Geçim derdi,

200-300' e ne alıyorsunuz diyen arkadaşlar neden bu kadar şaşırıyor anlamıyorum. Etin, kıymanın kilosu belli eğer sağlıklı beslenmek haftada 2-3 gün sebze kalan günler et - balık tüketmek istiyorsa bu rakam normal değil mi ?

Konu sahibesi bakliyatta, deterjanda vs. pahalı markalara gerek yok zaten ürünü alıp baktığınızda firmanın ürettirdiği yer görünüyor Migros ton balığını Dardanel yapıyor mesela ama Migros atıyorum 5 lirayken Dardanel 10 lira rafta bunlara bakmak lazım. Ben reis alıyordum fiyatları uçunca Bim in yan kuruluşu Harras marka aldım mis gibi tadı. Fiyat da yüzde elli az. Yediğimizden kısmadan böyle böyle ekonomi yapmaya çalışıcaz başka yolu yok hayat çok pahalı.

aynı ben...
asla stok yapmıyorum ve pazara gitmiyorum.
senin gibi 3 elma 2 armut almışlığım inanılmaz çok birde 250 gr zeytin alıyorum bir aydır hala duruyor:) kiloyla alıncada çoğu çöpe gidiyor.
temizlik malzemesi aniden biten bişey değil 1 hafta önceden farkına varmak yeterli. sanki hergün temizlik mi yapılıyor...

senden en büyük farkım eşiminde benim gibi olması, ihtiyacımız olmayan birşeyi asla ucuz diye almayız...

Farkımızda çok önemli değilmiş . Eşimin 22 senede 3-4 kere markete gittiğini düşünürsek

Kızınızın aylık bakıcı parası 350 tl mi? biraz düşük değil mi?

Aslinda yasadiginiz semte gore degisir ama ben careyi stokta buldum boylelikle surekli markete girmis gereksiz seyler almis bulmuyorum kendimi.
Mesela herkes pazar demis evet bende firsat buldukca pazardan yaparim alisverisimi ama bizim semtin pazari migrostan pahali sadece tazeligini seviyorum.

bende takipteyim
bencede yaşadığın şehir etkili bimden temizlik ürünleri almaya karar verdim
çağdaş geçen 7 öğünlük akşam yemeği için 89 tl verdim
bunun içinde tatlıda var en önce tüketilcekten başladım mesala
temizlik ürünleri hariç aylık yemeğim 400 tlyi bulacak

ilk iş kalem kalem nereye harcadığınızı yazın.
marketten ne sıklıkta ne aldığınızı da yazın.

ben her hafta pazara giderim 40 50 lira harcarım.
pazar alışkanlığı kazanalı marketin yolunu unuttum.
markete sadece ne lazımsa onu almaya giderim.
her haftasonu süt alır yoğurt yaparım.
haftada iki gün balık, diğer günler her çeşit sebzeden yeriz. et şimdilik dolapta var bitince de et balık kurumunun satış yerlerinden alıyorum. biraz kuşbaşı biraz kıyma yetiyor. çok fazla et yemeyiz. sevmiyoruz.
abur cubur olarak da çoğunlukla çiğ kuruyemiş tercih ediyoruz.
çok fazla bir mutfak harcamamız olmuyor tahminimce 400-500 lira arasında.

Amanin benim oglan sizin o saydığınız meyveleri bi gunde yiyor yemin ediyorum bi pazara gidiyom 4 kilo elma 3 kilo portakal daha bunun muzuydu bilmemnesiydi her hafta 10 kiloya yakin meyve aliyom valla ben nerelere gidem:)

ben şaşırıyorum evet.

200-300 liraya 1 ay mutfak nasıl döner anlamıyorum.

enucuz sebzenin kilosu 5 lira bunun içine birsürü şey konacak. yapın tenekesi 30dan başlıyo.

et desen 30-40tan aşağı bişey yok.

günlük 10 lirayla mümkün değil

Tek tek okudum aylik 200-300 harcayan kisileri tebrik ediyorum ancak bunlarin icinde et yok. Sebze var agirlikli olarak. Ya da ailesi kurbandan falan eti gonderiyor. Zaten en ucuz et 50 lira. Benim eşim maalesef et olmadan doymuyor. sebze yemegi yemiyor yanina pilav salata kesmiyor. Dolayisiyla masrafimiz cok yukseliyor. Ben de tutumlu bir insanim ve et yemeklerinden cok hoslanmam ama doymuyorum diye şikayet eden birine de diretemem. Cozumu soyle buldum surekli indirimleri takip ediyorum stok yapiyorum ve ankaradakiler bilir gimattaki toptancilara gidiyorum. Toplu alisveris yapinca ornegin 30 urun alınca 1 lira bile indirim olsa 30 lira eder ki. Ancak boyle basedebilirim.

Sadece iş sahiplerinin alışveriş yapabildiği ucuz bir market var. Toptancı zincir bir market. Hazır işiniz de varmış. Ayda bir gidip alabildiğiniz her şeyi oradan alın. Geri kalanları da diğer ucuz marketlerden. Pazar alışverişinizi sizin yerinize yapabilecek biri yok mu? Üşeniyorsanız yakınına kadar arabayla gidin. Benzini hesapladığınızda bile kar edersiniz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…