- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
Çok üzülürüm oğlum evlenince görüşmek istemese. Daha seyrek görmek normaldir ama yakadan düşsün lafı da ağır. Habire ziyaret beklemek olmaz ama çok seyrek görmek de olmaz. Ortası en güzeli.Geleceğin kv adayıyım.Doğru tespitler .Bazı gelinlerde istiyor ki evlendik ,artık bana ait,kv düşsün yakamızdan.Mümkünse hiç gelmesin.Bir evlat kolaylıkla mı büyütülüyor.En iyi kadınlar bilir.Evlendi diye evladından vaz mı geçsin.Söylemesi kolay çeken bilir demeyin.Kv üst katımda 17 senedir
Ama nedense gelinlerin de evlat olduğunu unutuyorlarHer şey dozunda diyorum.
"bir evlat kolay büyümüyor." mantığına karşıyım. Sen çocuk dünyaya getirerek ona iyilik mi ediyorsun? Bakalım dünyaya gelmeyi ister miydi? Onun adına karar verip dünyaya getirince tüm hayatını tapulayacağın anlamına gelmez.
Evledi ve özel bir hayatı var. Herkesin yeri ayrıdır gibi düşünmek lazım.
Gelinler için de; kvalide lerler illa kötü olmak gerekmiyor. Şartlanmamak lazım. Herkese hakettiği gibi davranmak yeterli. Yine de ilişkiler güzel olursa kötü olmaz. Ne de olsa 3 günlük dünya.
Bilemiyorum ama suçlar tek taraflı asla olmaz.Ama nedense gelinlerin de evlat olduğunu unutuyorlar
Oğlum paşam, e gelin? ''O artık bizim kızımız... Onun ailesi biziz.''
Ağaç kavuğundan çıkmışız biz sanırım..
Yine de, bu gelin-kayınvalide kavgasının sadece bizim camiamızda olmadığını bilmek şaşırttı beni.Bilemiyorum ama suçlar tek taraflı asla olmaz.
hayır mümkünse kvlere şu söylenebilir mi eğer oğlunu aradın ve oğlun tlf meşgule atıyosa bir daha arama ya bekle o seni arasın
Ama yabancılarda bizimki kadar değil.Yine de, bu gelin-kayınvalide kavgasının sadece bizim camiamızda olmadığını bilmek şaşırttı beni.
Çocuğumuzu öyle benimsiyoruz ki evlenince öğreniyoruz onun da bir birey olduğunu. O zaman savaş başlıyor zatenGüzel paylaşım olmuş.
Aslında çocuğumuz da olsa her bireyim kendi yaşam hakkına saygı duymamız gerektiğini anladığımızda, bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Küçük yaşta bile çocuklarımızı seçimleri konusunda özgür bırakmalıyız ama toplum olarak yapamıyoruz, aksine çocuğumuzu tapulamışız gibi bir davranış sergiliyoruz.
Daha dün akşam annem 'aaa kızım ne olur azıcık daha ye şifa bu' diye ağzıma yemek tepiştirmeye çalışıyordu, 28 yaşındaki evli barklı hamile koca kadına yani bana.
HEM KAYINVALİDE ADAYIYIM HEMDE GÖRÜMCEYİM..
ABİMLERLE KOMŞU OLDUK.. ÇOK ŞÜKÜR YARABBİM BEN GELİNİMİZDEN RAZIYIM O DA BİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH
OĞULLARIM İÇİNDE ALLAH İYİLERLE KARŞILAŞTIRSIN BU ÇOK ÖNEMLİ SONRASINDA DA SEVGİ VE SEVİYELİ OLMAK BEKLENTİYİ MİNİMUM TUTMAK VE EMPATİ KURMAK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ
Hem de gelinler daha bir ana kuzusudur, eli sıcak sudan soğuk suya değmemiştir belki ama kendini oğullarınıza adar. Geline hizmetçi muamelesi yapmak nasıl yanlışsa, kvlere öcü muamelesi yapmak da yanlıştır. Ama nabza göre şerbet vermek en güzeli.KENDİ OĞLUMUZ NASIL BİZİM KUZUMUZSA GELİNİMİZİNDE BİR ANA KUZUSU OLDUĞUNU UNUTMAMAK LAZIM..
HEM KAYINVALİDE ADAYIYIM HEMDE GÖRÜMCEYİM..
ABİMLERLE KOMŞU OLDUK.. ÇOK ŞÜKÜR YARABBİM BEN GELİNİMİZDEN RAZIYIM O DA BİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH
OĞULLARIM İÇİNDE ALLAH İYİLERLE KARŞILAŞTIRSIN BU ÇOK ÖNEMLİ SONRASINDA DA SEVGİ VE SEVİYELİ OLMAK BEKLENTİYİ MİNİMUM TUTMAK VE EMPATİ KURMAK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ
Onun en kıymetlisi bendim şimdi el kızı benden nasıl kıymetli olur diye bir savaş başlatıyorlar. Keza suçlu gelin yok mu, alası da var. Gelinin korkusu ya kaynanam cadı gibiyse, kvninki ya gelinim oğlumu benden koparırsa olunca önyargılı başlayan iş öyle gidip büyüyor.Arkadaşlar bende görümce adayıyım, ve basıl görümce isem oyle de kaynana olurdum diye düşünüyorum. Kardeşimin uzun bir iliskisi oldu ve ayrıldılar. Her zaman gelinin tarafında olmuşumdur bazen de oyle imiş gibi davanmisimdir, ve kardeşime de her Zaman "sen benim kardeşimsin, benim icin sen cok değerlisin senin tarafında olduğumu bilmelisin, haksız olduğunda zaten sana bunu hep söylüyorum ama o senin esin olacak ortasını bulmak zorundasın" beni cok severdi nişanlısı. Ben evladıma da aynısını yapacağıma eminim, kayınvalideler biraz mesafe koymayı bilmeliler, oğlunun gelinin kapısının artık ayrı oldugunu kabul etmeliler. Evliliğe saygı duymalılar. Ama ne yazık ki Nasıl görüyorlarsa oyle devam ediyor.
O kısmı bilemiyorum ama benim anneannem arıyor da arıyor, arıyor da arıyor. Azarlıyor bir de neden açmadın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?