Gelin-Kaynana tartışması neden olur?

karşılıklı anlayış ve hoşgörü olmazsa bu sıkıntılar hep yaşanır,
sadece gelin kaynana meselesinde değil tüm ilişkiler için bu geçerli. senin gösterdiğin özveri ve anlayışı karşındaki de göstermeli.zemuszemus

Son düzenleme:
biraz iktidar kavgası
biraz kaynananın her şeyi ben bilirim şeklinde davranmasına
gelinin haklı olarak karşı çıkması
biraz da gelinin kaynanaya "oğlun artık benim senin devrin bitti" mesajı vermesi
nedenler çoğaltılsa ve kişilere göre değişse de temel nedenler bunlar bence

kayınvalidelerin yaşından dolayı kendilerini akıllı sanıp gelini parmakta oynatma çabası, gelinin kendini kabul ettirip söz sahibi olma çabası, ortada bi erkek var, analar oğullara aşık, karısının olmasına tahammülsüzler, eşlerde annelerle samimiyetten hiç hazetmezler, ortada erkek var en büyük sebep, ikisinide dayanağı, erkek güçtür çünkü, o güce sahip olabiilme çabası.ama eşlerine sahipler kayınvalideler bize eşlerimi yar etmemek için uğraşıyolar, bence sebep bunlar.kısacası iktidr kavgası...

B-ı-T-M-E-Z ......

sürer gider ilelebet .....

gelinle kaynana tartıştığı için olar lülülülülülü

kaynana oğlunu paylaşmak istemediği için.
gelinde o artık benim senin değil dediği için :jeyyar:
:jeyyar:

biz gelinler cok bilmis

kaynanalar ise bizden dahada cok bilmis

olmasindan kaynaklaniyor olabilir mi acaba kaydirigubbakcemile

Benim de oğlum yolda ve ben biliyorum neden kaynana gelin tartışması oluyor.

Şimdi diyorum ki bu çocuğu ben taşıyorum ben büyütüyorum benden yakın kimse olamaz.

Birde eş olarak düşünüyorum eşimin yatağını ben paylaşıyorum artık gömleklerini ben ütülüyorum.

Ona çocuk veriyorum.

Eee sen söyle bakalım nasıl tartışma olmasın

Bu işi kim yoluna koyabilir.

İyi bir eş orta yolu bulup anneyi de gelini de memnun etmeli.

Tabi bu arada çocuk iyi bir eş olmaya çalışırken anası belleniyor oda ayrı konu..şutarafagitti

kaynanalar
1-krduğun ailene ve evine müdahale ederse
2-oğlunun yeni bir yuva kurduğunu kabullenmezse
3-her konuda konuşma hakkını kendinde bulursa kızım sana söylüyorumdan artık vazgeçmezse
4-çok fazla şey beklerse
5-yüzüne karşı iyi arkandan kötü olursa
6-yüzüne karşıda kötü olursa

gelinler
1-suratsız olursa
2-onlarla mesafesiz olursa
3-ne dediğini bilmezse
4-çocuklarından ve torunlarından uzaklaştırmaya çalışırsa
5-yaşlarına hürmet etmezse

bu böyle devam eder gider
herkez yerini bilecek

Ben bir çoğunun Gelin - Kaynana - Görümce ön yargısından kaynaklandığını düşünüyorum.

ınsan karşısındakini kendi annesi - kızı ya da kardeşi gibi algılamadığında bu tarz sorunlar her zaman yaşanır. Tabiki bu yaklaşım karşılıklı olmalı. Tek taraflı olan hiçbir olumlu yaklaşım sonuç vermez.

Hepimiz kendi evimizde annemizle, babamızla, kardeşimlerimizle zaman zaman sorun yaşayabiliyoruz. Ama kimsenin hafızasında yer etmiyor. Unutuluyor...

Durum gelin - kaynana - görümce olayına gelince yön değiştiriyor. En ufak bir şey dahi unutulmuyor...

Üzücü elbetteki, ama siz doğru davransanız da karşı tarafı düzeltmek maalesef mümkün olmuyor.

Rabbim hepimizi art niyetten uzak, insan ilişkilerinde saygıyı ilke bilen insanlarla karşılaştırsın.

bence iki tarafta birbirini kabullenmedıgınden kaynaklanıyor..eger kaynana kızı gıbı davransa ..gelınde annesı gıbı davransa hıc bır problem olmaz..

örnekleme yapıcam

dıyelımkı kaynana gelının evınde ızınsız bırseyını kullandı.veya bır laf soyledı..hemen gelıne vesvese gelır..nıye yaptı..nıye bana sormadı..neden bunu bana soyledı ..vs..ama gelın kendı annesı boyle bır durumda bulunmus olsa..annemdır,yapar eder dıye dusunecektır..

dıyelımkı gelın..yemek yapmayı bılmıyor.kaynanasına laf soyluyor..kaynanada ona laf soyleyıp bızım gelın soyle boyle dıye herkeze anlatıyor...ama kızıylada arasında muhakkak tartısma gectıgı zaman bunu kımseye anlatmıyor..hatta kızının hatalarında gece gıbı olup örtmeye çalısıyor..

önemli olan ınsanların bırbırını gordugu gozdur..oda bır anne oda bır evlat deyıp..ayrım yapmadan yasayabılendir...
NE MUTLU AYRIM YAPMADAN YAŞAYANLARA

gelin der ki ,o artık benim,senden aldım...
kaynanada bunu kabullenmek istemez...
kısacası aradaki erkeği paylaşamamaktan kaynaklanıyor...
bu böyle gelmiş böylede gider..

Ben cogunlukla bu tartismalarin adamlar yüzünden ciktigni tahmin etmiyorum bile....

Sade ve sadece benim dedigim olacak, benim dedigim dogru olayindan kaynaklaniyor...

Burda bazi kaynanalarin haksiz oldugu kadar bazi gelinlerde haksiz, simdi elimizi vicdanimiza koydugmuz zaman gercektende öz annemizin hayatimiza olan müdahalelerini kaynanamizinkinden daha anlayisli karsiladigmizi inkar edemeyiz öyle degilmi?

Sirf adi Kaynana diye...ön yargili olan, her lafinin altinda birseyler arayan Gelinler...yada gelinini evine gelen diger bir evladi gibi degilde ailenin huzurunu bozan bir düsman gibi gören Kaynanalar......

Belki birbirlerine bir sans verseler cokda iyi anlasacaklar....cokda mutlu huzurlu bir gecimleri olacak....ama iste isin püf noktasida bu.....o sansi bile diger tarafa vermeye niyetleri yok ki..

Hersey niyete baglidir zaten, gecinmeye iyi olmaya niyeti olan gecinirde....ama niyeti olmayan en iyi geline en iyi kaynanayda catsa gecinemez.....

Ha tabiki istisnalarda vardir....agzina kus tutsan yaranamazsin...

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

sadece ve sadece kıskandıkları için başka açıklaması yok ....

Kayınvalide devamlı gelinin huyunu suyunu değiştirmeye çalıştığı için tabiii kii.lmaz:
Oysa ki kendi de zamanında gelin olduğunu hatırlasa,gençleri rahat bırakmasını öğrense hiç sorun yaşanmaz..:lepi:

bence oğlanın yani erkeğin annesine de eşine de duracağı yeri belli etmemesinden tepkisini ortaya koymamasından kaynaklanıyor. eşini koruyunca anne mağdur anneyi koruyunca eş mağdur. bu erkekler evletlar kendi gözleriyle hakkı haksızı anında annemdir veya karımdır demeden hakka ve hukuka göre uyarsa herkes haddini bilir ona göre davranır. erkek hükümettir kadın muhalefet. muhalefet ne kadar muhalif olsa da hükümet istediği haksa hukuksa yapar da yaptırır da.

ha birde bence kayınvalidenin veya gelinin haktan hukuktan habersin kendilerine herşeyi hak görmelerinden kaynaklanıyor. genelde de eski kurt kayınvalideler bu konuda daha hak istismarcısı oluyorlar. yani burada okuyoruz ve bizzat da yaşadığım için biliyorum. gelininin odasına pat diye giren kaynanadan tutun da oğlunun eşinin gideceği yere kadar karışanlar var. yani şimdi burada bu hak çğnenirken samimi bir şekilde düşünün bakalım kim tahammül edebilirdi. e böyle bir davranış karşısında gelin tarafı da hemencecik iyi niyeti kaybedebiliyor. öncelikle büyükler tecrübelerini sonradan geleni ezmek için kullanmayacak, yarışmayacak, savaşmayacak. ben nikahımda aynı evde oturacağım kayınvalidemin hüngür hüngür ağladığını biliyorum. neden? neden ağlıyor bu kadın. ben balayıma kayınvalidemle gittiğimi bilirim. neden neden geliyor bu kadın? bu kadar yapılana karşı nasıl iyi niyetli kalınabilir. evt iyi niyet bir çözüm fakat bu iyi niyeti büyükler gösterecek küçükler öğrenecek. zamanla herkes gelin gittiği ailenin huyunu suyunu bilrek gitmiyor. zamanla öğrenicektir işi de gücü de hanımefendiliği de adetleri de. yani iş midir "ayyyy ananda sana hiç mi bişi öğretmemiş" demek. iş midir "bizim gelin de amma dilli" demek. kızım kuzum deseler yol gösterseler annemiz olsalar bi taraflarımı kırılır. ha bunları yapan kayınvalideler var kesinlikle ve zamanla onların da gelinleri uslanıyor akıllanıyor öyle güzel bir ilişkileri oluyor ki. balık baştan kokar demişler ya da at sahibine göre kişner derler. o yüzden büyük büyük olsun küçük de küçüklüğünü bilsin....

kaynana ben oglan annesıyım herseyı soyleme hakkım var dıye duusnur de ondan sonra ısın ıcınden cıkamayınca ayyyyy benımkalbım temız ben kımse hakkında kotu dusunmuyorum demesınden cıkıyor
en azından bzıımkısı bunlardan

çünkü;o kaynanadır sende gelinsindir...
bütün olay bundan ibarettir aslında...

ben 24 yıllık evliyim ve kaynanamla,çok çok iyiydik ben salakça onu annemden ayırmazken,oda bana kızımsın derken,birgün acı gerçekle karşılaştım ve duvara tosladım
sonucundada elden ele ne anne nede evlat oluyormuş onu öğrendim ve üzüldüm
şimdi yine sorunumuz yok ama olabildiğince mesafeler koydum araya üzülerekte olsa...

kaynanalar artık oğlunun evlendiğini,ayrı bir hayatı ve evi ve hatta ailesi olduğunu kabul etmedikleri,herşeylerine müdahale etme hakkını kendilerinde buldukları için oluyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…