- 6 Mayıs 2019
- 916
- 581
- 103
- Konu Sahibi Bigjetplane
-
Ben de geçenlerde bu nedenle demans araştırması yapmıştım. Herkes hatırlıyor mesela sanki ben orada değilmişim gibi hiçbir bilgi ve deneyim yok. Dediğiniz gibi geçmişte gelen bir misafir, gidilen bir mekân, konuşulmuş şeyler... sebebini ben de bilmiyorum. Bulursanız ben de yerimi alayım buradaKızlar merhaba herkese,
Bende şöyle bir durum var, bu arada herhangi bir vitamin eksikliğim yok bazen B12 hafif düşüyor ama ilaçla düzeltiyorum. 32 yaşındayım ve geçmişteki birçok şeyi sildiğimi farkettim hafızamdan. Sanki kasıtlı gibi mi bilmiyorum ama çok unutkan biriyim. Bir eşyayı koyduğum yeri unutmak gibi değil de mesela eşimle eskiden gittiğimiz bazı yerleri, gittiğimiz konserleri, tatilde gezdiğimiz bazı yerleri falan unuttuğumu farkediyorum bazen arkadaşlarla konuşma arasında şuraya gittik ya diyorlar ben hatırlamıyorum meselaÇok beğenmemişim demek ki silmişim hafızamdan diyip geçiştiriyorum. Liseden ya da üniversiteden belki de çocukluktan olan arkadaşlarım bazı söylediğim şeyleri hatırlattıklarında ben o söylediklerimi, davranışlarımı hatırlamıyorum. Bazen ben bile şaşırıyorum söylediğim, yaptığım şeylere. Tamam o dönemler yaş biraz daha küçüktü değiştik ama. Niye böyle bu durum? Sizde de oluyor mu? Geçmişte ağır depresyon geçirdiğim dönemler oldu zaman zaman, sanki o dönemlerden sonra beni üzen ya da etkilemeyen sıradan olayları hafızamdan siliyorum gibi bir durum yani.
Bence asılardan sonra oldu fil gibi hafizam vardı bugun tatlı yaparken icine limon sıktımKızlar merhaba herkese,
Bende şöyle bir durum var, bu arada herhangi bir vitamin eksikliğim yok bazen B12 hafif düşüyor ama ilaçla düzeltiyorum. 32 yaşındayım ve geçmişteki birçok şeyi sildiğimi farkettim hafızamdan. Sanki kasıtlı gibi mi bilmiyorum ama çok unutkan biriyim. Bir eşyayı koyduğum yeri unutmak gibi değil de mesela eşimle eskiden gittiğimiz bazı yerleri, gittiğimiz konserleri, tatilde gezdiğimiz bazı yerleri falan unuttuğumu farkediyorum bazen arkadaşlarla konuşma arasında şuraya gittik ya diyorlar ben hatırlamıyorum meselaÇok beğenmemişim demek ki silmişim hafızamdan diyip geçiştiriyorum. Liseden ya da üniversiteden belki de çocukluktan olan arkadaşlarım bazı söylediğim şeyleri hatırlattıklarında ben o söylediklerimi, davranışlarımı hatırlamıyorum. Bazen ben bile şaşırıyorum söylediğim, yaptığım şeylere. Tamam o dönemler yaş biraz daha küçüktü değiştik ama. Niye böyle bu durum? Sizde de oluyor mu? Geçmişte ağır depresyon geçirdiğim dönemler oldu zaman zaman, sanki o dönemlerden sonra beni üzen ya da etkilemeyen sıradan olayları hafızamdan siliyorum gibi bir durum yani.
Evet, yani çok önemli günleri hatırlıyorum ama fazla bir şey hatırlamıyorum gibi çocukluğumla ilgili.Ben de sizin gibiyim. Çocukluğumla ilgili çok az anım var mesela. Ama nedenini bilmiyorum.
Evet dediğiniz gibi hatırlamıyorum bazı anıları, şaşırıyorum hatta dinledikçeBen de geçenlerde bu nedenle demans araştırması yapmıştım. Herkes hatırlıyor mesela sanki ben orada değilmişim gibi hiçbir bilgi ve deneyim yok. Dediğiniz gibi geçmişte gelen bir misafir, gidilen bir mekân, konuşulmuş şeyler... sebebini ben de bilmiyorum. Bulursanız ben de yerimi alayım burada
Bende aşıdan önce de vardı bu durumBence asılardan sonra oldu fil gibi hafizam vardı bugun tatlı yaparken icine limon sıktım
Eveet, ben de şaşırıyorum yani hatta anlatılsa bile dediklerimi, yaptıklarımı hatırlamıyorumAynı ben. Bazen bi arkadaşım anlatıyor geçmişte yaptığımız birşeyi bana sanki yalan söyulüyor gibi geliyorbende o kadar yok yani. Resmen hiç hatırlamıyorum.
Boşu boşuna öğrenirim demenizBende de hep böyle, çocukluğumdan beri. Çok kitap okurum mesela okuduğum kitaplarla alakalı aşırı az şey hatırlarım, olayın konusu ve ana fikrimi hatırlarım ama nasıl bittiği aklımda kalmaz mesela, filmler de öyle. Çok hızlı öğrenirim ama hızlı da unuturum boşu boşuna öğrenirim fkdjdkdjd bir şeyleri uzun süre hafızamda tutmak için o şeyle alakalı daha fazla detay öğrenip iyice hayatıma sokmak zorunda kalırım
Evet bir yıldırBende aşıdan önce de vardı bu durumsizde yeni mi?
Bak onlar asla unutulmuyo.Ay keşke bende eşimin ailesini silsem eşimi de silsem olur
Kızlar merhaba herkese,
Ben de düşünemiyorumBoşu boşuna öğrenirim demenizBahsetmeyi unuttum, film konusunda, kitap konusunda da aynı bahsettiğiniz gibiyim bir filmi izlemişimdir ama hatırlamam izleyip izlemediğimi, konusu da zar zor aklıma gelir. Bir ara bununla ilgili olmadı doktora gideyim, konuya yazarım bir gelişme olursa. Yani bu yaşta böyleysem yaşlılığımı düşünemiyorum
Sen bensin :))Bende de hep böyle, çocukluğumdan beri. Çok kitap okurum mesela okuduğum kitaplarla alakalı aşırı az şey hatırlarım, olayın konusu ve ana fikrimi hatırlarım ama nasıl bittiği aklımda kalmaz mesela, filmler de öyle. Çok hızlı öğrenirim ama hızlı da unuturum boşu boşuna öğrenirim fkdjdkdjd bir şeyleri uzun süre hafızamda tutmak için o şeyle alakalı daha fazla detay öğrenip iyice hayatıma sokmak zorunda kalırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?