Geçinemeyenler kulübü

ay ben dogurdugum gun anladim.
sutum gelmedi kimse yanina mama al git dememisti cocuk nerdeyse 24 saat ac kaldi, esimle annemin akillarina mama alip gelmek gelmedi ben narkozluyum zaten etrafimda biseyler oluyo ama o kafayla noluyo ya hehehe modundayim.
dr lar evine gidince hemsireler denizin aglamasina dayanamaz bir sure sonra mama verirlerdi onu hatirliyorum.
cocuk sarilik oldu dr larin mama vermeyin dayatmasi yuzunden.
e hastanede vermediniz ne oldu cocuk eve geldi 1 hafta mama sut kombinasyonu gitti.
6.aydan sonra benim sut degistigi icin komple mama icmek zorunda kaldi vs.
Ay tenli anne aklinda olsun dogum cantana mutlaka bir mama ve biberon koy arkadasim.

yoo hemen hemen her cocuk boyle, yaratilis boyle yani.
20.gunden sonra bagirsak hareketleri baslayacak kolik olmasa bile gaz sancilari mutlaka olacak.
basincla suratina kaka yapacak alti acikken mesela
hemde sen tam aa tamam kaka yapmamis bezi kapatacagim dedigin sırada altin sarisi parcaciklar gozluk camina yapisacak
korkutmak icin soylemiyoruz ama hazir ol beklentini yuksek tutma basina gelecekleri bilki ne yaoacagini sasirma.
bana kimse hic bir sey soylemedi mesela.
o donem kuzenimin kizi yeni dogmustu 12 yasimdan beri yakin ailede gordugum ilk bebekti.
arada ugrar severdim minnos minnos yatiyor acikinca agliyor 1 saatlik surecte gorduklerim bunlar olunca ne var yaaa cocuk bakmakta modunda geziyordum.
sonra bir dogurdum aman allahim kolik diye bir sey varmis
anal fissur diye bir sey varmis.
anne sutu alan cocuk 10 gun kaka yapmayabilirmis vs.
bir arkadasimin kardesleri dogmustu cocugun bagirsaklari dugumlenmisti o donem, cocuk ameliyattan sonra kaka yapinca annesi gobek atmisti.
bende kendi kendime delimi ne b.k gordum diye niye gobek atiyosa demistim.
o gobegi atiyormussun arkadasim.
resmen dogdugu andan itibaren b.k bekliyormussun

Ben hiç emmemişim umarım çocuğumu emzirebilirim çok mükemmel birsey olduğunu düşünüyorum inşallah çantamı hazırlarken yardım ederdiniz
Sezeryanlımısın sen deniz nasıl zor muydu neden normal değildi tercih mi yoksa o an gelişen birsey mi

Korku filmi gibiiiiii ne B.kmuş arkadaş şuan bunlar için erken daha kimseye demedim bile yarın bi kalp atışını duyuyum tebrikleri kabul edeceğim daha çocuk çocuk diyenlere al hamileyim diyecem

Her çocuk böyledir. Bebekler zaten ilk aylarda 2-3 saatten fazla uyumamalı. Hem açlık nedeniyle hem de ani bebek ölümü sendromu nedeniyle. Aslında sık uyanma ve ağlamaları da hayatta kalma içgüdüsü

ben hamile kalmadan oncede haile kaldigim ilk gunde sezeryan olacagim dedim cunku astim hastasiyim geceleri bile sirt ustu yatamam nefesimi toparlayamam ruhum daralir, oyle bir anda asla nefes toplayamazdim eminim.
zaten ben istemesemde sezeryan olacakmis cunku suyum gelmis, sancim varmis ben hic anlamamisim ve acilmamda olmamisti yeteri kadar.
normal dogumla sezeryan dogum arasindaki tek fark normal dogumda ayni acilari dogurana kadar cekiyosun, sezeryanda dogurduktan sonra cekiyosun diyeyim.
benim canım tatli degildir,narkozu attiktan sonra keyfim icin 10 dk bile yatmadim.
dikisliyken falan eve gelince asla yatmadim cokta buyuk agrilar yasamadim sadece yataktan kalkarken ve egilip dogrulurken agrilar yasadim o kadar.

Eşimle dün bunu konustum ben acaba sezeryan mı olsam özel bi hastanede dedim hemen lafı ağzıma tıkadı sezeryan nasıl birsey sen biliyomusun geçen baktım kaç kat kesiyorlar izleyemedim kapattım Bi engel yoksa normal doğur dedi Allahım kalakaldım sanane kestirecek benim erkeksin ne kadar anlayabilirsinki beni çektiğim adet sancılarını bilsen kafayı yersin herhalde

Her çocuk böyledir. Bebekler zaten ilk aylarda 2-3 saatten fazla uyumamalı. Hem açlık nedeniyle hem de ani bebek ölümü sendromu nedeniyle. Aslında sık uyanma ve ağlamaları da hayatta kalma içgüdüsü
Gece de mi 2 3 saat o zaman ben şimdiden bol bol uyuyum ilerde hasret kalıcam sanırım

Eşine kulak asma, hiç öyle değil. Ben kombine sezeryan oldum ilk gün biraz zor bir haftada oturup kalkarken hapşırırken zorlar o kadar. Bir hafta sonra aynı devam ediyorsunuz. Süt gelmez demişlerdi mesela ben doğurur doğurmaz emzirdim süt olayı da yaşamadım. Güveneceğin doktorunu bul ve beraber karar verin. Kocan değil doktorunla karar ver. Erkeklerin bu konularda konuşmasına fikir vermesine sinirleniyorum ben. Doğuracak sensin, o değil. Kessin sesini otursun. Laf etme hakkı tanıma. Ben tanımadım

Gece de mi 2 3 saat o zaman ben şimdiden bol bol uyuyum ilerde hasret kalıcam sanırım
Ne sandımilk üç ay üç saatte bir uyanacaksım. Bu iyimser bir tahmin ben emzirerek uyuttum 1 sene gece gündüz onla uyuduk ve altı ay sonra artık pes ettim meme açık uyumaya başladım bari kendi işini görsün beni yormasın diye

bu konu esinin, ailenin vs karar verecegi bir konu degil.
bu senin surecin ve sen kendini nasil daha rahat hissedeceksen o şekilde olmali.
senin kendini yaninda rahat hissettigin dr la rahat hissettigin bir ortamda olmali.
bu soruyu esine bir dr un yaninda sorsan ve esin bu cevabi verse drun esinize soyleyecegi sey bunun kararini verecek kisi siz degilsiniz olur.
bu tamamen senin karar verecegin sey yani.
normal dogumda da kesik atilabilir ayrica, hemoroid cikabilir ikinmalardan zorlanmadan kaynakli dogumdan hemen sonra hemorid yada vajinal kesik dikisi yapilabilirsin.
bunlarida bilmen gerek.

Haklısın bende şaşırdım yani sezeryan dememi bekliyormuş sanki Aaa ben izleyemedim de ne kadar zor sen nasıl olacaksın da ya şimdi herşey o kadar kolaylaştı ki ağrı pompası var bilmem ne yani delirtti beni
1 sene yanında mı yattı ayıramadığın durmadığı için mi yoksa sen öyle mi istedin mesela annem bana hep der yanına alıştırma kendi yatağına alışsın falan diye

Ben hep korkmuşumdur doğumdan evlenip 1 sene korunmamın sebebininden biriside bu biraz kendimi alıştırmaya çalıştırmak ama gerçekten Bi fobim var ya normal doğum yapmayı çok ama çok isterim en sağlıklı yöntemi o Bi aksilik olmadığı sürece ama bende o yürek yok gibi maalesef hayırlısı bakalım biraz daha zaman geçsin illaki Bi karar vericez

Annelerin bilgileri eksik. Bu yanına alışma olayı çok büyük kandırmaca bence. Her memeli bebeklerini emzirirken beraber yatar. Biz de memeliyiz. Bize bağlı olması gereken aylarda bir bebeği yalnız bırakmayı doğru bulmuyorum. Anne kokusunu biliyorlar doğar doğmaz ve yanında annesinin kokusunu arıyor, bebeğin hakkı bence. Ben 1 sene ortamızda uyuttum, 15 aylık odasına taşıdım ve kendi uyumaya başladı. Hala kendi uyur ve korkmaz. Çünkü güvende ve annesiyle eme eme uyudu. Ve asla da zor olmadı odasını ayırmak. İçgüdüleri dinlemek iyidir

benim kizim uzun sure emmedigi ve gece uykularina kolay gecis yaptigi icin, 6. ay benim yanimdan alip kendi odasina tasidim ve 3 gece agladim odasini ayirdigim icin.
baktim olmuyor odasindaki yatakta ayri yataklarda o besiginde ben tek kisilik yatakta yattim bir sure
cunku kontrol etmek gerek cocugu donemeyen cocuk gece olurda kusar bogulur, yorgan battaniye agzina gelir bogulur vs. benim ayirma sebebim babaannem gece uykusunda yanlis hatirlamiyorsam 2 cocugunu bogmus 3 de olabilir.
hep bu ornekten korktum ama simdi cok guzel anne yani yataklar falan var bebekler icin, simdiki tavrim yada dusuncem olsa yanimdan ayirmazdim.

Yani düşününce senin dediklerinde mantıklı bide Khomyuk başka Bi topik de hamile kadınlar 3 ay dan sonra korona aşısı için öncelikli sayılıyorlarmış bilmiyorum varmı öyle birsey de sizce olunmalı mı d3niz

Valla iyi ki ortamızda yatırdık derim ben de mis gibi kokusunu koklaya koklaya uyumuştum. Benim çocuk doktorumda çok tatlı bir kadındı, o da uyuyun beraber eskilere kulak asmayın demişti.
Ki o kadar yanlış tutumları var ki.
İlla emen bebeğe su vermeye kalkmalar, ilk bir sene tuz şeker yok dediğimiz halde inatla yemek suyundan tattırmaya kalkmalar. Ben blw yaptım annemle o dönem küsüyorduk şaka değil. Şimdi çocuk yemek seçmiyor diye millete hava atar blw yaptı annesi diye. Ben annemi pek dinlemedim iyi ki dinlemedim. Habire giydirirdi yenidoğanken, doktoru siz ne giyerseniz bir kat fazlası yeter sarmayın çocuğu yeleklere yünlere dedi. Annem giydirir ben soyardım kavga dövüş

Buda kim kız gene kimi karıştırdım acaba bizim denizzzz chamallows

benim ilk 40 gunden sonra yanimda buyuk oranda kimse olmadi, denize daha 2 aylikken arkami dondugun an kayisi receli suyu vermeye calisan kaynanamla, annemin bu cocugun agzi kuruyo su ver diye diretmelerinden sonra bazi konularda hic yardim almadim alamadim. aklima takilanlari dr una danisarak burada sorarak yada cesitli forumlarda okuyarak hallettim.
blw yi ben maalesef beceremedim bu benim hatam oldu icinden cikamadim isin, belkide deniz daha o donemden seciciydi buda ustune eklendi bilemiyorum.
bende denize uyku egitimi verirken annem bu yasta cocuk uyurmuymus aha gorursun geceleri yine uyanir daha cok uyanir bidi bidilariyla, kaynanamlarin cok erken yatiyo bidibidilari icerisinde verdim egitimi, simdi her yerde ay uykusu cok guzel hic uzmuyo diye havalaniyolar, bezi birakma mevzusu var annelerin birde herkesin cocugu daha 1 yasinsa birakmis ama nasi birakmis acaba 30 aylikken 1 gunde verdigim cocugunda donemi geldigi icin hic zorlanmadigi egitimi anlatiyolar hala.
anneler bszi konulardaki yanlis deneyimlerinin verdigi yetkiye dayanarak bizim cocuklarimizida ayni deneyimlerin icine itmeye calisiyorlar maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…