Geçim derdi.. Eşime üzülüyorum

Kocasının kumar borcu değil sonuçta, eniştesine kefil olduğu için üstüne kalan borç değil. İçinde oturdukları evin borcu ayol, o olmasa sanki kira ödemeyecekler.

3 gun icin 400 liraniz varmis. Tum faturalari vs odemissiniz. yetmesi gerekiyor. Nereden bilsin abisi darda misiniz vs? Esiniz kendisi soylemiyormus iste. abisi de sormus ayrica. Kimse kimsenin eline zorla para tutusturmak zorunda degilki.. Calismayan, para kazanmayan insanlar icin el alemden para beklemek ne kadar kolay. Hem de ihtiyaciniz da yok yani. ya 3 gune 400 yetmezse birsey olursa diye istiyorsunuz resmen.

Uzuntunun kimseye faydasi yok. Calisin, cocuguda krese vs verin. Calisan kadinlar nasil yapiyor?

Bekarken yapılan maddi yardım ile evli çocuklu iken yapılan yardım bir olur mu Allah aşkına. Kardeş bu bir de yani, verilen paranın gönülden kopan yardımın hesabını kitabını tutmak çok çirkin değil mi. O zamanki şartlarda eşiniz bekar sorumluluk sahibi değil kazandığı parayı kardeşine verecek maddi rahatlığa sahipmis demek ki. O zaman verdi diye şimdi karşılığını beklemek ne kadar doğru. O kadar düşünüyorsanız siz girin bir işe çalışın, sizin kendi ailenizin yardım edecek maddi gücü yoksa çocuğunuza baksınlar o zaman siz de çalışın, nasıl fikir ?

Eşim isteyerek çalışmıyor sanki ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına ya

Eşim isteyerek çalışmıyor sanki ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına ya
Eşine birşey diyen yok.
Adam iş olduğu sürece nefes almadan çalışıyor.

Tatile gidemedik, kaynanam söyle dedi, görümcem böyle dedi, kaynım arabayı aldı, bize yardım etmiyor diye sürekli ama sürekli beklenti içinde olan sana diyorlar.
Senin ailenle ilgili hiç birşey yok masallah. Tüm beklentiler eşin ve ailesi üzerine.

Arkadaş, arabası kaynında olan ve onu almak için binlerce konu açan ve de aile apartmanında evi olup orda oturmayan kişi değil mi
Evet o kayindan para bekliyor şimdi. İşleri açılmış, 4 çocuklu ailesine yetmiş konu sahibi ve eşine yardım etmesi gerekiyormuş.

Arkadaş, arabası kaynında olan ve onu almak için binlerce konu açan ve de aile apartmanında evi olup orda oturmayan kişi değil mi
Zaten yazmış bu konuda da niye tekrar yazıyon?

Senin ailen ne yapıyor diye sordun, sesi kesildi bak şimdi.
Dün yazmıştı, ailesinin maddi durumu yokmuş ama tereyağ gönderiyorlarmış.
Eşinin ailesinin evi barki olmasa, yıllarca çalışmış çocuklarının düşünüp birşeyler yapmamış derdi kesin. Ama kendi ailesi olunca onların durumu yok oluyor sadece.

Herkes sinirini buradaki postlardan mı çıkarıyor .. Eğer sinir olduysanız yorum yapmayın hiç kırıcı yorum yapanların hiç sorunları yok sanırım
Yemiyoruz artık diyoruz.
Anlamamakta ısrarını anlamiyoruz.
Gecinemiyorsan eşine uzulmeyi bırak git çalış diyoruz.
Modern dilencilige gerek yok diyoruz.
Ama kime diyoruz.
Git madem kendi ailenden iste diyoruz, tenekeye desek tin tin tin diye karşılık verirdi mesela söz konusu kendi ailen olunca re re re ro ro ro ro.
Para para para.
Başka da derdin yok.
Maddiyat üzerine kurulu yaşamaktan usanmiyorsunuz.
Yüzünüze vurulunca ben çok iyi niyetliyim ayhhhhh deyip aklımızla alay etmeye çalışıyorsunuz ama yemiyoruz işte bak.
Gördüğün gibi yine yemedi kimse

Son düzenleme:
Adam kızsa haklı ya , sabah akşam çalış didin evin taksidini öde geçim yap, karın ailenden dünyaları istesin , kendi ailesinin verdiği 2 kg tereyağını burnuna soksun

Adam kızsa haklı ya , sabah akşam çalış didin evin taksidini öde geçim yap, karın ailenden dünyaları istesin , kendi ailesinin verdiği 2 kg tereyağını burnuna soksun
Valla iyi ki yardım etmiyorlar.
Böyle eltim olsa ben ettirmem eşime asla.
Onun da bogazindan geçecek verdiğim para diye düşünürüm asla izin vermem.
Bence eşinin ailesi bu kadının farkında :)
İşi gücü para olan bir gelin için tırnaklarını oynatmıyorlar çok da iyi ediyorlar.

Ee kocanızın tarafı elinden geleni yapıyor, abisi soruyor da, kendi seçiminizi yapmış bu yükün altına da kendiniz için girmişsiniz, ne bekliyorsunuz tam olarak? Sorgusuz sualsiz hep bize hep bize mi olsun?

Ayrıca sadece gördüğüm kadarıyla bekarken hep ben yaptım, hem ben ettim diye kendini anlatanlar genelde karısına hava cıva için abartıyor kendini. Vermişse de bekarken yapılan edilene de siz yorum yapmayın nacizâne, sizi alâkadar etmiyor çünkü o taraf. Aile içini bilemezsiniz, farklı bir minnet durumu olabilir. Mesela babamın marklarını iş kuracak diye batırmıştı abim, evliliğinin ilk yıllarında babam emekliliğine bir yıl kala çalışmadığı için abim para verdi diye yengem ortalığı yıkmıştı. Halbuki babamın marklarının çeyreğini bile vermedi.

Üzülüyorsanız çalışın, evlilik iki taraflı sizin aileniz de elini cebine atsın. Göndersin aileniz ayda 1000 TL.

Son düzenleme:
Ya bir de benim ailemin durumu kötü olsa ve bana bir şey yapamasalar, ben tutup da eşimin ailesinden bir şey beklemeye utanırım. Adam sizinkiler niye yapmıyor, niye hep bizim taraftan bekliyorsun dese haklı.
Evlilik iki kişi ile yapıldığına göre, bir denklik beklenmesi çok olağandır. Sizinkinde ise bir dengesizlik söz konusu.
Ben bir görümce adayıyım, gelin hanım ailesinden görmediğini tutup bizden beklerse alacağı tek şey hava olur. Hayır kurumu muyuz biz? Ailesinden görmediğini sanki görevimiz gibi bizden beklemesi yanlış olur. Kardeşimle evleniyorsa da evi ayrı yolu ayrı, geçinmeyi kendileri bilecek. Yok yemiyorsa da evlenmeyecekler, bu kadar basit. Öyle eş kardeşine, kayınvalideye el açmak nedir? Çocuk gibi harçlık mı alacaklar, ya da dilenci gibi para mı dilenecekler? Bu ne rezilliktir!

Yine Mlscm ve yine kv , kayın ve elti konuları..
Tabi bir de şey var “Ev aldık , eşim aile apartmanında oturmak istemedi “ diye konuya başlayan o meşhur cümleniz…

Siz hiç dışarı çıkıp bakıyor musunuz ? Marketler , pazarlar ateş pahası.. 1 kg domates 30 TL , 4 kg kızartmalık patates 50 TL.. Adamın 4 çocuğu varmış , toplamda 6 kişiler . Adam 6 kişiyi geçindirecek de bir de size yardım edecek neden ? Eşinize çok üzülüyorsanız girin bir işe çalışın , cocuga bakacak kimsem yok diyorsanız da evden çalışın .

Ayrıca 3 4 gün de 400 TL yeter , neden yetmesin ? Konu açmadaki amacınız başka çünkü kaynınıza saydıralım istediniz ama cıkkksss , burdan size bu konuda ekmek çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…