• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri korkuyorum

Teşekkür ederim cevabınız için...

Ben rezidans ta yaşıyorum zaten. Ama benim korkularım "hırsız girecek" değil... çok daha farklı senaryo lar kuruyorum aklımda...

Biri gelip boğazımı kesecek, deprem olacak, cam'lardan silahların kırmızı lazer ' i göreceğim gibi çok çok paranoyak düşüncelere sahip oldum... kendi kendime kuruyorum...

Gündüzleri öyle değilim Gece 23 ten sonra fena oluyorum... :KK43:

O zaman korkular irrasyonelse, psikolog yardımcı olabilir , en azından internetten korkuları yenmekle ilgili araştırma yapabilirsiniz. Muhakkak kolay bir çözümü vardır. Bildiğim kadarıyla fobiler en rahat tedavi edilen psikolojik rahatsızlıklardan biri. Kontrollü bir şekilde korkunuzun üstüne gidilmeli diye biliyorum.

Korkularınızın üzerine gitmediğiniz sürece kurtuluş yok. Ben de sizin gibiydim. Gece olunca korkum eve hırsızın girmesi falan değil, engin hayal gücümün etkisiyle kafamda kurduğum şeylerdi. Gece uyumadan önce ışıkları ve televizyonu açar, o şekilde uyurdum. Uyuma deniyorsa buna tabii. Tepemde güneş gibi parlayan bir lamba ve bangır bangır ses çıkaran bir televizyon... Bir gün tak etti. Söndürdüm tüm ışıkları, televizyonu da kapattım. Kılıçları çektim ve "Hodri meydan! Gelen gelsin." dedim ve mışıl mışıl uyumuşum. :)

Ben yendim bu korkumu. Darısı başınıza diyelim. :)

Ama ben korktuğum zamanlar da TV ve ışıkları açık bırakmam. Küçük çocuklar gibi yataģıma, battaniyeme sığınıyorum... uyuyana, bayılana kadar kafamda kuruyorum da kuruyorum...

Odamda iki tane ayna var, o aynalardan bile korkuyorum. Anlamıyorum neden böyle oldum... :(

ayetel kürsi oku yatmadan önce ben böyle yendim açıkçası. Önceden bende korkuyordum yalnız kalmaya şimdi tam tersine seviyorum :))
Tuvalete giderken sanki arkamdan biri gelecekmiş gibi tırsardım :KK17:

ayetel kürsi oku yatmadan önce ben böyle yendim açıkçası. Önceden bende korkuyordum yalnız kalmaya şimdi tam tersine seviyorum :))
Tuvalete giderken sanki arkamdan biri gelecekmiş gibi tırsardım :KK17:

Bende tuvaletin camından kanlı bir insan kafası göreceğim diye korkuyorum... nerden kuruyorum bunları... :(

sizi çok iyi anlıyorum.1.5 senedir yalnız yaşıyorum ama evde kaldığım söylenemez. hergün farklı bir arkadaşımda kaldım bir sene boyunca, haftasonları da ailemim yanına gittim. evde kalsam bile salonda uyuyordum. tv açık. ışık açık. tüm kapılar kitli. salon kapısı da kitli. arkasına masa konmuş bir şekilde.

2 hafta önce çok rahatsızlandım ve içerdeki odada uzanırken uyayakalmışım. o günden sonra uğraşamam diyip yatağımda yatmaya başladım. bu sefer ışık kapalı ama bilgisayarım açık. oradan da avrupa yakasının herhangi bir bölümünü açıp uyuyorum. baya iyi oldu. hem yatağımda yatıyorum hem de daha bir az korkar oldum sanki. avrupa yakası dizisinde emeği geçenlerden allah razı olsun :) yalnız yaşadığım için yemek yerken bile açıyorum arkada. arkadaşım gibi oldu artık

Ama ben korktuğum zamanlar da TV ve ışıkları açık bırakmam. Küçük çocuklar gibi yataģıma, battaniyeme sığınıyorum... uyuyana, bayılana kadar kafamda kuruyorum da kuruyorum...

Odamda iki tane ayna var, o aynalardan bile korkuyorum. Anlamıyorum neden böyle oldum... :KK43:

Akşam yatmadan önce papatya, melisa gibi rahatlatıcı gevşetici çay iç. Uykuya dalmana faydası olur.
Eğer korkunun üstüne gitmezsen üzgünüm ama yıllarca sürebilir.
Holde falan bir ışık açık olsun ama ileride tamamen kapatacağım diye alıştır kendini. Sonuçta melatonin hormonu karanlıkta salgılanıyor :)

Korku filmi asla izlemem ama korku filmi senaristi gibi hayal gücüm var ben de leş sahneler üretip korkuyorum. Bi hocam demişti bana en büyük korkun ne, demiştim aynaya bakınca kendimi görememek. Adam dehşete düşmüştü :KK70:
Namaz kılarken secdede duramıyorum o an biri boğazımı sıkacak diye korkuyorum.
Çocukluğumda gördüğüm fizikötesi rüyalardan hiç bahsetmiyim :bicak:
Edit: Bir de yatmaya gittiğimde yatakta kendimi görmekten çok korkuyorum nerden uydrudum bilmiyoorum ama öyle bir şey olursa nereye giderim diyorum :)

Korku değil de daha çok polisiye ve cinayet tarzı filmler ve diziler....

Ben ne zaman böyle kitaplar okusam geceleri kabus görmekten uyuyamıyorum. Bir süre izlemeyin, okumayın böyle şeyler. Yalnız yaşarken ben yatağa mutlaka rahatlatıcı bir kitapla girerdim. Chick lit diye tabir edilen kitaplar olabilir, Harry Potter tarzı sevimli kitaplar olabilir ama cinayet, polisiye, korku, gerilim olmasın. Korkumun tavan yaptığı geceler karşıma Friends'i açardım, uyuyakalırdım. Himym, Scrubs vs. komedi dizileri açabilirsiniz arka planda. Ama önceliğiniz bu tip şeyler izlemeyi kesmek olmalı.

Tam olarak korktuğunuz nedir. Mesela hırsızdan korkarım ben, gece ses filan gelirse korkuyorum balkondan.
Korktugum için de her kapıya yapışkanlı kilit yapıştırdım. Bakın sadece balkona değil, cama bile.
Hangi katta oturulduguna da baglı tabi.

Hayvan besleyebilirsiniz. Bir kuş bile alsanız artık yalnız hissetmezsiniz. Hayvanlar bizden daha fazla duyarlı, yani bir ses oldu mu onlar öyle bir hızla dikkat kesiliyor ki... Bir su kaplumbağası beslerseniz bile artık tek hissetmezsiniz :)

Ayrıca kafada senaryo kurmayı tek siz yapmıyosunuz. Hangimiz yapmıyoruz ki o tip şeyler :)

Önce odanın ışığını açık bırak, gözüne bant tak. Bu şekilde alıştıktan sonra bantı çıkar başka bir odanın ışığını aç o şekilde uyumaya alış. Daha sonra o odanın ışığını kapat gece lambası ile alış. Bir de şöyle düşün cin ruh falan olsaydı bu zamana kadar kaydedilirdi herhalde. Milyonlarca yalnız yaşayan insan var. Hırsız gibi şeylerden korkuyorsan güvenlikle ilgili önlemlerini sıkılaştır.

Tam olarak korktuğunuz nedir. Mesela hırsızdan korkarım ben, gece ses filan gelirse korkuyorum balkondan.
Korktugum için de her kapıya yapışkanlı kilit yapıştırdım. Bakın sadece balkona değil, cama bile.
Hangi katta oturulduguna da baglı tabi.

Hayvan besleyebilirsiniz. Bir kuş bile alsanız artık yalnız hissetmezsiniz. Hayvanlar bizden daha fazla duyarlı, yani bir ses oldu mu onlar öyle bir hızla dikkat kesiliyor ki... Bir su kaplumbağası beslerseniz bile artık tek hissetmezsiniz :)

Ayrıca kafada senaryo kurmayı tek siz yapmıyosunuz. Hangimiz yapmıyoruz ki o tip şeyler :)

Hırsız dan korkmuyorum...

Dediğiniz gibi "katliam senaryo'ları" oluşuyor kafamda... yok biri gelip boğazımı kesecek, yok kanlı bir kafa göreceğim pencereden, yok silahların kırmızı lazerini göreceğim pencereden... birde deprem faktörü... bu tarz şeylerden korkuyorum...

Hayvanları çok seviyorum tam bir hayvanseverim. Insan dan çok hayvanları severim. Fakat apartmanda beslemek günah ya... annem ile babam ege de müstakil evde yaşıyorlar orada hayvanlarımız var besliyoruz bahçemizde, evimizde... ama istanbul da... apartmanda... :( ben istesemde annem istemiyor... izin vermez sonuçta burda yaşamıyorlar ama ev onların... :(

Önce odanın ışığını açık bırak, gözüne bant tak. Bu şekilde alıştıktan sonra bantı çıkar başka bir odanın ışığını aç o şekilde uyumaya alış. Daha sonra o odanın ışığını kapat gece lambası ile alış. Bir de şöyle düşün cin ruh falan olsaydı bu zamana kadar kaydedilirdi herhalde. Milyonlarca yalnız yaşayan insan var. Hırsız gibi şeylerden korkuyorsan güvenlikle ilgili önlemlerini sıkılaştır.

Ben cinden minden korkmam... dini düşüncelerim kuvvetli değildir benim. Deist'im sadece Allah a inanırım.

Benim korktuğum şeyler farklı :

"katliam senaryo'ları" oluşuyor kafamda... yok biri gelip boğazımı kesecek, yok kanlı bir kafa göreceğim pencereden, yok silahların kırmızı lazerini göreceğim pencereden... birde deprem faktörü... bu tarz şeylerden korkuyorum...

hayatım boyunca dönem dönem yalnız yaşadım, hala yalnızken koridorda biri dolaşıyormuş gibi gelir, tuvaletten ses duyarım vs vs sadece artık korkmamayı öğrendim,
bunun yaşla ya da cinsiyetle alakalı olduğunu da düşünmüyorum,eşim benden daha korkaktır mesela, ruhani korku filmleri izleyemez, yalnızken aynaya da çok bakamıyormuş, aynadaki görüntüsü ona nanik yapacak sanıyor :KK70:
bunları anlattığımı duysa :olamaz:
neyse özetle biraz zamanla alışıyor insan galiba, bu süreçte fazla korku/cinayet filmleri, haberleri, romanlarından uzak durmaya çalışın.

Eve kopek ya da kedi al, boylece her sesi ona bagliyorsun bir sekilde.. korkunun korkuyla beslendigine inanirim, o yuzden kendi kendine telkin et cok asiri ise yariyor..

Bol ışıklı bir gece lambası al ve tv sesi hep açık olsun. Yatarken de sesi kıs. Mümkün mertebe salonda iyice uykun gelsin tv karşısında, öyle yatağa geç. İzlemesen bile film izle. Tvde açık dursun yani kafanı meşgul eder. Komedi filmleri ya da romantik filmleri tercih et. Evde ses olacak ki diğer sesleri dinlemeyeceksin. Yoksa tık dese nerden geliyor bu ses diye tedirgin olursun.

Back
X