İlk birkac cümle öyle doğru ki ..görgü çok başka birseyBuradaki arkadaşlar kusura bakmasın ama şu forumda gördüğüm birşey var. Böyle kocama üzülüyorum bahanesi ile eşinin ailesinin malına mülküne , eşinin evlenmeden önce harcadığı verdiği paraya karışma haddi görenler, nedense kendi ailesinin durumu olmayan, kendisi çalışmayan ve evlenince kocasının evinde bazı maddi rahatlığa kavuşanlar oluyor. Senin ailen versin, sen çalış dediğinde de bir sürü bahane.Evlenince ev almak, bekarken abisine para vermek eşinize ait kararlardı. Sonuçta abisi böyle bir yüke katlanmamak için eşi ile beraber yaşıyor o apartmanda, belki onlarda ev parası biriktiriyordur nereden biliyorsunuz, siz kendinize hak gördüğünüzü neden onlara hak görmüyorsunuz9. Ona rağmen abisi bir şeye ihtiyacın var mı diye sormuş, çok durumu kötü olan açık açık istesin, sonuçta abiside istemiş zamanında. Kaldı ki ailesinin verdiği bir ev varken, ayrı ev alan kardeşinin çok zor durumda olduğunuda düşünmemiştir. Şuan iyi kazanıyor olabilir ama anladığım kadarı ile dört çocuğu olmasına rağmen kenarda bir birikimi ya da yatırımı yok sizin gibi.Ayrıca üç günlük ihtiyaç için 400 TL gibi bir paraya az dediğinize göre evlenmeden önceki maddi durumunuzun aksine gayet rahat yaşıyorsınız. Bu konularda millete hesap soracak durumda ve konumda değilsiniz. Kusura bakmayın ama aileleri sizin gibi evlenince kocasının ve onun ailesinin malı hakkında bu kadar rahat atıp tutanlar karıştırıyor. Çoğu konunuz eşinizin ailesi üzerine Sizin mantığınıza göre kendi ailenizede hesap sorun zamanında neden size mal mülk yapmamışlar eşinizin ailesi gibi. Sizin eşinizin malları hakkındaki söz söyleme hakkınız evlendikten sonra sadece eşinizin kendi kazancı ile ilgili kısımla ilgili, aile malları ve mirasla ilgili ne hakkınız ne de konuşma haddiniz var yasal olarak. Bence eşinizin ailesi ile ilişkilerine bu kadar karışmayın, eşinize üzülüyorsanız, girin bir işe çalışın sizde destek olun, onuda yapamıyorsanız 3 günde 400TL ile idare ediverin zira Türkiyenin yarısından fazlası sizim beğenmediğiniz paranın yarısını bile ayıramıyorlar üç gün için çünkü. Ama sizin derdiniz eşiniz falan değil, eşinizin ailesinin parası, malı bana göre.
Bakıcı tutsanız?Bende çalışmayı istiyorum oğluma bakacak kimse yok şuan
Herkes kendi işine geldiği gibi konuşuyor, eşim abisene çok yardım etmiş tamam bu beni ilgilendirmez ama abisi her zman söylüyordu işlerim açılsın bende size yardım edicem diye eşime bir değil on kere söylemiştir bunu. Kardeşim bana destek oldu bende olucam diye şimdi biliyor evimizin borcu var eşimin ihtiyacı var işleri durdu sadece kuru kuru ihtiyacın olursa ara diyor.. Eşimde kendisi düşünsün görmüyor mu dedi demek istediğim önceki eşimin yardımı geri versin değil eşimim düşündüğü gibi oda biraz düşünsün
Ortada sizi ilgilendiren bir şey yok kardeşlerin arasına fitne sokmayın sizene eşinizi çok düşünüyorsanız çalışarak destek olursunuz senin oturduğun evin borcunu abisi neden ödesinKızlar merhaba eşim ile 6 yıldır evliyiz. Hemen konuya giricem eşim evlenirken ev aldı aile apartmanında oturmak istemedi 3 senelik bir ev borcumuz var ailesi az çok yardım ettiği için kiramızı vermiyor. Aile apartmanında abisi yengesi ailesi ve alt katta kiracı var. Kaynanam memleketten yağmızı peynirimizi üstümüzü gönderir. Neyse eşim bekarken ailesine abisine çok destek olmuş para konusunda abisi iş batırmış yardım etmiş vs. Şimdi eşimin işleri durdu bu dolar yüzünden falan çalışma yok ve abisinin işleri açık zamanında hiç iyi değilmiş hani çıkarıp şunu kardeşine verim bile demiyor sadece ihtiyacın varsa söyle dedi dün biz içerdeydik onlar abi kardeş dışarda eşimde yok sağol dedi istemez huyunu biliyorum yani sorana kadar azıcık yardım etmeli diye düşünüyorum o zamanında eşimi çok sömürmüş ama eşim çok gururlu hayatta istemez sizce istemeli mi kızlar ayın 5 ne kadar kenarda 400 TL miz var sizce idare edip istemesin mi hiç içinden gelmiyor az önce abisi aradı yine.
Allah aşkına işleri ne kadar açılmış olabilir? Evli 4 çocuklu bir adamın çocuklarını aç bırakmadan bir başkasına yardım edebilmesi için holding CEO'su olması lazım. Bu adamın eti ne budu ne? Ne iş yapar senin kaynin? Madem o kadar zor durumdasın sen niye poponu kaldırıp bı işin ucundan tutmuyosun ? Senin kardeşlerin yok mu? Onlara niye çemkirmiyorsun yardım edin diye?Herkes kendi işine geldiği gibi konuşuyor, eşim abisene çok yardım etmiş tamam bu beni ilgilendirmez ama abisi her zman söylüyordu işlerim açılsın bende size yardım edicem diye eşime bir değil on kere söylemiştir bunu. Kardeşim bana destek oldu bende olucam diye şimdi biliyor evimizin borcu var eşimin ihtiyacı var işleri durdu sadece kuru kuru ihtiyacın olursa ara diyor.. Eşimde kendisi düşünsün görmüyor mu dedi demek istediğim önceki eşimin yardımı geri versin değil eşimim düşündüğü gibi oda biraz düşünsün
Tek çocuğum. Annem de babam da emekli. İkisinin de maaşı var. Öyle tereyağdı, peynirdi vs. Hiçbirşeyim bir yerden gelmez.Ev kredisi öderken neye imkanım varsa onu aldım ama bir tl beklemedim. Hayatta kimseden birşey istemem. İstemeden düşünmesini de beklemem. Bunun için alınganlık da yapmam.Hayır biz ondan milyarlar beklemiyoruz ama kendisi düşünebilir kardeş sonuçta sadece laf ile söylüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?