- 19 Ocak 2014
- 2.821
- 4.195
- 448
- Konu Sahibi TersAlfabe
- #121
2 haftadır yanımda olan birine değil eski özel hayatımı oturup fıkra bile anlatmam. Bu kadar net. Düzene binmiş ilişki olsa neyse anlatın ama bu şekilde hayır.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugün yine epey düşündüm, ister istemez ruhum kararıyor yeniden geçmişteki eziyet günlerini yaşayacakmışım gibi geliyor. Biraz daha tanımaya çalışacağım, bana güvensin ve karakterimi görsün. Ama yine de sanki kaldıramazmış gibi geliyor, bir de önümüzde uzun bir yol var askerlik falan, askerlik esnasında kafasında kurup kurup delirir diye korkuyorum. Aslında belki de akışına bırakmak lazım ama işte şimdiden tüm ihtimalleri düşünmeye çalışıyorum.
Sizinki alenen biten bir evlilikmiş, benimki gizli saklı olunca inandırıcılığını ve kutsallığını yitiriyor. Geçmişi sorabilecek bir insan, yapısından seziyorum kurcalamaya meğilli gibi sanki.
Peki o anlatacak mi sana önceki ilişkisini yani o bakir mi? Kadının kadın üstünde bile baskısı var böyle konular oldu mu yok efendim kaldırarak misin dürüst ol...karşıdaki ne kadar dürüst acaba...
Hiçbir açıklama yapmasan ne olur evlensen bitse. .. daha öncede yazdım benden ilk gece kan man gelmedi geçti gitti bu ne diye sormadı bile ki zaten yapmadım birşey geçti gitti aynen böyle olmaz mı
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Hanımlar merhaba,
Bu zamana kadar küçük de olsa dertlerim konusunda konular açtım, fikirleriniz benim için değerli oldu. Şimdi ise hiç dile getiremediğim, senelerdir azap içinde olduğum ve yüzleşmek zorunda kalacağım anı beklediğim bir derdim var.
2 haftadır birisiyle görüşüyorum, birdenbire hayatıma girdi. Aslında tanıdığım ancak bu anlamda hiç görüşmediğim biriydi ama ben bir adım atarak aramızda seviyeli, düzgün bir ilişki başlamasına önayak oldum. Çok uzun yıllar hem kendime, hem de başka kimseye güvenememem sebebiyle ilişkim olmamıştı ama Allah'ın işi, beğendiğim ve beni beğenen biri karşıma çıkıverdi.
Bundan 6-7 sene önce hayatımın dönüm noktası diyebileceğim şeyler yaşadım. Çok acılar çektim, kendimi bulma yolunda yürüdüğüm yol çok çetrefilliydi ve ben bu yolda canımdan bile vazgeçmeye yeltendim. Okuldayken sevdiğim insanla evlenmemize mani olmuştu ailelerimiz, kıskançlıklarıyla beni çok üzüyordu çünkü. Çok büyük kavgalar yaşandı ama biz yine de ayakta durmaya çalışarak, çok karmaşık sebeplerle gittik kimsenin haberi olmadan dini nikah kıydık. Birliktelik de yaşandı.
Sonra yine çok büyük ailevi kavgalarla ayrıldık, benim ailem nikahı hıç bilmedi, dinden soğutmak istemedim çünkü onları. Kararım ne derece doğru bilmiyorum.
Şimdi ise görüştüğüm insan benimle ciddi düşündüğünü söylüyor, çevresine benden bahsetmeye başladı. Ben de aileme bu durumu söylemek istiyorum, sonuçta 28 yaşındayız ve ciddi olmayan ilişkiye ne halim var ne tahammülüm.
Bu durumda geçmişimi ona şu aşamada anlatmalıyım gibi hissediyorum. İşin içine aileler girmeden bilmesi lazım; öte yandan bunu kimseye anlatmadığım için büyük bir korkum var. Onu da henüz doğru düzgün tanımıyorum, bu durumu anlatınca ne tepki vereceğini bilmiyorum, bana ne gözle bakacağını kestiremiyorum. Ama bildiğim tek şey, bunu bilmeden asla ilerlemememiz gerektiği.
İşin içinden çıkamıyorum, ben bu sebeple çok ağır bedeller ödedim, ailemi kaybetme noktasından döndüm, canımı kaybetme noktasından döndüm, 5 yıl kimseyle görüşmedim, bu yıl kendimi dışarıya açtım. Mesleki ve eğitim durumum açısından çok iyi bir noktadayım ve yeniden ağır buhranlara sürüklenmek istemiyorum. Ne yapmalıyım.. Ne yapmalıyım..
Okuyanlara teşekkür ederim..
bence hiçbir şey anlatmak zorunda değilsin. bir şey anlatma
eskisi ile aranızdaki cinsel yakınlaşmanın boyutu ne bilmiyorum, belki bu yüzden söylemek zorunda hissediyorsun ama bir şey anlatma sakın.
ufak bir operasyonla halledilebilecek şey için ömür boyu sıkıntı çekme...vicdan da yapma çünkü erkekler de bakir değil evlenirken. hak etmedikleri bir şeyi talep ediyorlar.
zaten bu kadar zaman bunun yükünü taşımışsın, hayat boyu yükünü taşımaya devam etme...
karşındaki adam başta anlayışlı olsa da -bekaret takıntısı var erkeklerde ne yazık ki onun dışındakileri kabul ederler ama bu olmaz niyeyse...
geçmişte biriyle birlikte olmuş olabilirsiniz, bu sizin tercihiniz tabi
ama sizin burda bunu bize anlatırken 'dini nikah'tan bahsetmeniz bana hoş gelmedi. yani yapmanız değil, anlatmanız hoş gelmedi.
ne zaman söyleyip söylemeyeceğinizi bilmiyorum ama bu nikah olayına bence hiç girmeyin.sorarsa söyleyin sadece.
birkaç sizin durumunuzda olan tanıdığım (nikah değil) hiçbir şey söylemediler, evlenmeden birlikte oldular ve sorun çıkmadı hiçbirinde.
Kararin ne yorumlari okumadim ama zamani gelince soyle. İki haftalik iliskide hemen bu konulari konusman aceleci olur biraz daha bekle bence ve bize anlattigin gibi imam nikahi olayina girme istersen yasandi bitti de gec nikahta ne demek ole...
Henüz çok yeni bir ilişki. Hem anlamadığım erkek hiç bir ayrıntı vermek zorunda değişken bayan bütün hayatını anlatmak zorunda. Sene oldu 2014 tabular m.ö. Kaldı. Anlamıyorum ben bu işi. Ben de yaşamadım hiçbir şey. Ama Erkeklerin herşeyi yaşayıp sonra bakire aramalarını tertemiz mümkünse kimseyle çıkmamış kızla evlenmek istemelerini anlayamıyorum. Bence önce tanıyın karşınızdakini. Belki başka özelliklerini beğenmeyip ayrılacaksınız. Ne malum. Neden böyle bir şeyi anlaacaksınız ki tanımadığınız adama.
Yavaştan giriş yapın konuya. Mesela ailelerden gizli yapılan imam nikahlarından konu açın bir gün. Ünv ortamında bizim arkadaşlardan çok vardı ailesinden gizli nikah yapan, o zaman geçerli olduğunu sanıyoduk, sonradan öğrendik geçerli değilmiş deyin bakalım tepkisi ne olacak.
Ben de hemen söylememeniz taraftarıyım. Bir insanla ilgili ilk bilinmesi gereken konulardan biri değil bu bence. Birine şans vermeden önce dış görünüşünü görürüz, sonra karakterini tanımaya çalışırız, şu anki fikirlerini öğrenmeye başlarız. 5 sene önce 23 yaşındayken yapılan hatalarla başlamayız ilişkilere.