Geçmişi unutmamak

maydanozca04

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
546
402
53
Kısaca bahsedeceğim. Bizim biraz sıkıntılı başlayan bir evliliğimiz oldu. Eşimle severek evlendik ama ailelerin anlaşmazlığından kaynaklı daha doğrusu şöyle maddi açıdan küçümsemeler falan bunu dilleriyle belli etmeseler dahi ben hissediyordum her neyse lafını bilmeyen insanlar. Kayınbabamı tenzih ediyorum. Görümcem kaynanam eşimin kuzeni ve teyzesi dörtlüsüyle söze girmek isterim. Baya büyük oyuncular, ben de gerçekten iyi niyetliydim kötü niyetlerini hissetmedim. Nikah olana kadar nikah olduktan sonra maddi çıkarları ve dilleri çıkmaya başladı. Ama eşim arkamdaydı bu süreçte. O yüzden çok önemsemedim. Ama düğün günü bu arada ben evlatlığım benim annem babam büyüttüler ettiler beni, bu yaşa getirdiler evlendirdiler... evleneli iki sene oldu. Düğün günümmde eşimin teyzesi yer tartışması yapmış annem bayılmış bi kaç ağır cümle tabi teyzelerim durur mu eşimin teyzesine ağızlarına ne geliyorsa söylemişler hatta o... gibi cümleler de kurmuşlar. İşte gelinin kocasına bu kadar meraklıysan gece koynuna sen gir gibi cümleler söylemişler.falan ben düğünden bir gün sonra öğrendim bunu tabiki. Neyse çok gürültülü bi dönemdi eşimden bile soğudum hatta çünkü çok kinlenmiştim. Her şeye ve herkese. Eşimin düğündeki tepkisi tabiki teyzesine cephe almış sen aileden misin ne karışıyorsun vs demiş. Ama sonra bi şekilde uydum akıllılık oldu ben de gülmedim etmedim hani kötü bir ev kadını oldum kendimden ittim diyebilirim. Hata ben de kabul ama o anki psikolojiyle yaptıklarım normaldi. Bir bebeğimiz var iki senelik evliyiz. Eşimin ailesiyle her türlü mesafeyi korurum. İki senelik evliliğimde kimseyi bir kez bile aramadım onlar da aramaZlar. Gurbetteyim ve her iki tarafa da uzağız. Ben ailemin yanına en az üç ayda bir gelirim. Bir ay kalırım. He bu arada herkes bana iyi ama elbette güvenmiyorum. Ben de sevmiyorum onlar da pat diye sevecek halleri yok ya. Torunları yeğenleri için iyi roller işte. Sorun şu bugün annemle konuşurken annem pat diye konuyu açtı haklı kadının canı yandı anlıyorum. Ben de bayağı kötü oldum. Hani acillik olmamak için zor durdum. Şuan size anlatıyorum ama inanın o günler çok zorlayıcıydı. Sevgimden sabretmişim. Ama biliyorum ki kocamı sevsem de hiç bir şey aileden kıymetli değil. Annem de şöyle her sinirlendiğinde üzüldüğünde bayılan biri. Ama benim de rahatsızlıklarım var bi evladım var. Artık geçmiş bu kadar irdelenmeli mi. Ben de rahatsızlanıyorum üzülüyorum corona desen bi taraftan hastaneye gitmek imkansız.

Cümleler çok karışıktı anlayabildiğim kadarıyla cevaplayayım.
Anladığım kadarıyla, eşinizin ailesi sizi pek beğenmiyor, ama bu olaylarda eşiniz size destek.
Çok takılmayın derim, yok sayın. Zaten mesafeliymişsiniz, eşiniz hariciyle mesafeyi koruyun.

Anlıyorum sizi.En güzel gününüzde yaşananlar ne bileyim hoş olmamış.Illa aileden istemeyenler oluyor nedense onlara ne düşüyorsa. Yolunuza bakin derim eskiyi açarak, sürekli hatırlayarak konuşarak malesef bi yol kat edemezsiniz.Evliliginzde eşinizle mutluysanız gerisini unutun.Annenizle de bu konuyu açmayın bir şekilde önünü kesin açılmasın . Bu arada neden bir kaç ayda bir ailenize gidin 1 ay kalıyorsunuz onu çok anlamadım bana gore doğru değil sonuçta evlisiniz kendi eviniz var.

Ben sorununuzun ne olduğunu anlamadım? Şu an zaten görüşmüyormuşsunuz. Tekrar tekrar olmuş bitmiş konuyu açıp üzülmeye gerek yok, olan olmuş tepkinizi göstermiş, mesafenizi koymuşsunuz. Konudan bağımsız ama 3 ayda bir gidip 1 ay boyunca kendi ailenizde kalmanız bana çok uzun geldi. Mutlu bir evliliğiniz de varmış üstelik neden buna ihtiyaç duyuyorsunuz?

Fazla kurcalamayın artık geçmişi. Zaten mesafeliymişsiniz. Ama üç ayda bir ailenizin yanına gidip de bir ay kalmanız bana fazla geldi açıkçası.

Bilmiyorum doğudayım diye belki de kendimi bu şekilde mutlu hissediyorum evlatlığım diye belki de bilmiyorum... biliyorum kesinlikle uzun bir de doktor kontrollerim oluyor üç ayda bir gelmişken de kalıyorum. Ama bu son gelişim de anladım ki doğru değil.... konular açılıyor üzülğyoruz...

Fazla kurcalamayın artık geçmişi. Zaten mesafeliymişsiniz. Ama üç ayda bir ailenizin yanına gidip de bir ay kalmanız bana fazla geldi açıkçası.
Haklısınız , bana da bu gelişimde doğru gelmedi... evimi yuvamı aile bilincini unutturuyor insana...

Aslında konu geçmişin kurcalanması kısaca bahsedeyim tatsızlıklardan dedim ama beceremedim pek stresten... haklısınız biraz fazla geliyorum galiba yada çok kalıyorum evli biri için de doğru değil corona olmasa yine giderdim ama şuan eşim gelmeden ayrılamıyorum burdan

Haklısınız , bana da bu gelişimde doğru gelmedi... evimi yuvamı aile bilincini unutturuyor insana...
Ya tabiki yanlış.Bakin geçmişi unutun bunlar tekrar tekrar sardıkça size evliliginize zarar verir.Annenizinde açması yanlış tamam kötü bir olay fakat yaşanmış bitmiş siz mutluysanız unutulur yani .Açmayın actirmayin önünüze bakın

Bi bebeğim var eşim saygılı bir insan hatasız kul değil ama yontulabilir elbette ama zaten karakterini değiştirmeye uğraşmıyorum saygılı olsa yeter bana.. mesela doğru olan ne olurdu sizi haklı buluyorum bu arada bu son gelişim de ben de doğru bulmadım yaptığımı

İnsanlar kendine dert etmek icin bahane arıyor. Esi de destekmiş sonuna kadar daha nolsun ? Hepimiz gecmiste yasayacak olsak ohoo

Şimdi zaten o şahıslarla gorusmuyorsunuz bu çözüm için yeterli. Konuyu kapatın siz mutlu oldukça onlar zaten mahvolacak .Sizi mutlu gördükçe yikilacaklar. Sizin aileniz şuan eşiniz çocuğunuz . Anne ve babanız da aynı sifatlarindalar Anne ' baba olarak.Gittiginizde 1 ay kalmanıza lüzum yok.Anneniz size baya düşkün sanırım.Bana gore doğrusu bayramlarda olabilir ,çok ozleyince olabilir , gitmeniz gerekn bir durum olur gidersiniz gibi gibi.Her bayramda her tatilde de gidilmez sonuçta eşinizle de tatile gitmek bi alternatif olacaktır.

Haklısınız daha dikkatli olmam gerekiyor belki hani yeni yeni oturuyordur evliliğim belki bu yüzden biraz böyle yapmışımdır ama kesinlikle insan yerinin eşinin yanı olduğunu anlıyor

Konuların üstünden iki yıl geçmiş. Siz bunların üstüne yapılması gereken ne varsa yapmışsınız. Çocuğunuz olmuş düzeninizi kurmuşsunuz. Klasik kk deyimiyle artık sizin bir aileniz olmuş. Yani sizin ailenizin kendi içinde dengeleri oluşmuş ve siz mesafeli düzeyli bir iletişim oluşturmuşsunuz. Tekrar tekrar eski konuları açıp onlara tutunmanın ne faydası olabilir ki size? Anneniz hassas bir kadın belli ki içi soğumamış. Bir de sizi kaybetme korkusu var sanki. Hani onları benimserde onu biraz geri plana atarsınız gibi. Sizi yetiştirdiği ve çok sevdiği için çocukça bir içgğdüyle yapıyor olabilir. Onu da anlıyorum. Sizin onunla da bence dengeyi tutturmanız gerek. Onu çok sevdiğinizi bilsin ama sizin de bir aileniz olduğunu da kabullensin. Kırmadan üzmeden biraz araya zaman koyarak yapabilirsiniz. Diğer arkadaşlar da yazmış üç ayda bir gelip bir ay kalmanız senenin dört ayını ailenizle geçirmeniz demek. Farkında mısınız? Bu kadar uzun kalmayın. Arayı da açın biraz gitme gelme aralarını. Telefonla falan telafi edin. O konuları açınca aman anne ne yapacaksın herkes bir olmuyor vs gibi genel geçer şeyler söyleyin geçiştirin. Siz güzel neşeli şeyler anlatın. Bir de eşiniz ve anne babanızla fırsat oldukça güzel anılar oluşturun ki eskisi silinsin. Geçmiş güzeldir de geçmiştir işte.

O kadar doğru söylemişsiniz ki, bir de üşenmeyip böyle uzun uzun yazdığınız için de çok teşekkür ederim. Hani insan yaş aldıkça olgunlaşıyor ben de sizin dediğinizi anladım kulak arkası etmeyeceğim elbette. Aynen yapmam gerekenleri zaten yaptım şükürler olsun. Ama geçmişi anmanın hiç bir anlamı yok ki. Boşu boşuna kaygı. Ben de bu son gelişim de çok gelmemem gerektiğini anladım. Hani yanlış gerçekten. Ama eşim toplu alanda olduğu için bana virüs getirmekten korkuyor. Şuan annem ben evladım bir evdeyiz ve dışarı kimse çıkmıyor. Eşim orda yanlış ama sabah öğle akşam askeriyede yemeği çıkıyor. Eve geliyor stres atmak için aktiviteler de bulunuyor. Sizi gelir alırım ama virüs taşımaktan korkuyorum dedi. Yani şu durumda bu bahane geçerli ama diğerleri için gerçekten fazla gelmişim doğru değil

Sorunum hani annemin geçmişi açmasıydı... boşu boşuna tedirginlik stres yaratmasıydı sonuçta değiştiremem ki ben olanları
Esin ile mutlu isen onemli olan o. Gecmisi de sanirim siz d3gil anneniz unutamamis. Onda da annenize esinizin iyi bir insan oldugunu, geride kalanlatin onemli olmadigini, tum soylediklerinin sizi etkiledigini falan soylerseniz bir daha gecmisi gindeme getirmez. Degistiremeyeceklerimiz seyleri isitip isitip gundeme getirmek bizi sadece hasya yapar baska birsey degil. Pnemli olan gecmisten almamiz gereken dersimizi alip onumuze bakmaktir her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…