Geçim derdi,

helal olsun vallahi

ne denir başka

bebek küçük ve anne sütü alıyorsa neyse de büyük ise et süt yumurta maliyetli oluyor

Simdilik anne sutuyle besleniyo büyüyünce bakalim daha neler cikicak :) tabi herkes hersyin en iyisi olsun istiyo ama durum yoksada idare etmeyi bilmek gerekir.herkesin bi standarti var tabi saygi durmak lazim

Konu iyi güzelde anlayamadigim tek bir nokta var benim 5000 lira para ile geçinememek mi ??? O da nasil oluyor??? Demeden edemedim acikcasi...

Asgari ücretin daha düne kadar 1000 tl oldugu su devirde 3 cocuguyla gecinen aile taniyorum ben....

Sizinkisi simariklikmi desem savurganlikmi desem bilemedim simdi , madem elinize kalan 2500 tl ile gecinemiyorsunuz aylik 2500 tl ödeyeceginiz borcun altina girmeseydiniz o halde...

Hem söfor arkasi olsun hem cam kenari hemde ucuz olmuyor bu devirde malesef...

Elinize gecen 2500 tl ile hem mutfak alisverisi hem faturalar hemde kişisel alisveris gayet yapilir ve gayet yeterli bir miktar bu ama yetirmesini bilene tabiki...

Yanlış anlamışsınız. Elimize kalan

Yanlış anlamışsınız. Elimize kalan

Toplamda ev borcu ile giren 5000 tl ama degilmi?? Sonucta 5000 tl geliri olan bir hane...

Demek istedigimde şu madem elinize kalan 2500 tl yetersiz 2500 tl ev borcuna girmeseydiniz daha hesapli cüzi rakamlarda aylik ev borcuna girseydiniz sizi bu kadar sikmazdi...

Elinize kalan 2500 tl azimsanacak bir para degil faturalarda yatar merkette yapilir kisisel alisveriste yapilir skntiya sokacak bir miktar degil, cocuk henuz kucuk beziydi mamasiydi vs. Anca bu gibi giderleri olur ekstra bir seyi de olmaz...

Ödeyemediğimiz bi borcun altında değiliz çok şükür ödüyoruz. Sadece kalan parayla daha rahat geçinebilmenin yollarını arıyorum.

Bir de arkadaslarin dedigi gibi örn. migros carrefour gibi buyuk marketler cazip gibi gözüksede aslinda degiller ufak marketler her zaman daha hesapli olur...

Birde sebzeleri meyveleri taze taze pazardan alsin esiniz markettekiler hem taze olmaz hemde pahali olur...

Faturalar konusunda tasarruf siizn elinizde ona bir sey diyemeyecegim...

2500 lirayla birikim yapamıyoruz dedi diye dövcekler nerdeyse konu sahibini :)
Olabilir hayat çok pahalı bizde 500 lira kira ödediğimiz halde 3000 lirayla zor getiriyoruz ayın sonunu
Benım nedenim etsiz-kıymasız yemek pişiremem eşim yemez 1500 lira tutuyor mutfak masrafımız..

Ödeyemediğimiz bi borcun altında değiliz çok şükür ödüyoruz. Sadece kalan parayla daha rahat geçinebilmenin yollarını arıyorum.

Ödeyemediginiz borcun altina girmissiniz demedimki ben...

2500 tl aylik oduyorum dediniz elinize kalan da 2500 tl degilmi?? Diyorumki elinize kalan 2500 tl yetmiyorsa 2500 tllik ev borcuna girmeseydiniz keske daha cuzi rakamlarda ev sahibi olmaya baksaydiniz... Örnegin 400 binliralik ev degilde 250 binliralik ev bakip simdilik ufak paralara ev sahibi olup sonradan da istenilen eve ulasilabilir... Bilemiyorum benim gorusum bu...

Teşekkür ederim, Pazar konusunda haklısınız. Bundan sonr düzenli gitmeye karar verdim . bu konuda çok tavsiye geldi. Kış gireli gidemedim. Sebze meyve zeytin peyniri pazardan alıcam bundan sonra.

Arabanızı fazla kullanmıyorsanız satın, (çünkü senelik kaskosu, trafik sigortası, arada bir benzin masrafı çok) birikim hesabına koyun, kenarınızda toplu para olarak dursun.. Zaten 6 ay 1 yıl dokunmayınca iyi kötü faizi olur ve ihtiyaç anında çekersiniz. Ev borcunuz bitince birikimde duran paranıza ilave kredi çekersiniz yada başka çözüm bulursunuz. Market vs alışverişi herkes aşşa yukarı aynıdır. Yediğiniz içtiğiniz alışkanlıklarınızı kendiniz bilirsiniz. Yani öyle bişeyler evde üreterek falan bi nispettir tasarruf. Kullanmadığınız elektriği açık bırakmayın, gereksiz yere fişi takılı tutmayın vs vs..

Saygı duyuyorum fikrinize. Ev borcunun ikinci yılındayız artık, çocuk küçükken dişimizi sıkalım dedik.Evi çok pahalıya almadık aslında ama krediyi daha çabuk bitirebilmek için taksitleri yüksek meblağda oldu. Kalan parayla da normal şartlarda geçinebilmemiz gereken bi şehirdeyiz. Dediğim gibi yol paramız falan da yok. Şimdilik çocuğun da bi masrafı yk. Bende konuma cevap veren herkes gibi kalan paramızla geçinebilmemiz gerektğini düşünüyorum..

Teşekkür ederim, Pazar konusunda haklısınız. Bundan sonr düzenli gitmeye karar verdim . bu konuda çok tavsiye geldi. Kış gireli gidemedim. Sebze meyve zeytin peyniri pazardan alıcam bundan sonra.
Zeytini kendiniz yapabilirsiniz aslında siyah ve yeşil zeytini alıp kendiniz kurun. 1 sene bile dayanır. 25 kg yeşil .25 kg siyah yapın misal. Tarifleri var internette.
Salça eğer imkan varsa yine kendiniz yapabilirsiniz.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim hanımlar. Tavsiyeleriniz benim için değerli.

Günde 100 lira harcarsanız o para size yeter pazar günleri hariç :) hergün 100 lira harcamaya çalışın biraz zor olucak ama neyse. Bi gün harvamazsanız sonraki gün 200 harcayın

bu arada pazar denmiş de pazar var pazar var

bizim burada pazarların da fiyat ve kaliteleri farklı

annem şehir dışından geldi

pazara hayran kalmıştı ne kadar kaliteli vs diye ama pahalı

başka semtte pazara gidiyorduk orası da ucuzdu ama alınacak bir şey yoktu ezik çürük çarıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…