Geçmişi Eş Adayına Anlatmak

eşim benim çocukluk aşkım herşeyi ilk onunla yaşadım
14 yıldır hala onunla ilklerimi yaşamaya devam ediyorum

Eee napalım yani ?
Anlamadım bu fikrinizi belirterek , konu sahibinin yarasına daha çok tuz mu basıyorsunuz hava atar gibi ?
Valla herkese nasip olmuyor ilklerini eşiyle yaşamak. Hem zaten ilkini eşinle yaşamışsın sevdiğinle yaşamışsın aynı şey.
İnsan eşiyle 30 yıl sonra bile boşanıp, ikinci evliliğini yapıyor. O zaman yapmasın ikinci evliliğini madem ilkler bu kadar değerli ?
Hayatımda böyle şey görmedim bilmiyorum. Nasıl bir mantıksa bu ... Bana göre son önemlidir.
Konu sahibine yorumumsa, bence iyiki ayrılmışsınız canım.
30 Yaşında adamın hiç öpüşmemiş olmasına gerçekten inanmıyorum.
Bence bu bir çeşit üzerinde baskı kurma yöntemi.
Önemli olan gelecek ve bugündür. Geçmiş, geçmiş napalım yani :)
Ben de, hayatıma bir kişi girdi bugune kadar. Onunla tabiki öpüştük , sırnaştık :)

Son düzenleme:
Öncelikle Allah umduğuna nail etsin kardeşim. Ben önceleri çok defa pişman oldum yaptıklarıma ama özlelikle bu son olayda yaptığım günahın vehametini daha iyi görme imkanım oldu. Bi zehir aktı içimden sanki.Her hatanın bir bedeli olmak zorunda bir gün..Benimki de öyleydi :( Demişsin ya ''onun bambaşka kusurları var illaki ve belki de sen bunları hiç kaldıramayacaktın'' diye,bunu çok defa söyledim kendime. Ama sevmiştim işte,içim çok ısınmıştı,bir daha kaç defa veya kim çıkar öyle karşıma diye söylenmekten de geri duramıyuorum.
Allah affetsin ne diyeyim. Herkesin kendi düşünüşü kendi inançları,hiçbirşey denemez ama işte geçmişe baktığımda utandığım- üzüldüğüm birşey bu ve olmasaydı keşke..Keşke..
Hayırlısı gerçekten bu idiyse,bu kadere boynum kıldan ince. Yeter ki artık daha fazla geleceğimi etkilemesin :(

amin tatlım çok sağol.ama tek kriter bu değil çok daha önemli şeyler de var olmalı da zaten:) İnşallah senin de karşına öyle birisi çıkar ki iyiki onunla olmamış da bu güzel insanı tanımışım dersin, senin güzelliklerini görüp de seni çok ama çok seven mutlu eden birisyle hayatını birleştirirsin..
Daha önce yaptğımız şeyleri düşünmek bir yere götürmez artık, onlardan alacağımızı aldık yolumuza devam..

Son düzenleme:
bence anlatarak en doğrusunu yapmışsın..
çünkü insanın içinde ukte kalır vicdan azabı olur..
aynı durum benimde başıma geldi..anlatmamayı düşünmüştüm.kaybederim diye korktum.ama uykularım kaçar oldu.yakıştıramadım kendime..
gün geldi sordu ve bende içimi döktüm..pişmanmıyım asla.o benim içimde kalıcaktı çünkü..
o kişi seni cidden sevseydi bu yüzden yargılamazdı bence.insan beşer şaşar..oda yapabilirdi.yapmadıysa iyi hoş ama sonuçta sende o kişilerle gezmek tozmak için sevgili olmadın ki.onlarla da yuva kurmayı hayal ettin.güvendin.bişeyler yaşanmasına rağmen erkekliklerine sığdırıp seni bıraktılarsa hatalı olan sen değilsin asla..
benim daha ileri boyuttaydı hatam.ama sevdiğim bana kıyamadı.artık akıllandın inanıyorum buna dedi.ve evet akıllanmıştım..
umarım seni geçmişinle yargılamayacak biri çıkar karşına..ve gerçekten sevecek

Eee napalım yani ?
Anlamadım bu fikrinizi belirterek , konu sahibinin yarasına daha çok tuz mu basıyorsunuz hava atar gibi ?
Valla herkese nasip olmuyor ilklerini eşiyle yaşamak. Hem zaten ilkini eşinle yaşamışsın sevdiğinle yaşamışsın aynı şey.
İnsan eşiyle 30 yıl sonra bile boşanıp, ikinci evliliğini yapıyor. O zaman yapmasın ikinci evliliğini madem ilkler bu kadar değerli ?
Hayatımda böyle şey görmedim bilmiyorum. Nasıl bir mantıksa bu ... Bana göre son önemlidir.
Konu sahibine yorumumsa, bence iyiki ayrılmışsınız canım.
30 Yaşında adamın hiç öpüşmemiş olmasına gerçekten inanmıyorum.
Bence bu bir çeşit üzerinde baskı kurma yöntemi.
Önemli olan gelecek ve bugündür. Geçmiş, geçmiş napalım yani :)
Ben de, hayatıma bir kişi girdi bugune kadar. Onunla tabiki öpüştük , sırnaştık :)

ay bu kadar sinirlenme canım.herkez ne ekerse onu biçer.ben eşimle ayrı şehirlerde ne zorluklarla yıllarca sürdürdüm.üniversite yıllarında bile yapabileceğim birçok özgürlük varken hep tuttum kendimi.kızlar dalga geçerlerdi benle ne yobazsın sen diye.övünmeyimde ne yapayım şimdi canım çeksede birçok şeyi sevgilim uzak olduğu halde yalnızken yapmadım evleneceğim günü bekledim.millet sevgilileri ile her haltı yerken ben hep bekledim.övünürüm hakkım. geleceği düşünseymiş oda benim gibi banane.yaşarken oh ne ala bitince bittim ben derler

ay bu kadar sinirlenme canım.herkez ne ekerse onu biçer.ben eşimle ayrı şehirlerde ne zorluklarla yıllarca sürdürdüm.üniversite yıllarında bile yapabileceğim birçok özgürlük varken hep tuttum kendimi.kızlar dalga geçerlerdi benle ne yobazsın sen diye.övünmeyimde ne yapayım şimdi canım çeksede birçok şeyi sevgilim uzak olduğu halde yalnızken yapmadım evleneceğim günü bekledim.millet sevgilileri ile her haltı yerken ben hep bekledim.övünürüm hakkım. geleceği düşünseymiş oda benim gibi banane.yaşarken oh ne ala bitince bittim ben derler

ama bu övünülmesi gereken bir şey değil ya da diğer durumu yargılamak size düşmez..Neden konu sahibini üzecek şekilde konuşuyorsunuz..Sizin ileride çooook daha kötü bir şey yapmayacağınız ne malum?? insan olayları yaşarken göremiyor anlayamıyor sonradan dank ediyor.Sizin bu kibriniz size çok hata yaptırır üzgünüm ama.. umarım bir an evvel gözünüz açılır kendinize ve başkalarına karşı daha fazla kötülük yapmazsınız..

ahey ahey ,yani sevgilin varken canin cekiyodu,ama kendini tuttun diye temizmisin sen simdi,oylemi saniyon :1:güldürdün beni gece gece,
sana esinle mutluluklar cnm.

çok büyük konuşuyorsunuz. insanın yarın ne olacağı belli olmaz.
konu sahibi ne yapmış? Siz evlenmeden eşinizle elele bile mi tutuşmadınız? öpüşmediniz mi?
ya da şunu sorayım, beklediniz beklediniz de muradına erdiniz mi? erdiyseniz kalan insanlara laf sokmak neden?

Hayır sinirlenmekten çok, yorumunun saçmalığına şaşırdım. Sana bir şey diyim mi?
Güvenme güzelliğine , bir sivilce yeter. Güvenme zenginliğine bir kıvılcım yeter ...
Bence böyle , büyük büyük, beylik lafları etme.
Yarın bir gün boşanmayacağın belli değil.
O zaman sonsuza dek, elim elim üstünde tabiri caizse oturursunuz herhalde :)))
Ha bu arada, arkadaşlarınız haklı.

Not: o da sevgilisi varken başkasıyla bişeyler yaşamamamış zaten. Sevdiği biriyle zamanında duygusal ve biraz tensel şeyler yaşamış ve bu çok normal, çünkü hepimiz insanız.

Son düzenleme:
çok büyük konuşuyorsunuz. insanın yarın ne olacağı belli olmaz.
konu sahibi ne yapmış? Siz evlenmeden eşinizle elele bile mi tutuşmadınız? öpüşmediniz mi?
ya da şunu sorayım, beklediniz beklediniz de muradına erdiniz mi? erdiyseniz kalan insanlara laf sokmak neden?

Yok öpüşmemiştir, uzaklarmış baksana.
Gözden ırak olan gönülden ırak olur misali, sevgiliniz yanınızda değilmiş ya ondan tensel bişiler canınız çok çekmez.
Aylarca günlerce yıllarca dip dibe olup sürekli görüp, ten teması olup insan arzulamaz mı ?
Arzu olmadan aşk, sevgi olmaz.
Arzulayınca da mutlakaaaaaaaaaaaaa yüzeysel, tensel şeyler olur. Öpücüklerle, dokunmayla. Ben pek inanmıyorum ayyyyyy dudağımdan bile öpmeediii diyenlere.
Sevgilim ulen, seviyorum adamı ! Dudağımdan da öpecek, boynumdan da, göbeğimden de.
Aşk, sevgi böyle çoğalır. Ama karşı tarafın tavırları da adam gibi olacak bileceksin sevdiğini.

Hiç anlamıyorum bu kadınlar kulubünü yaa.

Ne kadar büyük konuşuyorsunuz ya bekleseymiş oh olsunmuş ben sabretmişim beklemişim bilmem ne. Ya korkmuyor musuuz ilerde kızınızın başına gelmesinden ya? Bu ne cesarettir be. Yukarda Allah var. Bu kadar büyük konuşmayın.

Arkadaşa gelince herkesin belirli bir sosyal sınıfı var.Bu konuda birşey söylemek söylesek bile bunun size uyması çok zor olur.

Mesela ben evlenmeden önce her türlü şeyin yaşanabileceğin düşünüyorum ha yaşanmaması elbette iyi ama kimseyi yaşamış diye suçlamam. Hee kalkıp karşımdaki erkek sen naaptın öncekilerle falan desin o an yanımdaki çantayı onun başına geçiririm. Ama bazı ailelere göre camdan bakmak ayıptır yasaktır onların bakış açısı bambaşkadır.

Ama siz ne yaparsınız diyorsanız, ben böyle bir soruyu kendime sordurtmam ve yaşadıklarımdan pişman olmam. Bu dünyada erkekler o kadar masum değil. Keşke her erkek kendisine gelen temiz (fiziksel demiyorum fiziksel ve ruhsal) bayanı hak edebilse.

Son düzenleme:
ama bu övünülmesi gereken bir şey değil ya da diğer durumu yargılamak size düşmez..Neden konu sahibini üzecek şekilde konuşuyorsunuz..Sizin ileride çooook daha kötü bir şey yapmayacağınız ne malum?? insan olayları yaşarken göremiyor anlayamıyor sonradan dank ediyor.Sizin bu kibriniz size çok hata yaptırır üzgünüm ama.. umarım bir an evvel gözünüz açılır kendinize ve başkalarına karşı daha fazla kötülük yapmazsınız..

ben kibirli bir insan değilim hayatımda neredeyse hiç hata yapmadım.eşimle 7 yıl çıktım 7 yıldırda evliyim
evliliğimde de işimde de çok başarılıyım 6 yaşında bir kızım var herkez beni kayınvalidem dahil çok sever.
hayatım çok güzel ve mutludur.bunları niye yazdım hiç tanımadığınız birine benle alakası olmayan kelimeler yazmışsınız.gözünüz açılır kötülük yapmazsınız nedemek ben hayatımda hiçkimseye kötülük yapmadım.
lütfen bana başka cevap yazmayın.beni tanımıyorsunuz neler yazmışsınız ayıp ayıp beni tanıyan birine bu msjı okutsam bunu sanamı yazmış gerçekten diye gülerler
oyüzden saçmalamaaaaa

Böyle erkeklere ve böyle zihniyete lanet ediyorum ben...

Arkadaşım, ne demek bundan sonra evlenemeyecek miyim ben? Böyle şeyleri niye kafana takıyorsun...Sen bence bi fakiri sevindir en kısa zamanda..Allah'ın ne kadar sevgili kuluymuşsun ki başlamadan bitmiş...Ya böyle lanet fikirli insanla evlenmiş olsaydın??? 30 yaşına kadar hiç bir kadınla yanaktan öpmek harici ileri gitmemiş..Çocuk duysa inanmaz... İnsan doğasına aykırı bu..ve bu adam bence zaten cinsel sorunları olan biri (eğer gerçekten dediği gibi cinsellik hiç bir boyutta yaşamadıysa)

Bana göre, insan ne yaşıyorsa yaşasın, arkasında durmalı... Yaşadıklarından, hatalarından, yanlışlarından ders çıkarıp yoluna devam etmeli..Sen yaşadıklarından utanarak kendine eziyet ediyorsun... Eline ne geçiyor ki? Sana geçmişinle ilgili ilk soruyu sorduğu vakit, hadi bakayım sen yoluna demeliydin...Senin bütün güzel huyların, karakterin, kişiliğin hepsini önemsiz görüp, tek bir kalemde ben yapamam diyen adamın aklından zoru vardır zaten... Umarım ki, öyle biri ile evlenir ki, evlendiği kadının diktirdiğini farketmez, ömrü de öyle yalan üstüne kurulup gider...Hakediyor bunlar..Kimse kusura bakmasın...

ben kibirli bir insan değilim hayatımda neredeyse hiç hata yapmadım.eşimle 7 yıl çıktım 7 yıldırda evliyim
evliliğimde de işimde de çok başarılıyım 6 yaşında bir kızım var herkez beni kayınvalidem dahil çok sever.
hayatım çok güzel ve mutludur.bunları niye yazdım hiç tanımadığınız birine benle alakası olmayan kelimeler yazmışsınız.gözünüz açılır kötülük yapmazsınız nedemek ben hayatımda hiçkimseye kötülük yapmadım.
lütfen bana başka cevap yazmayın.beni tanımıyorsunuz neler yazmışsınız ayıp ayıp beni tanıyan birine bu msjı okutsam bunu sanamı yazmış gerçekten diye gülerler
oyüzden saçmalamaaaaa

hadi cnm sen cik burdan yavas yavas.Biz senin gibi degiliz,en azindan konu sahibi ve ben .

ama sunu soylim büyük konusma,ayni seyler kizin olursa(varsa .. basina gelebilir.

Son düzenleme:
oyüzden saçmalamaaaaa

Siz bana kendi kendinizi ispatlıyorsunuz eğer gerçekten söylediklerimin karşılığı bir insan olmasaydınız kendinizi övecek bu sözlerden sakınırdınız.Ayrıca "siz" demeye özellikle özen gösterdiğimi belirtmek isterim ki şu verdiğiniz "saçmalamaaaaa" cevabı sizi bana ispatlıyor. Daha fazla konuşmaya lüzum görmüyorum. buyurun forum size açık...

Arkadaşım sen bir durum yaşamışsın vede içini aşırı bir pişmanlık sarmış, eyvallah olabilir, herkesin kendi vicdan muhasebesidir..... Allaha karşı, öncelikli sorumluluğun olan o büyük değere karşı tövbekar olmuşsun... karşındaki insanada bahsettiğine göre öyle büyük bir yalan söylemiş sayılmazsın, çünkü bahsettiğine göre canının istedi herşeyi nefsinin esiri olarak yapmamışsın.... durumunun sende yarattığı tahribatla cümlelerin ne yazıkki abartılı, inan okuyan sanacakki kız herşeyi denemiş :) nihayetinde günahları açığa çıkarmakta günah, o kişinin senin sözüne güvenmek yerine ısrarla ama ısrarla sorgulaması çokmu doğru sanki?? bence gitmesi iyi olmuş seni ne yazıkki vicdan diyerek, ben erkek halimle bile bişey yapmadım diyerek köşeye öyle bir sıkıştırıp konuşturmuş ki bu saatten sonra kalsada sen tek başına seversin oda burnundan getirir bunu aşırı büyük bir açıkmış gibi, temcit pilavı gibi önüne sürer durur.... bence üzülmek yerine şükretmelisin vede yeniden birini seversen eğer tavrın şu yönde olabilir mesela: ben senle ilgileniyorum geçmişinle değil... şükürki geçmişimdede öyle altında ezileceğim bir durum yok (nihayetinde Allah kabul etsin bak tövbe ettim diyosun, o Allahla senin aranda kalmalı artık.) ilgilendiğin ben değil geçmişse zaten buda benim istediğim şey değil der sınırlarını baştan çizersin.... sanki bu devirde kaç tane ehl-i namus erkek kaldı öyle gözünü karısıyla açacak.... sen kendini bu yaşadıklarının altında böyle ezmeye devam edersen seni manevi ve fiziksel anlamda birini bulmaya itecek bilinçaltın... o yüzden önüne bak, şurada geçmişe dönüpte değiştireceği birşey olmayan tek bir insan olduğunu zannetmiyorum... o yüzden önüne , geleceğine bak... yanınada senle geleceğe bakacak olanı bul canım, gözlerinde geçmişi değil geleceği arasın , hayatının kalanını arasın gelecek adam....

oyüzden saçmalamaaaaa

Hayır. Sen hayatında hiç kimseye kötülük yapmadığını söyleyemezsin. Çünkü az önce yaptın.
Zaten bu konuda canı yanan birine nispet yaptın, bu resmen kötülüktür.
AÇ BİR İNSANIN KARŞISINDA HALİL İBRAHİM SOFRASINDA YEMEK YEMEYE BENZER.

işinize gelmeyen yorum oldumu saldırın ayrıca sen demişsin ya yok canı çekiyodu da yapmamış tutmuş
bilmem ne diye hiçbirşey bilmeden saçma sapan konuşmuşsun
evet sizin gibiler yüzünden yapanlar değil yapmayanlar yargılanıyor bu devirde.
ve sizin gibiler yüzünden aldatmalar oluyor çok geniş mezheplisiniz ya sizler.
benim evliliğime kimse laf edemez yok boşanırmışta bilmeme ne,bizim aşkımız dillere destandı
halada öyle,siz ucundan bile geçemedzsiniz benim evliliğimin sözlerinize dikkat edin. boşanmak kelimesini biz ağzımıza bikere bile almamışken siz kimsinizde benim adıma kullanıyosunuz terbiyesizce

Üniversite okuduğunuz senelerde aman sevgilimle sevişmeyeyim diye kendinizi paralayacağınıza , "herkes" yazmayı öğrenseydiniz keşke :31:

Öncelikle her insan birlikte oldugu kisiyle ufacıkta olsa yakınlasma yasar.Bence sen zaten ''kimseyle yataga girmedim'' diyerek söylemen gereken seyi söylemissin.Dahasını sormak,öğrenmeye calısmak hic mantıklı degil..ki ufacık seyi bile dile getirmek cok zor seni anlıyorum.ayrıca birseyi daha biliyorum birlikte oldugun insanın gecmisine dair birseyler bilmek hicc hicc memnun edici degil..bunları bilmedigi hala ısrarla sorması cok yanlıs :( Canım seninde icin rahat olsun.Senin icin hayırlısı degilmis..

Siz bana kendi kendinizi ispatlıyorsunuz eğer gerçekten söylediklerimin karşılığı bir insan olmasaydınız kendinizi övecek bu sözlerden sakınırdınız.Ayrıca "siz" demeye özellikle özen gösterdiğimi belirtmek isterim ki şu verdiğiniz "saçmalamaaaaa" cevabı sizi bana ispatlıyor. Daha fazla konuşmaya lüzum görmüyorum. buyurun forum size açık...

bende size siz diye hitap ediyorum ikkatli okuyunuz saçmalama kelimesi anlam çıkarmanız içindi siz beni tanımadan bukadar samimi cümleler kullanmışsınız en yakın arkadaş bile rahatça böyle konuşamazken siz kimsiniz.o durumunuzu anlamanız içindi.kendimi övmedim tanıttım yorumunun yanlış olduğunu görmen için
ya beni bırakında konuyla ilgilenin bayılıyosunuz polemiklere

Back
X