- 20 Ocak 2016
- 43
- 33
- 3
- 29
- Konu Sahibi yagmur0007
-
Sizin ayda 800tl yapar ko gayet normal bu beslenme düzeni ile ki ne aşırı bir musrif lik var nede yetersiz beslenme ayda 800tl gayet iyi. Konuyla sahibi nin bu durumda en kötü 1200 tl parasi kalır. 600 giyisi yada gezme desem kalır 600 tl ayda.
Doğrudur ben Akdeniz de yaşıyorum sebze ve meyve burada üretiliyor o yüzden gayet uygun oluyor pazarda. Bu hafta mesela patlıcan gördüm 1 lira ve 1.5 lira arasi idi kilosu tabi biz yazdan yaptigimiz için almiyoruz. 100 liradan 400 eder.Karnibahar gibi tane hesabı satılan sebzeyi eger satiyorlarsa kilo hesabı alın daha uygun olur karnabahari aldığım kişi öyle söylemişti.Evet 1 karnabahara 8 lira verdim hem de oyle luks bir semtten degil dudullu pazarindan, ispanak 1.5 liraydi gecen ay simdi 4 liranin altinda ispanak yoktu, kar yagdi fiyatlar uctu. 1 er kilo meyve, 3-4 cesit sebze, biraz yesillik havuc falan alinca 100 liraya yakin ucup gidiyor. Simdi yalan olmasin tam rakam hatirlamiyorum ama sarimsakla limonun fiyatlari agzimi acik birakti, sarimsagi mecbur aldim limonu almadim.
tabiki hepsi içinde, söyledim zaten. Kredi kartındaki bi kaç taksit, araba, ama küçük bi şehirdeyiz kısa mesafelerde kullanıyoruz hep. Şehir dışına çıkacak da bi para bulamıyoruz zaten. Kişisel ihtiyaçlarımız, ama sadece zorunlu olanları alıyoruz. Yani ayakkabı kıyafet falan sadece zorunlu oldukça. Hiç de lüks yaşamıyoruz.Bu tarz sıkıntıları eleştirenleri anlayamıyorm. 10000 lirayla geçinemiyorm diyenleri de eleştiremeyz 1000 lirayla geçinemiyorm diyenleri de.. herkes kendine göre harcama yapar,parasına göre ödün verir. Kalan 2500 lirayı sadece boğaza harcamıyorsunuzdr sanırım. Araba durduğu yerde masraf zaten. Evin ihtiyacı hiç bitmiyor,çocuğunuz da var, kıyafeti,oyuncağı bi dünya para.
Cevizi kabuklu alın daha uygun olur. Ceviz kırma aleti de var.çocuk var demişsiniz yaşı kaç
bez vs masrafı var mı
benim bir çocuğum var 5,5 yaşında evde tek öğün yemek yiyor
o öğünde de et var
sütün litresi 3,75 üç günde bir şişe bitiyor
bunun yumurtası peyniri vs de girince miktar artıyor
deterjan markalı olmasa da olur demişler de deterjan kanserojen zaten en kaliteliden en az miktarda kullanmaya çalışıyorum ben zira zararlı, kimyasal işte
sabun tozu vs idare ediyoruz
çocuklar gelişim çağında protein önemli, kuruyemiş kuru meyve vs vs
iç ceviz 62,5 lira idi markette teyze geçen pazardan aldım 55 tl idi dedi
bizim abur cubur anlayışımız bu çay kahve vs de içiliyor
konu sahibine gelince ayda 2500 zaten birikime gidiyor geri kalanı da harcansın yani o da birikmesin bir şey olmaz bence
ama insanların önceliği farklı biz parayı yiyoruz bazısı krem alır bazısı giysi
biz öğlen gidip 15 Tl yemek yeriz öbürü 50 kuruşa poğaça ile geçirir onun yerine onun 5 montu vardır benim 1 gibi
nerden kısayım diyorsan da en pratiği büyük paketlerde almak o biraz indirim sağlar zaten yeniyor
hem böylelikle her ay pirinç almaz da bir ay pirinç bir ay mercimek bir ay bulgur alırsın
Rica ederim seve seve , özellikle ben de iş çıkışı yapıyorsam alış verişi abartıyorum , neden çok aç oluyorum :)teşekkür ederim, güzel bi planlama olmuş. Haftalık yemek programı yapıp ona göre alışveriş yapmam lazım. Aldığım her şeyi tüketiyoruz. Ama planlama olmayınca, her an bi ihtiyaç çıkabiliyor. Markete her girdiğimizde de aklımızda olmayan başka şeyler de ihtiyaç oluveriyor.
Aylik gelirimiz(henuz atanamadim) 3.650
Iki bin kredimiz var (4 yillikti bitmek uzere)
Kiradayiz.Arabamiz yok.
Ailem uzakda gidip gelme masrafim oluyor.gayet geciniyoruz.cebimize cok az harclik kaliyor.bimden aylik yapiyoruz.et kurbanda gelenleri kiyma yaptirdim onlar duruuo hala.kayinvalidemde biseyler getirir.annem memleketten yollar.
Borcun bitmesini ve atanmami bekliyoruz.keske 2500 cebimize kalsa.biyerlerde savuruyorsunuz.hesabinizi iyi yapin derim
Cevizi kabuklu alın daha uygun olur. Ceviz kırma aleti de var.
Ya olur mu? Simdi o disaridan soylettirir yrmekleri , konu sahibinin gecinebilecegi varsa da gecinemezBas harfi limoncu. Kendisi bu tur islerde cok iyidir. Aile ekonomisi falan :))
canım ben de aynen sana katılıyorum bereket önemli. ama sen buraya açık açık yazmışsın nazar değebilir haberin olsunBen berekete çok inanırım.bizim eşimle sabit gelirimiz sizinkinin yarısı.2 mizin maaşı toplam 2500 tl
1080 ev kredisi faturalar vs market vs drken pek bişey kalmıyor elimize.
Cocuğuma valide bakıyor,evde 4 kişiyiz.
Geçen ay pazar ve market dahil 850 tl harcamışız.ihtiyaç oldukça gittij çünkü.
Bu ay duruma el attım.toptan gittik aldık 500 tl harcadım kahvaltık dahil...3 kere de 50 şerden pazara gitsek gene kardayız.ufak tefek eksik çıkınca da gidiyor eşim.
Deterjan hariç bu tuttu....
Mesela 6 kilo pirinç 2.5 kg bulgur
4 kg şeker 2 kg küpşeker 2 tane 30 lu yumurta 2 kg tereyağı 2 kilo kaşar 5 litrelik sıvı yağ 10 kilo un gibi şeyler aldım.
Muhtemelen bir aydan fazla gider bana bunlar.bizimde asla köyden vs gelen bişey yok kendimiZ alıyoruz hep marketten.
Sizin gelir çok iyiymiş.bence sabit her ay 500 tl sini en az atın kenara.1000 market için ayırın 500 fatura 200 de pazar için olsa gene 800 kalır elinize
helal olsun vallahi
ne denir başka
bebek küçük ve anne sütü alıyorsa neyse de büyük ise et süt yumurta maliyetli oluyor
Yalnıs okumusum marketten şu fiyata aldım diye :) gerçekten market ve pazar arasında ciddi fark var.ben örnek diye yazdım onu canım
market pahalı manasında
kabuklu hem uygun hem de içine koku vs sinmemiş oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?