- 17 Aralık 2015
- 27.133
- 49.647
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #22.181
bugun biri cikip acikladi ya sebebini tamda oyle olmustur benceYani poseti torbayı alıp da biz markete gidiyoruz deme gibi birsey kalmaz peki vakalar bu kadar artana kadar neden kapanmadı kimse farketmedi mi
Midem bulandı ama kusmadım, ışığa da bakamadım 2 gün. Biraz vakalar azalsın doktora gideceğim. En azından şimdilik korona olmadığını anladım bu bile rahatlattıtansiyon kaynakli bas agrisida olabilir.
migren olsa ve bu kadar uzun surse isik hassasiyeti ve kusma falanda yapardi diye dusundum
Ya ben Bi yandan sevindim böyle kapatılacağına ama bi yandan da rahatsız oldum yani böyle Bi imkan varken neden bu kadar hafta millet sokakta. Şimdi de kesin herşeyi fazla fazla alırlar cuma dan belki yasak uzar falan diye ay ne desem cidden şaştım hiç böyle kararsız kafası karışık olmamıştım pandemi hakkında.Ay tenli anne pandemi basinda ilk kisiylamayi cuma aksami haber verip yarin kapatiyoruz demislerdi ya, deniz o zaman daha mama iciyordu süte alismamisti.
1 gunluk mamasi vardi yarin aliriz dedik.
aksama kapattilar, mamasiz kaldik belediyeden tut vefa hattini emniyetine kadar herkesi aradim evde cocuk var mama yok ne yapacagiz yardim edebilirmisiniz diye, vefa hattindaki beyfendi arabanizla hemen gidip gelin demisti, yinede emin olamadim emniyeti tekrar aradim boyle birsey yapmamiz gerekiyor problem olurmu vs diye, devriye gezen arkadaslarina aldirtip kapiya kadar getirtmislerdi o zaman sagolsunlar.
cok zorunlu ihtiyac olursa cikolata gofret degil tabide boyle seylere yardimci oluyolar
bugun buranin pazari vardi, domates falan lazimdi esim pazara ugrayacakti en azindan acik alan diye, izdiham vardi sanki diyo oraya ugramaya korkmus manava donmus, manav bombostu diyo.Ya ben Bi yandan sevindim böyle kapatılacağına ama bi yandan da rahatsız oldum yani böyle Bi imkan varken neden bu kadar hafta millet sokakta. Şimdi de kesin herşeyi fazla fazla alırlar cuma dan belki yasak uzar falan diye ay ne desem cidden şaştım hiç böyle kararsız kafası karışık olmamıştım pandemi hakkında.
Yazık o çocuğa da çok üzüldüm genç yaşlı demeden ne acılar çekiyoruz ya
Bak işte çok doğru kim bilir kaç tane hasta insan o izdihamda. Fiyat fırsatcılığı da cabası geçen hafta 4 5 lira olan domates bu hafta 8 lira neden ramazan öncesi son pazar millet mecbur alacak o yüzden. Acaba ben mi yanlış düşünüyorum yaabugun buranin pazari vardi, domates falan lazimdi esim pazara ugrayacakti en azindan acik alan diye, izdiham vardi sanki diyo oraya ugramaya korkmus manava donmus, manav bombostu diyo.
50 kurus fazla veririm yinede o izdihama girmem valla.
Online açık. Getir yada sanal marketle halledilir. Bemce iyi oldu. Kimse markete gitmiyordu, market bahanesine geziyorlardı.Bi yandan iyi olmuş marketlerin kapanması ama yahu gerçekten ihtiyacı olanlar napsın çocuklar tutturursa çikolata dondurma diye mesela yada ne biliyimne diyeceğimi şaşırdım
Geçmiş olsun, umarım tekrarlamazMidem bulandı ama kusmadım, ışığa da bakamadım 2 gün. Biraz vakalar azalsın doktora gideceğim. En azından şimdilik korona olmadığını anladım bu bile rahatlattıçok teşekkür ederim, inşallah bir daha yaşamam korkusu yetiyor
Hepimiz bu süreç biterse delirmiş olacağızsıkıntıdangercekten eve hortum baglayip her yeri yikayasim geliyo, sanki suya dokundukca stresimde azaliyo
Çok geç alıyoruz gibi geliyo bazı kararları. Yakın mı annenlerOnline açık. Getir yada sanal marketle halledilir. Bemce iyi oldu. Kimse markete gitmiyordu, market bahanesine geziyorlardı.
Benim de eşimin pazar nöbeti var. Annemler gelemezler kalmaya, nasıl kaçıcam bakalım anneme
Bir sokak ötesi. Eşimin izin kağıdı var. Olmadı bizi ilçeye geçmeden araçla annemlere atıp geçecek sabahÇok geç alıyoruz gibi geliyo bazı kararları. Yakın mı annenler
Liseli aşıklar gibi buluşuyoruz ailemizle gizli saklı aman yakalanmayalım diyeBir sokak ötesi. Eşimin izin kağıdı var. Olmadı bizi ilçeye geçmeden araçla annemlere atıp geçecek sabah
yoo haklisin sonuna kadar.Bak işte çok doğru kim bilir kaç tane hasta insan o izdihamda. Fiyat fırsatcılığı da cabası geçen hafta 4 5 lira olan domates bu hafta 8 lira neden ramazan öncesi son pazar millet mecbur alacak o yüzden. Acaba ben mi yanlış düşünüyorum yaa
öyle maalesefHepimiz bu süreç biterse delirmiş olacağız
Neden böyle acaba deniz bayram öncesi son sebze pazar fiyatları uçuk oluyo yada böyle ramazan öncesi yılbaşı öncesi yani her zamanki şey neden artı Bi fiyat yüklüyorlaryoo haklisin sonuna kadar.
bizim memlekette uzerinden firsatcilik yapilmayan bir sey yok zaten.
1 hafta once domates ustunden bile dunyanin kazigini attiklari insanlara hayir islemeye calisip ramazan bitince kaldiklari yerden devam edecekler
cunku insanlar hic giyecek bir seyi yokmus gibi bayram diyince hop kosayimda bir bayramlik alayim, yilbasinda giyecek yiyecek bir seyi yokmus cok ozel bir gunmus gibi cilginca gida tuketim ihtiyaci hissediyo.Neden böyle acaba deniz bayram öncesi son sebze pazar fiyatları uçuk oluyo yada böyle ramazan öncesi yılbaşı öncesi yani her zamanki şey neden artı Bi fiyat yüklüyorlar
Çok çok haklısın deniz imzamı atarım altına. Ama böyle gelmiş böyle gider derler ya öyle işte..cunku insanlar hic giyecek bir seyi yokmus gibi bayram diyince hop kosayimda bir bayramlik alayim, yilbasinda giyecek yiyecek bir seyi yokmus cok ozel bir gunmus gibi cilginca gida tuketim ihtiyaci hissediyo.
kapitalist sistem köleleri oldugumuz icin biz hepimiz bu düzen böyle.
sadece bayramlarda sadece yilbasilarin da olan bir sey degil bu.
sevgililer gunu, anneler gunu babalar gunu, zirt gunu pirt gunu.
simdi birde seyler cikti baby shower, bilmem ne.
cocuklarina bir mevlut okutacak insanlar onu bile gosteri yarisina cevirdik.
hamilelik fotolari mesela dunyanin parasi, illa hamilelik zamanina duzgun bir fotografin olsun istiyorsan gidersin fotografcida cektirir bir fotograf cikarsin, ama yok olmaz dunyanin parasini verip fotografci arkamizda dag bayir yesillik icinde foto cektirmeliyiz, fotograf cekimi bitincede cekirdegimizin copunu o daga bayira savurmaliyiz çok seviyoruz çunkü.
cocuk dogum gunu olayi mesela annem bize kucukken kendi bir pasta yapardi 3 5 kurabiye mutlu degilmiydik, mutluyduk cunku o gun bize ozel bir sey yapilmisti.
simdi en ucuz dogum gunu pastasi 150 lira süslemeleri soylemeyeyim hic.
birde anne cocuk baba kombin kiyafet almaliyiz hepimiz çunku neden almayalim, karsi komsumgilin gelini halimede oyle yapmisti ne assagi kalir yanim vardi.
sonra 3 ay bu gunlerin borcunu oderken yemeden icmeden kisiyoruz.
bizimle cok guzel eğlenen ağalar ve buna biz musade ediyoruz.
bence nedenler ap acik ortada.
ota boka herseye fazladan fazladan anlam yukluyoruz.
ramazandan onceki fiyat artis olayida maalesef şerefsizlik baska bir sey degil.
insanlar bir ibadetlerini yerine getirecekler ve uzun sure ac kaldiklari icin canlari cok fazla sey cekiyordur eminim ve bunun icin gida alisverislerini arttiriyorlar bunu firdat bilmek serefsizlik baska hic bisey degil.
gitmemesi icin bir şey yapamiyoruz ki.Çok çok haklısın deniz imzamı atarım altına. Ama böyle gelmiş böyle gider derler ya öyle işte..
Vay yavrum vayy. Bi solukta okudum ve çok şaşırdımAy tenli anne bunu senin icin buraya birakiyorum okursan sevinirim
Merhaba, Ben Kapitalizm! - Dünyalılar
Ben Kapitalizmim ve işyerlerinde çalışıyor olmak yerine protesto gösterilerine katılan insanlar beni çıldırtıyorlar! Dünya çapında yükselen anarşi, bu inatçı protestolar da neyin nesi? Yeni Apple ürünlerini beğenmediniz mi?dunyalilar.org
ben çok severim bu yaziyi baska bir bolumu daha vardi onuda atayim sana ozelden bulupVay yavrum vayy. Bi solukta okudum ve çok şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?