Evleri yakın ama. Misafirlik durumu yok. Sürekli bebekle ilgilenmek de yorar insanı. Hep kucakta vs... Yani geline "çocuğa bak ben mitfağı toparlayım" desede o an çocuğa bakmak da zor gelebilir. Kızın yaptığı şey ilk değil bu.Bebeğim olmasa konuya başka açıdan bakardım.
Ama 6 aylık bebek annesi olarak, bizim ihtiyacımız olan bebeğimizle vakit geçirmek. Bazı kişiler misafirliğe gelip de, çocukla ilgilenerek işimizi hafiflettiklerini düşünüyorlar.
Ama o şekilde olmuyor.
Biz hem çocuk bakıp, hem yemek hazırlayıp,hem kayınvalideyle sohbet ettikten sonra böyle bir laf duymak yerine, 'kızım sağol, ellerin dert görmesin, benim için hazırlık yapmışsın, hadi sen bebeğinle ilgilen, ben de bulaşıkları toparlayayım' dese, işte o zaman anlayışlı bir kayınvalide olurdu.
O gelinin patavatsizligi, resmen anne ogul arasina girmek.Konu teyzemin gelini.
Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.
"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.
Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?
Aynen bence de .EliffVVav
Eşine acıtasyon yapıp elde tutmak içindir belki bilemiyorum. Sürekli eften püften şeyleri şikayet etmek evliliğin huzurunu da bozmaz mı?
Bana kalırsa en büyük yardım gelini rahat bırakmaları olur. Gelinin yanında gidip bi de üstelik yatıya kalıpta bebeğe iki agu gugu yapıp sevince yardım etmeye gitmiş oluyor adları.Ben olsam ben de kızardım.
Şu bebeğe ben bakayım işini gör'cülere tiltim çünkü. Yardım istemiyorum ama illa yardım edeceksen o bulaşığı sen diz makineye mesela... Küfür gibi geliyor cidden o laf benim gibilere.
Teyzen yer de göstermiş bide, ne gerek var?
EliffVVav
Eşine acıtasyon yapıp elde tutmak içindir belki bilemiyorum. Sürekli eften püften şeyleri şikayet etmek evliliğin huzurunu da bozmaz mı?
Konu teyzemin gelini.
Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.
"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.
Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?
Sen zaten çok kötü bir espri anlayışına ve enteresan bir laf sokma algısına sahip olduğun için sana değişik gelmemiş olabilir. Kızın evi, kızın mutfağı canı ne zaman isterse o zaman toplar. Ailecek konuşmamanız gereken konularda fikir belirtiyorsunuz.
Evliliklerinin huzuru sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki? Demek ki onlar öyle mutlular. Siz doğru bulmuyorsaniz yapamazsınız, olur biter. Başkalarının hayatındaki küçücük konular bile zihninizi bu kadar meşgul ederse çok yorulursunuz.
Gelinin yas kac? Ayol bunda yanlis anliycak ne varki? Milletin isi gucu yok fitne ikarim diye ugrasiyo. Birde kocasina solemesi ayri komik, onu geri gelip annesine solemesi.. yilan hikayesi yapmislar. Bunlarin evine gitmeye korkar insan
İşini yap dememiş, mutfağı topla demiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?