Geçmişim

Eger baska biri olsaydı burdan yazilan gibi esime anlatirdim. Ve kesinlikle hayatımdan cikarirdim. Şuan öyle bir durumki bu eşime anlatamam. Hem kaldiramaz hem olaylar buyur. Asla görüşme olasılığımizda yok maalesef. Esimle ben görüşmesek bir sekilde esimin ailesi sebebiyle görüşmek zorunda kalıyoruz. Özellikle yazin... ben eşimden cok utanıyorum. Ona kötülük yapmis gibi hissediyorum bazen.

Anladım.Benzer bir durumu yaşıyor gibiyiz.Bir de üzerinden zaman geçince insan acaba ben mi yanlış anladım diye de düşünüyor kendinden şüphe ediyor.Siz yine de hoşlanmadım deyin araya mesafe girsin.Ayrıca lütfen kendinizden utanmayın burada hatasız olan sizsiniz.

Anladım.Benzer bir durumu yaşıyor gibiyiz.Bir de üzerinden zaman geçince insan acaba ben mi yanlış anladım diye de düşünüyor kendinden şüphe ediyor.Siz yine de hoşlanmadım deyin araya mesafe girsin.Ayrıca lütfen kendinizden utanmayın burada hatasız olan sizsiniz.
Aynen öyle. Ilk hatirlamalar basladiginda sanki gördüğüm bir ruyayi hatırlıyor gibiydim. Emin degil gibi ama yasandigini biliyor gibi. Sonra o dönemler onlara giderken annem babama gitmek istemedigimi soyleyislerim geliyor aklıma. Arabada giderken aglamalarim. İşin ilginc tarafı benimle nasil yalniz kaldigini beni nasil hangi sözlerle başka taraflara aldigi gelmiyor halen aklıma. Yani farkindaydim ama kacamamisim. Neden ama onu hala hatırlamıyorum.

Evet o da cocuk yaştaydi. O yaştaki bir cocuk sadece sapkin bir dusunce sonunda böyle bir sey yapabilir mi ?

Ben de kız oaln bir arkadaşımla ilkokuldayken birbirimizi okşadığımızı hatırlıyorum, yani aklımız başımızdaydı. Ama hiç bu konuyu açmadım, sen de hatırlıyor musun falan diye. Hatta biz çırılçıplak soyunuyorduk, çok küçüktük ama hatırlıyorum. Sonra arkadaşımın dedesinin göğüslerimi okşadığını hatırlıyorum, o zaman büyüktüm de yani ilkokuldaydım ama daha büyüktüm belki 5. sınıf.

Neyse diyeceğim o ki, evet yaşadığın şeyler çirkin, büyük ihtimalle o da hatırlıyor. Ama ben senin yerinde olsam açmam konuyu ne eşime ne de o kişiyle şu an yüzleşirim. Şu anda tecavüze uğrasam şikayetçi olurum, ya da tacize uğrasam sesimi çıkarırım. Ama bu 15 20 sene önceki mesele, gündeme getirmek sadece onu değil eşini, seni tüm yakınlarınızı yıpratır. Sana faydası zararından daha az bence. Ben bu şekilde düşünerek eşelemezdim ama olabildiğince uzak dururdum, eşini bahane ederdim sevmiyorum diye vb.

O pisliğin hatırladığından eminim.. bence bir ortamda sadece ona herşeyi hatırladığınızı, bir daha onu görmek istemediğinizi söyleyin. Üstü kapalı tehdit edin. Ben eşime söylemezdim

Benimde küçükken başıma gelmiş.. gelmiş diyorum çünkü yıllar sonra birden hepsi tek tek aklıma geldi. Bunu yapan kişi de benim akrabamdı. Kimseye bişey söylemedim. Tekrar unutmaya çalışıyorum

Ya arkadaşlar adamın akraba olduğunu biliyormuş ama unutmuş bilinçaltına itmiş. Yıllar sonra görünce hatırlamış. Obunla karşılacağını biliyorsun neticede demek çok saçma..

Cok zor bır durum. Eşine anlatsan büyük bır huzursuzlık cıkacak. Ama ben nolursa olsun anlatırdım bu insanın evime girip cıkmasına izin vermezdim.

Benimde küçükken başıma gelmiş.. gelmiş diyorum çünkü yıllar sonra birden hepsi tek tek aklıma geldi. Bunu yapan kişi de benim akrabamdı. Kimseye bişey söylemedim. Tekrar unutmaya çalışıyorum
Tekrar unutabilsem ya da bu kadar kafamin icinde olmasa keşke.

Ca
Eşime anlatmayı o kadar isterim ki ama anlatamam.iste.
Canım eşinle arandakı dıyaloga baglı işte. Ben eşimden hiç birsey saklayamam. Saklarsam içim içimi yer. :((( annen falan yok mu annenle paylaş. Ama şu da var o adam wve gidip geldıkce eşin ne kötü bir duruma düşecek... ama işte söylerswnde kötü seyker olabilir . Valla cok zor yaaa. Senin adına cok üzgünüm. Canım bak şuda var adamın halı tavrı nasıl belki o da pişman olmuştur o da o zman cocuk sayılırmiş. Şimdi nasıl efendı birimi yoksa senı hala kıllandırıomu

Ca

Canım eşinle arandakı dıyaloga baglı işte. Ben eşimden hiç birsey saklayamam. Saklarsam içim içimi yer. :KK43:(( annen falan yok mu annenle paylaş. Ama şu da var o adam wve gidip geldıkce eşin ne kötü bir duruma düşecek... ama işte söylerswnde kötü seyker olabilir . Valla cok zor yaaa. Senin adına cok üzgünüm. Canım bak şuda var adamın halı tavrı nasıl belki o da pişman olmuştur o da o zman cocuk sayılırmiş. Şimdi nasıl efendı birimi yoksa senı hala kıllandırıomu
Onunla dışarıda tanışsaniz bu insan böyle bir sey yapmaz gibi duruyor dersiniz. Yanu öyle disardan bakılınca o gözü oynayan sapık tipli insanlardan değil. Ancak yazın söyle bir olay oldu. Onun oldugu bir ortamda ben giyindim annemlere gidecektim. Kalabalik bir ortam aile ortamı herkese selam vermek için girdim. Ve çıktım. Daha sonra ordaki bir teyze o gun x sana neden öyle uzun uzun baktı dedi bana. Ben farketmemustim ama baskasinin dikkatini çekmiş. Sizi kiskaniyor olmasın dedi hatta. Tabii olayları bilmedigi ici böyle yorumlamis olabilir. Onun disinda cokta rahatsız edici şeyleri yok.

Onunla dışarıda tanışsaniz bu insan böyle bir sey yapmaz gibi duruyor dersiniz. Yanu öyle disardan bakılınca o gözü oynayan sapık tipli insanlardan değil. Ancak yazın söyle bir olay oldu. Onun oldugu bir ortamda ben giyindim annemlere gidecektim. Kalabalik bir ortam aile ortamı herkese selam vermek için girdim. Ve çıktım. Daha sonra ordaki bir teyze o gun x sana neden öyle uzun uzun baktı dedi bana. Ben farketmemustim ama baskasinin dikkatini çekmiş. Sizi kiskaniyor olmasın dedi hatta. Tabii olayları bilmedigi ici böyle yorumlamis olabilir. Onun disinda cokta rahatsız edici şeyleri yok.

Tehlikeli... Büyük ihtimalle hatırlıyordur, eşek kadar çocukmuş zira... Pek rahatsız edici bir şey yok ama ilerde çocuğun olduğunda bir kız ise, adam kızın başını okşasa sen delireceksin öfkenden... İşi bu raddeye getirmeye gerek var mı?

Bak ben olsam ne yapardım. Eşime derim ki, sana bir şey söylemem lazım, ne zamandır içimde tutuyorum.Vakti fii de bu x'i ben bir kaç küçük kızı sıkıştırırken gördüm, ben küçüktüm ama ne gördüğümü çok iyi hatırlıyorum o da 14-15 yaşlarında falandı, ne niyetle yapıyordu bilmiyorum ama eğer ruhunda varsa büyüdüğünde de değiştiğini sanmam bu yüzden riske atmak istemiyorum.Korkumdan kimseye bir şey söyleyemedim o zaman ama hep uzak durdum o çocuktan bu yüzden de hiç sevmem. Lütfen bu adamla mümkün olduğunca yanyana gelmemeye çalış, mesafe koy. Yarın öbür gün bir kızımız olursa acaba bizim kızımız için de kafasından bir şey geçirir mi diye korkmak istemiyorum. Malum gündem de olan bitenleri ikimiz de duyuyoruz, göz göre göre yakın olmaya gerek yok.

Merhaba kızlar. Bu ikinci üyeliğim. Aslında artık dayanılmaz hale gelmese gene konu acmazdim sanırım ama artik sürekli kafamda... uzun zamandir olmamis yasamamisim gibi davranmaya calisiyorum ve zaten hayatımın bir döneminde unutmus gibiydim. Inanin yazmak o kadar zor ki bunu. Kendimle yüzleşme gibi...
Ben 6 yaşında iken 15 yaşında bir cocugun tacizine uğradım belli bir süre. Ben bunu nasil oldu bilmiyorum ama unutmusum yasamamis varsaymis beynim.Yillar geçti üniversite okudum ve evlendim. Evlendiğim kisi ise onun akrabası. Inanin o dönemler onu görmüyordum bu yuzdende hatirlamadim hic. Sonra düğün sonrası aile ile kalabalik bir kahvaltida o da vardı ve ben o gün yavas yavas herseyi hatirlamaya başladım. Şuan çoğu sey aklımda.
Sıkıntım ise buaralar ayni sehirde oldugumuz için her ay bazen hafta bir şekilde esimin akrabasi oldugundan görüsuyor olmamiz. Ben artik yoruldum birsey yokmus gibi davranmaktan... napacagimi bilmiyorum.
Buraya yazmak bunu anlatmak bile rahatlattı beni birazda olsa..

Utanmadan senin bulundugun ortama girebilmesi bile igrenc bir adam oldugunu gosteriyor. Bir gun kimse yokken tukuruver suratina.

Sen onun eşi ile samimi olmazsan geldiklerinde, ayni ortama girildiginde uzak davranirsan mesafe olusur aranizda, kadin size gelmek gorusmek istemez. Boylece daha az gorusursunuz.
Esine hoslanmadim onlardan benim oldugum ortamlarda gorusmeyelim dersen seni zorlamaz sanirim.

Durumu anlatma esine. Akrabalar sonucta, erkeklerin boyle durumlarda ne yapacağı belli olmuyor. Olumsuz bir sey olmasin. Ustelik insan kendisine bunu soyleyemezken bir de bilen insanlarla surekli yuzyuze gelmek zor olur.

Haklisin, kimbilir kac sapikla tanisip ay ne iyi insan dedik simdiye kadar...

O teyzeye ayrica dikkat et, laf cikarmasin bir yerlerinden! Bir de onunla ugrasma.

Ya düşündüm de böyle bişey yaşamış biri psikolojik olarak onun yakınlarından da uzak durur ben de yaşadım bu tarz bişey ciddi olmasa da ve onun en yakınlarını bile görsem aklıma gelirdi o sebeple eşinle nasıl evlenecek duruma geldiniz en başından beri görüşüyolardı muhtemelen sırf bu sebep bile sizi sevgili olmaktan uzak tutardı
Durumun zor ve pek yapacak bişey yok gibi

Sizin hatırlamadığınızı,anlam veremeyecek kadar küçük yaşta olduğunuzu düşünüyor. çünkü bunu yaşayan bir arkadaşım var. Ve evet; o zaman ikiside küçük olsalarda şimdilerde 20'li yaşlarının sonundaki adam(!) kızla gayet düzgün, tebessüm ederek konuşuyormuş, neden? Çünkü hatırlamadığına emin. Hatırlasada sacma sapan bir şeye nasıl anlam versin diye düşünüyor. Adım kadar eminim.
Çünkü kadınları gerizekalı gören zihniyet aslında toplumda var olduğumuzu bir iki şekilde anlıyorlar. Ama o zamanda salak olduğumuzu düşünerek yok saymaya devam ediyorlar.

Eşinize söylediğinizde mutlu bir evlilik bozulacaksa bence kendini bilmez bi şrfszin yaptığı bir şey için olmamalı bu. Ama psikolojik destek alıp atlatmaya çalışmalısınız. Uzak durmanızda da fayda var.

Bilmiyorum bu benim fikrim. İnşallah iyi olur her şey, hayırlısıyla.

Bu asla üzerini örtebileceğin bir konu değil, resmen bir çocuk istismarcısından bahsediyorsunuz. Peki sizin gibi başka bir çocuğu taciz etmeyeceği, etmediği ne malum? O çocukları da tehlikeye atıyorsunuz bunu saklayarak. Evet travma yaşamışsınız ama artık reşitsiniz, sizin eşinizdeki psikolojik travmadan çok daha ağır olur taciz edeceği başka bir çocuğun travması. Asla gizlemeyin, bu sizin suçunuz gibi ezilip büzülmeyin utanıyorum günahkarım vs lütfen aklı başında düşünün. Eşinizi karşınıza alın adamakıllı anlatın, gerekirse şikayet edin. Lütfen tehlike altındaki diğer çocukları da düşünün, yarın bir gün adamın çocuğu olacak. Ona yapmayacağı ne malum? Bu riski kocanız sinirlenmesin üzülmesin diye nasıl alıyorsunuz?

Size katılıyorum ama sadece eşi üzülmesin, kızmasın diye söylememezlik etmiyor hanımefendi. Ülkede tacizci beraat ederken, ona küfür eden asam içeri atılıyor.

Hanımefendini eşi bu adama(!) herhangi bir zarar verdiğinde (Allah korusun) şiddetin her türlüsüne karşıyım tabii ki ama o adam dışarı da hanımefendinin eşi içeri de olabilir. Bunu da düşünüyor bence konu sahibi.

Tehlikeli... Büyük ihtimalle hatırlıyordur, eşek kadar çocukmuş zira... Pek rahatsız edici bir şey yok ama ilerde çocuğun olduğunda bir kız ise, adam kızın başını okşasa sen delireceksin öfkenden... İşi bu raddeye getirmeye gerek var mı?

Bak ben olsam ne yapardım. Eşime derim ki, sana bir şey söylemem lazım, ne zamandır içimde tutuyorum.Vakti fii de bu x'i ben bir kaç küçük kızı sıkıştırırken gördüm, ben küçüktüm ama ne gördüğümü çok iyi hatırlıyorum o da 14-15 yaşlarında falandı, ne niyetle yapıyordu bilmiyorum ama eğer ruhunda varsa büyüdüğünde de değiştiğini sanmam bu yüzden riske atmak istemiyorum.Korkumdan kimseye bir şey söyleyemedim o zaman ama hep uzak durdum o çocuktan bu yüzden de hiç sevmem. Lütfen bu adamla mümkün olduğunca yanyana gelmemeye çalış, mesafe koy. Yarın öbür gün bir kızımız olursa acaba bizim kızımız için de kafasından bir şey geçirir mi diye korkmak istemiyorum. Malum gündem de olan bitenleri ikimiz de duyuyoruz, göz göre göre yakın olmaya gerek yok.

Çok mantıklı bence.

Esine o adamdan rahatsız oldugunu, küçük bi kızı sıkıstırırken gördüğünü söylese esi de gidip o adama anlatabilir bunu. Bak bizim hanim böyle böyle bisey dedi dogru mu bu diye. Ki sık sık da görüşüyorlarmis. Konu sahibinin kocası iyi biyetliyse boyle bir soru sorabilir. O zaman da isler karışır iste.

Konu sahibi bence bir adım atmadan önce bir uzmana danışın oyle ne yapacağınıza karar verin

Back
X