Gelin kaynana görümce üçgeni ,ben içinden cikamadim

Örneğin annemin jenerasyonu
Sabah 8 aksam 23 , haftanın 7 günü
KV ye giden , misafir ağırlayan , yemek yapan , temizlik yapan
Bayram , yaz , kış temizliklerini yapan
KV tatile gidince kp veya evde kalan diğer bekar gorumce kayın a bakan
Kendi evi, özel hayatı , eşi ile başbaşa geçirdiği vakit olmayan
Tatile , pikniğe , restauranta KV ile gidilen bir devirmiş :) bı de surat asmalar , laf vurmalar yanında bonus
Şimdi bunun %1 ini yapan gelin var mı bilmiyorum , ben dahil , ben de hiçbirini yapmadım
Simdi ise sadece güler yüz bekliyor KV ler , yani benim etrafimdakiler öyle en azından .
Yinede kv desine yaranamamiş anneniz..

Peki size KV niz hakkında olumsuz şeyler söylerler mı ?
Kaynanamın kaynanası söylemez ama fırsat yaratsam görümcesi söyler. Birbirlerini sevmiyorlar. Bende kayınvalidemin görümcesinin sohbetini, misafirperverliğini, yemeklerini sevdiğim halde kaynanam onlardan hazetmiyor diye pek görüşmüyorum.
Birde çok fazla bizim hayatımıza müdahil olmak istiyorlar işimizi para durumumuzu merak ediyorlar fırsat vermiyorum bende.
Sizin gelin de suçlu o laf söyletmese kimse birşey diyemez.

Ben olsam gelini karşıma alır konuşurdum. "artık sende tanıyorsun ama babanem ve halamla çok yakın olmasan iyi olur. Sürekli insanları doldurup, aralarını bozmayı severler. Gelirler sana beni annemi kötülerler. sen de bişeyler söylersin ya da söylemezsin. sonra kendi söylediklerini gelin böyle böyle diyor diye bu kez bana gelir söylerler ki öyle yapıyorlar. Gelip senin dedikodunu yapmalarından annemle çok rahatsız olduk. Senin de hoşlanmadığın bişeyler olduysa gelip benimle paylaş kendi annenle paylaş ama babanemlerin ağzına laf verme. İnan pişman olursun. Annemler onu büyük yaşlı diye idare ediyor ama kendi oğlu ve geliniyle arasının bozulmasını istemez" deyin. Böyle bi konuşma sonrasında gelin de şöyle bir düşünür sanırım. Onu suçlamıyorsunuz, ne hakla böyle yaptın falan demiyorsunuz. İyi niyetle senin dedikodunu yapıyorlar biz onları bildiğimiz için üzülüyoruz. Biz seni tanıyoruz ama başkalarına da bunu söylerler hoş değil dersiniz.

Yinede kv desine yaranamamiş anneniz..
Evet o yüzden cidden insan sadece kendi doğruların yaşamalı , yaşanmamış bir hayat kalıyor sonra . KV me saygım sonsuz çok severim ama sinirlarim var . Bigun gelip de o kadar yaptım , karşılığı bu mu oldu diyeceğim fedakarlıklar yapmam . İçimden gelen , durumumun müsade ettiği kadar destek olurum . Ama 80 gelinleri mübarek hizmetçi olmuşlar KV ye ..yazık ..

Kaynanamın kaynanası söylemez ama fırsat yaratsam görümcesi söyler. Birbirlerini sevmiyorlar. Bende kayınvalidemin görümcesinin sohbetini, misafirperverliğini, yemeklerini sevdiğim halde kaynanam onlardan hazetmiyor diye pek görüşmüyorum.
Birde çok fazla bizim hayatımıza müdahil olmak istiyorlar işimizi para durumumuzu merak ediyorlar fırsat vermiyorum bende.
Sizin gelin de suçlu o laf söyletmese kimse birşey diyemez.
Ne kadar olgun ve akıllısiniz .. çok doğru . Ama en büyük hatanin abimde olduğunu düşünüyorum. İnsanların kırmızı çizgisi olmalı evlilikte . Ve bu olaylar kırmızı çizgiyi aşıyor

Ben olsam gelini karşıma alır konuşurdum. "artık sende tanıyorsun ama babanem ve halamla çok yakın olmasan iyi olur. Sürekli insanları doldurup, aralarını bozmayı severler. Gelirler sana beni annemi kötülerler. sen de bişeyler söylersin ya da söylemezsin. sonra kendi söylediklerini gelin böyle böyle diyor diye bu kez bana gelir söylerler ki öyle yapıyorlar. Gelip senin dedikodunu yapmalarından annemle çok rahatsız olduk. Senin de hoşlanmadığın bişeyler olduysa gelip benimle paylaş kendi annenle paylaş ama babanemlerin ağzına laf verme. İnan pişman olursun. Annemler onu büyük yaşlı diye idare ediyor ama kendi oğlu ve geliniyle arasının bozulmasını istemez" deyin. Böyle bi konuşma sonrasında gelin de şöyle bir düşünür sanırım. Onu suçlamıyorsunuz, ne hakla böyle yaptın falan demiyorsunuz. İyi niyetle senin dedikodunu yapıyorlar biz onları bildiğimiz için üzülüyoruz. Biz seni tanıyoruz ama başkalarına da bunu söylerler hoş değil dersiniz.
Bu da farklı bir yönden bakmami sağladı . Teşekkürler

Hani bazı insanlar vardır cımbızla laf çeker falan :KK43: öyle biri şuan maalesef . Her sözde ima arayan , kötü niyet besleyen . Davet etsen gelmeyen , etmesen beni cagirmadilar diye abime söylenen .
En son geçen abime bak dedim eşini cagiricam , ama gelmeyecek , ama ben görevimi yapıyorum haberin olsun dedim . Çağırdım misafirime gelmedi , ama abime bunun meselesini bile yapmış yine ..
Sizin iyi olmaniz her zaman karşıdaki insanın bu iyiliği görmesini veya takdirini saglamiyor .
Ne öyle balık gunu baskısı , ne başka bişi ..
Annem idareci olmaz isen tüm ipler kopar , beklentim yok diyor zaten .
Ama mesela babaannem hem dedemin hem babaannemin tüm kardeşleri ile kusler , ve öyle yaşıyorlar . Çünkü zor insanlar , dedikodu yapıyorlar , biraz cadılar anlayacağınız .
Bende eşimin ailesiyle ailesiyle görüşmüyorum.Davetleri zaten olmuyor olsada zaten ben bilmiyorum.Eşim hiçbir şekilde söylemez çünkü gitmeyeceğimi bilir. En son eşim kardeşine artık tereliye davet etme demiş sonra ne oldu bilmem.
Düğün arefesinde sıkıntılar yaşanmış gelininiz görmezden gelmiş olabilir.Ben düğünden önceki tavrımı koruyorum bana göre birden tabiri caizse köprüyü geçince yapılan plan programın yürürlüğe konması çok çok yanlış.Belki bir bahaneyle mesafe koymak istiyordu bu bahaneyi buldu.
Düğünümden sonra eşimin akrabası öldü memleketine gittik orada halaları geçmiş olayları anlattı böyle yaptılar öyle ettiler sonra çekip gittiler diye.Ben tabiki yaşadığım hiçbirşeyi söylemedim iyiler sağolsunlar der geçerim hep çokta severim akrabalarını eşimin ailesinden binkat iyiler.
Daha sarılmamış evime içinde çeyiz eşyası varken perdelerim takılmış diye gidip bakan görümceme şaşırdım diye beni düşman belledi bence hiç işi yoktu hala öyle düşünüyorum lüzumsuzluğun daniskası yani.
Sorun yaşamak istemiyorsanız abiniz ve yengeniz ayrı görüşmeyin o ne dedi bu ne oldu derdi olmasın herşey göz önünde olsun.

yuzleştır hepsını bı guzel utansınlar ama yuzleştrmek için çağırma o uygun ortamı kollayamayaçalış hepsını bır araya getrmeye çalış ak koyun kara koyun bellı olur.

Merhabalar
Hemen konuya geçeyim.
Anne babam dünya iyisi insanlar . Salt iyilik üzerine kurulmuş dünyaları var . Ama 1980 gelinleri olarak annem KV den çok çekmiş , şimdilerde ben annemin yaptığı iyiliklerin %1 ini yapamam. Ama o dönem baskın KV leri mutlu etmek çok zor .Hali ile yaşanmışlıklar var .
Abim evlendi . Dünya tatlısı sevgi kelebeği bir gelinimiz oldu derken , babaannem ve halam bizim gelinle sıkı fiki olup ,annemin dedikodusunu yapmışlar , gelin de yapmış . O da kendini onemli hissetmiş herhalde KV nin KV si dedikodu yapınca . Bunları abim anlattı .

Babam halamla konuşmuş ,yaptığınız ayıp diye , halam ise biz birşey demedik sizin gelin problemli, o hep kotuluyor KV yi demiş , kendi yaptıklarını inkar etmiş . Gelinimiz için baya kötü şeyler söylemiş ama çok samimiler , gelin bu söylenenlerden habersiz .

O günden sonra bizim gelin bizden uzaklaşti , laf vurmalar , imalı laflar , gidip gelmemeler başladı . Gercek tavırlarını görmeye başladık .

Bu duruma çok üzülüyorum . Dünya tatlısı anne ve babama kıyamıyorum . Anne babam hakettikleri saygıyı görsünler istiyorum .
Önerilerinizi bekliyorum ..
Şimdiden teşekkürler
Kayınvalide dışında, herkes sevilir oğlan ailesinden. özelliklede kayınvalidenin dedikodusunu yapan insanlarla hep kanka olunur. yada kayınvalidenin sevmediği kişilerle. size şöyle söyliyim, benim bir kayınvalidem var ve hiç bir gelinine karışmaz, oğullarını doldurmaz, fazla gelip gitmez, gelinlerin çocuklarına bakar, dedikodusu yoktur , abdestli namazlıdır kendisi...Yinede hiç bir gelinine yaranmamıştır. evine bir eşya alsa laf olmuştur. hiç bir oğlundan maddi beklenti yapmamıştır. Ama yinede gelinler öyle şeyler bulurlar ki dedikodusu hep yapılır.demem şuki kaynana isen dilinle kuş tutsan yaranamazsın. örneğin benim kayınvalide kendi hakkında dedikodusunun yapıldığını bile duysa, hiç birşey söylemez gelinlerine, oğullarına... o aldığı terbiyeye devam ediyor. ailenizde kafasına takmasın, hiç birşey olmamış gibi, belki zamanla utanır gelin yaptığından....

Kayınvalide dışında, herkes sevilir oğlan ailesinden. özelliklede kayınvalidenin dedikodusunu yapan insanlarla hep kanka olunur. yada kayınvalidenin sevmediği kişilerle. size şöyle söyliyim, benim bir kayınvalidem var ve hiç bir gelinine karışmaz, oğullarını doldurmaz, fazla gelip gitmez, gelinlerin çocuklarına bakar, dedikodusu yoktur , abdestli namazlıdır kendisi...Yinede hiç bir gelinine yaranmamıştır. evine bir eşya alsa laf olmuştur. hiç bir oğlundan maddi beklenti yapmamıştır. Ama yinede gelinler öyle şeyler bulurlar ki dedikodusu hep yapılır.demem şuki kaynana isen dilinle kuş tutsan yaranamazsın. örneğin benim kayınvalide kendi hakkında dedikodusunun yapıldığını bile duysa, hiç birşey söylemez gelinlerine, oğullarına... o aldığı terbiyeye devam ediyor. ailenizde kafasına takmasın, hiç birşey olmamış gibi, belki zamanla utanır gelin yaptığından....
Evet ama azınlık da olsa mesela siz gormussunuz KV nizin iyi yanlarını , KV sini takdir eden insanlar da var . Biraz olgunluk , iyi niyet gerekiyor yalnız .

Back
X