- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
- Konu Sahibi Bohemianrapsodi
-
Altınlar hala ellerinde bu arada, orayı kacırmadınız dı mı. Vermemis ler kız cunku bıdaha istememiş. Kendı malını on kere istemesi lazım alabilmesi ıcın. Bu arada kocası napiyor gelinin onuda merak etmiyor degılım hani.
Hiç sevmiyorum böyle şeyleri. Gelinle damadın altınlarına kimse karışmamalı. Baştan düşünceniz bu olduğu için altınları muhafaza adı altında almışsınız bozulur da diğer oğlanı neyle eveririz diye. Kanunen de altınlar gelinin. Haksızsınız. Hepsini istese hakkı.Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Gelininiz haklı.Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Ya neden gelinin öğretmen olduğunu belirttiniz anlamadım?İkincisi de o altınları ne hakla siz saklıyorsunuz ki?Sizin mi onlar ayrıca abiniz hiç bir şey söylemiyor ona da şaşırdım.Tabiki haksızsınız üstelik ona bağırmanız büyük hata olmuş özür dileyin
HiçççOlmaaaaaz hep gelin suçlu, takıp ne yapacak sanki, kocasının sülalesine köle olmak zorunda
Biz gelinler olarak kim köpeğiz de üstelik kendi babamızın taktığı bileziği takmak isteyeceğiz
Vallahi çok üzüldüm saygısını bozmayısıni huzursuzluk yapmamasını ayrica taktir ettim .Ama bencede yarim ağız söylüyorsunuz çünkü o kız gidipte altınları annenizden istemez bu saatten sonra .sizin yada annenizin gidip kizin altınlarını vermeniz lazım .vebal bence bu tarz şeyler ki vebali şunu bunu geçtim ayıp yahu ayıpKiza ben sürekli diyorum al altınları en azından bazılarını geldiğinde götür diyorum. Ama sanırım yarım ağız dedigimi düşünüyor. Tavır alırız diye korkuyor sanirim
Selamlar
Aaaa öyle mi ? Çok isabetli bir soru abiciğinize siz bir düğün yapın çok mu ?Bohemianrapsodi siz de yeni evlisiniz kendi altinlarinizi neden vermediniz biricik ailenize madem ihtiyaç vardı?
Bence kesinlikle gelin haklı o altınlar gelinin ve siz saklama konusunda bile almamalıydınız . Babasının taktiği altınlar var bi de içinde kendi ailesinin yani. Kim olsa aynı tepkiyi verirdi belki daha fazlasını da. Ben olsan kesinlikle saklamak konusunda bile vermezdim ki vermedim de. Evlenmeyi biliyosa altinini saklamayı da bilecek yaştadır bence. Yaşı kaç olursa olsun. Ve gerçekten haksızlık eğer dinleyecekseniz. Kimsenin tavır almaya hakkı yokSelamlar
Neden peki ? Burda bir gorumceden ilk kez bu itirafı okuyorum ki bunu taktir ettim. Ama neden ?Ben hata yaptığımızın farkındayım. Haksızlık ettim biliyorum. Içten içe de üzülüyorum. Ama bi yanım da gelinimizi kıskanıyor itiraf ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?