Geçmişten garip bir olay...

Galiba bizi koruyan anne babamızın duaları.
Ben de gençlik hevesiyle çok deli cesareti gösterdim. Yeni mezunken işe gidiyorum diye ıssız sokaklardan yürürdüm. Sabah hava aydınlanmadan veya kararmışken. Gerçi gündüz olsa kaç yazar dimi.

Sonradan kullandığım güzergahın tinerci mekanı olduğunu öğrenmiştim. Ve o sürede hiç biriyle denk gelmemiştim. Allah koruyor işte.
Mezarlıklardan geçerdim. Hanlara tek başıma iş görüşmesine giderdim. Ne büyük cahillik.
Hatta salaklığıma bak ki her yere annesiyle falan gidenlere ezik gözüyle bakardım.
Şimdi çocuğumu bunlardan nasıl koruyacağım diye paranoya yapıyorum.

Ama bu duyguyu atlatman lazım artık. Çok önemli bir olay ama yaşın ilerledikçe seni daha çok zorlar. İlaç kullanmak zorunda kalabilirsin.

canım ya üzülme yaşın gereği böyle şeyler yapman gayet normal. ders almış olursun yani olaya iyi yönünden bak

13-14 yaşlarındaydım. Okulum böyle ara gibi bir yerdeydi ama arabalar geçiyordu. Arkadaşımla yürüyoruz, karşı kaldırımdan yürüyen adam bize bakıp duruyordu. Sonra bizim olduğumuz kaldırıma geçti, tam arkamızdan. Döndüm baktım hızlı hızlı geliyor, benim baktığımı görünce sırıtarak üstümüze doğru koşmaya başladı. Arkadaşım farkında değil, bağırarak kolundan tuttum deli gibi koşmaya başladık. O da koşuyor arkamızdan şansımıza da bir tane bile araba geçmiyor. Sonra bir yer vardı, bir tane genç çocuk vardı hızlı hızlı gidiyordu bizim koştuğumuzu görünce durdu baktı. Adam onu görünce kaçtı gitti.

Yine aynı yaşlardayım okul da evime yakın. Sabahın köründe buluştuk arkadaşla gidiyoruz ama nasıl yağmur yağıyor. Göz gözü görmüyor resmen. Yanımızda bir araba durdu, iki tane kadın içinde. Gelin biz sizi okula bırakalım diyorlar. Arkadaşım hadi gidelim dedi, kadınlar birbirine baktı böyle onu görünce hemen hayır dedim ilerlemeye başladık, bir süre yanımızdan geldiler arabayla hadi gelin hadi gelin diye, en sonunda bağırdım öyle gittiler.

18 yaşındayım, kışın hava erken kararıyor zaten, saatte akşam 7 civarı. Dershaneden çıkmış eve doğru yürüyoruz. Bir grup erkek eski model arabalarla geziyorlar. Bizi görünce durdular camı açtılar, "Hadi gelin bırakalım" diye bağırıp gülüşüyorlar. Onlara da iyi bağırmıştım o zaman.

Arkadaşımla haftasonları dershanemiz var sabahın erken saatinde beni almaya geliyor, sonra bana yakın olduğu için birlikte dershaneye gidiyoruz. Ben onu beklerken beni aradı. "Withoutyou, çok korkuyorum bir adam beni takip ediyor arabayla," dedi. Markete girmesini söyledim. Kafayı yiyecektim babamı kaldırdım. Babam çıldıracaktı. Hemen arabayla gittik, arkadaşımı marketten aldık babam bıraktı akşamda aldı bizi o zaman. Ama o adamı birkaç kez daha dershane etrafında gördük.

Bir kere de yine 18 yaşındayım markete gittim ara sokakta. Pek kimse yok tabii. Bir adam peşimden geliyor, ben nereye o oraya. Hemen hızlandım, ama nasıl gidiyorum bu da aynı şekilde. Şansa benim yaşlarımda bir çocuk vardı, benim koştuğumu gördü arkasına bakınca. Valla Allah razı olsun hemen durdu noluyor diye. Hemen bekledi yanımda adama baktı ters ters. Adam gitti onun sayesinde ben de evime gittim.

Baktım herkes anlatmış ben de anlatmak istedim. İnsan içinde tutuyor bunları hep. Daha neler neler var ama aklıma gelenler bunlar...

esinizi mi kacirdilar???

Eşinizi niye kaçırmışlar organ mafyası falan mı? Geçmiş olsun bu arada.
Yok canım organ mafyası değil aynı iş yerinde çalıştığı bi kız varmış... yemek falan yapıyormuş çalışanlara.. çalışanların hepside erkek...
Kızın ailesi eşimi kaçırmış kızla evlendirmek için, mersine kaçırmışlar bi eve kapatmışlar ikisini eşim ben istemiyorum niye evleneyim falan diyormuş. Zorla evlendirmeye çalışmışlar...
Bi gün kızın ablasıyla eniştesi gelmiş eve eşimde o sırada kaçmış...
Bi telefon kulübesine girmiş abisini aramış hemen biletini almışlar eşimde evine geri dönmüş...
Eşim hala anlamıyor beni niye evlendirmek istediler ben o kızla konuşmazdım bile diyor..
Ama burdaki yorumları okuyunca aklıma geliyor belki onlarda organ mafyasıydı..
Ve o iş yeride eşimin abisinin, yani maddi yönden sıkıntımız yok belki de kızın ailesi bu çocuğun durumu iyi diye zorla evlendirmek miydi amaçları.. yada fidye için de kaçırmış olabilir..
Ama eşimde o olayı uzun bi süre atlatamamış üzerinden...

Çok saçma değil mi yahu ne alaka siz iş görüşmesine büroya gitmiyorsunuz da biz sizi alacağız diyorlar neden alıp götürsünler kendi arabalarıyla hem anneniz nasıl izin verebilir dinlemeseniz bile sözünü geçiremiyor mu çok büyük bir hata adam kapıları kilitleseydi ne yapacaktınız? nasıl bir cesaret. Ucuz kurtulmuşsunuz bir şey olmamış artık kaç sene sonra da düşünmenin bir anlamı yok bence

Verilmis sadakaniz varmis.
Annenize anlattinizmi peki sonradan bu olayi?

Benimde başıma geldi. Daha ilkokula gidiyordum ve ortaokula giden bir arkadaşım vardı. Öğle arası piknik yapmak için okuldan çıktık. Okula yakın bir dere kenarı vardı. Oraya gittik, dereye indik. Yoldan arabalar geçiyordu. Bir tanesi durdu bize baktı ve ben korkudan "anne" diye bagırdım. Araba gıtti. Biz hızlıca dereden çıkıp okula koşmaya başladık. Bir araba daha durdu ve içinden adamlar çıktı. Arkamızdan, "kaçıyorlar" diye bagırıyorlardı. Kendimizi okulun bahcesine zor atmıştık.

Diğer olayda da yine ilkokuldayım. Öğle arası okula biraz mesafedeki bir parka gittim tek başıma. Parktada bir kul bile yok tek basıma parkta ne işim var ve neden orada bir basıma sallanıyorsam kendime hala anlam veremiyorum. Neyse parkın yanından geçen bir adam ve bir çocuk gördüm. Erkek çocugu başı önde yürüyor ve bir adamda onu çok yakından takip ediyordu. Adam beni görünce çocugu bıraktı ve gülümseyerek parka yöneldi bana doğru, anında salıncaktan inip parkın dışına koştum ve baktım adamda hızlıca cıkmış etrafa bakınıyordu, ben olanca hızımla koşuyordum Allahtan yol doluydu çocugunu götüren veliler fılan vardı. Okula ulaşabilmiştim.

Küçük olmama rağmen bu tarz olaylarda çabuk uyanıyordum neyseki. İlerleyen yaşlarımda da arabayla takip edilme, yaya olarak takip edilme, sözlü ve fiziksel tacizlere uğradım malesef.

Aaaaa film gibi ya ne insanlar var.

Aynen canım.. şimdi benimde aklıma takıldı o insanları polise şikayet etmişler acaba noldu sonucu.. küçük bi ilçede yaşıyoruz görüyor mu hiç o insanları.. akşam gelince bi sorayım bari
Yaa ben de merak ettim.

Ben kucukken boyle seyleri cok anlatirlardi hep bilinc altima islemisti cabuk uyaniyordum. Hala gece kabuslarimda kacirildigimi veya bir evde zorla tutuldugumu gorurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…