyelim. :)
ayetel kürsi oku yatmadan önce ben böyle yendim açıkçası. Önceden bende korkuyordum yalnız kalmaya şimdi tam tersine seviyorum :))
Tuvalete giderken sanki arkamdan biri gelecekmiş gibi tırsardım
Teşekkür ederim cevabınız için...
Ama ben korktuğum zamanlar da TV ve ışıkları açık bırakmam. Küçük çocuklar gibi yataģıma, battaniyeme sığınıyorum... uyuyana, bayılana kadar kafamda kuruyorum da kuruyorum...
Odamda iki tane ayna var, o aynalardan bile korkuyorum. Anlamıyorum neden böyle oldum...
Çok korku filmi izliyor musun?Bende tuvaletin camından kanlı bir insan kafası göreceğim diye korkuyorum... nerden kuruyorum bunları...
Çok korku filmi izliyor musun?
Psikolojik birşey belki de tedavi ile geçebilir canım dr a gidip anlat bunları sıradışı çünkü
Korku değil de daha çok polisiye ve cinayet tarzı filmler ve diziler....
Tam olarak korktuğunuz nedir. Mesela hırsızdan korkarım ben, gece ses filan gelirse korkuyorum balkondan.
Korktugum için de her kapıya yapışkanlı kilit yapıştırdım. Bakın sadece balkona değil, cama bile.
Hangi katta oturulduguna da baglı tabi.
Hayvan besleyebilirsiniz. Bir kuş bile alsanız artık yalnız hissetmezsiniz. Hayvanlar bizden daha fazla duyarlı, yani bir ses oldu mu onlar öyle bir hızla dikkat kesiliyor ki... Bir su kaplumbağası beslerseniz bile artık tek hissetmezsiniz :)
Ayrıca kafada senaryo kurmayı tek siz yapmıyosunuz. Hangimiz yapmıyoruz ki o tip şeyler :)
Önce odanın ışığını açık bırak, gözüne bant tak. Bu şekilde alıştıktan sonra bantı çıkar başka bir odanın ışığını aç o şekilde uyumaya alış. Daha sonra o odanın ışığını kapat gece lambası ile alış. Bir de şöyle düşün cin ruh falan olsaydı bu zamana kadar kaydedilirdi herhalde. Milyonlarca yalnız yaşayan insan var. Hırsız gibi şeylerden korkuyorsan güvenlikle ilgili önlemlerini sıkılaştır.
Bu konu bana da yaradı ya, korku korkuyla beslenir sözü çok doğru. Karanlığa doğru yav he he diye bağırmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?