Hayır, susup otursaydi yeterdi. Başına gelince anlarsın. Bu arada teyzem bize anlattı diye cephe alacak değiliz ya demişsin. İlk sayfada "küstah gelin" yorumunu bir daha oku lütfen...Doğru. "Sen otur kızım ben işlerini halledey temizleyeyim sonra da kendi evime geçip kendi işlerimi yapayım sen yorulma çocuk doğirdun bak çocuguma ben yaparım her seyi" demeliydi teyzem haklısınız.
Sana gore melek olabilir, bi insanin herkesle iliskisi ayni olamaz.. Bi kere gelin-kv oldu mu cok farkli olabilir.. Benim de eski kaynanam kizlarina melekti, benim ise tanidigim en fena ve bencil insanlardan biriydi.. O yuzden kendince yorum katmak dogru degil, bilemezsiniz iç işlerini..İki tarafta kendince haklı o zaman!
Teyzem gelip can sıkıntısını anlattı diye kalkıp geline cephe alacak halimiz yok. Kendi sorunları.
Ama insan üzülüyor. Gerçekten melek gibi kv.
Konu sahibinin konularina bakarsaniz gorursunuz, buluttan nem kapan ve en az bu gelin kadar sorun cikaran biri(kendi gelinleri icin sorun çıkarıyor dedigi icin boyle soyledim), kk olarak bildigimiz ve bize anlattigi kadariyla.. Taraf olmuyoruz deyip "kustah buldumcuk gelin, teyzem melek gibi kv" bu mu taraf olmamak? Yuzune karsi iyi olup arkadan sallamak mi ya da?Hayır, susup otursaydi yeterdi. Başına gelince anlarsın. Bu arada teyzem bize anlattı diye cephe alacak değiliz ya demişsin. İlk sayfada "küstah gelin" yorumunu bir daha oku lütfen...
İşini yap dememiş, mutfağı topla demiş..Kadin iyi niyetle demiş belli ki. ne asıp kesmissiniz bazıları oldu kaynanan in her dediğine alnacak olsak, kocamiza yetistirecek olsak evin yolunu şaşırıriz. Ne güzel kadın yardim etmek istemiş çocuğa bakim sen isini yap demiş ne var bunda .biraz geniş düşünün tamam kaynanayi sevmiyor olabilirsiniz ama oğlunu seviyorsunuz ve Kocanizi o kadın büyüttü iyi veya kötü arkadaşlar biraz saygıyi büyüklerimiz hakediyor bence.her kaynana için demiyor um ama kötü olması sizinde saygısız olmanızı gerektirmez
Insan akli ve vicdanila hareket eden bi varlik eger sizde o merhamet varsa kaynananizla bu sorunlar yasanmaz ama karsilikli olmasi daha iyi .bazi insanlarin icine fesatlik kacmis ne edersen kendine canimm öyle bi cagda yaşıyoruz ki kiminin iyi niyeti bile suistimal edilebiliyor allah merhamet ve vicdan versinKonu teyzemin gelini.
Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.
"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.
Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?
Kimsenin derdi kimseyi germesin. .herkes işine baksın ,o zaman sorun olmaz ..Konu teyzemin gelini.
Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.
"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.
Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?
Kesinlikle katiliyorum konu gelin veya kv degil iki tarafli dinlemeden yargilanmak ben cok sustum bu yuzden kotu oldum ama zamanla benim konusmadigimi insanlar anladi. Ben ornek vermek istedim onyargili olunmamasi icinBen de bir gelinim,dünyanın en iyi kayınvalide ve görümcelerine de sahip değilim.Ama burada yüzlerce kayınvalide konusu açılıyor,bir kişi de gelin,sen böyle söylüyorsun ama bir de karşıdakini dinlemek lazım,tek taraflı anlatıyorsun demiyor.Adalet tek taraflı işliyor anlaşılan
Elbette,tamamen susmakla da yanlış yapıyoruz,ben yıllar önce kayınvalideme,benim susmam,uğradığım haksızlıkları görünmez mi yapıyor,bunu anlamanız için sokakta avaz avaz haykırmam mı lazım,dediğimde,aman aman,millet seyrimize bakmasın demişti.Yani millete rezil olunmadığı sürece,kahrından da ölsen sorun yok.Ama bende gelin kaynana değil,kişilik sorunu olarak bakıyorum.Çünki oğullarına da aynı,ona çalışmadıkları sürece bir değerleri yok...Kesinlikle katiliyorum konu gelin veya kv degil iki tarafli dinlemeden yargilanmak ben cok sustum bu yuzden kotu oldum ama zamanla benim konusmadigimi insanlar anladi. Ben ornek vermek istedim onyargili olunmamasi icin
Allah buyuktur yapilani gorur bunlar bize birer ornek ileride kv oldugumda ins ben aynilarini gelinime yasatmam. Benim kvdem ogullari dunyanin 8.harikasi gibi davranir hamile halimle bana hali kaldirtmak istedi ogluna yazikmis kaldirmadim tabi hic bir zaman yaranamicaminda farkindayim saygim var ama esimin annesi keske anne kiz gibi olsak da sevgimde olsaElbette,tamamen susmakla da yanlış yapıyoruz,ben yıllar önce kayınvalideme,benim susmam,uğradığım haksızlıkları görünmez mi yapıyor,bunu anlamanız için sokakta avaz avaz haykırmam mı lazım,dediğimde,aman aman,millet seyrimize bakmasın demişti.Yani millete rezil olunmadığı sürece,kahrından da ölsen sorun yok.Ama bende gelin kaynana değil,kişilik sorunu olarak bakıyorum.Çünki oğullarına da aynı,ona çalışmadıkları sürece bir değerleri yok...
Kendinize bakış açınız değişik geldiBende bi gelinim ama çok şükür bu kadar fesat değilim olmadım da hiç kadın iyilik etmek istemiş ama karşıda ki fesat olunca işte kadın napsin bu tip gelinler neden bu kadar çıt kırıldım oluyo herseye gercekten sinir oluyorum bende 2 bucuk yillik evliyim ustelik kayinvalidemle birlikte otueuyorum illa ki bizimde atismalarimiz oluyo ama o benim buyugum ve anne diyorum insan anne dedigi kisiye neden kotuluk dusunsun ki o da benim cahilliklerimi idare ediyo anlasiyoruz boylr boyle. bide kadın dediğin öyle herseyi erkegine yetistirmez erkek bilmesi gerekeni bilir sadece. Yazık kadına ya ama oğluna da yuh diyorum bu kadar karı agizli olunmaz yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?