Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Eeeeee koca korkuluk. Otur otur kalk kalktır muhtemelen kendi ailesine karşı. Ay öyle çıldırdım ki iftara eşim sofraya çağırıyor gidemiyorum. Yay gibi gerildim

Hiç sevmiyorum böyle şeyleri. Gelinle damadın altınlarına kimse karışmamalı. Baştan düşünceniz bu olduğu için altınları muhafaza adı altında almışsınız bozulur da diğer oğlanı neyle eveririz diye. Kanunen de altınlar gelinin. Haksızsınız. Hepsini istese hakkı.

Ahh ahhh bir çok kişinin sorunu olan bu eltın konusu ne yazık. Tabiki gelin haklı. Ve sizin isteme hakkınız yok. Kabul etmemiş ise de tavır yapmanız neden dır. Kendisinin değilmi. Bu yüzden boşanmalar bile oluyor.
gelin alınan altını için bırakıp baba evine gidiyor.
ne gerek var.
madem durumunuz yok bekleyin evlenmesin abiniz. Yazık bu durum gelinle abinizin de arasını açacaktır

Gelininiz haklı.

Öğretmen diyor çünkü geliri var
Altınlarını alıp da ne yapacak. Allah gözünüzü doyursun!!!!!!

Haklisiniz bence siz ki 2 sene boyunca muhafaza edin sonra gelinden borç isteyin vermesin çok ayıp etmiş.....
Arkadaşım kusura bakma da burda tabiki gelin haklı babasının taktiklerini istemiş bide hepsi onun hakkı ayrıca en başından yanlış yapmış kendi altınını kendi muhafaza edebilirdi ama onada siz izin vermemissinizdir çok büyük haksızlık yapmışsınız

Ovvv ne kotusunuz aulexek ,babasi takmis tipini modelini biliyordur, ailesine bu durumu nasil aciklayacak ,gidip kuyumcudan senetle alsaydiniz

Kiza ben sürekli diyorum al altınları en azından bazılarını geldiğinde götür diyorum. Ama sanırım yarım ağız dedigimi düşünüyor. Tavır alırız diye korkuyor sanirim
Vallahi çok üzüldüm saygısını bozmayısıni huzursuzluk yapmamasını ayrica taktir ettim .Ama bencede yarim ağız söylüyorsunuz çünkü o kız gidipte altınları annenizden istemez bu saatten sonra .sizin yada annenizin gidip kizin altınlarını vermeniz lazım .vebal bence bu tarz şeyler ki vebali şunu bunu geçtim ayıp yahu ayıp

Elbettekiysi siz haklısınız. Geline de bakın hele, altınları napacaksa yağni? Onun mu yani hem, abinizin sayılır hepsi, geline takılanlar abinize, oradan da otomatikman size takılmış sayılır, sonra da hepiniz uşağa. Bi sn o başka bir hikayeydi. Neyse, hakkınızdır, gelin hanımın altınlarını alın ve ayda 100 liralık taksitler halinde takribi 30 seneye kadar ödersiniz. Yani daha ne? 40 senede de ödenebilirdi, hem aileden değerli ne var, elbette siz onun kardeşi ananız da anası sayılacağı için sol böbreğini de satıp verse ve taksitle ödeseniz olur. Çok haklısınız o kadar haklısınız ki okurken gözyaşlarım süzüldü, bu kadar sabırlı olmanız ve gelin hanımın üzerine atlayıp eteğini aniden yere indirerek onu rezil etmemeniz takdire şayan. Tam bir adalet örneği.

Bence kesinlikle gelin haklı o altınlar gelinin ve siz saklama konusunda bile almamalıydınız . Babasının taktiği altınlar var bi de içinde kendi ailesinin yani. Kim olsa aynı tepkiyi verirdi belki daha fazlasını da. Ben olsan kesinlikle saklamak konusunda bile vermezdim ki vermedim de. Evlenmeyi biliyosa altinini saklamayı da bilecek yaştadır bence. Yaşı kaç olursa olsun. Ve gerçekten haksızlık eğer dinleyecekseniz. Kimsenin tavır almaya hakkı yok

Birde sinirden ilk okuduğumda farketmedim.altın mevzusu 1 sene önce olmuş E ne oldu bu altınlara bugune gelip anlatın bakalım bi

Gelininize söyler misin o buraya kayıt olup konu açsın biz onun gözünü açalım azcık yazık günah elindekini de kaybedecek yoksa akbaba gibi aile hele kayınvalide altın vermedi diye geline çemkiriyor.. menfaat üzerine iyi davranmışsınız siz o kıza bu dünyanın öteki tarafı da var orda bakarlar sizin haklı haksız olduğunuza merak etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…