- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi yagmur0007
-
aynı ben...22 senelik ev hanımıyım . Genelde ihtiyaca göre alışveriş yaparım . Aylık alışveriş pek yapmadım . Stokta pek yapmam . ( eşimin yöresel getirttiği z. Yag ,tere yag ,bal gibi gıdalar dışında )
Sebze için bazen pazara gitsemde marketten şeçerek ihtiyacım kadar almayı tercih ederin .2 elma almışlığım çoktur . Niye çürüsünki yedikçe alırım taza taze . Ha bu arada 5 kişiyiz çoçukların en küçüğü 15 yaşında .
Aylık bütçe pek tutmadım kart dökümüne bakarsam 500 ila 1000 tl arası mutfak masrafı .. Hamdolsun uzandıgıma elim yetecek durumundayım fakat en iyisini en ucuza almak için karşılaştırma çok yaparım . Ha bu arada eşimide markete hiç sokmam nerde ihtiyac dışı şey varsa toptan alır gelir
Oğluşumu ve kızlarımı markete götürüyorum ilerki hayatlarında alış verişi öğrensinler . Özellikle oglanı götürüyorumki babası gibi olmasın bu konuda
Farkımızda çok önemli değilmiş . Eşimin 22 senede 3-4 kere markete gittiğini düşünürsekaynı ben...
asla stok yapmıyorum ve pazara gitmiyorum.
senin gibi 3 elma 2 armut almışlığım inanılmaz çok birde 250 gr zeytin alıyorum bir aydır hala duruyor:) kiloyla alıncada çoğu çöpe gidiyor.
temizlik malzemesi aniden biten bişey değil 1 hafta önceden farkına varmak yeterli. sanki hergün temizlik mi yapılıyor...
senden en büyük farkım eşiminde benim gibi olması, ihtiyacımız olmayan birşeyi asla ucuz diye almayız...
Kızınızın aylık bakıcı parası 350 tl mi? biraz düşük değil mi?Hayret ettim size ne yiyorsunuz böyle Allah askina ?
Evimize 6.000 tl giriyor aylık 2000 tl banka kredisi 850 ev kirası kızımın aylık bakıcı parası 350 tl
Mutfak, faturalar, hafta sonu gezme yeme içme hepsini toplasan 700 tl ediyor
Eşimin maaşından her ay 600 700 tl alıyorum kendi maasimdan 1000 tl kenara atabilme imkanım doğacak hesaplarima göre
100 bin gibi ciddi bir borç meblagimiz varken sizin kadar zora girmiyorum üstelik bu ev kredisi bile değil
Ben çalışmadan önce 4000 tl giriyordu eve o zaman bile elimde kalabiliyordu bence harcamalariniz çok alakasız yerlere gidiyordur
Bim,şok, a101 gibi marketlerden alışveriş yapıyorum mesela ben uyguna geliyor
Yarım gün bakıyor o sebeble böyle hem de arkadaşım kendisi ben daha fazla söyledim kabul etmediKızınızın aylık bakıcı parası 350 tl mi? biraz düşük değil mi?
aynı ben...
asla stok yapmıyorum ve pazara gitmiyorum.
senin gibi 3 elma 2 armut almışlığım inanılmaz çok birde 250 gr zeytin alıyorum bir aydır hala duruyor:) kiloyla alıncada çoğu çöpe gidiyor.
temizlik malzemesi aniden biten bişey değil 1 hafta önceden farkına varmak yeterli. sanki hergün temizlik mi yapılıyor...
senden en büyük farkım eşiminde benim gibi olması, ihtiyacımız olmayan birşeyi asla ucuz diye almayız...
200-300' e ne alıyorsunuz diyen arkadaşlar neden bu kadar şaşırıyor anlamıyorum. Etin, kıymanın kilosu belli eğer sağlıklı beslenmek haftada 2-3 gün sebze kalan günler et - balık tüketmek istiyorsa bu rakam normal değil mi ?
Konu sahibesi bakliyatta, deterjanda vs. pahalı markalara gerek yok zaten ürünü alıp baktığınızda firmanın ürettirdiği yer görünüyor Migros ton balığını Dardanel yapıyor mesela ama Migros atıyorum 5 lirayken Dardanel 10 lira rafta bunlara bakmak lazım. Ben reis alıyordum fiyatları uçunca Bim in yan kuruluşu Harras marka aldım mis gibi tadı. Fiyat da yüzde elli az. Yediğimizden kısmadan böyle böyle ekonomi yapmaya çalışıcaz başka yolu yok hayat çok pahalı.
kahvaltılık sebze meyve bilrsiniz işte
tebrik mi edeyim derkencanım tebrik mi ediyim şaşırıyom mı bilemedim
bakliyatları bimden alıyorum. pazara gidemiyorum ki gitsemde marketten bi farkı yok.
bu fiyata et süt bakliyat sebze yağ deterjan herşey dahil mi
Bu konuda uzman biri var kkda arkadaslar cagirir onu simdialtin, tam altin, bilezik deseniz gelir belki
o kımmıs cok merak ettım :))
tebrik mi edeyim derken
hmm kusura bakma canım bian dalga geçiyosun sandım200 liraya halketmeni oyüzden dedim
hmm kusura bakma canım bian dalga geçiyosun sandım
Arkadaslar Aylik 5000 lira gelirimiz var. 2500 lira ev kredisinin taksidi her ay. Kalan 2500 lirayla gecinmek zorundayiz. 1 kızım var. Babannemiz bakiyor. Bakici parasi yok. Arabamiz var. İşe yuruyerek gidiyoruz. İsimiz eve yakin. Kendimize Neredeyse hicbir sey almiyoruZ, alamiyoruz cunku. Yalnizca faturalar ve mutfaga para yetmiyor nedense. Ev ekonomisinde yetenekli hanimlardan destek istiyorum. Ozellikle mutfakta nasil hesapli olabilirim. Cunku faturalarim da normal geliyor. Herseyimi marketlerden aliyorm. Sebze meyve temizlik et gibi. Pazara gidecek vakit bulamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?