Rüya Yorumları Gelin Beraber Rüyalarımızı Yorumlayalım

ya bende ruyamda allah korusun babam ölmüş gordum o kadar uzuluyordumkı surekl aglıyordum artık bı babam yok falan dıye dusunuyprdum ve babamın yesıl gozunun bı tanesını kutuda saklıyordum sonra cok uzuldugum ıcın kendıme mezar actırıyorum bende ıcıne gırıp kendımı gomdurcem guya sonra ıcıne gırıyorum mezarın ben nasıl durcam ıcınde dıye dusunuyorum uyurum heralde falan dıyorum sonra vazgecıp tekrar cıkıyorum ordan
bunun anlamı ne olabılır

bende rüyamda kendimi 2 katlı bir ev içerisinde gördüm o ev bizimmiş yanımda da nişanlım var esyaları filan yerleştiriyoruz sonra onun arkadası geliyor hep beraber yemek yiyoruz daha sonra ben evli olan kuzenimi görüyorum abla ama sen evlisin diyorum o da resim çekilmek için giydim tekrar gelinligimi diyor eniştem nerde diyorum asagıda beni bekliyor diyor merdivenlerden birlikte asagı iniyoruz ben onu kapıdan enişteme teslim ediyorum daha sonra hiç tanımadıgım insanlar eve girmeye çalışıyorlar ama ben içeri almıyorum

Valla bende babamin vefat ettigini gordum (Allah korusun) babam cok sukur sag. Bunun anlami ne bende agliyordum ruyamda

öyle vefat görüldüğünde ömür verilmiş derler hep..

bende eski sevgilimi gördüm rüyamda hiç konuşmadı öyle kırgın öyle üzgün bakıyrodu ki zaten ona karşı vicdan yapıyorum çok mu üzdüm die :S bide bu gece öyle görünce bi kötü oldum.. Allahım hayırlara çıkarsın rüyalarımızı..

Cevapin icin tskler canim, valla bende oyle halsiz kalkmissim bugun o ruyayi gordukten sonra, biraz rahatladim simdi sayende. Amin canim sende uzme kendini fazla

arkadaşlar iyi hoşsunuz da rüya yorumlamak öyle herkesin harcı değildir.
bi kere derin bir ilim gerektirir
alıntılarla açıklama yaparsam;

Tabir ilmi, "gerekli şartları taşıyan kişilerin", rüyaları usulüne göre yorumlama sanatıdır. Rüya yorumu (tabiri), Kur'ân ve sünnetle sahihtir. Bu sebeple İslam Alimleri, bu konuya önem vermişler ve bu alanda eserler yazmışlardır. İslam Dünyasında zamanla ilmî yeterliliğe sahip ilim adamlarının çabalarıyla, rüya tabiri ilmi gelişmiş ve sınırları belirlenmeye çalışılmıştır.

Hadislerde sahabenin görüp Hz. Peygamber (sav)’in yorumladığı rüyalarda anlatılmıştır. 'Peygamberlerin rüyaları dışında hiçbir rüya, bağlayıcı değildir.' Kişi, rüya yolu ile bazı doğruları öğrenebilir. Bu rüya ile ister amel eder, isterse amel etmez. Bu kişinin kendisini ilgilendirir. İslam inanç sistemine göre rüya ile sosyal hayat tanzim edilmez.

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır. Anlamlı olan rüyaların ise, bir kısmı açık; bir kısmı ise rumuzludur. Yani rüya görenin kendini açığa vurmasında ve rüyasını anlatmasında sakınca olabilir. Rumuzlu rüya yorumlatılacaksa uzmanına yorumlatılmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

1) Tabircide bulunması gereken özellikler

a. Tabircinin rüyalarda görülen misal alemindeki şekillerin şahâdet alemindeki karşılıklarını bilmesi gerekir.

b. Tabirci, rüyanın doğru olup olmadığına, tabirinin tez çıkmasına, görülen şeyin mahiyetine, görüldüğü zamana, iklime ve mevsime, gören şahsın inanç ve zihniyetine, bilgi ve mevkine, hal ve davranışlarındaki dürüstlük ve sahteliğine dikkat etmelidir.

c. Tabirci, yaptığı yorumun rüyayı gören üzerinde etki yapacağını bilerek kendisinin zeki ve takva sahibi olması, Kur'ân ve Hadise âşinâ olması ve diğer ilimlerden haberdar olması, dinleri mezhepleri, örf ve âdetleri, kültürleri, atasözlerini, şiir vb.. şeyleri bilmelidir.

d. Tabirci, Peygamberin rüya ve yorumları dışındaki rüyaların bağlayıcı olmadığını bilmelidir .

e. Tabirci, bu ilmin Vehbî ve keşfî ilimlerden olduğunu bilmelidir .

f. Rüya ve hulmü(kötü rüya) birbirinden ayırabilmelidir.

g. Yorumlarını hep hayra yormaya çalışmalıdır .

2) Rüyalarda ve rüya sahibinde olması gereken özellikler

a. Yorumlanacak rüyanın sâdık rüya olması gerekir.

b. Rüyanın şekli, yönü, mahreç ve miktarı bilinmeden rüya tabirinde acele edilmemelidir.

c. Rüya sahibi, kendini kıskanan, iyi niyetli olmayan insanlara rüyasını anlatmamalı ve tabir ettirmeye çalışmamalıdır.

d. Rüya sahibi tam bilmediği, hatırlayamadığı rüyaları tabir ettirmemelidir.

e. Rüya sahibi, hoşlanmadığı rüyaları, başkalarına anlatmamalı; tabir ettirmemelidir .

göründüğü gibi arkadaşlar diyecek başka bişey yok...

Allah hayır etsin...

çok kötü bir rüya değil. ümit kestiğin bir şey biraz zor da olsa olucak inşaallah. sanırım fazla gayret sarfetmiyorsun. babanın öllümünü buna yordum

ikinci kısımda kendine mezar açtırman ise kendi başına iş açmanı ve mezardan çıkışın da, bu işin içinden kendi kendine çıkacaksın.

şu şekilde de yorumlanabilir. eğer çalışıyorsan terfi alabilirsin.

cok tesekkur ederım yorumun ıcınden gercekten bıldın ve ben o ısın ıcınden cıktım cok sukur sagol ıyı yorumluyorsun bundan sonra sonra yorumlattırmak ısterım senın ıcın uygunsa

Merhabalar . ben bu gece ruyamda sağlık ocağına muayene olmaya gittiğimi gördüm. bekleme salonundayken bekleme salonunun bir bölümüne bir kilim serilmişti ve orda bekleyen iki erkek hastalardan biri ayakabısını çıkarıp halıya bastı diğeri ayakabılı bastı. ayakabı ile basan kişinin yanlış hatırlamıyorsam eşi ona neden ayakabı ile bastığının söyledi.salonda bir süre bekledikten sonra içeriye bir göz attığımda kimsenin olmadığını görünce doktorun odasına girdim. doktor genç ve erkekti. kapıda açıktı ve bizi ne zaman muayene edeceğini sordum. bana sert bir şekilde beklememi söyledi. bende yaklaşık bir buçuk saattir bekliyorum dedim bu arada gözüm bilgisayarına takıldı baktımki tv izliyor.bana biraz bekle diye üstüme bağırdı. bende sen bana bu şekilde bağıramazsın seni bir telefonla işinden attırırım dedim. halbuki içimdende böyle birşey yapabileceğim kimsem olmadığınıda geçiriyordum. sadece göz dağı vermek için söylüyordum.tabi doktorda bana tepki gösterdi. bu arada annemde içeriye kadar bana destek olmak için gelmişti.ve oda doktora tepki gösterdi.ben onu şikayet edeceğimi söyleyerek odadan çıktım. doktorda benim arkamdan geldi ve benimle konuşmak istedi. biz konuşurken tabi annemde yanımdaydı birşey anlatırken elimi aldı,ama amacı canımı acıtmak değildi. o elimi ısrdıktan sonra elimin üstünde küçük bir yara oluştu ve farkettim ki diğer elimdede yara var.ama diğer elimdeki yara daha önceden vardı hissi uyandı bende.ona şimdi gidip bu yaraları rapor edip onu şikayet edeceğimi söyledim. oda bana şikayet etmememi söyledi beni iknaya çalıştı. bende ben vazgeçsem bile , erkek kardeşimin şikayet edeceğini onu vazgeçirmenin mümkün olmayacağını söyledim ( bu arada benim erkek kardeşim 27 yaşında ).daha sonra benimle konuşmak için bir masada oturduk. annem ben ve o. çok pişman olduğu herhalinden belliydi. ona bizde mesleğimizde gerekirse bazen velilerin yanında dik, bazende boynu bükük durmak zorunda kalıyoruz derken, birden karşımızdaki bir odanın kapısı açıldı ve ordan öğretmen olduğu belli olan bir bayan çıktı. kapı açılınca içerden gürültüler geliyordu müdürleri onlara bağırıyordu. buranın bir öğretmenler odası olduğu anlaşılıyordu.o an odadan dışarı çıkan bayan öğretmen çıkarken bize birşey söyledi ama ne söylediğini tam hatırlamıyorum ve bayan öğretmen gittikten sonra dönüp arkasından kısa bir süre baktım sonra gözden kayboldu. bu arada bir ara anemle bir bekleme salonundaki muayene olmaya gelen erkek hastanın karşılıklı oturduklarını gördüm.(hocam benim annem orta yaşlarda. karşısında oturan kişide orta yaşlardaydı ) her ikiside biribirlerini tanımıyorlardı. hiç konuşmadılarda. sadece sesizce karşılıklı oturuyorlardı. bunu ruyamın hangi bölümünde gördüğümü tam hatırlamıyorum başlardaydı ama doktorun odasına girmeden önce miydi sonra mı hatırlamıyorum . ruyamın sonlarına doğruda silik olarak doktoru odasında ayakta duruken yaptıklarına pişman olduğunu gördüm .... ruyam bu kadardı. biraz uzun oldu kusura bakmayın teşekkürler

cok tesekkur ederım yorumun ıcınden gercekten bıldın ve ben o ısın ıcınden cıktım cok sukur sagol ıyı yorumluyorsun bundan sonra sonra yorumlattırmak ısterım senın ıcın uygunsa

benim için uygun elbette. ama
uzman değilim. pek de yorumlamam. bazen içime doğuyor. senin rüyanı görünce de öyle oldu.
seninkini okumadan önce başkalarının rüyalarını da okudum ama içime bir şey doğmamıştı:)

bende bugün rüyamda annemle dayımlara gidiyoruz kapıyı açmıyorlar bekliyoruz...sonra içerden bir kalabalık çıkıyor sürpriz varmış dayımın oğluna ,oda bizim yanımızda duruyormuş ...sonra yemekler,eğlence...sonra biz topluyoruz...tencerelere kalan yemekleri koyuyorum.........:26:

Allah hayır etsin...
miras alabilirsin. ya da beklenmedik (belki de beklediğin) bir yerden maddi bir kazanım. sofra ve yemekleri maddiyata yorarım.
kapıda bekliyor olmanız sürüncemede olan bir konunun sonuçlanmasını bekliyor olduğunuza işaret diye düşünüyorum.

bugün gerçekten çok saçma bi rüya gördüm...
erkek arkadaşım japonmuş ve beni japonya ya götürmüş..
birlikte marketten ekmek alıyorduk..ben parasını ödüyordum ama türk parası olunca ne kadar para üstü vereceğini bilmiyordu adam..
ayy çok saçma bişeydi yaa

ruyamda bir düğündeyiz(düğün veya nişandı). ama salon küçük karanlık ve küçük bir alandı.(bodrum katı gibi bir yere benziyordu)... ve çok kalabalık değildi. ruyamda sevdiğim insanın annesinin halay halkasına, doğru gittiğini gördüm. kısa bir süre sonra halay halkasından çıktı ve ablamı misafirlerin arasında farkedince ona doğru gitti. o arada annemide gördü . annemle ve ablamla konuşmaya başladı. onlara 'siz niye kızınızı bize vermediniz ?'dedi. annemde 'biz sizi araştırdık hiçkimse size iyi demedi'dedi. ben onlardan çok ayrı ve tek başıma bir yerde oturuyodum ama, konuşulanları duyuyor ve onları net görüyordum . ANNEM saymaya başladı 'bir kişi iyi demedi, iki kişi iyi demedi,üç kişi iyi demedi.... kime sorduysak kimse size iyi demedi' dedi. annem sevdiğim kişinin annesine ' sen akrabalarına gidip size gelip bizi sorduklarında bizim hakkımızda kötü söylemeyin dedin mi ?' diye sordu . sevdiğim kişinin annesi şok oldu .' hayır ben böyle bir şey söylemedim' dedi. o esnada annem 'ama senin oğlun benim kızıma olumsuzluklarda yaşattı zamanında' dedi . sevdiğim kişinin ablaları ve annesi ' ama bu çocuklar biribirlerini seviyor'. benim annemde 'biliyorum ben farkında değilmiyim! ben istemez miyim kızım mutlu olsun' dedi bu esnada ağlıyordu . bu esnada bende uzaktan onlardan ayrı bir yerde tek başıma oturmuş onlara bakıyordum ama söylediklerini duyuordum. ve içimden bir his bu sefer olacak ,bu sefer sıkıntılarım bitecek inşallah diyordu.... o esnada elimde telefon vardı sevdiğim insana 'şu an senin annenle benim annem konuşuyor eğer bu iş olmazsa günahım hepinizin boynuna' diye mesaj çekmek geldi, sonra vazgeçtim çekmedim. bu esnada sevdiğim kişinin ailesi kalkmış artık eve gideceklerdi. ablalarından bir tanesi , eşarbı katlamıştı ve büyük ablamın boynuna boyunluk gibi toplu iğneyle takmıştı ve bak böyle örteceksin diyordu. ben o an onlara bende örtünmeyi düşünüyorum diyecek gibi oldum,bu arada yanımda bizim bir akraba kızının durduğunu gördüm ve' bak ismet(ismet 30-35 yaşlarında bekar bir bayan) ne kadar güzel örtünmüş 'diye sadece ismetin duyacağı şekilde söyledim.ismette hiçbirşey söylemiyordu sadece ayakta yanımda durur vaziyetteydi. ... sonra bizim aileler vedalaştılar. vedalaşırken herkesin yüzü gülüyordu.yani normal bir şekilde biribirlerini öperek ayrıldılar...ruyam bu kadardı hocam teşekkürler...

benim annem ve sevdiğim kişinin annesinin konuşmalarının bir yerinde annem onun annesine 'ama kendi kendime keşke daha iyi araştırsaydım demedim değil ' diye söyledi ama neresinde olduğunu tam hatırlamıyorum ... şimdiden teşekkürler

Merhaba.

Annemin rüyasının yorumunu merak ediyoruz. çok kısa umarım yorumlayan olur. şimdiden teşekkürler =))

annem rüyasında beni görmüş. normalde de saçlarımda ak var benim, annem rüyasında beni önüne otutturmuş beyaz saçlarımı diplerinden kesmek için. tepedeki beyazları kesmiş yere bi bakmışız bir tomar beyaz saç varmış şok olmuşuz ben de tamam daha fazla kesme saç kalmamış kafamda deyip öfkelenip, kalkmışım.

bu kadarcık =)) hayır olsun diyelim şimdiden.

selam.........
bugün rüyamda çok sayıda balık gördüm.....
o balıkları sonra çok büyük şekildelerdi pişiriyordum....ama kimseye pişirdiklerimi vermedim..siz başka var onları alın bunlar benim dedim...
sonra anahtarla kapıyı açamadım...sonra anahtarı dişe sokup çevirdim diş döndü ama açılmadı....sonra kapıda birileri biz bekliyoruz sen açmıyorsun diye kapıyı zorladılar...kapıya tekrar anahtarı soktum kapı açıldı.....:86:....
yorumlarsanız sevinirimmmmmmmmmmmm.................

Allah hayır etsin...
önceki rüyanla neredeyse aynı))
helal mal biriktiriyorsun....
başka bir taraftan yine kapılardasın farkındaysan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…