- 17 Aralık 2015
- 27.133
- 49.650
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #21.921
bu benim bildigim bir durum degil, covit olagan ustu bir durum ben ancak annelik deneyimleri hakkinda sana yardimci olabilirim tipla ilgili yanlis bir sey soyleyemem amaYani düşününce senin dediklerinde mantıklı bide Khomyuk başka Bi topik de hamile kadınlar 3 ay dan sonra korona aşısı için öncelikli sayılıyorlarmış bilmiyorum varmı öyle birsey de sizce olunmalı mı @d3niz
A evet neyapsamkişimdi açılın ben hemşireyim diye gelip aydınlatır umarım beni. Yanlış birsey söyleme değil de mesela sen şimdi olsan yaptırırmıydınbu benim bildigim bir durum degil, covit olagan ustu bir durum ben ancak annelik deneyimleri hakkinda sana yardimci olabilirim tipla ilgili yanlis bir sey soyleyemem amaNeyapsamkisimdi bilebilir diye dusunuyorum
eger dr lar yaptirin deseydi kesinlikle yaptirirdim.A evet neyapsamkişimdi açılın ben hemşireyim diye gelip aydınlatır umarım beni. Yanlış birsey söyleme değil de mesela sen şimdi olsan yaptırırmıydın
Bez olayını bana çok yaptılar 38 aylıktı. Kınadılar beni tabii. Onlara göre çocuğun hazır olması önemsizdi.benim ilk 40 gunden sonra yanimda buyuk oranda kimse olmadi, denize daha 2 aylikken arkami dondugun an kayisi receli suyu vermeye calisan kaynanamla, annemin bu cocugun agzi kuruyo su ver diye diretmelerinden sonra bazi konularda hic yardim almadim alamadim. aklima takilanlari dr una danisarak burada sorarak yada cesitli forumlarda okuyarak hallettim.
blw yi ben maalesef beceremedim bu benim hatam oldu icinden cikamadim isin, belkide deniz daha o donemden seciciydi buda ustune eklendi bilemiyorum.
bende denize uyku egitimi verirken annem bu yasta cocuk uyurmuymus aha gorursun geceleri yine uyanir daha cok uyanir bidi bidilariyla, kaynanamlarin cok erken yatiyo bidibidilari icerisinde verdim egitimi, simdi her yerde ay uykusu cok guzel hic uzmuyo diye havalaniyolar, bezi birakma mevzusu var annelerin birde herkesin cocugu daha 1 yasinsa birakmis ama nasi birakmis acaba 30 aylikken 1 gunde verdigim cocugunda donemi geldigi icin hic zorlanmadigi egitimi anlatiyolar hala.
anneler bszi konulardaki yanlis deneyimlerinin verdigi yetkiye dayanarak bizim cocuklarimizida ayni deneyimlerin icine itmeye calisiyorlar maalesef.
ben cocuk icin okudugum bazi kitaplari ozellikle annemin evindeki kitapliga goturup koydum okumasi icin, gecenlerde sanirim seni anliyorum cocuk kitabini okumus bana bazi seyler icin cok pismanim dedi bir konu hakkinda konusurken.Bez olayını bana çok yaptılar 38 aylıktı. Kınadılar beni tabii. Onlara göre çocuğun hazır olması önemsizdi.
Neticede gece gündüz aynanda bitti bir haftada bitti. Az kaza az stresle. Tek başıma yaptım ama yaptım. Eskiler benek yetiştirmede kör cahillermiş ya. Gerçekten iyi bu yaşa getirmişler bizi. Ama ben hatırlarım da abim yemezdi yemek uğraşmaz kırıverirdi bi yumurta. Sabahtan akşama şeker yerdi. Şimdi pişmanlar ama ne fayda
Annemler çok sertti. Hoş hala sert. Toksik ebeveyn bence çünkü güya iyiliğimiz için çok sert eleştirir hala. Ben ona şu an çok yumuşak geliyorum. Evet yumuşağım. Ama koşulsuz ebeveyn olmanın önemini de kendimden görüyorum. Çünkü ben hiç iç huzurunu yaşayamadım ergenlikte. Ben eskilerin ebeveynliğini asla beğenmem özetleben cocuk icin okudugum bazi kitaplari ozellikle annemin evindeki kitapliga goturup koydum okumasi icin, gecenlerde sanirim seni anliyorum cocuk kitabini okumus bana bazi seyler icin cok pismanim dedi bir konu hakkinda konusurken.
kesin onu okumus yani eminim
onlarada bir sey diyemiyorum boyle gormusler ama ayni zamanda biz cocuklarimizi kucaklayamazdik bile ayip diye derken, cocuklarimiza bakamadik bize sira gelmedi derken ayni durumu bizimle yasamaya calismalsri yanlis.
anlattim mi bilmem ben uni okumak istemedim, bunun icin bir sinava bile girme geregi duymadim hic.I
Annemler çok sertti. Hoş hala sert. Toksik ebeveyn bence çünkü güya iyiliğimiz için çok sert eleştirir hala. Ben ona şu an çok yumuşak geliyorum. Evet yumuşağım. Ama koşulsuz ebeveyn olmanın önemini de kendimden görüyorum. Çünkü ben hiç iç huzurunu yaşayamadım ergenlikte. Ben eskilerin ebeveynliğini asla beğenmem özetle
Umut fakirin ekmeği diyorsunbelki bir sihirli degnek deger ya
Bence ebeveynlik çok yanlış lanse ediliyor. Sadece ponçik kısımdan bahsediliyor. Buzdağının görünmeyen ve anlatılmayan kısmı çok büyük. Bence ne zaman geçecek yerine, bunlar gerçekler diyerek kabullenerek ebeveynlik yapmak akıl sağlığın açısından daha iyi:)Yaa deme öyleşuan herşey toz pembe bana birden çakılcam herhalde dank etcek gerçekler noluyo diyecem
Benim iki kızda saat başı uyandı uzun süreGece de mi 2 3 saato zaman ben şimdiden bol bol uyuyum ilerde hasret kalıcam sanırım
lütfen sözlerimize dikkat edelim!!!Umut fakirin ekmeği diyorsun
Hepimiz zenginmişiz litfenlütfen sözlerimize dikkat edelim!!!
fakirin degil fak fakirin durumu soz konusu benim icin
Kesinlikle öyle. Asla kolaylaşmıyor ama sen alışıyorsun. Hayatın temelinden kırılıp bambaşka bir şeye dönüşüyor. Çok zor efsane zor. Öyle böyle zor değilBence ebeveynlik çok yanlış lanse ediliyor. Sadece ponçik kısımdan bahsediliyor. Buzdağının görünmeyen ve anlatılmayan kısmı çok büyük. Bence ne zaman geçecek yerine, bunlar gerçekler diyerek kabullenerek ebeveynlik yapmak akıl sağlığın açısından daha iyi:)
tabi gece 2 3 saatte bir kalkip emiyorlar sonra gazini cikar vs, tekrar dalmasi sorun oluyor bir daha ne zaman uyursa.Gece de mi 2 3 saato zaman ben şimdiden bol bol uyuyum ilerde hasret kalıcam sanırım
ben hafta sonu bakim konusunda izinliyimMesela bunu yazarken öyle ayağımı uzatıp yazmıyorum sabahtan beri yerde legolarken yazıyorum. Sürekli oyun oynamak bir şeyleri konuşturmak bile çook sinir bozucu bana göre. Dört yaşında bile kendi kendine oynayamıyor bunlar
Aynen. Sürecin zorluğundan bahsedince de hemen şükrete bağlıyor insanlar, ayar oluyorum. Evet çok seviyorum ikisini de, canım onlar benim. Ama çocuk bakmak çok zor yahu. Bu iki konunun birbiri ile alakası yok kiKesinlikle öyle. Asla kolaylaşmıyor ama sen alışıyorsun. Hayatın temelinden kırılıp bambaşka bir şeye dönüşüyor. Çok zor efsane zor. Öyle böyle zor değil
benim bir bakicim olsaydi butun evi ona verebilirdimBu arada cuma günü bakıcı abla ayrıldı. 8 sene sonra ilk defa evimizde yabancı insan yok. İş yüküm çok artacak ama gerçekten çok mesudum:) Özellikle mutfağı ortak kullanıyor olmak beni çok geriyordu.
O iş öyle olmuyor:)Ben evdeyken ikisi de bakıcıya kesinlikle gitmiyordu. Akşam eve geliyorum ev darma duman, çocuğun eline rujumu vermiş, bütün nevresimleri boyamış gibi bir sürü sıkıntı oldu.benim bir bakicim olsaydi butun evi ona verebilirdimyeterki denizle aksama kadar oynayacak bir vatandaş olsun evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?