Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?

2 yildir sizdeymiş güvendi sagolsun verdi demiyorsunuz. Şimdi isteyince guvenmiyor diyorsunuzm Ben gelininz olsam asla vermezdim.

Ben gelininizin yerinde olsam düğün fotoğrafımı alır polise gider, altınlarımı çaldılar evlerinde şurada tutuyorlar diye kapınıza dayanırdım.
Ahdjajfjsjd
Sessiz atin çiftesi pek olur derler.
Hadi hayırlısıyla sizin gelinde de iş vardır belki.
Kizin malını alikoymussunuz resmen.
Kim bilir evinde nasıl huzursuzluk oluyordur bu mesele yüzünden.

Kizin kocasinda iş yok belli, adam da bunlar gibidir "aileme güvenmiyi misinnnnn ailemmmm ailemm" diyip duruyordur ondan almaya cekiniyordur.

Vermek zorunda mı sizde bir kız evladısınız aynısı size yapılsa cok mu hoş birde bağırmış anneniz kadına haklıymış gibi geline mi güvendiniz ödeseniz ne olucak taksitle belki kadın takı takmayı seven biri kendi takıcak ben olsam Bnde vermezdim.

diğer abinizin evlenmesinden kıza ne ya sakdjfdas. o mu çocuğun anası babası, yapacağınız düğünün sorumluluğunu kız mı çekmek zorunda sadklfjsda. yapamıyorsanız evlendirmeyin. takamıyorsanız takmayın. kızın kendi takısı, isterse hepsini takar bir de öyle gelir düğüne sdaklfjdas. parasını ödemek yeterli oluyorsa gelsin biri oturduğunuz evi, kullandığınız arabayı cart diye alsın altınızdan. keyfinize göre parasını vererek herkesin elinden istediğinizi alamazsınız.

Bir de istedik diyorsunuz ya, ee istemek karşınızdakine seçim hakkı tanımak değil midir bir yerde. Diğer türlüsü gasp etmek oluyor çünkü. Madem istediniz, kız da vermedi, niye sinirleniyorsunuz? Tamam demek zorunda mı? Demek ki konu istemek değil, gasp etmek ya da buna yeltenmek aslında.

Ben ağlıyorum, böyle iyiniyet timsali insanlar var demek hala ....
Altınlar hala ellerinde bu arada, orayı kacırmadınız dı mı. Vermemis ler kız cunku bıdaha istememiş. Kendı malını on kere istemesi lazım alabilmesi ıcın. Bu arada kocası napiyor gelinin onuda merak etmiyor degılım hani.

Ya neden gelinin öğretmen olduğunu belirttiniz anlamadım?İkincisi de o altınları ne hakla siz saklıyorsunuz ki?Sizin mi onlar ayrıca abiniz hiç bir şey söylemiyor ona da şaşırdım.Tabiki haksızsınız üstelik ona bağırmanız büyük hata olmuş özür dileyin

Kız haklı bende olsam vermem takıpta ne yapacak ne demek ister takar ister takmaz.

Taksit taksit ödemek ne demek ben olsam üstüne görüşmeyi keserim esimin ailesi beni yolunacak kaz görmüş diye.

Ya neden gelinin öğretmen olduğunu belirttiniz anlamadım?İkincisi de o altınları ne hakla siz saklıyorsunuz ki?Sizin mi onlar ayrıca abiniz hiç bir şey söylemiyor ona da şaşırdım.Tabiki haksızsınız üstelik ona bağırmanız büyük hata olmuş özür dileyin
bana yazdigi bir cevap da soyledi.. kiskaniyormus icten ice gelini..

Kız sadece babasının taktığı altınları istemiş üstüne bir de azarlanmış. Hiçbirini de vermek zorunda değildi. Siz haksızsınız özellikle de anneniz

Öğretmen olunca garanti geliri var demek istiyor. Bunların kafası öyle çalışıyor

Vermek zorunda olmadıgından haberınız yok olabilir mı? . :KK53:

Altınları size saklamak ıcın vermıs olması da saflığını gosterır.. cunku bu hep olur. Mutlaka biri bir sekılde ıster o altınları , helekı altınlar eşının aılesındeyse!

Kacınılmaz bır son

Sız evlı mısınız? Aynı durumda olsanız güle oynaya verırdınız sanki :D

Ben hata yaptığımızın farkındayım. Haksızlık ettim biliyorum. Içten içe de üzülüyorum. Ama bi yanım da gelinimizi kıskanıyor itiraf ediyorum
Gelinin neyini kıskanıyorsunuz cidden anlamıyorum. Elti olsanız anlamaya çalışırım arada rekabet durumu olur. O da saçma ama kıskançlık için sebep bulunur. Ama görümce kıskançlığını yakından da gördüm, mana veremiyorum. Abinin nesi kıskanılır, kimle niye rekabete girilir. Ne kadar saçma ve kulağa nahoş geliyor anlatamam.bu arada baya cazgır bir ailesiniz, inş abiniz dolum akıllı değildir. Geline çok yazık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X