• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişi Eş Adayına Anlatmak

Uzun zamandır okuduğum en kısa, öz ve güzel yorumdu..Parmaklarınıza ve düşüncenize sağlık...
Ayrıca Türkçe'yi bu kadar güzel, noktasına virgülüne dikkat ederek yazmanız da çok hoşuma gitti..(Konu dışına çıktım, özür diliyorum herkesten.)

:) Teşekkür ederim. İyi yazmaya çalışıyorum. Doğru yazabildiğim kadar yazıyorum. Yanlışlarım da olur. Yazmayı seviyorum. Ondan sanırım. :) Çok tatlısınız, sağolun.

arkadaşım ben 7 yıllık evliyim orada öyle yazmıştım düzeltmedim ne olmuş yani be şimdi yalancı oldum çıktım öyle herşey hayal hahaha ya arkadaşlar çok üstüme geliyorsunuz ben aslında ilk msjımda bu yazdım tam hata yaptığımı düşünüyordum ki hepiniz çok üstüme geldiniz ve savunmaya geçtim kendimi övmedim ben sizin kullandığınız cümleleri haketmedim diye öyle olmadığımı anlatmaya çalıştım ama yoruldum günah keçisi oldum
ilk msjım için hatalıyım özür dilerim kızgınlığımdan karşıymışım gibi yazdım evet eşimle biçok şey yaşadım ve onunla evlendim ama nişanlıyken yaşadım.evlenmeden ilişkiyide yargılamıyorum çok üstüme gelince savunmaya geçtim

Aaa... Şuan çok şaşkınım . :53:

Çünkü tüm bunları okuyor olsa.. kalbinin güzelliğini görebilirdi..
Bir günahı hiç yapmamak değildir zor olan.. Bu en kolayıdır.. Çünkü günaha bir kez taviz verdin mi, taviz tavizi doğurur ve hep yaparsın.. sonra senin için bir günah olmaktan çıkıp alışkanlık olur.. ve birden normal bir şey olur.. Asıl zor olan, yaptığın şeyden pişman olmaktır.. ve bir daha yapmamaktır..
Bu arada anlattıklarının hiçbirini katmıyorum ben buna.. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, bazen sorgulamadan ilişki içinde bazı şeyleri kendiliğinden yapıveriyoruz.. öyle gerekmiş gibi geliyor yaparken..

Asıl önemli olan.. Hiç içki içmemek değildir.. İçki içip sonradan bırakabilmektir.. Hiç sigara içmemek değildir mühim olan.. İçip içip de terkedebilmektir, pişman olup.. İrade budur... Tatmadığın bir şey konusunda ahkam kesemez, yaşamadığın hiçbir şey konusunda ahlak dersi veremezsin, bunu ona söylemeliydin... O an ki duyguyu bilemez ki.. Neden kendiliğinden geliştiğini, tüm o yaşadığın şeylerin.. Bunu ona anlatamazsın..
Ve ne güzel ki şimdi, sırf ona olan duyguların yüzünden değil, içinden öyle geldiği için bundan pişmanlık duyuyorsun.. Pişmanlık nasıl da temizler insanın içini.. hiç olmamış gibi.. çünkü ne olduğunu bildiğin için bir daha yapmak istemezsin.. Budur asıl olan...

Sana ahkam kesmesine müsaade etme.. Çok ileri gitse idi, bir kereden bir şey olmaz deyip de.. bir kere ile sınırlı kalmayacağına garanti verebilir miydi?

Şu an ben haddim olmadan senin tertemiz biri olduğunu söyleyebilirim... Çünkü sen bir şeylerin içinden geçip de bir daha yapmamayı isteyecek kadar üzgünsün... Ne olduğunu bilerek.. Evet bu nedenle sen temizsin...

Ama üzgünüm.. onun hakkında bunu söyleyemem.. hiç denememiş ki.. deneseydi, seni kaybetmek adına bu kadar üzülecek miydi? Bu muhasebeyi yapacak mıydı senin için? Yoksa "Amaan çok da geri kafalı.. olmaz olsun.. ne vardı ki anlattıklarımda?" mı diyecekti? Yoksa ilerleyen zamanlarda merak edip de, bir kez şeytana mı uyacaktı.. Uyduktan sonra devamı gelecek miydi? Bilemem..

Bu konuda temiz bir insan varsa.. o da sensindir..
Sadece senin yazdıklarını değil.. keşke bu yazdıklarımı da okuyabilseydi...
Çünkü böyle bir insanı kaybettiği için ona "Geçmiş Olsun" demek isterdim...

Selamlar,

Ah elbette bir şeyi unuttum.. Elma yenilmeseydi eğer.. hiçbirimiz dünyada olmayacaktık.. Ve bilmeyecekti Adem, bir bedel nedir? pişmanlık nedir.. sevilen için neleri göze almak gerekir... o bedel, yaratıcısını daha çok sevip, daha fazla mücadele etmesine neden olmadı mı?
Affeden Allah'tır..

Son düzenleme:
Gunah olan biseyi anlatmak DAHA gunahtir...Anlatilmamali..

Kim demis birine bu tur seyleri sormak hakkidir diye ? Boyle biseyi sormak kimsenin hakki degildir. Allah ile o kisi arasindadir eger biseyler olmussa.

Bunun disinda bukadar irdeleyip detaylari soran erkek o detaylari nerden biliyor nasil aklina geliyor acaba kendimi yasamis boyle ? aklimdan gecirmedende olmuyor... bu konulara giren kisilerden uzak durmali bence . O nebicim soru oyle,sorulmaz,sorulmamali,soruldugu an problemler baslamistir zaten. Birinin zayif noktalarini gunahlarini arastirmaya ne denir siz karar verin artik,dinimizde bu tur seyleri arastirmakta yasaktir..iyi niyetli insan iyilikleri arar ,kotulukleri degil!

Kardesim sen uzulme ya bosver, bende bu konuyu bukadar arastiran biri urpertici biri...iyiki gitmis de ve birdahaki sefer anlatmamaniz gerek bence..Bu kandirmak degil bence,sizde gozunuzu iyi acin gercekten iyi niyetli kisiler bu tur seyler sormaz..

ayy sinir oldum bazi okuduklarima,,, Allah korusun,nebicim erkekler var...

Biz bayanlarda oyle hemen guvenmiyelim kimseye! Sevsende bu konuda KIRMIZI Cizgilerin olacak..O cizgilerde islami cizgilerdir :)Asilmissa tovbe edilmissede bu Allah ve senin aranda kalacak..

cok hassas bi konu,okadar cok sey yazilirki...

Gunah olan biseyi anlatmak DAHA gunahtir...Anlatilmamali..

Kim demis birine bu tur seyleri sormak hakkidir diye ? Boyle biseyi sormak kimsenin hakki degildir. Allah ile o kisi arasindadir eger biseyler olmussa.

Bunun disinda bukadar irdeleyip detaylari soran erkek o detaylari nerden biliyor nasil aklina geliyor acaba kendimi yasamis boyle ? aklimdan gecirmedende olmuyor... bu konulara giren kisilerden uzak durmali bence . O nebicim soru oyle,sorulmaz,sorulmamali,soruldugu an problemler baslamistir zaten. Birinin zayif noktalarini gunahlarini arastirmaya ne denir siz karar verin artik,dinimizde bu tur seyleri arastirmakta yasaktir..iyi niyetli insan iyilikleri arar ,kotulukleri degil!

Kardesim sen uzulme ya bosver, bende bu konuyu bukadar arastiran biri urpertici biri...iyiki gitmis de ve birdahaki sefer anlatmamaniz gerek bence..Bu kandirmak degil bence,sizde gozunuzu iyi acin gercekten iyi niyetli kisiler bu tur seyler sormaz..

ayy sinir oldum bazi okuduklarima,,, Allah korusun,nebicim erkekler var...

Biz bayanlarda oyle hemen guvenmiyelim kimseye! Sevsende bu konuda KIRMIZI Cizgilerin olacak..O cizgilerde islami cizgilerdir :)Asilmissa tovbe edilmissede bu Allah ve senin aranda kalacak..

cok hassas bi konu,okadar cok sey yazilirki...

sana her konuda noktasına virgülüne kadar katılıyorum arkadaşım

eğer sen o adamdan önce biriyle öpüştün belki ona dokundun sarıldın diye ayrılacaksan şimdi ayrılman daha makbulmüş diyeceğim.

sana saygı duyan insan, seni seven insan; geçmişine de saygı duyar.

sadece kapat konuyu der. dinlemek istemiyorum der.
ne yaşadıysan yaşadın, şimdi benimsin der.

seninki korkaklık yapmış. takıntılı davranmış.

kimseyle cinsellik yaşamadım dedikten sonra sana yaptığı bu davranış kıskançlık değil inan.

kıskançlık çok saçmadır, birine baktığında kıskanır seni ya da sana biri baktığında..

ama ondan önceki sevgilinin elini tuttun diye senden ayrılmaz.

aşk var. aşk varsa seni bırakamaz.

uzatma, arama sorma. o aradığında üste çıkarsın.

sakın kendini kirli hissetme, ağlama da...

artık herkesin yaşadığı, olası kabul ettiği şeylerin yüzde onunu kafaya takıyorsun...

bu sebepten kaybediyorsan da gerçekte kaybeden sen değilsindir bunu bil.

yaşı 29-30 arasıydı. Evet muhafazakar yönü vardı. Resmen sendrom halini aldı bende. Kim evlense,kimin evleniyor haberini alsam olaya bu yaşadğm çerçeveden bakıyorum: Aaa demek ki bak kızın geçmişi düzgün, geçmişinin mükafatını görüyor ve mutlu yuva kuruyor'' diyorum.
O belki benden daha çok istiyordu benimle evlenmeyi ,bahane aradığını sanmıyorum. Ama geçmiş geçmişte kaldı, kafasına da (ki bunu dilegetiriyordu bu raddeye varmadna önce) hiçbirşeyin takılmadığnı beni iyi ki tanımış lduğunu söyleyip duruyordu.
Hemen herşeyi bir anda dememişim,güvenini sarsmışım, yalan söylemişim..Öte yandan ise '' ne boyutta yaşandığı benimö için önemliydi'' diyordu. Demekki bir anda demiş bile olsam yine de terkedilecektim diyorum. Be adam öyle kolay mıydı bunu anlamak.Bu kadar zor muydu neden hemen diyemeyişimi anlamak. Öfkeliyim kendime..

Onlarin gecmisleri duzgun oldugu icin yuva kurmuyorlar yasadiklarini kendilerine saklayarak yuva kuruyorlar

Son düzenleme:
Canım sen çok duyarlı bir insansın. Rabbim her ne günah işlediysen affetsin inşallah. Ama bence eşin olacak şahsın bilmesi gereken birşey yapmamışsın. Ki yeterince üzülmüş ve af dilemişsin. Biliyorsun ki günahlarda paylaşılmaz, paylaşılmaması tavsiye edilmiş. Başka birini şahit tutma. Zaten eminim ki eşin olacak kişi seni o kadar sevip güvenecek ki, geçmişte ne olduğunu önemsemeyecek. O yüzden demek ki o kişi sana uygun değilmiş. Hakkına hayırlısı olsun inşallah..

buda dıne baglanmıs ya
pes artık pesss

arkadaşım sana fikrini soran olmadı. ama yine de senin gibi düşünen arkadaşlarvarsa neden yazdığımı belirteyim

konu sahibi arkadaş Allah biliyor onun bildiğini kuldan nasıl saklarım deyipte söylemiş bunu belirtmiş bir yorumunda. ve onu hala sevdiğini ve bu durumdan dolayı pişman olduğunu söylemiş. bende bu sözlerinden dolayı bunları yolladım. eğer böyle düşündüysen yanlış düşünüpte bunu dillendirmişsin demek istedim. yorumları okuyup iyice idrak etmeden ve neye neden ötürü cevap verdiğimi bilmeden nara atmamanı tavsiye ederim sana!!!

arkadaşım sana fikrini soran olmadı. ama yine de senin gibi düşünen arkadaşlarvarsa neden yazdığımı belirteyim

konu sahibi arkadaş Allah biliyor onun bildiğini kuldan nasıl saklarım deyipte söylemiş bunu belirtmiş bir yorumunda. ve onu hala sevdiğini ve bu durumdan dolayı pişman olduğunu söylemiş. bende bu sözlerinden dolayı bunları yolladım. eğer böyle düşündüysen yanlış düşünüpte bunu dillendirmişsin demek istedim. yorumları okuyup iyice idrak etmeden ve neye neden ötürü cevap verdiğimi bilmeden nara atmamanı tavsiye ederim sana!!!

alkisliyorum o zaman..
yorum yapmayacagim
bildirdim zaten gerekli yere.

alkisliyorum o zaman..
yorum yapmayacagim
bildirdim zaten gerekli yere.

alkışına ihtiyacım yok. şikayet edersen de et. kötü yada yanlış birşey söylediğimi düşünmüyorum. sözlerim dini içerik barındırsa da yoruma açık bir dini konu değil. sadece konu sahibi arkadaşının düşüncesine tavrına açıklayıcı bir yorum yaptım.. !!!! hala mesajımdaki her bir noktanında arkasındayım!!!

Son düzenleme:
Bence geçmişte yaşanılan herşey detayıyla anlatılmamalı.
Siz söylemişsiniz işte erkek arkadaşlarınız olduğunu ve cinsel birliktelik yaşamadığınızı.
Ne hakla ayrıntıyı irdeleyebilir anlayamıyorum?Madem geçmişte sevgilisi olan biriyle olmaktan rahatsız o zaman başta ayrılacaktı, anlattırmaya çalışmayacaktı.Onu ilgilendirmez.O sadece "herhangi birisi" sizin için aranızda bağ yok, yarın öbür gün adınızı çıkarıp ayrılmayacağını nerden bileceksiniz?
Bir de öpüşmek, sarılmak mı mesele yani?Siz ondan önce çok aşık olsanız ama hiç bir yakınlaşma temas yaşamasanız, o da sizde eski aşkınızın izi kalabileceği korkusuyla sizden uzaklaşmak istese bunu anlarım kesinlikle.Ama hem eski birlikteliği olduğunu bilip hem de birşeyler yaşayıp yaşamadığınızı öğrenmeye çalışmak doğru değil.Bunlar yanlızca sizi ilgilendirir.Belki şimdi sizle ayrılan nişanlınızla da birşeyler yaşadınız(öpüşmek sarılmak gibi), ne de olsa evleneceğini sanıyordunuz.Ama sizi bırakıp gitti.Şimdi kim kimin hakkına girmiş olur?
"Hakkına girmek" meselesinde size hak veremedim açıkçası.Bence söylemeniz gerekeni söylediniz."Ben kızları yalnızca yanaklarından öptüm, peki sen erkeklerin nerelerini öptün" gibi bir pazarlık yapmak istemiş eski nişanlınız.Ama bence öyle ya da böyle ileri gitmeden ikinizin de ilişkileri olmuş.Ben senden daha masumum diye bir şey olamaz.

ne oldu şimdi açıkmı buldun zannediyosun
ben Türkiye nin en ünlü gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorum canım edebiyatım türkçemle sen yarışamazsın
hadi herkes işine baksın bidaha benim hakkımda yorum yapmayın

bacım sen geçen gün muhteşem yy topiğinde gelip belli bir kesim için iran şahının kuklası diyen üye değil misin?

durum buysa muhalif bir gazeteci olmadığın kesin :ssz:

merak ettim hangi büyük gasteymiş bu:ssz: hava mı atıyosun şimdi

bacım sen geçen gün muhteşem yy topiğinde gelip belli bir kesim için iran şahının kuklası diyen üye değil misin?

Hayatımda ne muhteşem yy izledim,ne yorum yaptım,ne de böyle bir topicten haberim var...
siz ne biçim insanlarsınız ya bayılıyorsunuz atıp tutmaya.
Benim TÜRKÇE mi eleştiren sevgili üyeler dönün bir kendi kelimelerinize bakın!
Hepiniz çok komiksiniz, 'gaste' tebrik ederim sizi.
Benim gece çok sinirlendiğim için ne yazdığımı farketmemiş olmam, yazar olmamı eleştirme hakkı vermez sizlere.Evet yazarlıkta yapıyorum,haber spikerliğide yaptım,birçok kültür sanat dergisinde de yazdım.
Çeşitli yazarlarlada çalışmalarım oldu.Çok eleştirip merak ettiğiniz için yazıyorum.Hava atmak
normal yaşantım içerisinde ve buradada bana çok uzak,hiçbirzaman öyle olmadım.Eleştirilerinize cevap verebilmek adına yazmak istedim.
Burada herşeyi yaşadım diye anlatıp bizi özel hayatına dahil edenlere bravo demişsiniz,konu sahibi arkadaşı değil diğer üyeleri kastediyorum,'ben birşey yaşamadım' dedim diye, demediğinizi bırakmamışsınız.Biri yaşamış diğeri yaşamamış,herkez özelini yazmış.AMA İŞİNİZE GELENİ ANLAMIŞSINIZ.Hayat sizin gibiler yüzünden yapılmaması gerkenleri yapmak gerekiyormuş gibi tersine dönmeye başladı.Birçok konuda evlilik öncesi ilişki,çocuk vs.gibi konularda atıp tutuyor,demediğinizi bırakmıyorsunuz.Hepiniz namus bekçisi kesiliyorsunuz.Şimdi ne oldu birden iki cümle ile bukadar yargılandım.Sadece şunu söylemeliyim;bu konuya ikibin kişi bakıpta hepsi sizin gibi düşünmemiştir herhalde,benim gibi düşünenlerde olmuştur,fakat eleştirilerinizden korkup cevap yazamamışlardır.Demokratik olun eleştirilerinizi öyle yapın.Kişiye ve duruma göre oynamayın.

Son düzenleme:

Zebos"com gazeteyi bilerek gaste diye yazdigin anlasilmamis :()))
ama anlayan anladi :))))

Hayatımda ne muhteşem yy izledim,ne yorum yaptım,ne de böyle bir topicten haberim var...
siz ne biçim insanlarsınız ya bayılıyorsunuz atıp tutmaya.
Benim TÜRKÇE mi eleştiren sevgili üyeler dönün bir kendi kelimelerinize bakın!
Hepiniz çok komiksiniz, 'gaste' tebrik ederim sizi.
Benim gece çok sinirlendiğim için ne yazdığımı farketmemiş olmam, yazar olmamı eleştirme hakkı vermez sizlere.Evet yazarlıkta yapıyorum,haber spikerliğide yaptım,birçok kültür sanat dergisinde de yazdım.
Çeşitli yazarlarlada çalışmalarım oldu.Çok eleştirip merak ettiğiniz için yazıyorum.Hava atmak
normal yaşantım içerisinde ve buradada bana çok uzak,hiçbirzaman öyle olmadım.Eleştirilerinize cevap verebilmek adına yazmak istedim.
Burada herşeyi yaşadım diye anlatıp bizi özel hayatına dahil edenlere bravo demişsiniz,konu sahibi arkadaşı değil diğer üyeleri kastediyorum,'ben birşey yaşamadım' dedim diye, demediğinizi bırakmamışsınız.Biri yaşamış diğeri yaşamamış,herkez özelini yazmış.AMA İŞİNİZE GELENİ ANLAMIŞSINIZ.Hayat sizin gibiler yüzünden yapılmaması gerkenleri yapmak gerekiyormuş gibi tersine dönmeye başladı.Birçok konuda evlilik öncesi ilişki,çocuk vs.gibi konularda atıp tutuyor,demediğinizi bırakmıyorsunuz.Hepiniz namus bekçisi kesiliyorsunuz.Şimdi ne oldu birden iki cümle ile bukadar yargılandım.Sadece şunu söylemeliyim;bu konuya ikibin kişi bakıpta hepsi sizin gibi düşünmemiştir herhalde,benim gibi düşünenlerde olmuştur,fakat eleştirilerinizden korkup cevap yazamamışlardır.Demokratik olun eleştirilerinizi öyle yapın.Kişiye ve duruma göre oynamayın.

öncelikle kelimelerinize dikkat edin. tüm yorumlarınızı okudum. buraya gelip bizim insanlığımızın biçimi hakkında yorum yapacağınıza önce aynada kendinize bakın

biz sizin ne iş yaptığınızı merak etmedk. siz yazdınız

büyük gastede yazarlık vaşş.. beni bir yazarla yazışma şerefine layık gördüğünüz için minnettarım size

şunu da belirteym eğer bu yazar çizerlik durumunuz hakkaten varsa eleştiriye açık olacaksınız. her türlüsüne hemde

kimse özel hayatınızla ilgili bi şey yazmadı. yazanda,çelişende sizsiniz

biiz ne yaşayanı alkışladık ne de yAşamayanı yerdik. bunu yapan yine sizsniz

demokrasiden anlamayıp,işinize gelmeyince demokratik olun azcık sözünün arkasına sığınan yine siz

haa... bize ne sizin yazarlığınızdan,kültürünüzden

kendinizi anlatan yine siz

bence bir blog açıp kendinizi anlatın. valla ciddiyim.

naçizane tavsiyem:ssz:

off gaste muhabbetine bittim :))))
bu durumda canlı gaste diye program yapan can dündarın filmi kalksın yayınları toplatılsın zekasından şüphe edilsin ntv dava edilsin vs vs vs ... :)))))))))))
çok güldüm çokk.... hem sinirle yazdım bazı şeyleri de sonra aynı cümlelerle geri dön... görüldüğü üzere sinirle yazmamışsın o; senmişsin.... sanırım türkiyenin en büyük GASTESİ dediğinde bir anadolu kasabasının tek sayfalık bir günlük yayını sende orada enn fazla yemek tarifi verebilirsin gözümüzde yarattığın tavrınla....:))))
başından beri konuyla alakalı tek cümleni okumadım.. geldin kendini övdün moral bozdun ve yetmedi ona buna sardın oda yetmedi gidiyorum beni kırdınız dedin, gitmedin geri geldin... konunun hedefini saptırdın vede şimdi mağduru oynuyosun.. pesss arkadaşım pesss.........

Benim yemedigim halt kalmadi gecmisimde,en kaba tabirle...
Fazlasi ile rahat bir kizdim,annem babam ,bizlerle ilgilenmezlerdi,Restaurantlari vardi gece gunduz calisirlardi.hayatimda bir cok erkek arkadasim oldu..
hic biriyle ciddi dusunmedigim icin bir cok sey yasadim benim yasantim burda bazilarina ters gelebilir fakat yorumum baskalari tarafindan yorumlanmaz ise sevinirim:) herneyse gelelim olaya..bende senin gibi bir durum yasadim..
bir cocuk sevdim.o herseyi bilerek ve isteyerek benimle nisanlandi.Fakat nisanlimin ailesi
bir yerlerden benim eski yasantimi ogrenmis ve ogullariyla nisani atmami istemisti
:50: attimda..

yanigecmis pesimizi birakmiyor.Yaptigimiz cahillikler bunlara neden oluyor.
ama sen birsey yapmamissin,cinsellik vs.Anlatsaydin keske,okadar bilmek istiyorsa
en azindan ondan sonra birakirsa biraksaydi.
giden gitmis ama uzulme artik,elbet seni boyle kabul eden adam gibi biri cikar karsina,,,
sevgiler..

en azından açık yüreklisin .. olduğun gibisin ... yorumlamayın demişsn özür dilerimm .. içimden söylemek geldi ..

Back
X