Geçinemeyenler kulübü

şimdikinin yayilim hizi çok fazla digerine gore ama
İnsanların da yayılım hızı çok fazla
Ben ciddi anlamda covidin pompalandığına inanmaya başladım.
Yani evlerde kalarak bundan kurtulamayız.
İnsanları bilinçlendirmek, kural dışı durumlara ağır caydırıcı cezalar vs şeklinde kesilebilir.
Çoğu işyerinde maske bile takan yok, okullarda çocuklar kullanmıyor.
E yayılmasın da ne yapsın?
Sürekli her türlü hijyenine dikkat eden, maske mesafe kuralına uyan, izole yaşayan kimler oldu covid?

eşimin iş yerinde ki butun itfaiye personeli kovit şuan ve hepsi maskeliyken
yayilim hizi derken dakika olarak hizli.
eskiden bir evde biri yakalaninca digerleri yakalanmaktan yirtabiliyordu.
simdi o yok.

eşimin iş yerinde ki butun itfaiye personeli kovit şuan ve hepsi maskeliyken
yayilim hizi derken dakika olarak hizli.
eskiden bir evde biri yakalaninca digerleri yakalanmaktan yirtabiliyordu.
simdi o yok.
Ya işte bunlara inanamıyorum ben.
Onlar sürekli olarak iş yerinde maskeliydi, maskelerini değiştirdiler, ortam havalanmasına dikkat ettiler, klimalar çalışmadı, 20 dk da bir el yıkadılar ve bulaştı öyle mi?
Bir de işin ev kısmı var.
Deniz ikimiz de gözlerimizle gördük başkentin halini, cafelerde tabiri caizse alt alta üst üste oturdu insanlar, birbirlerine ev ziyaretlerinden geri kalmadılar.
Çocuklar ağız ağıza park bahçelerde, sanki camı açıyoruz da havadan virüs geliyor gibi algı pompalanıyor.
Yok arkadaşım öyle bir şey, sadece şu 1 ayda 4 5 kere hastaneye gittim ben çocuklarla.
Gafil avlanırsam, boşluğuma gelirse elbet kaparım ama üst düzey önlemle inan ki çok zor.

Koruyuculuk oranı sıfır olmadığı sürece çok önemli değil şu aşamada.
Yarı yarıya olsa kafi, hastalığı ortadan kaldırmasının yanında semptomlarının hafiflemesi ve kolayca atlatılması yeterli.
Aşılı olanlar koronayı, aşısızlara göre en azından daha rahat atlatacaklardır.

eşimin iş yerinde pandemi olmasada maske mecburi, yogun kimyasal alan oldugu icin.
bunlari her sene meslek hastaliklarina gonderirler kanlarinda sac diplerinde bile surekli kimyasal madde cikar öyle bir alandan bahsediyorum.
itfaiye belki normal maskelidir ama icerdeki personelin cogunlugu n95 kullaniyor.
maske indirdikleri tek alan yemekhane.
el yikama icin kesin bir sey soyleyemem sanmiyorum da acikcasi.
banada bir baskasi boyle adamlar maskeliyken hepsi kirildi dese ya git isine muhakkak fire vermislerdir derdim ama o kurumda normal sartlarda bile maske şart.
klima falan yok zaten, kendi aletleri disinda kivilcim olusturabilecek her turlu elektronik cihaz yasak telefon dahil
(telefon kullaniyorlar tabi).
yani icerde maskesiz olma ihtimalleri çok düşük.
hadi diyecegim ki 10 personelin 5 i cikardi e oteki 5 e ne oldu?
muhendisler, kaszancilar hepsi kiriliyo suan orda.
hepsi ayni ortamda calisan adamlar.
mesela bir muhendis bir kazanci birde itfaiye dese tamam.
oda oda karantinaya cikiyolar resmen

Ben de aynı fikirdeyim. Geçen yıl Haziran’dan beri tam zamanlı çalışıyoruz eşim de ben de. İşyerlerimizde covid olanlar oldu, hatta bana çay kahve getiren kız covid oldu ama bana bulaşmadı. Eşimin kurum zaten sürü bağışıklığına geçti sayılır. Yine eşime bulaşmadı, çünkü yemekhaneye girmedi, servis kullanmadı. Maskesini hiç çıkarmadı.

Biz bakının ihmali nedeniyle yakalandık covide. Kocası gece ateşli vaziyette işten gelmiş, kadın da sabah hiçbir şey söylemeden bize geldi Evin her yerine temas ettiği için de bize bulaştı. Öbür türlü yakalanmazdık diye düşünüyorum.

Bundan sonra kişisel tedbirlerimizi alarak, hayata devam etmek zorundayız.

hemşirecim antikorum çok yuksek demisti, acaba kovitde atlattigi icin mi yoksa yeterli antikoru sagliyormu bilemedim ki ya biktim artik hergun cikan bu b.ktan haberlerden

İşte desen ki her biri ayrı birimler, o zaman yemekhane vb yerde kapmışlar, inanırım.
Aynı birimde birbirlerine geçiyorsa hem de maskeli, hiçbir fire yoksa covid önleminde, her şeyi bırakalım zaten korunmanın manası yok, değil mi?

Covid servisinde çalışıp da hala yakalanmayan sağlık çalışanları var.
Bir şekilde önlemi var yani, hemşire de anlatmıştı kadın kucağıma bayıldı diye.
Ya da acil müdahale durumunda kendilerini korumak yerine hasta sağlığı esas oluyor ve önlemleri ihmale uğruyor.
Ama yok değil, her gün burun buruna olup da yakalanmayan çok insan var.

Bilmiyordum geçirdiğinizi, çok geçmiş olsun.
Yakın zamanda mıydı?
İşte her yerden önlem alsak dahi elimizde olmayan sebeplerle yine oluyoruz.
Bu nedenle halk sağlığını tehdit eden, kurallara uymayanlara yüksek yaptırım uygulanmalı.
Bakıcınız kaç vesaitle geldi, kimlere daha bulaştırdı kim bilir, az bilinç ya...

bende var dı diyorum işte, şuan yayilan virus mutasyonlu olan gecen sene bu zamanlarki virusle suanki virusun alakasi yok.
gecen haftada ingiltere varyanti icindi sanirim turkiyenin %80 ine yayildi dediler.

Ramazana ne kaldı şurda, ramazanda hem endokrşn hem cildiyeyi hallederim. Maske mecbur inecek yüzde sıkıntı var

bende var dı diyorum işte, şuan yayilan virus mutasyonlu olan gecen sene bu zamanlarki virusle suanki virusun alakasi yok.
gecen haftada ingiltere varyanti icindi sanirim turkiyenin %80 ine yayildi dediler.
Her virüs evrile çevrile binlerce türe gelir, doğal bir seyir bu zaten.
Bilimden falan anlamam, profesyonel hastayım sadece
Toplum bağışıklığına doğru gidiyoruz, aşıların etkili olduğunu düşünüyorum çünkü yoğunbakım yaş oranı oldukça düşmüş.
Bu da demektir ki yaşlılar ya hafif atlatıyor ya da yakalanmayacak kadar koruyor.
Ha biontechle arasında da öyle devasa farklar yoktu okuduğum kadarıyla, yüzde 10 15 ten bahsediyorlar.
Hiç yoktan iyidir aşı, 10 kişiden 2 sini kurtarıyorsa bile şu aşamada çok kıymetli.

Ramazana ne kaldı şurda, ramazanda hem endokrşn hem cildiyeyi hallederim. Maske mecbur inecek yüzde sıkıntı var
Anladım, maske inecekse evet ertelemen doğru olur.
Covid süresince gittiğim hastanelerde hiçbir doktor doğru düzgün muayene etmiyor zaten ya.
Ablam geçen haftalarda cildiyedeydi, 3 metre ötede maskesini indirip fener tutmuş yüzüne
O da haklı şimdi, ne diyelim.

bencede asilar etkilide bunlar ne demeye boyle sacma bir haber yayinladi anlamadim
yaslilar pek hastalanmamis bu donem bende oyle okumustum.
bundan da kurtarirsam dahada yakalanmam heralde

Kasımda yakalandık. Tamamen şuursuzluktan gerçekten. Eşi tır şöförü. Perşembe gece ateşli bir şekilde gelmiş eve. Kadın da cuma bize geldi sabahtan. Ben bırakıp çıktım kızımı. Cumartesi beni arayıp diyorki, eşim dün test verdi, covidmiş. Perşembe hasta gelmişti zaten diyorBana niye haber vermiyorsun, neden cuma geldin bize diyince aklıma gelmedi diyor. Cumartesi o arayınca test verdik hemen, eşimin de benim de pozitif çıktı.

Eşim de tat kaybı oldu ama çok hafif geçirdi. Ben sıfır belirti ile geçirdim. 1 ay sonrasında göğüs hastalıkları uzmanına gittik, hasar var mı diye. Ben de bir sıkıntı yoktu. Eşimin pıhtılaşma değeri çok yüksek çıktı. Küt diye gidebilirmiş yani, bir kadının şuursuzluğu yüzünden.

Benim kayınvalidem ve kayınpeder aşı olmayacakmış. Zaten fındık toplamaya gidip orda kalacağız köyde kimi göreceğiz diyorlar . Karadeniz en beteri desek de dinlemediler.

farenin gozune tutarlar ya feneri
tovbe tovbe ya.
dişcilere yazik ya şu sürecte direk muhattap onlar en tehlikeli yerle

Ayy ne salak ne aptal insanlar var. Sabır taşı olsam çatlarım böyle insanlar yüzünden kapsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…