Geçim derdi.. Eşime üzülüyorum

Buradaki arkadaşlar kusura bakmasın ama şu forumda gördüğüm birşey var. Böyle kocama üzülüyorum bahanesi ile eşinin ailesinin malına mülküne , eşinin evlenmeden önce harcadığı verdiği paraya karışma haddi görenler, nedense kendi ailesinin durumu olmayan, kendisi çalışmayan ve evlenince kocasının evinde bazı maddi rahatlığa kavuşanlar oluyor. Senin ailen versin, sen çalış dediğinde de bir sürü bahane.Evlenince ev almak, bekarken abisine para vermek eşinize ait kararlardı. Sonuçta abisi böyle bir yüke katlanmamak için eşi ile beraber yaşıyor o apartmanda, belki onlarda ev parası biriktiriyordur nereden biliyorsunuz, siz kendinize hak gördüğünüzü neden onlara hak görmüyorsunuz9. Ona rağmen abisi bir şeye ihtiyacın var mı diye sormuş, çok durumu kötü olan açık açık istesin, sonuçta abiside istemiş zamanında. Kaldı ki ailesinin verdiği bir ev varken, ayrı ev alan kardeşinin çok zor durumda olduğunuda düşünmemiştir. Şuan iyi kazanıyor olabilir ama anladığım kadarı ile dört çocuğu olmasına rağmen kenarda bir birikimi ya da yatırımı yok sizin gibi.Ayrıca üç günlük ihtiyaç için 400 TL gibi bir paraya az dediğinize göre evlenmeden önceki maddi durumunuzun aksine gayet rahat yaşıyorsınız. Bu konularda millete hesap soracak durumda ve konumda değilsiniz. Kusura bakmayın ama aileleri sizin gibi evlenince kocasının ve onun ailesinin malı hakkında bu kadar rahat atıp tutanlar karıştırıyor. Çoğu konunuz eşinizin ailesi üzerine Sizin mantığınıza göre kendi ailenizede hesap sorun zamanında neden size mal mülk yapmamışlar eşinizin ailesi gibi. Sizin eşinizin malları hakkındaki söz söyleme hakkınız evlendikten sonra sadece eşinizin kendi kazancı ile ilgili kısımla ilgili, aile malları ve mirasla ilgili ne hakkınız ne de konuşma haddiniz var yasal olarak. Bence eşinizin ailesi ile ilişkilerine bu kadar karışmayın, eşinize üzülüyorsanız, girin bir işe çalışın sizde destek olun, onuda yapamıyorsanız 3 günde 400TL ile idare ediverin zira Türkiyenin yarısından fazlası sizim beğenmediğiniz paranın yarısını bile ayıramıyorlar üç gün için çünkü. Ama sizin derdiniz eşiniz falan değil, eşinizin ailesinin parası, malı bana göre.

İlk birkac cümle öyle doğru ki ..görgü çok başka birsey

Evlilik öncesi kardeşlerin birbirine yardımı sayılmıyor maalesef bence kimseden bişi beklemeyip çalışın

Sizi ilgilendirmiyor evet bilmeniz güzel keşke uygulasanız. Yazdıklarınızın yarısından fazlası beni ilgilendirmez dediğiniz mesele üzerine. E tamam ihtiyacın olursa ara demiş. Eşinizin çok ihtiyacı yok demek ki. Siz eşinizi düşünseniz abinin parasına göz dikeceğinize girer işe çalışırsınız. Aile apartmanında otursaydınız, illa ayrı ev diyorsanız elbette o borcu ödeyeceksiniz. Sizin keyfi borcunuza kimse yardım etmek mecburiyetinde değil. Eşiniz sizin kadar ödediği paranın karşılığının derdine düşmemiştir

Asıl sorununuz eşinizle. Adam gururlu, ailesi de olsa minnet etmiyor. Verdikleri evi kabul etmemiş, para istemiyor, lazımsa söyle dediklerinde bile gerek yok diyor. Siz sanırım size verilen ama oturmayı tercih etmediğiniz evin gelirini ve eşinizin bekarken verdiklerini istiyorsunuz ama eşiniz istemiyor.

Ayağınızı yorganiniza gore uzatmayip kimseden ek yorgan isteme lüxünüz yok.

Ona buna minnet edeceğime her zaman nazik organimi kaldirip kendim calismaktan yanayim.

Yok oyle oturdugum yerde oturayim, kayinvalidem erzagimi gondersin, kaynim para versin.

Esinize uzulmek yerine siz yardimci olun.

Ortada sizi ilgilendiren bir şey yok kardeşlerin arasına fitne sokmayın sizene eşinizi çok düşünüyorsanız çalışarak destek olursunuz senin oturduğun evin borcunu abisi neden ödesin

Eşinize gerçekten üzülüyorsanız eski olayları karıştırmak yerine çalışın. Eminim eşinize bu şekilde daha iyi destek olursunuz. Yorumlarda eski konularınizdan bahsedenler olmuş. Onlara istinaden bence sizin asıl probleminiz yine çalışmamak. Boş vaktinizin bollugundan eşinizin ailesi hakkinda surekli kafanizda kuruyorsunuz.
Bakın eşiniz bile yaptığı yardimlarin hesabını tutmayip abisinden yardim istemiyor, siz eşinizin geçmişte yaptigi iyiligin karşılığını odensin diye yine kafanizda kuruyorsunuz. Çalışmak maddi manevi size iyi gelecektir. Hem bu kadar kurmaya vaktiniz olmaz hemde maddi olarak kimseden beklentinizde olmaz

ayin beşine kadar 3 gün 400 lira yetmiyorsa üzülmelisiniz bencede.
ev tam takır kuru bakır degildir heralde.
hiç birsey yoksa 3 gün disinizi sıkın sabah aksam makarna yiyin yeter 400 artar bile.
insanlar size yardım etmek zorunda değil.
benim eşimde tek çalisiyor şuan bende eşime üzülüyorum ama kimse yardim etmedigi icin degil şuan kendim çalışamadıgım icin.

400 tl size 5 ine kadar nasil yetmiyor Allah askina bunu yazar misiniz faturalarmi var yoksa yeme icme icin mi hayir yeme icmeyse zaten 5 ine 3 gun varda. mayis ayi icin mi diyorsunuz.... nisan icinse 400 tl nasil yetmez

Abi- kardeş arasına niye girmeye çalışıyorsunuz ki? Duyan da aç açıksınız zanneder. Evinizi almışsınız, sağlıklısınız eşiniz bir şekilde çalışıyor. Ne diye başkası para vermiyor diye dertleniyorsunuz? Ne ayıp... Çok şükür kendi yagimizda kavruluyoruz. Kimseye minnet etmeyen dağ gibi duran kocam var diyeceğinize ay kaynım ay bilmem kim bize para vermiyor ne yapacaksınız, eşinize kardeşini mi cekistireceksiniz o da gerçekten böyle deyince hak mı verecek size?? Ben çok yadırgadım kusura bakmayın.

İnsanlar eli ekmek tutmadan, doğru düzgün maaşı veya birikimi olmadan yangından mal kaçırır gibi evlenirse bir de üstüne boyundan büyük ev kredilerine girerse üstelik de çocuk yaparsa geçinmek böyle zor olur işte.

Artık evlisiniz kendi eviniz ve düzeniniz olmalı aileler yardım etmek zorunda değil, sürekli bir yardıma muhtaçsanız o zaman ikiniz de aile evlerinize dönün belli ki evlilik kurumunun olgunluğunda değilsiniz.

Allah yardımcısı olsun herkesin zor ve pahalı bir dönemden geçiyoruz. Ama zamanında verdiyse isteyebilir.

Bütün konuları para üzerine bu kişinin.
Doymak bilmiyor yemin ederim.
İşi gücü para para para.
Gir ise çalış.
Kimse benim kızıma gelip bakmadi mesela, bakıcı tuttum baktırdım.
Bahanesi de çocuğuma bakacak kimse yok bla bla bla.
Tutacaksin parasıyla bakacaklar.
3 gün sonra maaş günü ceplerinde 400 TL kalmış diye dertleniyor.
Size kayniniz niye yardım etsin hem, iki kardeş bekarken birbirlerine etmiş olabilirler, sen eşini düşünmüyorsun da kaynin niye düşünsün ayol ?
Sabah sabah cinnet geçirmelik konu yine.
Dini imanı para olmuş.

400 liramız kaldı derken birikim yapamıypruz ucu ucuna geçiniyoruz demek istiyor galiba. Ama tek maaşlı ,kredi ödeyen ( öyle bir şey okudum galiba ev kredisi varmış) ,çocuklu bir ailede birikim hayal zaten hele bu zamanda.

Allah aşkına işleri ne kadar açılmış olabilir? Evli 4 çocuklu bir adamın çocuklarını aç bırakmadan bir başkasına yardım edebilmesi için holding CEO'su olması lazım. Bu adamın eti ne budu ne? Ne iş yapar senin kaynin? Madem o kadar zor durumdasın sen niye poponu kaldırıp bı işin ucundan tutmuyosun ? Senin kardeşlerin yok mu? Onlara niye çemkirmiyorsun yardım edin diye?

Hayır biz ondan milyarlar beklemiyoruz ama kendisi düşünebilir kardeş sonuçta sadece laf ile söylüyor
Tek çocuğum. Annem de babam da emekli. İkisinin de maaşı var. Öyle tereyağdı, peynirdi vs. Hiçbirşeyim bir yerden gelmez.Ev kredisi öderken neye imkanım varsa onu aldım ama bir tl beklemedim. Hayatta kimseden birşey istemem. İstemeden düşünmesini de beklemem. Bunun için alınganlık da yapmam.

Siz neden calismiyorsunuz da disaridan destek bekliyorsunuz hep? Evden de birseyler yapip esinize katkida bulunabilirsiniz.
Abi ya da aile yatdim etmek zorunda degil, ki gel burada otur kira verme demisler, siz kabul etmemissiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…