- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
- Konu Sahibi chamallows
-
- #22.601
Ne düşünüyorsun peki?Benim bir süre sonra pek çok konuda inancım başka yöne kaydı zaten.
Ve koronanın bir korku pompası olarak başka amaçlarla salındığına da artık kesinlikle eminim ama kanıtlayamam.
1 senede koca dünya olarak gelinen nokta bu, bitmiyor ve bitmeyecek.
Daha ne kadar abartmaya devam edeceğiz acaba diye düşünmeden duramıyorum.
Tamam salgın bir virüs var, tahribatı çok, korunmak önemli.
Ee niye bunu başaramıyoruz, nasıl korunamıyor ve hayatlarımıza devam edemiyoruz, aklım almıyor.
Sen işin içindesin, sen söyle ne olur yahu.Ne düşünüyorsun peki?
Değil mi ya, şaka gibi geliyor bana da hayatlarımız daha ne kadar ipotek altında kalacak böyle
Şöyle söyleyeyim covidli arkadaşlarla 36 saat -maskeyi hiç çıkarmadan- nöbet tuttum ve kapmadım. Problem şu ki biz virüsle değil cehalet ile savaşıyoruz.Sen işin içindesin, sen söyle ne olur yahu.
Korunmak, mümkün mertebe kaçmak diye bir şey var değil mi?
Hastalığı da atlattın, her gün yüzlerce kez burun buruna gelirken hasta bir kadının kucağına düşmesiyle kaptın.
Demek ki uzak uzak yaşacağız, bu kadar basit.
Nasıl bu düzeni kuramıyoruz, ekonominin içine ediyor insanları ve ülkeyi batırıyoruz?
Hiçbir kapanma çare değil.Şöyle söyleyeyim covidli arkadaşlarla 36 saat -maskeyi hiç çıkarmadan- nöbet tuttum ve kapmadım. Problem şu ki biz virüsle değil cehalet ile savaşıyoruz.
İnsanlar test yapmıyor, olduğunun farkındayken bile gitmiyorlar, maskeyle durmuyorlar sallamıyorlar. Cafeleri görüyorum tıklım tıklım gidebilirsin oturabilirsin ammavelakin normal yaşantında maskesiz durabildiğin kişilerle. Ailen kocan gibi. Arkadaşlarla çıkmak tehlikeli, aileler birlikte görüşmek tehlikeli, iş arkadaşlarımla son 1 senedir asla dışarıda görüşmedim. Çünkü onların yanında asla maskesiz durmuyorum. İnsanlar problem film, maalesef. Cehalet.
yani bu saydiklarini yapmasak kurtarirmiyiz buyuk oranda.Şöyle söyleyeyim covidli arkadaşlarla 36 saat -maskeyi hiç çıkarmadan- nöbet tuttum ve kapmadım. Problem şu ki biz virüsle değil cehalet ile savaşıyoruz.
İnsanlar test yapmıyor, olduğunun farkındayken bile gitmiyorlar, maskeyle durmuyorlar sallamıyorlar. Cafeleri görüyorum tıklım tıklım gidebilirsin oturabilirsin ammavelakin normal yaşantında maskesiz durabildiğin kişilerle. Ailen kocan gibi. Arkadaşlarla çıkmak tehlikeli, aileler birlikte görüşmek tehlikeli, iş arkadaşlarımla son 1 senedir asla dışarıda görüşmedim. Çünkü onların yanında asla maskesiz durmuyorum. İnsanlar problem film, maalesef. Cehalet.
dun gece ruyamda bir halk otobusune binmistim, maskem yokHiçbir kapanma çare değil.
Daha önce söyledim, sokağa çıkma yasaklarında arkadaşlarım birbirlerinde yatılı kalmaya gidiyor diye.
Ya da gayet yakın oturanlar gizli gizli gidip gelebiliyor vs.
Ben görüştüm, cafeye gittim oturdum ama açık alana gittim.
Kapalıya girmeye cesaret edene helal olsun çünkü dediğin gibi arka masanla sırttan temas ediyorsun.
Çok mu zor şu maskeyi takmak, benim aklım almıyor ya.
Mesele cehaletse daha çoook uzun bir yol var çünkü toplum bağışıklığına kadar akıllanmayacağız demektir.
Bir yandan da özellikle bitirilen sektörler var korona adı altında, 1 senedir eğlence sektörü ve çalışanları mahvolmuş durumdalar.
Buna alkollü mekan da çocuk parkı da hepsi dahil, sadece çalışmaya odaklı bir yaşam stilimiz var 1 senedir.
Gösteri sanatlarından, entellektüel faaliyetlerden bahsetmiyorum bile.
İş ve ev arasında geçen bir hayat karmaşası, sürekli artan birim fiyatlar ve pompalanan can korkusu ile müthiş bir psikolojik savaşın içindeyiz.
Donunuzu verin korona olmazsınız deseler, çıkarıp verecek hale geldik, irdeleme yeteneği ortadan kayboldu.
Bu meseleye kanalize olmuşken arka tarafı görmemiz de imkansızlaştı, tek gayemiz ‘korona olmamaya’ indirgendiğinden, şundan 3 sene sonra nasıl bir ülke olacağımızı çok merak ediyorum.
Sana açık açık bir şey söyleyeyim, bu akşam karantinada olan bir arkadaşımla konuştum.yani bu saydiklarini yapmasak kurtarirmiyiz buyuk oranda.
Maske mesafeni koruduğun müddetçe kapma oranın nerdeyse yok. Hastanelerdeki personeller hastalardan çok birbirleriyle temastan kapıyor. Göt göte dinlen yemek ye illa o maske cıkıyor.yani bu saydiklarini yapmasak kurtarirmiyiz buyuk oranda.
peki mesafemi korudum ama marketteyim maskeliyim kapali alanda bulas riski varmi?Maske mesafeni koruduğun müddetçe kapma oranın nerdeyse yok. Hastanelerdeki personeller hastalardan çok birbirleriyle temastan kapıyor. Göt göte dinlen yemek ye illa o maske cıkıyor.
Sana öyle örnekler veririm ki aklın durur, benim de önceden duruyordu artık durmuyorHiçbir kapanma çare değil.
Daha önce söyledim, sokağa çıkma yasaklarında arkadaşlarım birbirlerinde yatılı kalmaya gidiyor diye.
Ya da gayet yakın oturanlar gizli gizli gidip gelebiliyor vs.
Ben görüştüm, cafeye gittim oturdum ama açık alana gittim.
Kapalıya girmeye cesaret edene helal olsun çünkü dediğin gibi arka masanla sırttan temas ediyorsun.
Çok mu zor şu maskeyi takmak, benim aklım almıyor ya.
Mesele cehaletse daha çoook uzun bir yol var çünkü toplum bağışıklığına kadar akıllanmayacağız demektir.
Bir yandan da özellikle bitirilen sektörler var korona adı altında, 1 senedir eğlence sektörü ve çalışanları mahvolmuş durumdalar.
Buna alkollü mekan da çocuk parkı da hepsi dahil, sadece çalışmaya odaklı bir yaşam stilimiz var 1 senedir.
Gösteri sanatlarından, entellektüel faaliyetlerden bahsetmiyorum bile.
İş ve ev arasında geçen bir hayat karmaşası, sürekli artan birim fiyatlar ve pompalanan can korkusu ile müthiş bir psikolojik savaşın içindeyiz.
Donunuzu verin korona olmazsınız deseler, çıkarıp verecek hale geldik, irdeleme yeteneği ortadan kayboldu.
Bu meseleye kanalize olmuşken arka tarafı görmemiz de imkansızlaştı, tek gayemiz ‘korona olmamaya’ indirgendiğinden, şundan 3 sene sonra nasıl bir ülke olacağımızı çok merak ediyorum.
Yok canım inan yok, bakma markete gidip covid oldum diyenlere. Muhakkak birinin torunu kapıcısı eltisi kapısına gelip maskesiz muhatap olmuştur.peki mesafemi korudum ama marketteyim maskeliyim kapali alanda bulas riski varmi?
ben kargo sucu hic farketmez deniz de dahil maske takiyorum hemenYok canım inan yok, bakma markete gidip covid oldum diyenlere. Muhakkak birinin torunu kapıcısı eltisi kapısına gelip maskesiz muhatap olmuştur.
ay birde pozitif oldugunu bile bile kizina dugun yapan kadin vardi bursada.Pozitif oldugunu bildiği halde cenazeye gidenler... bizim toplumumuz. İçki içmekten korkup, namazlarını kaçırmayıp gönül rızası ile bile isteye katil olan halkımız...
Ben covid iken eve yemek söyleyince adamlardan iban almıştım. Onlara para atıyordum onlar kapıma asıyorduben kargo sucu hic farketmez deniz de dahil maske takiyorum hemen
hayatta o sekilde kapi acamam.
bizim o konuda rahatligimiz guvenlik.Ben covid iken eve yemek söyleyince adamlardan iban almıştım. Onlara para atıyordum onlar kapıma asıyordu
Gerçekten katil zanlısıdır benim gözümde.Pozitif oldugunu bildiği halde cenazeye gidenler... bizim toplumumuz. İçki içmekten korkup, namazlarını kaçırmayıp gönül rızası ile bile isteye katil olan halkımız...
Ve kul hakkı. Affı olmayan tek günah.Gerçekten katil zanlısıdır benim gözümde.
Hayati tehlike saçıyorsun, ortada geziyorsun ve kendine insanım diyorsun, çok enteresan...
Bu derece de olman normal değil, şey gibi hani konu açıyorlar ya üstümde don kot vardı sürtüştük sevgilimin pantolonu ıslandı hamile miyim? Uçan delen sperm yoksa değildirbizim o konuda rahatligimiz guvenlik.
ekmek falan lazim olunca sagolsun bakkaldan alip getiriyo.
veya baska seyler lazimsa komsulara soyluyo, gidenler alip guvenlige veriyo falan.
ilk zamanlar bizim binada bir covitli oldu alt katta 15 gun disari cikamadim kapilarindan gecmeyim diye asansorde kullanamiyorum
onlarmi atlatti benmi anlamadim
Ben şuan hastaneye gitsem korona muamelesi göreceğim diye gidemiyorum mesela, kimseye derdimi anlatamayacağım, bir sürü sinir stres.Ve kul hakkı. Affı olmayan tek günah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?