Geleceğin Anne Adaylari Kulübü

Çileğim Nazım sağolun kızlar..Hepiniz yerden göğe haklısınız...Geçecek merak etmeyin,bikaç güne düzelirim.Kociş 1 saate gelecekmiş inşallah,çıkıp dolaşacaz biraz,hava almak,kocişe sarılmak iyi gelir bana inşallah..Nazcım senin yazdklarını duymuştum bende hani şu sevdirmeyenleri ve çokk şaşırmıştım,yok artık daha neler demiştim...Nebileyim işte,kanıma dokundu denir ya aynen öle canım..
Çilekçim çok güzel bir söz kuzum,canım sağol..Çiçekler de iyi geldi sağolasın:)))bende seni çok sevdim kızz,hepinizi çok seviyom ben..Hepimiz hep mutlu olalım inşallah.Ama arada hüzünler olmazsa mutluluğun kıymetini nasıl anlıcaz dimi?Bizler neyin ne olduğunu bilen insanlarız elhamdülillah,neyi kimin lutfettiğini de çok iyi biliyoruz.Onu o karna yerleştirenin,ona ruh verenin,hücre hücre ayırp organlaını meydana getirenin Rabbimiz olduğunu biliyoruz.Ama işte bazı insanlar unutuyor bunları,kendilerince bişeyler yapıyorlar...Üzülen bizler oluyouz sonunda..

Sen kendini üzme kuzum,atlatırım ben bunları.ben hayatı seviyorum,kocama aşığım,evime hayranım,aileme bayılıyorum,sizleri seviyorum..Buruşturup çöpe atarım bunları yakında merak etmeyin:)))Bak gülmeye başladı bile...

anacım gerçekden böle saplantılı sapık insanlar var malef.
ben eltimin oğlunu çok seviyorum anlatamam sana inanılmaz seviyorum
ama eltimden sebep fazla yaklaşmıyorum çünkü sevdiğim zaman çok iyiyim
ama yaramazlıklarına kızdığım zaman benden kötüsü yok hemen müdahele eder.
bende o yüzden ilgilenmemeye çalışıyorum.boşver gözüm allah sana versin sen kendi
bebeni sev inş.yüzün hiç asılmasın hep gül.

Strese girenin imanından şüphe ederim!

'Az' konuşan fakat 'öz' konuşan büyükler vardır. Babam da bunlardan biridir. Çok sık bir arada olamadığımız için benim için bu 'öz' konuşmalar daha kısa olur. Birkaç yıl önce öyle bir laf söyledi ki sustum kaldım. Uzun süre kafamın içinde dolandı söylediği cümle.

'Strese girenin imanından şüphe ederim!' demişti babam.
Stresle ilgili kitaplar okuyan, zaman zaman 'stresle mücadele' konusunda seminerler veren biri olarak, cümleyi çok ağır bulmuş olsam bile, kafamın içinde cümle dönüp durdu uzun zaman. Yaşadığımız yüzyılın en önemli problemlerinden biri olan stres hakkında bu kadar kesin ve keskin bir ifade duymamıştım.
Geçen yıl memlekette bir arkadaşla otururken hayatın sıkıntıları ve zorlukları konuşulmaya başlanınca bende kendisine stres ve stresle mücadele hakkında bildiklerimi anlatmaya başladım. Arkadaşım da benimle birikimlerini paylaşıyordu. Bir ara babamın söylediği 'Strese girenin imanından şüphe ederim!' lafını attım ortaya. Arkadaşım 'doğru bir cümle' dedi. 'Hatta bir insan stres yüzünden hasta olursa Allah o insana bunun hesabını bile sorar' dedi.

* * * * * * * * *

Stres, halkın bildiği ve kullandığı anlamıyla, sıkıntıları kafaya takmak demektir. Sıkıntılar insanı mutsuz ediyor. Mutsuzluk insanı hasta ediyor.

Kimisi hastalıklarla mücadele etmekten yoruluyor. Mutsuz ve hasta oluyor.
Kimisi ailesiyle problemler yaşamaktan bunalıyor.
Kimisi çocuklarıyla baş edememenin sıkıntısını yaşıyor.
Kimisi maddi sıkıntılarla boğuşuyor.
Kimisi çevresindekilerin kendisini anlamadığından dert yanıyor.
Kimisi bir sevdiğini toprağa verince hayata küsüyor.
Hayatta insanı strese sokan o kadar çok şey var ki. Herkes kendisine dert edecek bir sıkıntı bulabilir.
Stresle iman arasında bir bağlantı var mı dersiniz?
Sıkıntılarla dolu bir hayat denilince benim aklıma hep Peygamberler geliyor. Allah Peygamberlerin kıssalarını ayrıntılarıyla bize niçin aktarıyor dersiniz? Okuyup, ibret almamız için değil mi?
Peygamberlerin hayatlarından yola çıkarak bazı sorular sormak istiyorum.
Hz. Eyyüb'ü hastalıkla imtihan eden Allah, bizi de aynı imtihana tabi tutma hakkına sahip değil mi?
Hastalığı kafaya takıp bunalıma giren insan 'Allah'ım beni niçin hastalıkla imtihan ediyorsunuz ki?' demiş olmuyor mu?
Hz. Nuh'u oğluyla imtihan eden Allah, sizi evlatlarınızla imtihan edemez mi?
Hz.İbrahim'i babasıyla imtihan eden Allah, sizi öz babanızla imtihan edemez mi?
Hz. Lut'u eşiyle imtihan eden Allah'a, 'Beni niçin eşimle imtihan ediyorsun ki?' deme hakkına sahip olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
Hz. Yusuf'u kardeşiyle imtihan eden Allah, belki sizi de kardeşlerinizle imtihan ediyordur!
Tüm peygamberlerin hayatları sıkıntı (imtihan) dolu olduğuna göre, bizim hayatımızda da bazı sıkıntıların olması hayatın bir parçası değil mi?
Anne veya babasını kaybedince bunalıma giren bir insan Allah'a 'Benim annemi / babamı niye alıyorsun ki?' deme hakkına sahip olduğunu mu sanıyor?
'En büyük acı evlat acısıdır!' denir. Bu acıyı yaşayan anne babalar 'Allah kimseye yaşatmasın!' derler.
Alemlere rahmet olarak yaratılan Hz. Muhammed Mustafa'ya bile torpil yapmayan Yaratıcının, bize torpil yapmasını beklemeye hakkımızın olmadığını hiç düşündünüz mü? Beş defa evlat acısıyla imtihan edilmiş bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu bilmek zorundayız.
'Kardeşim onlar Peygamber, biz insanız' diye kimse itiraz etmesin. Peygamberler de bizler gibi üzülen, ağlayan, Allah'a sığınan insanlardı. Allah tarafından özel seçilmiş oldukları gerçeği 'insanı' acılara tepkisiz kalacakları anlamına gelmez. Bize düşen hayatı doğru anlamaktır. Unutmamalıyız ki, Peygamberlerine torpil yapmayan Allah, bize de torpil yapmaz.

* * * * * * * *

Stres ile iman arasında ki ilişki kafamın içinde uzun zamandır dolanıyordu. Bir okuyucum bana öyle bir söz gönderdi ki, o sözü okuyunca kafamın içinde dolanan cümleler köşe yazısına dönüştü. Bu yazıyı da o güzel sözle bitirmek istiyorum.

Çok sıkıldığınız zaman bu cümleyi hatırlayın. Hatta bana kalsa pano haline getirilip ev veya işyerinin duvarlarına asılması gereken bir söz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, 'Benim büyük bir derdim var!' deme, derdine dönüp 'benim büyük bir Rabbim var!' de.

Sait ÇAMLICA
Eğitimci - Yazar

pink ben bu yazıya bayılıyorum yaa
ben eklemeyi düşünmüştüm ama uzun diye sadece en sonunu ekledimdi.ne iyi yapmışsın
yemek yiyip gelcem ben
nevine iki çift lafım var :)

Pinkim,emeğine sağlık bacım.Ne güzel yazmış adam,ağzına sağlık valla....Üzüldüm halada üzgünüm yalan söyleyemem..Hayatta her duygu bizim için,hepsini sırasıyla yaşıcaz.Bazen üzülücez,bazen kahrolucaz bazen sevinicez,coşucaz ....Vee en sonunda tüm bunlar için Yaradanımıza sığınıcaz.Çünkü O herşeyin en iyisini bilendir,görendir,duyandır...Sadce üzüntülerimzde değil,mutluluğumuzda da sığınıcaz,sığınıp şükredicez...İnsanız işte...

Radyolojim tırstım kızzzzz,ne dicen bakam....Afiyet bal şker olsun datlum...(Yağ çekem eccuk)

Denefim hoşgeldin....

Son düzenleme:
selam canlarım.nasılsınız.bütün yazdıklarınızı tek tek okudum.gözlerim doldu.ama şöle düşünüyorum...çok şükür ALLAHIMA evime geçtim.tam bebek tedavisine başlıcam derken kayınvalidemin hastalıgı girdi.zaten yeteri kadar evden dolayı borcumuz vardı.kayınvalidemin hastalıgıda tuz biber oldu.bizim bebek işi malesef askıya alınmak zorunda kaldı.eşim şimdi sadece annesine odaklandı .evimizde ne huzur kaldı nede bebek meselesi.ben duygularımı ifade edemiyorum.her akşam evimizde kayınvalidemin hastalıgı konuşulur oldu .sondası çıktı hemşire getirelim.yok ilaçları bitti ilaç almamız lazım.hep hayatım kayınvalidemin hastalıgına odaklanmak zorunda kaldı.belki bana aranızda kızanlar olacak..bak kayınvalidesinin hastalıgını ve masraflarını düşünüyo diye.hayır asla düşünmüyorum.ALLAHIMA tek duam tez zamanda ayaga kalkması.başka istedigim bişey yok...
ama benim hayatım ne olacak ,gelecegim, anne olma özlemim ne olacak.... bunları eşimde dahil kimsenin düşündügü yok...tedaviye gitmek inanın çok istiyorum.ama parasızlıktan gidemiyom arkadaşlarım.bunları burda beni sevdiginize inandıgım için yazıyorum..benim artık bir gelecegim kalmadı.anne olma hayalim bile kalmadı anlıyormusunuz...bu kadar sıkıntıda nasıl tedaviye başlayabilirimki...
bende artık anne olmak istiyorum..... kucagıma almayı, yavrumu alıp emzirmek istiyorum..geceleri bebegim için uykusuz kalmak istiyorum..bu hayallaer geçmişte kaldı.artık yaşımda geldide geçiyo....benim umudum bitmesinde kimin bitsin canlarım...inanın sizleri çok sevdigim ve deger verdigim için geliyom bu topige ..yoksa artık kendimi gelecegin annesi olarak görmüyorum.sizler beni gerçekten anlayan tek arkadaşlarımsınız...
inanaın bütün hamile kalan arkadaşlarıma o kadar çok seviniyorum ki.kıskanmaktan ziyade bir kadının umutlarına,yarınlarına.yavrusuna kavuşacagını bilmek beni mutlu ediyo...

Haydi ben kaçıyom şimdi,dizi seyredem biraz,sonrada kocişle gezmeye gidek...Gece okurum inşallah Radyolojim yazdıklarını..

Yarın çok güzel olsun hepimiz için...Çok mutlu uyanalım,missss gibi bir gün geçirelim...İnşallah...

yaaaaaaaaaaaaaaaa beni çok şımartınız ben ilgi alakaya bayılırım

her zaman isterim böyle güzel sözler

bütün cancağızlarım çok müthişsiniz çok teşekkür ederim

ooofffff nevinim offf
o şakaydı canım benim.ne denilebilir ki.seni çok çok çok iyi anlıyorum canım.benim eltim de hamile.hemde 6 aylık evli ve de 5 aylık hamile.ve de bizim problem yaşadığımızı çok azcık biliyo.bu yüzden de tavırları çok değişik.bunlar da benim çok zoruma gidiyo.onu asla kıskanmıyorum yemin ederim.hatta bizler gibi problem yaşamayacağı için çok seviniyorum.çünkü kaynımı çok seviyorum.
üzüntüm sadece kendim için.kendime üzülüyorum yani.bi de bu yapılan tavırlar insanın zoruna gidiyo.bişeyin eksikliğini hissetmek hakkaten çok kötüymüş.kimseye açılamıyorum.eşimle konuşacak olsam hemen ağlıyorum.o yüzden onla da konuşmak istemiyorum.sadece size dertleniyorum işte.ne bileyim canım.çok karmakarışığım bugünlerde.yaşım daha küçük.ama 4 yıl bitmek üzere.çevre baskısından çok sıkıldım.problemin ne olduğu konusu da karmakarışık oldu zaten.ne yapıcamı bilmiyorum yani.bildiğim tek şey bi ay daha beklemek istemediğim.hemen hamiş olmak istediğim.
çok şükür eşimin sonuçlarını aldık.bi problem çıkmadı.hakkımızda hayırlısı olsun be güzellerim.inşallah rabbimiz bizleri de sevindirecek.sadece üzüldüğünü hissettiğimi söylemek istedim sana nevinim.
denefim öyle değil be güzelim ya.benim annem son kardeşimizi 38 yaşında doğurdu.hem sen hamile kalabildiğini biliyosun en azından.istediğin zaman bi tane daha olur inşallah.güzel bi hamilelik geçirirsin.bebeğini kucağına alırsın.

ah be denefim valla ne denir ne sölenir bilemiyorum ama böle düşünme.
bak bizi bi yaradanımız var herşey onun elinde ol dese her istediği olur
bak sana anneliği hissettirmiş sana o duyguyu az da olsa yaşatmış
senin yaşadığın o duyguları yaşayamayan okadar çok kadın varki.hiç hamile
kalamayan sadece bu duyguyu yaşasam diyen canım umudunu yitirme.
bu topikde herkesi çok seviyorum ama senin yerin ap ayrı bende lütfen canım
umudunu hiç yitirme allah yardımcın olsun seni seviyorum.

sagolun canlarım.beni sevdiginizi bildigim için rahat dertleşebiliyom sizlerle...allah bir gün benim gibi acı çeken, hayattan zevk alamıyan bütün kadınlara insallah evlat sevgisini yaşatsın...
nevinim canım benim ben hemen çıkmak zorunda kaldım çünki pazar günü misafirim gelecek temizlik falan yapıyom...şimdi açınca gördüm hoş geldin dedigini..aman canım işte bizi anlayamıyorlar. O kadar hassas durumdayız ki bize göre malaesef şerbet yapamıyorlar...sende çok haklısın canım...
radyolojim canım.ben artık aglayamıyom bile...hep içime atıyom her sıkıntımı.aglasan aslında rahatlıcam...
nazım canım sagol gülüm.bende seni çok severim bilirsin...umarım sen bizler gibi evlat hasretiyle yanmaz tez zamanda bebişine kavuşursun...
mumucugum her şey yolunda gidecek buna çok inan...

inanmıyorummmmmmmmmmmmmm ((((((((((((((((((((
halamın oğlu 4 ay önce evlendi
bebek bekliyolarmış
ühühühühühüüüüüüüüüüüü

slm canlarım..............
myhopem,denefim gordum sızı altta....kaydirigubbakcemile5
nevınım artık moralın duzelmıstır ama yazdıklarını okurken cok duygulandım........bızler cocugu olmus olsun dıye degıl gercekten canı gonulden ıstıyoruz...ama napalım kı herkesın bu konuda kaderı degısık......RABBIM en kısa zamanda hepımıze hayırlı saglıklı evlatlar nasıp etsın ..........:Saruboceq:Şeniz
denefım guzelım hep dıyorum cok buyuk sevaba gryorsun ama keske bırazcık kendı hayatına vakıt kalsa........:teselli:a.s. hem ozluyoruz senı.......
nehırcım mazeretın sımdılık kabul serbestsın ama kacmaya kalkma sakın topıcten sengözlerimebaksanabŞeniz
mumu hersey guzel olacak ınsallah canım:CüvCüv:radyolojım nbr?????gunduz gremedım gorusemedık.....
alhan,naz,çilek,pınk sızlerı de kacırıyorum ben hep ya........:1no2:bugun acemım gelmıs yakalayamadım..:çok üzgünüm:
herkesı opuyorum kızlar..........:1hug:a.s.

bugün yeğenlerle gezmedeydim gelincede önce onlar sonra eşim adanalı başladı da ancak pc bana kaldı diye sevinirken yazdıklarınızı okudum nevinim denefim radyoloğum umudunuzu asla yitirmeyin hepimiz yanınızdayız ve inanıyoruz ki buradaki herkez er veya geç anne olacak gönül biran önce olmasından yana tabi ama onun zamanını Rabbim biliyor sadece bizler umudumuzdan vazgeçmedikten inancımıza sarıldıktan sonra O kadiri mutlak inşallah hepimizin dualarını kabul edecek hepimizin evleri bebiş sesleriyle şenlenecek inşallahhhh:Saruboceq::Saruboceq:
radyoloğum benimle aynı ay içinde evlenen dayımın ve halamın kızlarının ikisinin de 2 evladı var ve azramdan sadece 1 hafta büyük oğlu olan halamın torunu ikinci bebeğini büyütüyor şimdi eltiminse azramdan 3 ay küçük kızı var arkadaşlarımın öyle keza ve hepsi kızzz nereye gitsem azramın eşi çocuklar var etrafımda sizin o duygularınızı aynen yaşıyorum hakda veriyorum çok zor çünkü isyan etmemek niye ben dememek için inan kendimi zor tutuyorum ama elden sabırdan başka birşey gelmiyor Allaha sığınıp sabretmekten ve umut etmekten başka bir çaremiz yokkiii
size bir haber vereyim yüzünüz biraz gülümsesin bakalım teyzeleriiiii bugün ilk kez oğluşumun hareketini hissettimmmmmm

lotusum,denefim,myhope,radyolojim nasılsınsınız güzel bacılarım?????????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…