Geçinemeyenler kulübü

Meraktan bakmıştım da şeytanın gece üfleme vs olayı varmış, rivayet mi hadis mi farz mı bilemem.
Kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim şimdi
Hayatımda duymadığım şeyleri evlendikten sonra evime gelen ablalarda, bakıcılarda öğrendim ya ben

Tevekkülden önce tedbir var. O kısmı ısrarla atlıyor insanlar. Sen bir üstüne düşeni yap, sonra akışa bırak yani:)

burdan bir şeye kanaat getirdim sen çok sabirlisin.
ben bu kadar sabirli ve hanim hanimcik bir insan degilim kendimi bu kadar olayin ustune tutamam olmayan salon kadini kisiligimi daha fazla burunemem vallahi diyorum.
benim icin bu saydiklarin bildigim gun yuzu gormemis kufurleri saya saya kadini evden kovmama sebep yani.
ne munasebet ya birde sen esirgemişsin guya.
nasil bir hadsizlik koskoca ankara da nasil buldun bu kadini anlamadim ki

Çoğu böyle deniz.
Benim bir bakıcım hariç, kimle çalışsam ya da görsem böyle.
Türkü de böyle, kırgızı özbeği de.
Gerçekten filipinli değilse bir şey bekleyemiyorsun ve mecbursun.
Yeni birini eve almak, ona çocuk emanet edip gidebilmek çok çok zor mesele.
İdare ediyorsun en azından canına bir şey yapmıyor, hırsız ahlaksız değil vs diye.
Vallahi çok zor bakıcı işi, insana çalışma hayatını bıraktırır sinir stresten.

ya ben diyorum ya bakici vs diyince gozumde cocuga dil egitimi veren turlu turlu etkinlikler yaptiran ablalar canlaniyordu gozumde
suan bebeme kendim bakma kararimin ne kadar dogru bir karar olduguna bir kez daha kanaat getirdim mesela.
ben yapamazdim çunku belli yani

Onlar dadı
Çocuk gelişimi konusunda uzman, eğitimci kimlikleri yanında hayatlarını da planlıyorlar.
Bakıcı dediğin ‘ha guzum açıver bakam şu ağzını’ tadında teyzeler

Onlar dadı
Çocuk gelişimi konusunda uzman, eğitimci kimlikleri yanında hayatlarını da planlıyorlar.
Bakıcı dediğin ‘ha guzum açıver bakam şu ağzını’ tadında teyzeler
gecen elecda kizinin öğrendigi bir kelimeyi yazmisti ne oldugunu hatirlayamadim suan
dadı pahalımı oluyor bakiciya göre

gecen elecda kizinin öğrendigi bir kelimeyi yazmisti ne oldugunu hatirlayamadim suan
dadı pahalımı oluyor bakiciya göre
E tabii ki pahalısından ziyade alanı farklı.
Dadılık çok saygın bir meslek, özel eğitimci sonuçta.
Dadı çocuğa yemek yedirmez mesela, nasıl yemesi gerektiğini öğretir, direkt şeyi düşün aşkı memnu matmazel
O kadın dadı, evde mutfakta çalışanlar da bakıcıydı işte, işlerini yapıp göz kulak oluyorlar, öyle düşün.

zaten bakici diyince gozumde matmazel canlaniyordu
megerse dadıymış
şuan tüm dadilardan özur diliyorum buradan

Sabırlı olmak zorundayım çünkü seçeneğim yok. Güvenilir insan bulmak zor, saçmalasa da en azından çocuğuma zarar vermiyor diye düşündüm hep. Bir de bunu göndersem yerine gelecek olan da aşağı yukarı aynı formatta:)

zaten bakici diyince gozumde matmazel canlaniyordu
megerse dadıymış
şuan tüm dadilardan özur diliyorum buradan
Benim bir bakıcım vardı, ilk temizliğe sonrasında da kaçan bakıcılarımdan ötürü bakıcılığa geldi.
30 ku yaşlarda minyon, süse püse düşkün bir kadın, 5 yaş büyüktü benden ve bana özenirdi.
Dışarı çıkarken benimle süslenirdi allahım saçları yapar, benim makyaj malzemelerimle sürünür de sürünür, benden giyinir kuşanır, biz onu beklerdik bebelerle, hazırlığı bitsin diye.
Her gören ‘bu nasıl bakıcı ya’ derdi.
Çünkü gerçekten bakıcı dediğin yardımcı abla işte, ev yardımcısı.

8 senedir hayatımda bakıcı kavramı var. İlki ile 7 yıl çalıştım. Allah var kendi torunları olsa bu kadar severdi. Evimin ağzına tükürdü o ayrı konu tabi:))

zor ya cocuk isi cidden gozun kapali emanet edebilecegin birini bulmak.
insan kendi annesine bile birakinca surekli ariyor arama istegi hissediyor.
calisan bayanlarin isi zor gercekten.

benim teyzemde yasli bir amcayla teyzeye giderdi yemeklerini yapmaya hafta sonlari, tirnaklar ojeli topuklu ayakkabilar etekler altinda araba vs.
bir gun eski bir komsulari gelmis evlerine teyzem ordayken gelininizde pek guzelmis demis, ev sahipleride durumu anlatinca nasil yani ya nasil ciddimisiniz falan demis baya ikna etmisler gelin olmadigina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…