- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
- Konu Sahibi chamallows
-
- #21.701
Minnoş ana ya. Sarılasım geldiBenim bebeler gerçekten yokluk bebesi ya
Ha her şeyleri yok mu, hepsi var ama onların kıymetli şeyler olduğunu öğretmedim.
Yemeğin, oyuncağın, giyimin çok pahalı olduğunu biliyorlar.
Tuvalet kağıdını maksimum 2 tane koparabilirler.
Suyu, elektriği, pil, şişe vb geri dönüşümleri biliyorlar.
Ama tatilin pahalı olduğunu bilmiyorlar mesela, ya da dışarıda gezmenin, onları öğretmedik çünkü anların satın alınabilir olduğunu düşünmelerini istemiyorum.
o yasta cocuga ne tableti ne telefonuArkadaşım oğluna oyun konsolu aldı, çocuk 5 yaşında:)
Ben kıyıp 200 tl ye oyuncak alamıyorum, yapmayın bu kadar ya dedim.
Zaten tableti, tlfnu vardı.
Ve o çocuğun doyumsuzluğu, benmerkezciliğini, şımarıklığını gözlerimle görüyorum.
En basiti bizimkilerle bir araya gelince bonibon istiyorlar, ben normalde sayılı veririm avuçlarına, o kutuyla yiyormuş mesela.
Bitirdi kendininkini ‘film teyze bir daha versene ya’ dedi, benim çocukların gözleri fal taşı kadar açıldı.
‘Bizim evimizde normalde sayılı, sen misafir olduğun için fazla verdim ama üzgünüm, daha fazlası yok biz az alıyoruz’ dedim, ardından annesi hemen evde yersin diyor.
Benimkiler kutuyu gördüğü için sevinçten delirdi, o çocuk bir tane daha alamadığı için tepindi.
Eğitim burada bile devreye gidiyor.
Çevremdeki herkese göre gaddar ve dominant anayım amaMinnoş ana ya. Sarılasım geldi
Aldılar valla hatta şöyle diyeyim atarisi oyun konsolu olmayan çocuk yok tanıdığım, bir de bununla övünüyorlar.o yasta cocuga ne tableti ne telefonu
bizim deniz bazen babasinin abur cuburlarinin oldugu yeri acar brownie intensi cok sever, bir tane alabilirmiyim der mesela alir 2. ister dislerine zararli sagliklida degil cok yememen lazim derim almaz.
normalde belki baska cocuk olsa yeri belli patlatir ordaki kekleri cikolatalari olmaz diyince hic ses etmiyo mesela.
valla ben cok gordüm boyle olmadigi insan gibi yasayan tipleri.İşte tuhaf yani, paran yoksa ona göre davran. Varsa da saçma ,ahlaki eğitimi çok önemli cocugun.
ben hep derim ya denizle markete gidince arabaya kadin pedi bile atar ihtiyacim var diye ne oldugunu bilmesede, çünkü icindeki alisveris cilginligini arabaya cikolata atarak dolduramiyorAldılar valla hatta şöyle diyeyim atarisi oyun konsolu olmayan çocuk yok tanıdığım, bir de bununla övünüyorlar.
Bir ara ben de istedim konsol ama kumandalı değil, tenis dans vb hareket algılayabilen sensörlü bir şey istemiştim.
Oradan beden hareketli şeyler oynayabilelim diye.
Benimkiler ağlar.
Aynı dediğin gibi yerlerini bilirler ve ağlarlar.
Ne olursa olsun ikinciyi alamazlar, kendini paralada da vermem.
Çocuğun sınırı 1 dir ya, 1 top dondurma, 1 yeni oyuncak, 1 çikolata vs.
İstese de vermemek gerek zaten.ben hep derim ya denizle markete gidince arabaya kadin pedi bile atar ihtiyacim var diye ne oldugunu bilmesede, çünkü icindeki alisveris cilginligini arabaya cikolata atarak dolduramiyor
eskiden gittigimizde o supriz yumurta ben buda benim buda benim modunda gezerdi sanki sinirsiz bir kaynak var gibi yada cocuk akliyla ordaki seyleri alirken bir bedel odenmiyormuş gibi algiliyodu sanirim, sonra bakkala gidince parayi ona odetmeye basladim.
bazen az para aldim yanima alacaklarini tahmin ettigim icin bakkal para yetmiyo bazilarini birakacaksin mecbur diyince,kendisi para verdikce bedel odedigimizi daha iyi pekistirdi kafasinda.
valla hayatta bu yasta telefon tablet bilmem ne almam, oyuncaklariyla oynasin istiyoe diye alacagim en fazla sey boya, hamur, resim defteri aylik bir oyuncak gerisini istesede veremem.
Sanırım '' 17 yaşındaki oğlum kızlardan hoşlanmadığını söyledi '' diye bir konu var orda.
Ay evet ona bakıyordum şimdi homofobik tipler yüzünden yemiş banıSanırım '' 17 yaşındaki oğlum kızlardan hoşlanmadığını söyledi '' diye bir konu var orda.
Çabuk gelir bayadır ban yemiyordu.Ay evet ona bakıyordum şimdi homofobik tipler yüzünden yemiş banı
sanmiyorum, eskiden ban yemeyince siliyolar ama artik oyle degilmis yazmisti sanirim bi ara.Çabuk gelir bayadır ban yemiyordu.
Mune abla valla sıradan geçirmiş herkesi acımamış kimseye film de gitmiş halbüki ne kadar da doğru söyledikleri de iştesanmiyorum, eskiden ban yemeyince siliyolar ama artik oyle degilmis yazmisti sanirim bi ara.
umarim çabuk gelir
polemiğe girdigi icin banlanmış muhtemelen.Mune abla valla sıradan geçirmiş herkesi acımamış kimseye film de gitmiş halbüki ne kadar da doğru söyledikleri de işte
temizlik gunuHafta sonu topiği kızlarr napıyosunuz ortalıkta kimse yok
Yaa benimde içim gidiyo şöyle Bi temizlik yapsam diye de deniz yapamıyorum eşimde evde zaten o Bi koltuk da ben Bitemizlik gunusen nasilsin burcu
Sen napıyorsun? Var mı bulantı fln? İçine doğan bir cinsiyet var mı? Yada gönlünden geçen? Bebemi anca uyuttum uzandım ben de. Siteye çocuk indirme, yemek pişirme, ortalığı toplamalı bir günü daha yedikHafta sonu topiği kızlarr napıyosunuz ortalıkta kimse yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?