• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ne saçma şey ya.Şaka gibi.Resmen kızın altınlarına çöreklenmişsiniz.Bide kim haklı diye soruyorsun.Alacaksınız bir sürü altını taksit taksit ödeyeceksiniz de kız o işin ne hayrını görecek.İnşallah sen evlenince aynı muameleyi görürsün,kolun boynun boş kalırda görürsün o zaman kimin haklı olduğunu.Sen verirsin bütün altınlarını da ufak ufak öderler sana.

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Kimse altınını eşinin abisi evlenecek diye vermek zorunda değil. Kendi bilir takmak istiyorsa takar size emanet edilen birşeyi kullanmak için sorup red cevabı alınca bu şekilde hepinizin tavır alması hiç hoş değil !

Bi kötülüğü zarari yoksa eğer gelinin normal olan herkes boyle dusunur zaten.. bunlar anormal kesim..

Yok kız sonradan gözümüzu oydu bizimkisi😆😆ama hiç kotu dusunmedim,düşünmedik. Canı sağ olsun ama uzak olsun.
Ben ne oğlunu karısından anayı,
Kocasını anasından,ablasindan kıskanan kadını anlamıyorum.
Herkes saygı ve sevgi dolu olsa ne güzel olacak

Benim eşim bekarken öğrenim borcu vardı. Abisi de evlenecekti. Babası zorlanmasın diye bütün yükü üzerine alıp maaşının tamamını ama tamamını abisinin düğün masraflarına bağladı birkaç yıl boyunca. Düğünden sonra abisinden borç olarak çeyrekleri istedi, öğrenimi kapatıp geri ödeyeyim diye. Abisi ve gelin kabul etmedi. Tamam vefa borcu gösterseler iyi olurdu ama sonuçta ben geline hak verdim, vermek zorunda değil. Aklını kullanıp abisine babalık yapmasaydı. Sonuçta babasının imkanı vardı

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Gelin çok haklı sizde aşırı derece de haksızsınız. Ay ne ayıp şey ya. Kızın altınlarını almışsınız bir de utanmadan emri vaki yapıyorsunuz. Ne diye siz muhafaza ediyorsunuz ki. Kız da bu yaptığınız çok ayıp diyememis de ayıp olmasın diye takayım demiş yazık. Bir de takip ne yapacaksaymış diyorsunuz. Şaka gibi. Size ne! Para lazım da gidin kredi çekin. Kızın altınlarını özür dileyip geri verin.

Benim eşim bekarken öğrenim borcu vardı. Abisi de evlenecekti. Babası zorlanmasın diye bütün yükü üzerine alıp maaşının tamamını ama tamamını abisinin düğün masraflarına bağladı birkaç yıl boyunca. Düğünden sonra abisinden borç olarak çeyrekleri istedi, öğrenimi kapatıp geri ödeyeyim diye. Abisi ve gelin kabul etmedi. Tamam vefa borcu gösterseler iyi olurdu ama sonuçta ben geline hak verdim, vermek zorunda değil. Aklını kullanıp abisine babalık yapmasaydı. Sonuçta babasının imkanı vardı
Bu da bir tecrübe :) Üzülmüştür ama ders almıştır umarım

Erkek ailesine gozunde zaten gelinin duygularinin hiç bir zaman onemi olmaz şekil a ...çok haklı gelin..demekki hatıra olarak görüyor üstelik anne babasinin taktiklerini özellikle saklamak istemiş ..sizde saydirmissiniz yazık valla ben olsam daha yüzünüze bakmam

Haklısınız kız sessiz sakin. Ama aslında uyanık. Biz de kötü niyetli degildik
Hep iyi niyetle yapiyorsunuz ne yaparsaniz zaten. Kusura bakmayin da kimse yemiyor bu iyi niyet ayaklarinizi. Kizin altinlarini alip iyi niyetle muhafaza ediyorsunuz niye ? Gelininizin beyni yok mu kendini nasil muhafaza ediyor da altinlari muhafaza edemeyecek mi saniyorsunuz. Sonra iyi niyetle altinlarini istiyorsunuz digerine dugun yapmak icin yetmiyor kiz babasinin altinlarini istedi diye tavir yapiyorsunuz. Takip ne yapacaksa derken de hic utanmiyorsunuz. Evet cok iyi niyetlisiniz gelininiz kurnaz.

Fake fake gerilmeyin, bebek bekliyorsunuz:)
Adim gibi eminim bundan,gece de yazdim.Yapan ne halt yedigini bilir zaten,gelip burada saf saf yazmaz,ari kovanina comak sokup eglenmis aklinca:işsiz:
Fake oldugunu dusunmuyorum , eski konularina ve yorumlarina bakarsan konu sahibi gercekten kotu
Her kotu insan gibi kendisini hakli goruyor , empati yetenegi yok , utanma duygusu yok
Senin benim gibi insanlar utanir boyle bir konuyu burada anlatmaya ama kalbi pis insan zaten kendisini hakli gordugu icin utanma duygusu da yoktur
Gece arkadasi telefon acti diye arkadasini polise sikayet etmeyi dusunen biri konu sahibi

Bu da bir tecrübe :) Üzülmüştür ama ders almıştır umarım
Hayır, ders almadı. Hatta abisi, ona ait olan bir şeyi kendi üzerine geçirmeye çalıştı. Yine ders almadı. Sık sık arar sorar abisini, şehir dışına çıkınca sırf onu ziyaret etmek için abisinin şehrine bile gitti.

Selamlar
Size bozdurmak istiyorum dedi mi? Kaldı ki bozdursa parasını toplu alır gider bir yatırım yaparlar taksit taksit gelen para çar çur olur. Her ay gelenle yine altın yapayım dese zaten altın fiyatı artar ama o eski fiyattan size verdiğinden zarar eder.
Yani kadının altınlarına ortak olmuşsunuz bir de utanmadan tavır almışsınız. Olayın özeti bu.

Buraya siz değil gelininiz konu açmalıydı. Kaynanam görümcem altınlarımı biz saklarız diye aldı şimdi de vermiyorlar, erkek kardeşleri evleniyor altınlarımı oraya vermek istiyorlar.. diye. Kızı sindirmişsiniz. İnsan gelinlerini niye kıskanır ki anlayamıyorum. Asıl abini mutlu etmesi için ona çok iyi davranman çok değer vermen gerekir, kıskanman değil. Çok üzüldüm gelininize. Eminim siz onun yerinde olsanız 1 çeyrek altını bile kaynananıza vermezsiniz. Gücü yeten gücü yetene. Hatanızdan dönün ve kıza altınlarının hepsini verin. Onlar o kızın hakkı sizin değil.

Fake oldugunu dusunmuyorum , eski konularina ve yorumlarina bakarsan konu sahibi gercekten kotu
Her kotu insan gibi kendisini hakli goruyor , empati yetenegi yok , utanma duygusu yok
Senin benim gibi insanlar utanir boyle bir konuyu burada anlatmaya ama kalbi pis insan zaten kendisini hakli gordugu icin utanma duygusu da yoktur
Gece arkadasi telefon acti diye arkadasini polise sikayet etmeyi dusunen biri konu sahibi
O konusunu ilk okuduğum da da sinir olmuştum konu sahibine. Bide annesine şikayet etmişti belki annesinin haberi yok sevgilisi olduğundan. 1 gece uykusunu bölüp destek çıksa arkadaşına ölürdü sanırım. Bide nereye şikayet ederim diye konu açmıştı. O zaman da çok sinir olup cevap yazmadan çıkmıştım ama şimdi yazayımda içimde kalmasin

Şu konuyu iyi ki iftarı yaptıktan sonra okudum.

Sizin gibilere tam denginiz olan yüzsüz bir gelin denk gelmeli ki sizi kurnazlığınızda boğsun. Gelininiz ne naif ki sadece kendi ailesinin taktıklarını istemiş, bütün altınlarını verin .Abiniz istemez dese de verin, biz yanlış yaptık bir dini hocaya sorduk falan deyin uydurun bir şekilde kılıfına iade edin.

Büyük vebal almışsınız, hemde eminim ki abinizle sürekli bu altın mevzusu yüzünden aralarında huzursuzluk vardır. Bir yuvanın huzurunu da kaçırmak günah, Allah çıkarır mazlumun ahını. Ben buna inanıyorum.

Gelininiz altın takmayı sevmeyebilir ama altınlarını istediği gibi değerlendirir. Hem azıcık zekası olan bilir ki altın yatırımdır, takmayı sevmesen bile ileride ev araba almak için kullanılabilir. Hem ailesinin taktıklarının manevi değeri var, sizin gibi fitne fesat insanların maneviyat anlayışı olmamasına da şaşırmadım gerçi.

Hem altın borcu altın olarak geri ödenir, nakit olarak ödediğinizde gelin ve abiniz zarar eder. Gram fiyatları sürekli değişiyor siz taksitle öderken altın fiyatları çoktan artmış olacak. Siz taksitle ödeseniz ellerine geçen para çarçur olabilir. Ama altın olarak saklayıp kendileri toplu olarak değerlendirebilirler.Kaldı ki siz o taksitle ödeyeceğiz dedikten sonra da yan çizip borç çok , düğün yaptık der ödemezsiniz de.

Kamu spotu gibi konu olmuş, işte bu yüzden herkese diyoruz ki altınlarınızı kasaya koyun yada kendiniz saklayın kimseye emanet etmeyin.

Bize güvenmiyor mu ki diye birde tartışmışsınız kızla. E zaten güvenmese de haklı değil mi? Resmen sormuşsunuz alalım altınlarını diye,hayır bile dememiş. Babamınkileri bari alayım diyecek kadar iyi niyetli. Üstüne gözünüz dönmüş saldırmışsınız kıza laflarınızla. O mu gelin siz mi belli değil. Demek yok vermem dese altınları neler diyecektiniz. Madem hayır demesine tahammülünüz yok neden yalandan göstermelik olarak sorup danışıyor gibi oyun oynuyorsunuz? Siz zaten kendiniz karar vermişsiniz geline de sırf evet demiş olsun diye sormuşsunuz.

Emin olun zekasıyla sizi üçe beşe katlar da kocasını sevdiği için araları bozulmasın diye aman Ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın moduna girmiş kızcağız. Belki de kaçtı huzurları, şimdiden benim altınlarımı eltime veriyorlar diye eltisine bilendi. Kocasından soğudu onu savunmadığı için. Yazıklar olsun sizin gibi zihniyetteki insanlara.

Konu gerçekse, ben o altınların çoktan bozdurulduğunu düşünüyorum. zaten zamaninda gelin altınlarını vermeyi kabul etmis, sadece babasinin taktiklarini istemis ama böyle kavga çıkarip bagirmalarinin tek sebebi kızı suçlu hissettirip, sindirmek. Güya al ne yaparsan yap demisler yine de vermemisler çünkü ortada altin yok.

O konusunu ilk okuduğum da da sinir olmuştum konu sahibine. Bide annesine şikayet etmişti belki annesinin haberi yok sevgilisi olduğundan. 1 gece uykusunu bölüp destek çıksa arkadaşına ölürdü sanırım. Bide nereye şikayet ederim diye konu açmıştı. O zaman da çok sinir olup cevap yazmadan çıkmıştım ama şimdi yazayımda içimde kalmasin
Pacalarindan kotuluk akiyor kadinin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X