Geleceğin Kayınvalideleri

inşallah bende yaparım

rabbim evlatlarımızı hayırlı insanlarla karşılaştırmayı nasip etsin gelinim olunca ne yaparım bilmem ama asla benim kv yaptıklarını yapmam helede kısır gelin diye adımı çıkartmıştı asla yapmam

Allah çocuklarınızı en iyilerle karşılaştırsın inşallah. Gül gibi geçinip gidin, siz de iyi olun, gelininiz de fesat olmasın. Ben nasıl bir kv olurdum bilmem, ama yakalarına yapışmazdım. İşim gücüm yok gibi. Gücümün yettiğince seyahat ederdim, her ay göreyim çocukları torunları yeter.
Tabii gelin/damat çocuğumu sömürmesin, yolunacak kaz gibi görmesin, kölesi yapmasın, kendi ailesini başına sarmasın. Onun dışında bir şeye karışmazdım.

mecbur anne demek zorundasın. demezsen o sorun olur. dersen bir yere götürmezsen sorun olur. götürürsen görevin haline gelir götürmediğin yer sorun olur. kayınvaliden mi var derdin mi var. keşke hepsi başını alıp gitse de kurtulsak onlardan

Tespitler çok doğru vallahi, ama geleceğin kayınvalidesi değilim açıkçası.
Kendi başımda bir tane olduğu için, aynı şekilde davranmayacağımı düşünüyorum.
En azından Allah aklımı fikrimi korusun diye dua ediyorum :)

Aslında kayınvalidemle aramızda sorun yoktur kendisi iyi biridir arada cahilce konuşur ama kendi de ne dediğinin farkına varmaz. Genelde sorun çıkaran bir tip değildir.
Ama sonuçta kaynanaya anne demek bana saçma geliyor, anne demek doğuran büyüten yetiştiren kişidir. Evlatlık alanlar da yetiştirdiği emek verdiği için annedir. Fakat kaynana anne değildir.
Onlar için de başka bir hitap şekli olabilirdi.
Bir yerlere götürmek konusunda ise en iyisi hiç bulaşmamak. Aslında kaynanam ister beni her gittiği yere götürmek birlikte gitmek fakat ben mesafeyi koydum o da bildiği için sorun yapmıyor. Ben de her gittiğim yere onu götürmüyorum sonuçta.
O kadar acımasız olamam kaynanam konusunda başını alıp gitsin diyecek kadar bana bir zararı yok yani :)
Ama çocuğunun ve gelininin huzurunu kaçıran kaynanalar defolup gitse keşke :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…