Şu konuyu iyi ki iftarı yaptıktan sonra okudum.
Sizin gibilere tam denginiz olan yüzsüz bir gelin denk gelmeli ki sizi kurnazlığınızda boğsun. Gelininiz ne naif ki sadece kendi ailesinin taktıklarını istemiş, bütün altınlarını verin .Abiniz istemez dese de verin, biz yanlış yaptık bir dini hocaya sorduk falan deyin uydurun bir şekilde kılıfına iade edin.
Büyük vebal almışsınız, hemde eminim ki abinizle sürekli bu altın mevzusu yüzünden aralarında huzursuzluk vardır. Bir yuvanın huzurunu da kaçırmak günah, Allah çıkarır mazlumun ahını. Ben buna inanıyorum.
Gelininiz altın takmayı sevmeyebilir ama altınlarını istediği gibi değerlendirir. Hem azıcık zekası olan bilir ki altın yatırımdır, takmayı sevmesen bile ileride ev araba almak için kullanılabilir. Hem ailesinin taktıklarının manevi değeri var, sizin gibi fitne fesat insanların maneviyat anlayışı olmamasına da şaşırmadım gerçi.
Hem altın borcu altın olarak geri ödenir, nakit olarak ödediğinizde gelin ve abiniz zarar eder. Gram fiyatları sürekli değişiyor siz taksitle öderken altın fiyatları çoktan artmış olacak. Siz taksitle ödeseniz ellerine geçen para çarçur olabilir. Ama altın olarak saklayıp kendileri toplu olarak değerlendirebilirler.Kaldı ki siz o taksitle ödeyeceğiz dedikten sonra da yan çizip borç çok , düğün yaptık der ödemezsiniz de.
Kamu spotu gibi konu olmuş, işte bu yüzden herkese diyoruz ki altınlarınızı kasaya koyun yada kendiniz saklayın kimseye emanet etmeyin.
Bize güvenmiyor mu ki diye birde tartışmışsınız kızla. E zaten güvenmese de haklı değil mi? Resmen sormuşsunuz alalım altınlarını diye,hayır bile dememiş. Babamınkileri bari alayım diyecek kadar iyi niyetli. Üstüne gözünüz dönmüş saldırmışsınız kıza laflarınızla. O mu gelin siz mi belli değil. Demek yok vermem dese altınları neler diyecektiniz. Madem hayır demesine tahammülünüz yok neden yalandan göstermelik olarak sorup danışıyor gibi oyun oynuyorsunuz? Siz zaten kendiniz karar vermişsiniz geline de sırf evet demiş olsun diye sormuşsunuz.
Emin olun zekasıyla sizi üçe beşe katlar da kocasını sevdiği için araları bozulmasın diye aman Ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın moduna girmiş kızcağız. Belki de kaçtı huzurları, şimdiden benim altınlarımı eltime veriyorlar diye eltisine bilendi. Kocasından soğudu onu savunmadığı için. Yazıklar olsun sizin gibi zihniyetteki insanlara.