Geçim derdi,

Aldığınız paranın belli bir miktarını diyelim ki 200 lirayı kenara koyun cidden faydası oluyor fuzuli harcamayın bi sakız olsa bile.Biriktirme yoluna gidin bu rahatlatacaktır umarım

Evet yaklasik 200 lira haftalik alisverise gidiyor, gunluk alinan ekmek, süt (gunluk sut aliyoruz) vs ile 250 civari gida harcamasi oluyor yani aylik yaklasik 1000 tl, temizlik malzemesi hic yok bunda. O yuzden aylik 300-500 yeter diyenlere sasip kaliyorum. Standart normal hicbir luksu olmayan harcamalar çünkü bunlar.
Konu sahibinin sanirim kredi karti odemeleri falan varmis.

Bu tarz sıkıntıları eleştirenleri anlayamıyorm. 10000 lirayla geçinemiyorm diyenleri de eleştiremeyz 1000 lirayla geçinemiyorm diyenleri de.. herkes kendine göre harcama yapar,parasına göre ödün verir. Kalan 2500 lirayı sadece boğaza harcamıyorsunuzdr sanırım. Araba durduğu yerde masraf zaten. Evin ihtiyacı hiç bitmiyor,çocuğunuz da var, kıyafeti,oyuncağı bi dünya para.

Aylik gelirimiz(henuz atanamadim) 3.650
Iki bin kredimiz var (4 yillikti bitmek uzere)
Kiradayiz.Arabamiz yok.
Ailem uzakda gidip gelme masrafim oluyor.gayet geciniyoruz.cebimize cok az harclik kaliyor.bimden aylik yapiyoruz.et kurbanda gelenleri kiyma yaptirdim onlar duruuo hala.kayinvalidemde biseyler getirir.annem memleketten yollar.

Borcun bitmesini ve atanmami bekliyoruz.keske 2500 cebimize kalsa.biyerlerde savuruyorsunuz.hesabinizi iyi yapin derim

Hayret ettim size ne yiyorsunuz böyle Allah askina ?

Evimize 6.000 tl giriyor aylık 2000 tl banka kredisi 850 ev kirası kızımın aylık bakıcı parası 350 tl
Mutfak, faturalar, hafta sonu gezme yeme içme hepsini toplasan 700 tl ediyor

Eşimin maaşından her ay 600 700 tl alıyorum kendi maasimdan 1000 tl kenara atabilme imkanım doğacak hesaplarima göre

100 bin gibi ciddi bir borç meblagimiz varken sizin kadar zora girmiyorum üstelik bu ev kredisi bile değil

Ben çalışmadan önce 4000 tl giriyordu eve o zaman bile elimde kalabiliyordu bence harcamalariniz çok alakasız yerlere gidiyordur

Bim,şok, a101 gibi marketlerden alışveriş yapıyorum mesela ben uyguna geliyor

Son düzenleme:
Doğrudur ben Akdeniz de yaşıyorum sebze ve meyve burada üretiliyor o yüzden gayet uygun oluyor pazarda. Bu hafta mesela patlıcan gördüm 1 lira ve 1.5 lira arasi idi kilosu tabi biz yazdan yaptigimiz için almiyoruz. 100 liradan 400 eder.Karnibahar gibi tane hesabı satılan sebzeyi eger satiyorlarsa kilo hesabı alın daha uygun olur karnabahari aldığım kişi öyle söylemişti.

Sarimsagi yazdan ucuzken alıp tek tek soyup buzdolabı posetlerine katıp buzluğa koyun lazım oldukça içinden çıkarıp alırsınız.

tabiki hepsi içinde, söyledim zaten. Kredi kartındaki bi kaç taksit, araba, ama küçük bi şehirdeyiz kısa mesafelerde kullanıyoruz hep. Şehir dışına çıkacak da bi para bulamıyoruz zaten. Kişisel ihtiyaçlarımız, ama sadece zorunlu olanları alıyoruz. Yani ayakkabı kıyafet falan sadece zorunlu oldukça. Hiç de lüks yaşamıyoruz.

Cevizi kabuklu alın daha uygun olur. Ceviz kırma aleti de var.

Rica ederim seve seve , özellikle ben de iş çıkışı yapıyorsam alış verişi abartıyorum , neden çok aç oluyorum :)
Ama liste yapıp gidersem çok fark ediyor , birde şu kapalı alışveriş merkezlerin Grosmarketleri vs olursa ipin ucu kaçıyor ne yazık ki , çünkü görmüşken bu da lazım şu da lazım yapılıyor .

Birde Bi arkadaş bahsetmiş yazdan şoka atıyorum kışlık yiyecekleri ( taze fasulye , dolma biber , rendelenmiş domates çorba ve fırın yemekleri için , vs vs .)

Yazdan vaktiniz varsa konserveler ,halep , biber kurusu , reçeller , ezme kahvaltılık sosları falan , hem ekonomik hem de çalışanlar için kışın çok pratik .

Yoğurdunuzu mayalayın kendiniz , patates kuru soğan sarımsak çuvalla koyun serin bir yere , elinizin altında olur ...

Vallahi ben de mutfak gıda masrafının üstesinden gelemiyordu, Ankaraya ailemin yakınına gelip ev tutunca annem el attı olaya , bu kadar fark edeceğini tahmin dahi etmemiştim , ancak yarı yarıya fark etti canım .

Geçinmek zor Allah hepimizin yardımcısı olsun .bol bereketli güzel huzurlu günler diliyorum...

işte büyük bir çoğunluğun ne kurbanda gelen eti ne annesinin ne de kv sinin yolladığı var

bu sene kv memlekete gitti

domates kurusu ve biber patlıcan kurusu getirmiş

10 yıllık evliyim ilk defa ailelerden bir şey girdi evime haa bir de yıllar önce annem turşu koymuştu

Kelin merhemi olsa kendi basina surermis
Mantikli yapabildigim tek sey buzdolabi uzerine ihtiyac listesi yazip ona gore davranmak

canım ben de aynen sana katılıyorum bereket önemli. ama sen buraya açık açık yazmışsın nazar değebilir haberin olsun

gelir ve gider listesi yapın bir muhasebeci olarak size tavsiyem bu :) markete gitmeden önce alışveriş listesi ile gidin. migros gibi yerler ble haftada 1 gün sebze 1 gün et olrk indirim yapıyor 5-6 tl bile olsa indirim o indirimlerden yararlanın. mesela demişsiniz kreş parası aidat vs ödeniyor diye bunlarıda gider listesine ekleyn

helal olsun vallahi

ne denir başka

bebek küçük ve anne sütü alıyorsa neyse de büyük ise et süt yumurta maliyetli oluyor

Ben de 115 tl ye sasirdim ya. Benim 2 yasindaki oglum her gun iki yumurta yiyor ayda sadece o iki koli yumurta tuketiyor bizim kahvaltimiz arti arada yapilan kek borekler de isin icine girince rahat 3 koli yumurta harciyoruzdur
Ama bebek anne sutu alan bebekse bu sefer de annesinin iyi beslenmesi gerek yani her halukarda sayilan seyler temel tuketim maddeleri bebek olsun olmasin

ben örnek diye yazdım onu canım

market pahalı manasında

kabuklu hem uygun hem de içine koku vs sinmemiş oluyor
Yalnıs okumusum marketten şu fiyata aldım diye :) gerçekten market ve pazar arasında ciddi fark var.

Kullanmadığınız fişleri prizden çekin tvnin fişini gece yatarken çekin çok acayip elektrik tasarrufu sağlıyor birde eğer dışarda yemeleriniz varsa onları azaltın evde yiyin gezmeye gitmek yerine bi film açıp mısır patlatıp evde keyif yapabilirsiniz dışarı adım at para çünkü

Markete gitmeden once mutlaka kapsamli bir liste yapin ve asla bu listenin disina cikmayin. Alisverisinizi aylik yapin. Patates sogan gibi dayanabilecek gidalari file torbalarda 10kilo seklinde olanlardan alabilirsiniz. Serin biyerde saklayinca hicbisey olmuyor. Yazdan sebzelerinizi imkaniniz varsa buzluga atin. Kisin yaz sebzesi almayin. Ugrasabilirseniz haftalik menuler hazirlayip ihtiyacinizi belirleyerek sebze ve et alisverisinizi yapin. Bakliyat alisverisinizi toprak mahsulleri ofislerinden bile yapabilirsiniz. Gayet uygun oluyor toplu alimlarda. Camasir ve bulasik makinesini ayni anda calistirmayin ve Gece 10dan sonra yikanacaklari yikayin. Prizde takili fis birakmayin. Gereksiz yerlerde isiklari kapatin. Bozuk muslugunuz falan varsa mutlaka tamir ettirin.aklima simdilik bunlar geldi benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…