- 21 Mart 2015
- 321
- 377
- 23
- 34
- Konu Sahibi yagmur0007
-
helal olsun vallahi
ne denir başka
bebek küçük ve anne sütü alıyorsa neyse de büyük ise et süt yumurta maliyetli oluyor
Arkadaslar Aylik 5000 lira gelirimiz var. 2500 lira ev kredisinin taksidi her ay. Kalan 2500 lirayla gecinmek zorundayiz. 1 kızım var. Babannemiz bakiyor. Bakici parasi yok. Arabamiz var. İşe yuruyerek gidiyoruz. İsimiz eve yakin. Kendimize Neredeyse hicbir sey almiyoruZ, alamiyoruz cunku. Yalnizca faturalar ve mutfaga para yetmiyor nedense. Ev ekonomisinde yetenekli hanimlardan destek istiyorum. Ozellikle mutfakta nasil hesapli olabilirim. Cunku faturalarim da normal geliyor. Herseyimi marketlerden aliyorm. Sebze meyve temizlik et gibi. Pazara gidecek vakit bulamiyorum.
Yanlış anlamışsınız. Elimize kalanKonu iyi güzelde anlayamadigim tek bir nokta var benim 5000 lira para ile geçinememek mi ??? O da nasil oluyor??? Demeden edemedim acikcasi...
Asgari ücretin daha düne kadar 1000 tl oldugu su devirde 3 cocuguyla gecinen aile taniyorum ben....
Sizinkisi simariklikmi desem savurganlikmi desem bilemedim simdi , madem elinize kalan 2500 tl ile gecinemiyorsunuz aylik 2500 tl ödeyeceginiz borcun altina girmeseydiniz o halde...
Hem söfor arkasi olsun hem cam kenari hemde ucuz olmuyor bu devirde malesef...
Elinize gecen 2500 tl ile hem mutfak alisverisi hem faturalar hemde kişisel alisveris gayet yapilir ve gayet yeterli bir miktar bu ama yetirmesini bilene tabiki...
parayla yeme içme faturalar derken geçiniyoruz ama sıkıntılı geçiniyoruz. Ay sonlarında çok sıkışıyoruz. Eleştiriye açığım. Ben de yanlışlarımızı bulmak adına açtım konuyu zaten.Yanlış anlamışsınız. Elimize kalan
Yanlış anlamışsınız. Elimize kalan
Ödeyemediğimiz bi borcun altında değiliz çok şükür ödüyoruz. Sadece kalan parayla daha rahat geçinebilmenin yollarını arıyorum.
Teşekkür ederim, Pazar konusunda haklısınız. Bundan sonr düzenli gitmeye karar verdim . bu konuda çok tavsiye geldi. Kış gireli gidemedim. Sebze meyve zeytin peyniri pazardan alıcam bundan sonra.Bir de arkadaslarin dedigi gibi örn. migros carrefour gibi buyuk marketler cazip gibi gözüksede aslinda degiller ufak marketler her zaman daha hesapli olur...
Birde sebzeleri meyveleri taze taze pazardan alsin esiniz markettekiler hem taze olmaz hemde pahali olur...
Faturalar konusunda tasarruf siizn elinizde ona bir sey diyemeyecegim...
Teşekkür ederim, Pazar konusunda haklısınız. Bundan sonr düzenli gitmeye karar verdim . bu konuda çok tavsiye geldi. Kış gireli gidemedim. Sebze meyve zeytin peyniri pazardan alıcam bundan sonra.
Saygı duyuyorum fikrinize. Ev borcunun ikinci yılındayız artık, çocuk küçükken dişimizi sıkalım dedik.Evi çok pahalıya almadık aslında ama krediyi daha çabuk bitirebilmek için taksitleri yüksek meblağda oldu. Kalan parayla da normal şartlarda geçinebilmemiz gereken bi şehirdeyiz. Dediğim gibi yol paramız falan da yok. Şimdilik çocuğun da bi masrafı yk. Bende konuma cevap veren herkes gibi kalan paramızla geçinebilmemiz gerektğini düşünüyorum..Ödeyemediginiz borcun altina girmissiniz demedimki ben...
2500 tl aylik oduyorum dediniz elinize kalan da 2500 tl degilmi?? Diyorumki elinize kalan 2500 tl yetmiyorsa 2500 tllik ev borcuna girmeseydiniz keske daha cuzi rakamlarda ev sahibi olmaya baksaydiniz... Örnegin 400 binliralik ev degilde 250 binliralik ev bakip simdilik ufak paralara ev sahibi olup sonradan da istenilen eve ulasilabilir... Bilemiyorum benim gorusum bu...
Zeytini kendiniz yapabilirsiniz aslında siyah ve yeşil zeytini alıp kendiniz kurun. 1 sene bile dayanır. 25 kg yeşil .25 kg siyah yapın misal. Tarifleri var internette.Teşekkür ederim, Pazar konusunda haklısınız. Bundan sonr düzenli gitmeye karar verdim . bu konuda çok tavsiye geldi. Kış gireli gidemedim. Sebze meyve zeytin peyniri pazardan alıcam bundan sonra.
Çok sekersin canımBu konuda uzman biri var kkda arkadaslar cagirir onu simdialtin, tam altin, bilezik deseniz gelir belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?