• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişteki hatam yakami birakmiyor

Demek istediğim evliliğe anne baba dışında abla abi bence karışmamalı. Sadece fikrini söyleyip kenara çekilmeli. Ortalığı karıştırmak hakka girmek oluyor.
Dinen de babanın sözü önemlidir. Babam sevdiğim çocuğa dediği cümle şu "onların (annem ve ablamdan bahsediyor) olmaz dediğine bakma zamanla olur" dedi.
Yani ama ablam mesela olmaz olmaz dedi. Herkese de kabul ettirdi. Sonra dediki ben bişey demedim. Ne konuştu ise çocuk onu anlattım diyor. Ama gerçek böyle değil.
Ama neden ablan olmaz dedi hiç düşündün mü? Basit bir nedenmiydi

Anne babanın tavrını anlarım da abla olarak yanında olmanız gerekirken karşısında durmanızı anlayamam. Kardeşlik bağınızı koparmışsınız.
KATILIYORUM SANA.
Yani anne babanın olmaz demesi hak verilir bir şey sonuçta evladı.
Ama ablam benim annem babamdan çok karşı çıkıyor mesela.
Ve bu olay olduğundan beri bana sarılmak öpmek istediğinde istemiyorum bile artık hiçbir kardeş sevgim kalmadı. Tabiki canı yansa üzülürüm ama ablalık yapmadı. Etrafta ki ablalara bakıyorum. Bizim abla kardeş denecek halimiz yok iletişimimiz bile yok artık mecburi konuşmalar dışında hiç konuşma dertleşme hiçbirşey yok.

Haklılık derdinde değilim ki. Bu saatten sonra neye yarar. Başkalarının gözünden görmek istiyorum

Ama neden ablan olmaz dedi hiç düşündün mü? Basit bir nedenmiydi
Canım Doğulu dedi. Ablam babam dediki bunlar sıkıntı değil dedi.
Ablam çocuğa direk şunu dedi.
Siz (Doğulu diyor) 2 3 eş getiriyorsunuz sende yaparsın falan dedi.
Kaba davranıyorlar zaten dedi.
Ablama neden olmaz dediğimde bana dediği cümlelerden aynen bunlar dı.
Sizce bu insanlara önyargılı yaklaşmak değilmi?

Aslında sonrasında kızla buluşturmak istedim ama korktum. Çünkü sinirli ve yine işime karistiniz der diye çekindim. Zaten evde kimse yillardir korkudan ona ağzımızı açamıyoruz.
Ama şöyleydi ama böyleydi demek yerine hatanızı kabul edip özür dilemeniz onu daha çok rahatlatır.

Yani deseler ki sigarası alkolü var. Yada baktık gördük küfrediyor. Yada desek dinine bağlı değil. Karakterini beğenmedik dese anlayacağım 1 nebze.
(sigara alkol yok. Ağzından hiç küfür duymadım. dinine bağlı namazında onlara da çok saygılı konuştu) ayrıca yaşadığım şehire taşınmayı düşünüyor. Ev bakıyor. Aileme de söyledi bunu.

Ablamın bana olmaz dediği cümleler aynen aktarıyorum ;
*Doğulu 2 3 eş getirir üstüne.
*Sana kaba konuşur onlar kaba konuşuyor.
*Bizi bırakıp nasıl uzağa gidersin.

Kişinin karakterine yapılan bir yorum yok. Genelleme yapıyor. Doğululara yapıyor yorumu.

Birde şöyle birşey var seviyoruz birbirimizi. Bunu neden herkes görmezden geliyor!

Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Ne denır bılmıorum .Hangımız hata yapmadıkkı

Bir kere sarılıp ağlamıştım evliliğinize ben mi engel oldum diye. Hayır dedi o zaten geçimsizlik. Biz onla bosanirdik zaten dedi.
Belki de o an halime üzüldü öyle dedi.
İnsan insana neden karisirki. Allah belamı vermiş zaten artık bununla yaşamak zorundayım.
Yukarıda biri yazmış. Şimdi evli çocuğu olurdu diye. O kadar üzüldüm ki

Ablanla normalde aran nasıl? Bir de o evli mi?

Eve almamak nedir? Düşman mı bu? Demek ki yapısı da kindar, içinde sanırım ukte kalmış; siz de köstek olmuşsunuz, iyice kinlenmiş.

Bizim gibi olmayın aranızda iletişim olsun. Ablamıza açık açık konuşun. Susturun

Evet evli. Ablamla normalde de dertleşmeyiz sır veremem abim gibi davranır herşeye tepki verir. Ama bu olaydan sonra artık herşey koptu. Macburiyet dışında konuşmuyorum.sonradan hatasını biraz anladı. Belki olur bu çocuk belki olmaz ben fikrimi söyledim dedi. Ama bunu sadcee bana deseydi keşke tüm sülale annem hep ablamdan etkilendi. Tamam belki aklı yerine geldi ama şimdi herkesi doldurdu nasıl geri dönülecek. Düzeltmek için adım atmıyor. Bana abla gibi yaklaşmıyor. Bana yaptırmak istediği şeyleri de annemi doldurup annem üzerinden dayatıyor.
Ablanla normalde aran nasıl? Bir de o evli mi?

Eve almamak nedir? Düşman mı bu? Demek ki yapısı da kindar, içinde sanırım ukte kalmış; siz de köstek olmuşsunuz, iyice kinlenmiş.
+1
Ne bileyim bizimkiler de öyle Amerikan sitcomu tarzında yaşamıyorlar. Ama kapıya geleni de kovmayız. Biraz adap bilmek lazım.
Madem çok muhafazakarlardı, önceden diyeceklerdi oğlum getirme kızı nikahınız yok vs. diye. Kapıya geleni kovmak aşırı şey bir davranış...

Bizim gibi olmayın aranızda iletişim olsun. Ablamıza açık açık konuşun. Susturun
Ya benim mizacım yüzüne karşı laf söyleyemem. Kalp kıramam. Ama o o kadar laflar söylüyor ki. Birşey diyemiyorum çünkü anneme de kabul ettiriyor ikisi bir oluyor hep yalnız kalıp kendimi ifade edemeyen benim.

Bir kere sarılıp ağlamıştım evliliğinize ben mi engel oldum diye. Hayır dedi o zaten geçimsizlik. Biz onla bosanirdik zaten dedi.
Belki de o an halime üzüldü öyle dedi.
İnsan insana neden karisirki. Allah belamı vermiş zaten artık bununla yaşamak zorundayım.
Yukarıda biri yazmış. Şimdi evli çocuğu olurdu diye. O kadar üzüldüm ki
Bence kardeşinizden helallik isteyin. Eder yada etmez. Hata herkes yapabilir. Sonuçta anlamışsınız hatanızı. Tabiki birçok şey için geç olsada...
Ama helallik isteyin vebali size oluyor.

Evet evli. Ablamla normalde de dertleşmeyiz sır veremem abim gibi davranır herşeye tepki verir. Ama bu olaydan sonra artık herşey koptu. Macburiyet dışında konuşmuyorum.sonradan hatasını biraz anladı. Belki olur bu çocuk belki olmaz ben fikrimi söyledim dedi. Ama bunu sadcee bana deseydi keşke tüm sülale annem hep ablamdan etkilendi. Tamam belki aklı yerine geldi ama şimdi herkesi doldurdu nasıl geri dönülecek. Düzeltmek için adım atmıyor. Bana abla gibi yaklaşmıyor. Bana yaptırmak istediği şeyleri de annemi doldurup annem üzerinden dayatıyor.
Sen konunda haklısın. Ablama da net bir şekilde karışmaması gerektiğini söyle. Nasıl sen onun evliliğine karışmıyorsan o da seninkine karışmasın

Neyse konunuzu baya meşgul ettim mesajlarımla 🤣bu konuda baya doluyum. Çünkü sizin yaşayıp bitirdiğiniz durumun tam içinde yaşıyorum.. Seviyorum. Ve ablam ilk tepki olarak doldurdu herkesi. Şimdi sessiz kalıyor.. Ama önemli olan o ilk tepki. Şimdi o düşünceleri nasıl yok edeceğim bilmiyorum.
Ama zamanı gelince aileme sadece diyeceğim şu. Ben evleneceğim ister destek olun isterseniz olmayın. (bunu dediğimde umarım yanımda olurlar☹️)

Back
X