Geçinemeyenler kulübü

ben calisma hayatini birakacaksin sandim tamamen.
ben aliniyo diye biliyorum cunku maasindan kesiliyor her ay istifa etsende aliyosun sanirim devlette emin olamadim.
Onun bir süresi var 15 sene gibi uzun bir süre olması lazım ama yanlış bilmiyorsam.
En kısa 10 dur.

Bak şimdi eğitim başka, zaten anne baba çalışıyorsa mecbur özele gönderirler başka seçenek yok. Dersin ki 60 binlik okula yolluyorum tercihindir der geçeriz , ama eee araba isteyecek hakkı dersen o kızı tutamazsın ben hiç araba istediğimi hatırlamıyorum ya da pahalı markalar özel olarak hiç istemedim. O yüzden cok tuhaf geliyor ki bence tuhaf.

o özel bir çocuktur film.ortalama çocuklar tembel öğrenciler arasında kaybolup gidiyor.bunu eğitimciler söylüyor zaten.bizim okulda ders bile işlenemiyor doğru dürüst .benim kuzenlerimin çocukları bazı akrabalarım hep 2 şer dil öğrendiler kolejde.bunun sayesin de de yurtdışında iş imkanları oldu.iyi üniversiteler akademisyen olarak kabul ettiler.çok başarılı istisna öğrenciler zaten köyde de olsa okuyor o başka bir şey.

İşte o eskidendi.
Artık kolej dediğin şey butik dershane, ötesini beklemek abes.
Yani 2000 doğum ve sonrası için geçerli değil dediğin şeyler.
Şuan mesela jale tezer, derece okuludur ki eski dershane zaten.
Tek olayı bu, derece, liste vs.
Hangi dil acaba???

kesinlikle öyle.
benim bir kuzenimde oyle bildigin dikmenin devlet okulunda okudu kiz bilkentte burslu okudu, bilkent kendi bunyesinde aldi ingiltereye yolladi secilen 10 ogrenci icinden biriydi, simdi bilkentin kendi bunyesinde calisiyor.
ana dili gibi ingilizce konusup derslerinide ingilizce anlatiyo ve hala cabaliyo.
evlerinde ingilizce bilen ana baba yoktu, araba yoktu kolej yoktu, aileme yuk olmayim diye yirtik ayakkabiyla okula gittigi donemi bile oldu.
teyzemin cocuklarida oyle baba apartman gorevlisi, anne ev islerine giderdi simdi biri 3 dil biliyor oteki 2.dilini bitirmek uzere vs.
insanin icinde olacak.

Benim bayağı 12 senelik külüstür bir arabam vardı.
Babama niye değiştirmiyorsun dediğimde ‘sen onu bulduğunu şükret, her gün taksi parandan bıktım da verdim, öğrenci çocuğa orada burada gezsin diye, kanı deli akarken trafikte kurban gitsin diye araba alacak kadar aptal değilim’ dedi.
Ne haklıymış, 25 yaşımda anladım.

Benim bir kuzenim de öyle, bilkent burslu bitirdi küçük bir anadolu şehrinde sıradan bir hayattan gitti oraya, sabancı holdingte yurtdışına transfer oldu.
Ama bu kuzenimi hayatımda ben hiç görmedim, babamın ikizinin oğlu bir de
Öyle birbirimize bağlı sülaleyizdir ajshshshsh

Ahahahahdjdk kesinlikle o kadar eğitim kursa rağmen benim dilim öyle sular seller gibi değildir mesela.

Diyorum ya kapıdaydı ama okula arkadaşlarla görüşmeye giderken alamazdım, ailemle çıkarken de alamazdım zaten aile aracı vardı genel olarak alamazdım skfmfkfkdk. Ne zamanki okulum bitti, öyle.

Diyorum ya kapıdaydı ama okula arkadaşlarla görüşmeye giderken alamazdım, ailemle çıkarken de alamazdım zaten aile aracı vardı genel olarak alamazdım skfmfkfkdk. Ne zamanki okulum bitti, öyle.
2 sene okula taksiyle gidip gelince ve o 2 sene boyunca da f2 ile kalınca, adam yakamdan bir düş ya diyerek verdi araba, azıcık benzin parası verirdi 5 gün okula gelip gitmeye ve öğle yemeğine çıkmama yeterdi zaten
İstesem de gezemezdim.

İyi ki böylelermiş ya, sağ olsunlar var olsunlar. Ben öğrenciyken taksiyi sık kullanamazdım yolum uygun değildi, taksiyle gitsem 10 saat trafikte kalırdım

cocuga benim sana verebileceklerim bu kadar demek çok önemli.
bir sınırı olmalı yani bu işin.
Ben öyle biriyim, daha bebeyken bu sınırı çizmek gerekiyor. Markete gidince 10 çikolatayı birden almaması gibi ufak şeylerle. Yoksa evini barkını sat istedigim oyun konsolunu al der yani çocukların sınırsızlıgı cok var artık.

İyi ki böylelermiş ya, sağ olsunlar var olsunlar. Ben öğrenciyken taksiyi sık kullanamazdım yolum uygun değildi, taksiyle gitsem 10 saat trafikte kalırdım
Benim tam tersi dönemim de oldu lisede.
İliklerini kuruttum, varı yoğu yedim yatılı okumanın hıncını aldım, gık demediler.
Ama baktılar ki her şeyi sununca yaratık gibi bir şey oluyor çocuk, anında geri aldılar

Gerçekten iyi ki sınırlı ulaşım olmuş, iyi ki dizginleri ellerine almışlar.
Çocuklarıma da aynısını uyguluyorum, her şey sınırlı.
İmkanım olsa da hakları yok, kıymet bilecek yokluk bilecekler.

dayim cocuklarini oyle buyuttu ve kucuk oglunu hala zapt edemiyo.
yedi bitirdi adamin agzinda dis kalmadi utanmasa donunu cikar ver diyecek.
bir sey dedigi zamanda beni bu hayata sen alistirdin diyo.
kendine 2.el mont alirdi cocuga adidas nike bilmem ne alacagim ev gecindirecegim diye.

Aynen sondaki cümle, o yüzden diyorum ya ufak ufak başlamak lazım. Bir gün şekerle bir gün kıyafet bir gün oyuncak, alamaz mıyız? Alırız. Ama almıyoruz çünkü hakkın bu kadar.

İşte tuhaf yani, paran yoksa ona göre davran. Varsa da saçma ,ahlaki eğitimi çok önemli cocugun.

cocuga benim sana verebileceklerim bu kadar demek çok önemli.
bir sınırı olmalı yani bu işin.
Arkadaşım oğluna oyun konsolu aldı, çocuk 5 yaşında:)
Ben kıyıp 200 tl ye oyuncak alamıyorum, yapmayın bu kadar ya dedim.
Zaten tableti, tlfnu vardı.
Ve o çocuğun doyumsuzluğu, benmerkezciliğini, şımarıklığını gözlerimle görüyorum.
En basiti bizimkilerle bir araya gelince bonibon istiyorlar, ben normalde sayılı veririm avuçlarına, o kutuyla yiyormuş mesela.
Bitirdi kendininkini ‘film teyze bir daha versene ya’ dedi, benim çocukların gözleri fal taşı kadar açıldı.
‘Bizim evimizde normalde sayılı, sen misafir olduğun için fazla verdim ama üzgünüm, daha fazlası yok biz az alıyoruz’ dedim, ardından annesi hemen evde yersin diyor.
Benimkiler kutuyu gördüğü için sevinçten delirdi, o çocuk bir tane daha alamadığı için tepindi.
Eğitim burada bile devreye gidiyor.

Sen fakirsin işte bir tanecik vermişsin ellerine.

Sen fakirsin işte bir tanecik vermişsin ellerine.
Benim bebeler gerçekten yokluk bebesi ya
Ha her şeyleri yok mu, hepsi var ama onların kıymetli şeyler olduğunu öğretmedim.
Yemeğin, oyuncağın, giyimin çok pahalı olduğunu biliyorlar.
Tuvalet kağıdını maksimum 2 tane koparabilirler.
Suyu, elektriği, pil, şişe vb geri dönüşümleri biliyorlar.
Ama tatilin pahalı olduğunu bilmiyorlar mesela, ya da dışarıda gezmenin, onları öğretmedik çünkü anların satın alınabilir olduğunu düşünmelerini istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…