Gelin-Kaynana tartışması neden olur?

bu kayınvadeler hiç gelin olmadımı ya niye uğraşırlar bizimle bırakın mutlu olalım mutsuzluğumuzla ne kazanacaksınız oğlunuzu mu?hayır.tam tersi yaptığınız işler oğlunuzu daha çok eşine bağlıyor halamı anlamıyosunuz.CADIARZU

Başka bir kadına oğlunu kaptırmak ablacım.
Acaba ne yedi gece uyudumu üstü açıldımı çamaşırı yıkandımı.
Say say bitmez bunlar.

bir ipde iki cambazın oynaması zor oluyorda ondan olsa gerek.CADIARZU
ama bazen cambazlar esnek olursa,gayetde güzel oynarlar.hihoyyyt

güneşim hayırdır tatlım bir durum yok demii yerimseniben

kaynana gelinini parmağında oynatmak istersengözlerimebaksanab .gelinde buna izin vermezse bütün kavgalar geçimsizlikler bundan çıkar

benim kaynanam kadar gelinini seven koruyan kollayan başka bi kaynana yoktur heralde tabi o gelin ben değil eltim oluo eltim kocasıyla kavga etse üstelik haksızda olsa kaynanam oğluna kızar garib bi sevgi var aralarında benimde kaynanamla tartışmam eltim yüzünden sürekli onu övmesine örnek göstermesine sinir oluyorum eltimde benden 12 yaş büyük tabiki benden tecrübeli hee birde eşim bana sevgililer gününde yüzük almıştı kaynanamın yanında verdi adı bile geçmedi kaynım akşam gelirken 2 kilo portakal almış eltime kaynanam geldi gitti söledi daha neler neler ....

canım senin kaynananda bi alemmiş,darılmada,
bende kaynanayım 2 gelinim var,,birini birinden üstün tutmam yada yermem,,2 sinede tutumum aynıdır,,yersemde aynıdır,,tutsamsa aynıdır,,
a.s.

büyük büyüklüğünü bilse, küçükte küçüklüğünü bilse hiç sorun olmaz, herkes rütbesini bilecekk o zaman hiçbir sorun olmaz

bence en büyük iş erkeğe düşüyor bi erkek annesiyle eşi arasındaki dengeyi sağlıcak ki sorunlar aza indirgensin ama tabe bazen öle insanlar duyuyoruz ki içinde fesatlık var sorun çıkarmak için yaratılmış bırak oğlunu kim gelse karşısına banamasın demicek insanlar allah öle insanlardan uzak tutsun herkesi

ben niye evlendim zaten anne evinde evinin düzeni istediğim gibi olmaz

yani hep anne veya babanın istediği gibi olmak zorunda

evlenince benim doğrularım önemli kaynanamın değil,

karışmaları akıl vermeleri kendilerinde kalsın zaman zamanla çok şey değişiyor vede

kaynana ilkokul evhanımı ise zaten beni anlaması mümkün değil o halde

beni bana bıraksın zincir takıp durmasın
kendisi eskilerden anlatsın
dejavu yapsın zamanla oda oturup susumasını bilmeli ne öyle yeni gelin gibi
sürekli konuşmalar yakışmıyor

Son düzenleme:
Kısacası
ıkısıde herseyın kendı ıstedıklerı gıbı olsun ıstedıgı ıcın tartısırlar ve de bunu da ustunluk olarak gorurler

kaynanaların bencilliği ya da düşüncesizliğinden.. oğlunu paylaşmak istemez.. bakalım bir oğlumuz olursa biz ne yapacağız ilerde.. çok fena bir kaynana olurum ben de kesin:)))

Kaynana ben doğurdum ben büyüttüm oğlum benimdir
Herşeyi ben bilirim sen daha dünkü gelinsin
Biz bu yolları çoook önceden geçtik
Ben kaynanamdan neler çektim sen daha ne gördün ki havası
Kendi düzenini devam ettirme çabası
Gelin Oğlun beni seçti ikimiz bi aileyiz
Bizim hayatımız benim evim
Benim düzenim benim kocam benim özelim
Herkes kendi işine baksın tavrı
Oğul Eşiyle anne arasında ki dengeyi tutturamaması
Kendi fikrimce genel sorunlar

Oğullarını elinden aldığımız için herhalde...
Birde onlara iyi bakıyoruz ya .....
Herkes haddini bilirse bu tür sıkıntılar yaşanmaz ama mümkün olmuyor bazen...

dünyada eşine rastlanmayacak kadar güzel bir insan kayınvalidem....
bulunduğu ortamı aydınlatır sahip olduğu ışık...
kendi açımdan "geri planda durmayı bilmesi ve oğlunun eşine saygı duyması" benim ona sevgimin en büyük nedenidir...
sanıyorum "onu yapmadıkları için yargılamadığım için" benden yana şanslı...
gönülden seviyorum onu...

kuşak farkı, iletişimsizlik, cahillik... bence genel olarak bunlar insanların arasındaki çatışmaların kaynağı.

çok kişinin sevmediğine inanıyorum ama toplumda konuşulnuyor sanırım:icecream:

bu cok onemli bir nokta..keske bunu herkes yapabilse...

her iki tarafin ufakta olsa hatasi mutlaka vardir.. kayinvalideniz ve siz cok sanslisiniz ..
bu hatalari gormezden gelebilmissiniz ki kayinvalidenizi bir isik olarak gorebilmissiniz .. cok sanslisiniz ve kayinvalideniz sizden daha cok sansli ... ama en cok esiniz sansli sizin gibi bir esi ve kayinvalideniz gibi bir annesi oldugu icin ... allah mutlulugunuzu daim etsin .. insallah yaptiklarinizin karsiligini kat ve kat alirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…