Kendinize eş değil sponsor bulun. Yıl olmuş 2022. Hala dik duran kadınlar yerine kendini millete yamayan kadınlar görüyoruzGelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Gerçekten çok değişik adetler var, kusura bakılmasın ama evleniyorlar mı iş ortaklığı mı yapıyorlar belli değil, adet adı altında istenilenler aşırı abartılı ve gösterişli, kızlar birbirinden görüp kendilerine paha biçiyor, insanın değeri çul çaputla, altınla ölçülmez hiçbir şey bunu ölçmeye yeterli gelmez çünkü.Mune ablacım gelin yazlığı ayrı kışlığı ayrı isterse eee bi zahmet artık benim de isteklerimi yapıversin . O kadarlık olsun oğlusumla evleniyor
yok canim dona kadar alindida saymadim topuklu terlik faln。 ama kilo alinca hicbirini giyemediSadece abiye aldıysa iyibizim ki çorabına kadar dolabını doldurdu. Sonra kilo alınca hepsini daha etiketi üstünde dagıttı attı falan
Ben nişanlıyken bayramda kendim elbise eşarp aldım buluşunca verdim nişanlıma. Bu ne dedi bayramlık dedim bana bayramlık mı aldın demiştiyok canim dona kadar alindida saymadim topuklu terlik faln。 ama kilo alinca hicbirini giyemediabiyeyi bayrama diye dediydik tasli bi elbise cikti ortaya giyseydi yine neyse ama sanirsin yangindan mal kaciriliyor bu tur alisverislerde yazik valla
Gerçekten çok değişik adetler var, kusura bakılmasın ama evleniyorlar mı iş ortaklığı mı yapıyorlar belli değil, adet adı altında istenilenler aşırı abartılı ve gösterişli, kızlar birbirinden görüp kendilerine paha biçiyor, insanın değeri çul çaputla, altınla ölçülmez hiçbir şey bunu ölçmeye yeterli gelmez çünkü.
Bayramlarda koluna bilezik isteyenler, her bayramlık kıyafetini yanında altın hediyesini isteyenler var, altınla donatılmış kurbanlık istiyorum diye tutturanlar var, yapılmayınca mutsuz oluyorlar, yapılınca da kayınvalide seni gelin aldık geleceksin diyor ona da yanaşmıyorlar, adetler işimize gelenler yapıldığında makbul sanırım
Benim tavsiyem bu kafayla evlenmeyin.Nişanlımla aram iyi çok şükür
Kendi kızı nişanlıyken hepsini eksiksiz yaptırmışlar bana gelince herşeyimi kısmaya çalışılıyor
Bide bu değeri nasıl biçiyorlar o kısım çok entresanGerçekten çok değişik adetler var, kusura bakılmasın ama evleniyorlar mı iş ortaklığı mı yapıyorlar belli değil, adet adı altında istenilenler aşırı abartılı ve gösterişli, kızlar birbirinden görüp kendilerine paha biçiyor, insanın değeri çul çaputla, altınla ölçülmez hiçbir şey bunu ölçmeye yeterli gelmez çünkü.
Bayramlarda koluna bilezik isteyenler, her bayramlık kıyafetini yanında altın hediyesini isteyenler var, altınla donatılmış kurbanlık istiyorum diye tutturanlar var, yapılmayınca mutsuz oluyorlar, yapılınca da kayınvalide seni gelin aldık geleceksin diyor ona da yanaşmıyorlar, adetler işimize gelenler yapıldığında makbul sanırım
Bide bu değeri nasıl biçiyorlar o kısım çok entresan
Ben çok güzellim bir ev bir yazlık kesin ederim
Sen daha az güzelsin sana 5 bilezik yeter gibimi
Hem çok modernim benim kv işim olmaz asla görüşmem hemde adetler yerini bulmuyor çok mutsuzum.
İşin kötü tarafıda yıl nerdeyse 2022, ama kafalar 1970 lerden kalma…
Ailelerin gönülden yaptıkları yapacakları şeylere bir şey demem fakat adet diye istenen, beklentiye girilen şeyler hakikaten çok garibime gidiyor, zaten bir evi iğneden ipliğe sıfırdan yapmak maliyetli, dün oturdum bir eve neler lazım diye nette sayfaları gezdim, en ucuzlarını dahi alsanız mutfak eşyaları, mobilyalar, beyaz eşya, ev tekstili vs derken en az 50-60 bin gider o da en iyimser haliyle, buna bir de gelin-damat alışverişi, bohçası, altını, nişanı, düğünü, şu'su bu'su girince 250-300 bin, bunlar yetmezmiş gibi üstüne geline yazlık-kışlık, bayramda takısı kıyafeti, kurbanı, el öptü hediye, ziyarete geldi hediye diye istenirse kimsenin canı dayanmaz, her şeyi karşılayamadıklarından kredi çekiyorlar yıllarca o krediler ödenecek diye göbeklerinden çatlıyorlar, bu da mutluluk getirmiyor kibu kafadaki gelin ve ailelerine en güzel cevap o sözü ve nişanı bozmaktır bana göre.
oğlum olsa ve her şeyi isteyen, bir mont için dahi çalıştığı halde benden beklentisi olan bir kadınla evlenmek istese, açıkçası o geline gönüllü olmam.
ha illa evlenecekse de senelerce çalışıp edindiğim parayı yedirmem.
oğlum alsın her şeyi derim.
bu gelinlerin kv kp parası merakı zaten evliliklerinin sevgi değil çıkar üzerine olacağının kanıtı.
seven kadın böyle beklentiler içine girmez çünkü.
Kızım kendi değerini iki çalputla ölçse anne olarak hem utanırım hem çok üzülürüm.daha da üzücüsü okuyup meslek edinip çalışan insanların bir mont için kv den beklenti içinde olması.
eğitim sisteminin ufuk açmadığına mı yanayım 1 arpa yol gidilmediğine mi ?
hayır o mont alınsa eminim benim zevkime uygun alınmadı tantanası kopacak bu sefer de.
çalışıp 1 mont için bu tantanayı yapmak yani kendine basit bir tekstil ürünü değeri vermek de ayrı ayarsızlık.
Ailelerin gönülden yaptıkları yapacakları şeylere bir şey demem fakat adet diye istenen, beklentiye girilen şeyler hakikaten çok garibime gidiyor, zaten bir evi iğneden ipliğe sıfırdan yapmak maliyetli, dün oturdum bir eve neler lazım diye nette sayfaları gezdim, en ucuzlarını dahi alsanız mutfak eşyaları, mobilyalar, beyaz eşya, ev tekstili vs derken en az 50-60 bin gider o da en iyimser haliyle, buna bir de gelin-damat alışverişi, bohçası, altını, nişanı, düğünü, şu'su bu'su girince 250-300 bin, bunlar yetmezmiş gibi üstüne geline yazlık-kışlık, bayramda takısı kıyafeti, kurbanı, el öptü hediye, ziyarete geldi hediye diye istenirse kimsenin canı dayanmaz, her şeyi karşılayamadıklarından kredi çekiyorlar yıllarca o krediler ödenecek diye göbeklerinden çatlıyorlar, bu da mutluluk getirmiyor ki
Her şeyi kayınvalide yapsa, ben yaptım ne dersem o olur diyor, delikanlı yapsa onca borcun altında ezildiğinden parasız kıt kanaat geçim bir süre sonra kavgalara sebep oluyor, sırf konu komşu, akraba, arkadaşlar görsün bilsin diye yapılan çoğu şey fuzuli.
Hayır yetmiyor da astrojurnal, evlendikten sonra da aile yardım etsin istiyorlar, kız aileleri için de yazıyorum cidden merak ediyorum bu aileler ne zaman oh çoluğu çocuğu büyüttük artık kendimiz için yaşayacağız, evlatlar için ertelediğimiz hayallerimizi gerçekleştirme zamanı diyebilecek?
Kızım kendi değerini iki çalputla ölçse anne olarak hem utanırım hem çok üzülürüm.
Değer biçme kısmı bir acayip MorAnka, kızlar birbirinden görüp gaza geliyor, bizim yörenin adetleri ağırdır, abartı ve gösterişi severler, bir kız nişanlandı ve ailesi ev, eşya, düğün vs her şeyin yanında 30 bilezik, bilmem kaç metre kordon zincir vb istedi diyelim, hemen yan evinde oturan bekar kız görüştüğü çocuğa X'e bunlar yapıldı ona 30 bilezik takıldıysa ben 35 bilezik istiyorum diyor, çeyizlerini de yarıştırıyorlar.Bide bu değeri nasıl biçiyorlar o kısım çok entresan
Ben çok güzellim bir ev bir yazlık kesin ederim
Sen daha az güzelsin sana 5 bilezik yeter gibimi
Hem çok modernim benim kv işim olmaz asla görüşmem hemde adetler yerini bulmuyor çok mutsuzum.
İşin kötü tarafıda yıl nerdeyse 2022, ama kafalar 1970 lerden kalma…
Ben şişko ve çirkinim dedim bana bişe vermeyin üstüne veririm beni alın nollarrrrrrrBide bu değeri nasıl biçiyorlar o kısım çok entresan
Ben çok güzellim bir ev bir yazlık kesin ederim
Sen daha az güzelsin sana 5 bilezik yeter gibimi
Hem çok modernim benim kv işim olmaz asla görüşmem hemde adetler yerini bulmuyor çok mutsuzum.
İşin kötü tarafıda yıl nerdeyse 2022, ama kafalar 1970 lerden kalma…
Gelin evlenmeden önce dötünde yaprakla geziyorsa demek.Gelin evinde izlemistim. Bir memlekette herrrr şeyi erkek tarafı yapıyormuş. Kız kendi evinden bir çorap dahi götürmüyormuş. Pijamasından atletine, tokasından kemerine bütün her sey yeniden aliniyormuş. Etek, bluz, çorap, eşarp sekilde tepeden tırnağa en az 10 15 kombin alınıyormuş.
Normalde konu sahibinin kıymetli olması lazımdı, neden böyle oldu ki?Gelin evlenmeden önce dötünde yaprakla geziyorsa demek.
Ağır enayi diyorum ben bu insanlara kimse kusura bakmasın. Gelin hanım az yesin de kendisine 3 5 birşey alsın.
Ayni fikirdeyim. Bunlari yapip yapip geline hirslaniyorlar sonra. Herkes gelini köle gibi kullanıyor. Sonra nur topu gibi mutsuz bir kadin, ondan dogan mutsuz çocuklar ile harika bir aile tablosu.Gelin evlenmeden önce dötünde yaprakla geziyorsa demek.
Ağır enayi diyorum ben bu insanlara kimse kusura bakmasın. Gelin hanım az yesin de kendisine 3 5 birşey alsın.
Heh bak boldladığım kısma varım, aileler yardım etmeye niyetliyse herkes elindekini söyler ortaya koyar, maddi imkan birleştirilir sen bunu al diye direktif vererek değil elbirliğiyle alınır, hatta verirsin çocukların eline gidin evinizin ihtiyaçlarını alın dersin, ben ağır bedeller ödenerek çekilecek krediye karşıyım, kızımı evlendirmeye kalksam erkek ailesi borç altında ezilsin istemem.madem evlilikte büyükler yardım edecek o zaman iki ailede eşit katkıda bulunsun. ama nedense hep kız tarafının durumu olmuyor, erkek ailesinin evi var, yapsın'a dönüyor olay.
kız da kendi ailesini sıkıştırsın o zaman. kız ailesi de çeksin sağlam kredi. bakalım kolay mı o işler.
kimse bulunmaz hint kumaşı değil. daha güzeli de iyisi de akıllısı da her zaman bir adım uzakta gerçekten.
maksat mutlu bir yuva kurmaksa insanlardan sürekli maddi beklentide olmak saçma.
o noktada amaç sevdiğinle evlenmekten çok elalemin parasını harcama isteğine dönüşüyor.
Kaynana haşin çıktı.Normalde konu sahibinin kıymetli olması lazımdı, neden böyle oldu ki?Böyle talepkar kadınlar el üstünde tutuluyordu, gak deyince su gık deyince et veriliyordu, kale bile almıyorlarmış ama, neden böyle oldu?
İç çekim dış çekim, ultra lüks düğün salonu, özel tasarım gelinlik, 300-500 gr altın için de kredi çekilmesin zaten ya, evlilik dediğin de garanti değil, 3 ayda boşanan var, ay resmen ölü yatırım.Heh bak boldladığım kısma varım, aileler yardım etmeye niyetliyse herkes elindekini söyler ortaya koyar, maddi imkan birleştirilir sen bunu al diye direktif vererek değil elbirliğiyle alınır, hatta verirsin çocukların eline gidin evinizin ihtiyaçlarını alın dersin, ben ağır bedeller ödenerek çekilecek krediye karşıyım, kızımı evlendirmeye kalksam erkek ailesi borç altında ezilsin istemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?