- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.641
- 823
- Konu Sahibi akisinabiraktim
-
Şu açıdan demiştir o bayan onu : karşındakini kandırmış olma diye. Hani geçmişini bilse kabul etmeyecek belki( bu onun kişisel tercihi bişey diyemeyiz) ama geçmişini bilmediği için içi rahat seninle evlilik düşünür. Ama bilmeye ve kendi istediği gibi biriyle evlenmeye hakkı var.müftülüğe danıştım ..orda telefona cıkan bayan hocaya sordm işte ben böle böle önceden cok acık rahat bi kızdım erkek arklarımla yakınlaşmalarm oldu sonra tövbe ettm kapandım hatta düzelttim kendimi cokta pişmanım ddm..ilerde evleneceğm kişi bunları bilmeli mi ddm. kadın tutmuş bana diyor ki ''bence siz ahlak anlayısınızı gözden gecirin,bunu hiçbir erkeğe yapmaya hakkınız yok, herseyi anlatmamayı düşünmek de nedir siz önce kendinizi değiştirin ''bilmem ne böyle ddi sinir oldm bu ne sizce yani.s bende günahların anlatılmaması gerektiğini biliyordm .s
Ah keşke yapmasaydık bu hataları canım benim şimdi böyle olmazdıxxzzxx bı bak canim
Şu açıdan demiştir o bayan onu : karşındakini kandırmış olma diye. Hani geçmişini bilse kabul etmeyecek belki( bu onun kişisel tercihi bişey diyemeyiz) ama geçmişini bilmediği için içi rahat seninle evlilik düşünür. Ama bilmeye ve kendi istediği gibi biriyle evlenmeye hakkı var.
O telefondaki kadın bu şekilde düşündüğü için söylemiştir. Her türlü düşünceye olduğu gibi bu düşünceye de yer var yani bişey diyemeyiz bunu ben düşündüğüm için yazmadım yanlış anlaşılmasın böyle bı düşünce sisteminin varlığından haberim olduğu için yaziyorum
Ben cogu yasadigim seyi anlatmadim esime yasadiklarim onu tanimadan onceydi o yuzden onu hic ilgilendirmez acikcasi soyleme geregide duymuyorum iyiki de yasamisim da demiyorum ama soylesem ne degisecek yani zamani geri mi alacagz Allah askina kabullenen yasadiklarimla hatalarimla kabullensin beni kabul etmiyorsa s.... olup gitsn bi zahmetÖzellikle evli ablalarıma arkadaslarıma soruyorum...önceki konularımı biliyosunuzdur zaten..Geçmişteki ilişkilerinizi ve yaşadığınız yakınlaşmaları vs esinize anlattınız mı anllattıysanız neler oldu, anlatmadıysanız evliyken iciniz rahatmı bunun vicdanı geciyor mune olur bişeyler yazın ...bu arada mutasıp bi yerde yaşıyorum yorumlarda bunu da dikkate alabilirsek şimdiden tskkürler..
elden ele olmuş bayaaa sen de haklısınesimden once 3 kisiyle el ele tutustum.sade ve sadeceflort doneminde esime karsi asiri vicdan yapiyodim soyledim ben ele ele tutustum affet falan agladiydim bide esim hic onemsemedi simdi 5 yillik evliyiz alay konusi oluyo bazen
Nickiniz gibi akışına bırakın. Anlatmayın bir şey. Geçmiş geçmişte kalmış. Eşiniz olacak kişinin de çok sırları vardır merak etmeyin.bende ilerde söylememyi düşünüyorum ama ba yandan da esimin yüzüne zor bakarmışım gibi geliyor yani ...
yarınları hep karanlık görüyorumbir türlü atlatamadım pişmanlıklarımı..anlatmayı düşünmüyorum ztn ama ya vicdanım beni yine rahatsız ederse, ya coluğmun cocuğmun yüzüne zor bakarsam..bunlar var hep aklmda
Nickiniz gibi akışına bırakın. Anlatmayın bir şey. Geçmiş geçmişte kalmış. Eşiniz olacak kişinin de çok sırları vardır merak etmeyin.
ona ne benim geçmişimden?
ne yaşadıysam yaşadım, kendime yaşadım. cinsellik de el ele tutuşmak da hata değildir bu kadar basit. ay ben hata yaptım ama bak dürüstüm, inşallah beni bu halimle kabullenirsin falan mı diyeyim? kendimi küçük mü düşüreyim? düşürenin kendi sorunu, bana ne.
erkekler her haltı yesin mesele yok ama kadının en ufak yakınlaşması hata olsun heee..
ben öyle ahlak anlayışına tükürürüm afedersin..
işte bu aldatan heriflere, tacizci itlere cesaret veren de bu anlayış.
kocamın yüzüne nasıl bakarım kafası nedir?
erkekler diyor mu karımın yüzüne nasıl bakarım diye..
ki sizin o yüzüne bakmaya çekineceğimiz herifler konu rus kızı filan oldu mu ne bekaret tanıyor ne başka şey çünkü biliyor o kızlar takmaz onun boktan kıskançlıklarını ama bizim kızlar el ele tutuşsa başlıyor zırlamaya.. yetişme tarzı çok sıkıntılı bizde.
insansın tabii ki ilişkilerin, yakınlaşmaların olacak.
ki senin o aman ne düşünür diye kendini sorunlara boğduğun herifler ne pislikler yapmış olacak kim bilir. hiçbir şey yapmasa gidip parayla yapmış olacak emin ol.
o yüzden hiç sıkma kendini.
erkeklere bu kadar değer vermeye gelmez.
benim hayatım ben kararım. yaşadım ve geçtim diyeceksin.
dini de bu işe alet etme.
hemen kapanayım da namuslu görüneyim zihniyeti bitirdi bizi işte.
hırsızlık yapan, kara para aklayan, hak hukuk yiyen dine sarılır oldu. üstelik bizim dinimizde böyle kapanma diye bir olay da yok bunlar hep yanlış öğretiler yüzünden...
sen mutlu ol. kimseye kendini aklatmak, bişeylere ispat etmek zorunda değilsin.
kendi hayatından sen mesulsun.
dine sığınma.
aileler varsa bu tip konuları okuyan ders alsınlar.
saçma ahlak yapıları gençleri ne hale sokuyor görsünler. yarın saçma ahlak kalıplarına sıkıştırdığınız, erkek yapar ama kız yapamaz dediğinizde kendi çocuğunuz da bu konumda olacak.
Benim eşime anlatamayacağım bir seyim yoktu zira anlatmak istedim de geçmisi.ama o bana güvendiğini ve dinlemek istemediğini söyledi. Ben de onu dinlemedim aynı şekilde. Ve çok mutluyuz çok şükür. Ha benim hata denilecek boyutta bir şeyim de olmamıştı ama bu tavrı hoşuma gitti.
Sorunun mantigini anlayamadim
Gecmiste cok sey yasadim hicbirini de anlatmadim , anlatmam da gerekmiyor ona ne ki?
Neden vicdan azabi cekilsin ki adi ustunde gecmis , ne kac tane sevgilim oldugunu bilir nede neler yasadigimi , bende onunkileri bilmem
Sadece evlilik yasadigimi biliyor bende onunkini biliyorum , gerisiyle de ilgilebmedik hic merak etmedik hic sormadik
Anlatma. Illaki o da biseyler yasamis olacaktir ama sana anlatmayacaktir. Anlatmak durustluge girmez bence. Ne sen karşına cikan insana sor ne de sana sorunca detaya gir. Ustun koru evet bazi konustugum kisiler oldu ama kafa yapimz uymadi bitti de gec.
Arkadaşım sen niye takıldın kaldın buna bu kadar ya,yaşadınsa sen yaşadın bitti gitti.Eşin,sevgilin vs her kimeyse niye hesap veresin onuda anlamış değilim,öte tarafta hesabı tek kişi veriyosun yanında eşin yada başkası olmuyor Allahdan başka kimseye hesap vermek zorunda değilsin abartıyosun bence bu konuyu bu kadar irdelemek seni dibe çeker,depresyona girersin..erkekler zilyon tane ilişki yaşıyorda hesapmı veriyorlar ? Sanırım biraz takıntılısın,burda sorarakda kendini rahatlatıyosun..
evlilige gizlilikle yalanlarla baslama taraftari degilim yanlis tercihler yapmis olabilirim hatalarda yapmis olabilirim ama hatayi hatayla kapatmak bana göre degildi yapmadim da saolsun esim bir kere konusunu bile acmadi
Ciddi boyutta 1 ilişkim olmuştu onunda oyleymis. Sadece bu kadarını biliyoruz ne o sordu ne de ben.ilgilenmiyorm merak da etmiyorm açıkçası adı üstünde gecmis
esimden once 3 kisiyle el ele tutustum.sade ve sadeceflort doneminde esime karsi asiri vicdan yapiyodim soyledim ben ele ele tutustum affet falan agladiydim bide esim hic onemsemedi simdi 5 yillik evliyiz alay konusi oluyo bazen
Ben cogu yasadigim seyi anlatmadim esime yasadiklarim onu tanimadan onceydi o yuzden onu hic ilgilendirmez acikcasi soyleme geregide duymuyorum iyiki de yasamisim da demiyorum ama soylesem ne degisecek yani zamani geri mi alacagz Allah askina kabullenen yasadiklarimla hatalarimla kabullensin beni kabul etmiyorsa s.... olup gitsn bi zahmet
Geçmişimi hata olarak görmüyorum. Yaşamışmdır bitmiştir.. bu benim özelimdir eşimide ilgilendirmez
Ondan sonraki zaman dilimi onu ilgilendirir.
Bu yüzden anlatma gereğide duymam.. yanlışımda benimdir, doğrumda!
18 yasindan buyuk ve ozellikle calisan, okuyan herhangi bir kadinin evlenmeden once hic birsey yasamamis olmasini beklemek, bence cok sacma bi beklenti. Gercekci degil. Kizlari ters iliski yasamaya ve yalan soylemeye zorlayan sacma bi toplum baskisi var
Nickiniz gibi akışına bırakın. Anlatmayın bir şey. Geçmiş geçmişte kalmış. Eşiniz olacak kişinin de çok sırları vardır merak etmeyin.
Bende aynı fikirdeyim geçmiş geçmişte kalmıştır
herkesin bir sırrı geçmişi yaşanmışlıkları var bunlara bazıları hata der bazıları hayat der,
şimdi seviyor seviliyorsan sende unut geçmişi huzuruna bak
Ben eşime hiç sormadım oda bana hiç sormadi
Arkadaştık birbirimizin oncelerini biliyorduk
Öncesini sorun yapacak bı insanla evlenmemek gerek
Anlatmamak gerekiyor Allah a tövbe ettiniz affetti Allah ın affınızı kabul edip kapattığı konuyu niye deşesiniz.O kim ki sizi yargılayabilsin. Siz o konuyu tekrar açarsanız günahınıza onu da ortak etmiş olursunuz.Ha yakınlaşma ne boyutta bilemem belki ileri boyuttaysa(beraberlik olduysa) bunu söylemesenizde anlayacaktır tabi ve karşınızdaki insan bu konuda takıntılıysa ve anlayış göstereceğini düşünüyorsanız anlatmanız bu durumda daha doğru olur.
Ben mutaasıp bir ailede yaşıyorum. Bir zaman annemle konuşurken bazı insanların geçmişlerini eşlerine anlattığından bahsettim. Annemin anında verdiği tepki şaşkınlık ifadesi, suratını ekşitmesi ve olur mu canım öyle şey demesi oldu. Düşün yani sen annem bu arada çok dindar herkesin övdüğü bir insandır. Çok merhametli vs. Yani çok mutaasıptır. Ona rağmen anlatılmasını hoş karşılamadı.
bence erkekte kadında arkalarına değil önlerine bakmalı
Derdi olan yeni konu açsa da oraya yorum yapılsa,Şu geçmiş fetişi olan erkeklere ne hesap vericem diye dusunmenizden biktim ya. Yapmayin madem pisman olacaksiniz. Hey Allahim 3 yillik konu ya. Benim sevgilim bana soramaz kac sevgilin oldu diyen sevgilimden ayrildim valla koydum tekmeui soramaz ben ona sormuyorsam
TebriklerDerdi olan yeni konu açsa da oraya yorum yapılsa,
Konu sahibi bile en son 3 yıl önce girmiş konuya.
Tebrikler
Alkış
Çok gerekli bir bilgiydi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?