Geçmişten garip bir olay...

Benim de ona benzer bir olay başımdan geçti ama ben çocuktum. Evden çıktım o zaman bakkallar meşhurdu. Bakkala gidiyordum bu sefer başka mahalledeki bakkala giderken bi gece kondudan bi kadın seslendi yaşlı bi teyze ortada bi masa vardı üzerinde de sürahi ( teyzenin elinde bir ip vardı onunla kapıyı açıp kapatabiliyordu) kızım şundan bir bardak su verir misin dedi. Kadının yüzünde nur yoktu hani ton ton bi teyze değildi bende korktum kaçtım. Daha sonra o evin önünden annemle geçtik ve bi kaç tane çocuk oturuyordu üstü başı yırtık. Herkesin eline bakıyolardı. Çok üzüldüm. Ama ya içeri girseydim kadın kapıyı örtseydi. Başıma neler gelirdi diye düşünürüm yıllardır. Bi tarafım da kadına bi bardak su vermedim derim. Saçma çocukluk anısı işte. İnsanlar bazı anılarını unutmazlar. Bilinç altına işler sizin ki gibi. Sadece şükür edin başınıza birşey gelmediği için.

Çoğunluğun dediği gibi o yaşlarda saflık mı, cahil cesareti mi, basiret bağlanması mı artık neyse yaşıyor insan maalesef böyle şeyler.
Benim de bir konuda özellikle vay be ne cesaret demişliğim var hatırlayıp. Bir de 18den küçüktüm kaçırılacaktım az kaldı evime iki adım kala arabayla.. Sonra yanımdan geçen arabalardan korkar oldum bir süre. Bir kaç kez de arabayla takip edildim asılma maksatlı yüksek ihtimalle ama çok geriyor, apartmana girsem mi, nereden dolansam bilmem ne, artık öyle bir şey farkedersem plakaya bakıyorum hemen...
Genellikle Allah koruyor gerçekten bir şekilde o zamanlar çok şükür.. Anneniz de çok dua etmiştir eminim.

Nasildiki yüz ifadesi tipi merak ettim dogrusu? ve bu isi nerden buldunda görüstün ?

Ne kötü olaylar yaşıyoruzda yine unutup hayata devam ediyoruz 5 yıldır niye kafana takıyosun bunu.sonuçta bişey olmamışki.psikolog bile işe yaramayacak kadar kafanda büyütmenin anlamı ne.kendine zorla dert arıyorsun.Allah korumuş gelmiş geçmiş her şey kafada biter sil at aklından

Aynen.. Gazetede ilandaki numarayi ariyorum. Hemen diyor gel goruselim. Ilanda hicbir ayrinti yok. Telefonda soruyorum birseyler geveliyor agzinda ama asla ne is yapacagim. Hangi pozisyon icin eleman ariyorlar anlamiyordum. Kesinlikle o ilanlara gitmiyordum. Sonucta isverenin beni begenmesi kadar benim de isvereni begenmem gerek degil mi. Birisi de ilk gittigim gorusmede bana metresini anlatmisti. Fotolarini gosteriyordu. Onun da adi seninle ayni diyerek. Hmm. Oyle mi diyip cikip gitmistim :)

Siz yine işin ne olduğunu gormemissiniz sadece telefon numarası ile iletişim sağlanmıs. Ben ilanı okudum yani bildiğimiz servis elemanı aranıyor. Meğer adam başka servis elemanı arıyor:))) erkek kuzenimle gittim yanına ( meydanda buluşmak istedi adam ) bir baktım birisi bize doğru yaklaşıyor kuzenle birbirimize baktık. Adamın yaka paça açık çok garip bir tipti, yüzüme baka baka kons aradıklarını söyledi sok olmuştuk... Kuzenimi mı tutayım adamı mı kovayım şaşırdım kaldım. Arkama bakmadan yürüdüm telefon numarami bile değiştirmiştm .. çok tehlikeli bu gazete ilanları..

Ahh canım benzer bir şeyi ben de yaşadım markette tanıtım elemanlığı yapıyordum binbir türlü insanla muhatap oluyorsun adamın biri geldi işte fotoğrafçıyım dergi mergi bişeyler zırvaladı neymiş tuz gölünde çekim yapılacak bi manken arıyormuş ben çok uygunmuşum o götürüp getirecekmişmiş vırt zırt adama diyorum ki ben ajansla çalışıyorum ajansımın numarasını vereyim onlarla anlaşın ulaşımı ajans sağlar bana adam bi ısrar bi ısrar ajansla uğraştırma o para keser biz tam verelim sana ha bire numaramı istiyor bi şekilde ikna edip götürecek beni ş*refsiz ben hiiiçç uyanmadım daha allah korudu heralde dedim olmaz illa ajansla konuşun ajansın numarasını verdim günlerce ajansın bu iş için beni aramasını bekledim arayan soran yok kaç gün sonra jeton düştü benim tuz gölü nerdeee ben nerdeee çevresinde zaten in cin top oynar dedim verilmiş sadakan, arkandan okuyan varmış Fatma allah korudu seni hala aklıma gelir ama hayatımı etkilemez çünkü birşey olmadı şükür hayat dersi olarak gör önüne bak geçmiş geçmişte kaldı hayat devam ediyor...

Sağol canım.. zaten en çokta o battaniyeler ve perdeler korkutmuştu bizi..
Eşimide zorla kaçırmışlar bi evde bi kaç gün alıkoymuşlar... ama aynı kişiler değil tabi..
Eşinizi niye kaçırmışlar organ mafyası falan mı? Geçmiş olsun bu arada.

Evet hafızam da çok net bir resim o griy koltuk ama pis ve üstünde çeşitli yerlerinde büyüklü Küçüklü kurumuş kan izleri kim bilir kimin canını yaktılar
Bir de şöyle düşünün bunu atlatmanın bir yolu olayı küçümsemek çünkü. Belki de o kişiler gerçekten esnaf falandı. O kan lekeleri de kurban falan kesmişlerse eti araba taşımışlarsa ondan olabilir. Kafanızda büyütmeyin yani anca böyle unutursunuz.

Nasildiki yüz ifadesi tipi merak ettim dogrusu? ve bu isi nerden buldunda görüstün ?
Hani böyle ne bileyim ben öyle de birsey yok zaten gibi bir surat ifadesi yaptı zaten o an benim çok köşeli olan jeton anca düştü. İşi de iş ilanları paylaşan bir siteden bulmuştum ahh cahillik ah .

çok geçmiş olsun
tamam işte kurtulmuşsun olmuş bitmiş
bu sana büyük bir hayat dersi olmuş
daha da aynı hatayı yapmamışsın artık geride bırak
bu benim için bir tecrübeydi, zor yoldan öğrendim ama sağlıklı ve güvendeyim. bir daha çok dikkatli olacağım de ve ardında bırak...

İşte bunun gibi fırsatçı pislik çok var Rabbim çocuklarımızı korusun.Bende o dönem çok market tanıtımı stand hostesliği yapmıştım belki de ondan dolayıda güvenim vardı deli güveni ama gerçekten burda böyle hikayeleri de okudukça içim daha rahatladı sanki tek ben değilmişim .

Burda olanları okudukça rahatladım dediginiz gibi çünkü tek benim başıma gelmemiş bunu önceden de biliyordum tabi ama böyle yaşayanlardan birebir okuyunca daha iyi hissetmeye başladım dediğiniz gibi geçti gitti.

takılıp kalmayın :) geçmişte yaşarsınız böyle olursa.
herkesin başına benzer şeyler geliyor.
ben de marketlerde tanıtımda çalışıcam diye tutturmuştum.
şirketteki çocuğun biri askıntı olmuştu. o günden sonra kaç sefer aradı, daha da gitmedim. işten çıktım gece gece ankara ostimde (sanayi gibi bi yerdi) otobüs bulamadım vs.

bi kere de okula gitmek için tek başıma ıssız bi durakta bekliyodum akşamüstü
bi araba yanaştı.
okula gidiyosan bırakabilirim dedi (okula giden herkes oradan otostop çektiğinden normal bi durum aslında sorması, 5 dklık bi yoldu)

benim de salaklığıma geldi, tam arka kapıya yöneldim, adam bana pis bi bakış attı "ama öne oturucaksan binebilirsin" dedi.
kimbilir bana neler yapardı binseydim. ben de istemem kalsın dedim çok şükür ki.

daha da kimsenin arabasına binmedim işte bunlar hep tecrübe

cidden insan bazen ne kadar saf olabiliyor.

Ben de iş ilanına başvurdum adam mail yazdı sizinle çalışmaktan keyif duyarız filan. Ben de işsiz toy bir öğrenci olarak nasıl seviniyorum atladım metroya gittim. Adam aradı metrodan arkadaş alıcak diye. Öf ne saçma arabaya bindim çocuk beni bir siteye götürdü. Site içinde bir apartmanda kurmuşlar ofisi.

Hahahah ayy şimdi hatırlıyorum yazdıkça, daireye girdim öyle sap gibi bi yandan tedirginlik de var ama normal iş yapılan bir ofismiş :)

4 erkek çalışıyormuş ama saçmalık burda, hiç srmadan direkt işe başlamak üzere gittim baktım hiç kadın çalışan yok :)
Öğlen yemeğini mutfakta yedik güzel olmuş elinize sağlık dedim çalışana. Patron olan çocuk gülüp 'ben sana daha güzelini yaparım' dedi.

Ruh hastası manyak. Daha da gitmedim tabi. Deli cesareti işte.

Bende yaşadım..
Buna benzer bir olay..
Büyük bir firmanın çağrı merkezi olduğunu belirttiler..
Annem gitme etme kızım dedi..
Gidicem dedim..
Üniversite de okuyordum ve yaz tatiliydi..
Gittim.
Hiç unutmam apartmanin adı Güldiken apt..
2 daireyi çağrı merkezi yapmışlar..
Patron çok kibar ama kadın satıcısı tipli..
Tövbe Yarabbim..
Yanında iki kız var..
Ikisi de neredeyse cirilciplak..
Biri eşi biri baldıziymis..
Odadan kahkalar, gulmekler tuhaf tuhaf sesler geliyordu ..
Benim gibi 5 kisi daha vardı..
Neyse hepimiz kaçtık..
Su ikram ettiler onu bile içinde birşey vardır diye icememistim..
Ondan sonra da oldu ama telefonda anladım ve ertesi gün arayıp adam gelemiyor iseniz araba göndereyim canim dediğinde isabetli bir karar verdiğimi anladım.
Daha da neler oldu .
Lütfen dikkatli ol..
Iş görüşmesi için gorustugun kişi yada kişiler, samimi, senli benli konuşup lakayit birşey ise o görüşmeye gitme gitti isen de kaç..

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm yazılanları okudum. Çok şükür ki başıma böyle kötü bir olay gelmedi.

Sadece 5 6 sene önce garajda inmistim şehir disindaydim hadi dedim eve kadar yurumiyeyim atladım şehir içi otobüsüne ilk defa biniyorum küçük bi ilce o yüzden öyle yoğun değil aheste aheste gidiyorsun.
Allahım otobüse tıp tıp adamlar binmeye başladı içlerinde sadece ben varım hepsi erkek. Geçiş guzergahlarini bilmiyorum daha önce binmedigim için. Benim gözüm yolda tabi. Nereye gidiyoruz noluyor falan diye. Allahım bi baktim otobüs bulundugumuz ilçeden dışarıya çıkıyor evimin oraya gidicem derken şehrin disina cikiyoruz allahım içimden ne dualar ne dualar bi de şoför gorseniz yolunuzu degistirisiniz o derece..

Sonra hemen telefonumu çıkardım 155 yazdım arama tusunda parmagimi bekletmeye başladım ters bi durumda hemen aricam eve gidene kadar parmagim arama tusunda bekledi.
Yaşım da küçük agzimi açıp sormuyorum bu otubus nereye gidiyor diye..

Meğer şehir dışına çıkıp sanayideki calisanlarida aliyormus.
Tovbeler olsun ama o korkuyu hiç unutamam çok.kotu bi duygu.
Kimseye güven yok.
Konu sahibininde arabadan atlamasina sasip kaldım ben olsam kelimeyi sahadet getirip ruhumu teslim.etmistim coktan hicbisey yapamazdım herhalde

Her kadın yaşamıştır böyle bir şey kafanı takma hatta bir kere yolda tacize uğradım ilk defa lise1e gidiyordum tam bir hafta sonra aynı şeyi yaşayacaktım ki tacizciye sıkı bir yumruk indirdim adam zor kaçtı şimdi de konusu açıldı mı sapık dövmüş kadınım ne diyon sen diye şakalaşırım arkadaşlarımla kötü şeylerden ders al yeter Rabbim korusun böyle kötülüklerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…