Gelin-Kaynana tartışması neden olur?

ıktidar hırsı kaynanada var gelinde yoksa = ezik gelin
ıktidar hırsı gelin ve kaynanada da varsa = gelin kaynana savaşı
ıktidar hırsı gelinde var kaynanada yoksa = ezik koca
ıktidar hırsı kimsede yoksa = mutluluk

aynen katılıyorummm

el oğluda sevilmez el kızıda

benim kaynanam çok hırslı ve aynı zamanda cahil..
aramzda kuşak farklıından da öte bişey var..
anlaşamıyoruz..
tek nedeni istedii gibi bi gelin deilim..
koyun hayal etmişti beni muhtemelen..
ama umduğu gibi çıkmadım..
cehalet ve azami derecede hırs ve kıskançlık!::klava:

bence genelde kayınvalidelerin gelini ve yeni evlilerin yuvasını yönetmek istemesi gelinin de bundan hoşlanmamasından kaynaklanıyor sorunlar

ben de sıkıntı yaşıyorum kayınvalidemle favori gelini her dediğini siz bilirsiniz diyen ama alttan alta kocasını fitleyen gelini yani eltim beni de sevmez çünkü ben söylediği şey işime gelimiyorsa doğrudan belirtirim

eşime göre annesi beni çok seviyor en son eşim bana bunu söylediğinde annen beni seviyor olabilir ama beni yönetememekten nefret ediyor dedim eşimde seni kocan yönetemiyor annesi nası yönetsin dedi güldü gerçi laf çarptı zannımca ama olsun bilsin de :))

al bendende o kadar evi toparlıyorum kaynana huzur vermedi kiraya çıkıyoruz

kendi evimiz olmasına rağmen
kaynana çok hırslı onun dediği onun bildiği,

benim bireysel haklarımı hiçe sayıp heo kendi ön plnda bende bunu kabul etmedim eşimle görüştük çıkıyoruz evden!!

el kizi gibi görmeleri , ikincisi hirs kiskanclik.yasinin getirdigi olgunluk.belki gelin cahil ama bunu onlarin görememesi.kendi cocuklarinda bunu aramamasi.....kendi her seyi yasayamamis olmasi

benim kaynanımın dediği ğelinler oğullarını elinden alıyormus bunca zaman o bana etti ama simdide tam kendine layık bir gelin verdi allah bende seyrediyorum etme bulması dünyası ne ekerseniz onu biciyorsunuz yada size yapanlar bir süre sonra aynı seyleri yasıyor böyle o bile yeter ama sayğıyı yitirmeden herseyi acık acık söylemeli ve koca herseyi denğede tutan o olmalı yoksa hep bir taraf eziliyor ne olursa olsun

cidden ya bi evlendikten sonra erkek tarafı kıza kendi bildiklerni öğretmeye çalışıyolar kendi yaşam biçimlerini benimsetmeye çalışıyolar çok kızıyorum böle şeylere sanki evlenmeden önce o kızın bi benliği, aklı, fikri,yaşam tarzı yokmuş gb lmaz:

arkadaşlar bende bu konudan yana çok dertliyim.Eşimin 2. evliliği, ailesiyle arası bozuktu.Bana baştan anlattı beni evlat olarak görmezler falan gibi...Beni istemeye gelmeyeceklerdi ben tutturdum gelsinler diye.Yol parasını bile istemişler eşimden. Annemin düzenli baskıları sayesinde saygı da hürmet te kusur etmedim...Ve şimdi tepemdeler eşimde ailesini dünyanın en mükemmel ailesi sanıyor...
birkere komşuya gittik komşum gelin kayınvalde ne güzelsiniz dedi.bende yalakalık amaçlı''annem daha güzel'' dedim. Kadın havalara girdi benim amacım eşimden takdir görmekti ilk eşi annesini kuma gibi görüyormuş da... Eşime komşum bize böyle dedi bende annem güzel dedim dediğimde tabikii annem senden daha güzel dedi... Benim 60 yaşındaki kadınla ne yarışım olabilirki...sadece eşimden takdir beklemiştim. mesela annem annelerin en güzeli sense eşlerin en güzelisin gibi... ama çookkk bekledim tabiii devamında da...:teytey:

hay allah ya :) senin kocanda hic denilmeyecek bir laf demis yani.nedemek annem senden daha güzel?! cok ayip etmis bence.ana kuzusu bunlar ana kuzusu..hic büyümüyorlar ve kisilikleri gelismiyor analari sayesinde.

Ben hiç ayrım yapmadım. Anne gibi gördüm, görümcemi kızkardeşim yerine koydum. Ama onlar oğlum benimdir, onu elimden almayı başaramıyacaksın, her akşam gelip benim yanımda oturacak, bekarken olduğu gibi işten gelince önce bana gelecek diye bağırıp çağırdılar. Sustum ne diyim.

Dil dedinde bişet diycem. Ben üniversite mezunuyum. K.validem ve görümcem ilkokul mezunu. Bunu övünmek için söylemiyorum. Ama kalkıpta bana ben hiçbişey bilmiyorum, medeniyetten uzağım şeklinde davranılırsa. Cahil olan benmişim gibi aşağılanmaya çalışılırsam. E insan bir noktada der yani. Hangi cahilliğimden bahsediyorsunuz diye. Şimdi tüm bunlara rağmen ben susuyorsam. Cahil sizsiniz ben değilim demiyorsam. Böyle bir gelinden daha ne beklersin. Ama yine de memnun değiller. Allah herkesi ıslah etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…